TVHEADEND HTSP Client - No Service assigned to channel
#1
Hi Folks,

since yesterday I have some trouble with my XBMC Frontend and TVheadend.

There is no way to get a fresh channel-list into my xbmc. Until a few hours there was only the problem, that there was "ProSieben HD" at the channel "Sky Action" and "ZDFinfo HD" titled in xbmc, but that's "BR HD"....

Now there is now way to get "ProSieben HD" working.

Is there a way to force xbmc to load his channel list completly new from tvheadend?

It would be also a good idea to force tvheadend to build a new channel list. But I won't create a new channel-list manually. Today I spent already 4 hours to sort my channel list. TVHeadend's Webconfiguration is quite uncomfortable and not the best solution to edit channels.

I would really appreaciate your ideas and help.

Problem is to force xbmc and tv to automaticly update/create the manually done channel list of today again.

Thanks.
Reply
#2
It's in Settings somewhere - probably under Live TV, "reload EPG data" or similar - sorry I can't be more specific at the moment. If you find it, it will delete all your local EPG and channel data and reload it from the backend.
Reply
#3
or the failsafe method: go to the userdata/Databases folder in the "xbmc-user" folder (enable "show hidden folders" in your file browser to locate it) and delete the epg.db and tv.db files.
restart xbmc and you will be asked to enable a pvr client. this will recreate your xbmc-tv database for sure.
Reply
#4
Since yesterday I have a similar problem.

Can't view anymore "ProSieben HD". It worked till the last Update for XBMC and TVHeadend.

Deleting the EPGXX.db and TVXX.db didn't work either.

meitevau
Reply
#5
Unmap service in tvheadend then save and map service again and save channel with other name solves it.
This must be a tvh bug !??
Reply
#6
Hi,

that didn't work for me.

I made what you suggested, deleted afterwards the TVXX.db and the EPGYY.db, but XBMC says "No service assigned to channel".

meitevau
Reply
#7
And you are playing the "new" channel in xbmc ?

Before:
TV1 <- wont play in xbmc
Unmap service in tvheadend then save and map service again and save channel with other name, "TV1 Test"

Maybe reboot tvh pc first, i can´t remember but it have solved my issues when i had them.

After:
TV1 Test <- should play in xbmc
Reply
#8
I did the following:
- Deleted Channel from Channel/EPG
- Go to services and remapped the service "ProSieben HD" + save changes
- Renamed the service in Channel/EPG to "Pro7 HD" + save changes
- Deleted databases for EPG and TV from XBMC
- Restarted the PC or only restarted TVH service
- Started XBMC
- Activated TVHeadend as backend
- The Channel now is named "Pro7 HD" and didn't work

meitevau
Reply
#9
Please post debug logs, both from XBMC and tvheadend.
Reply
#10
Here is debug log from TVHeadend from
Code:
tail -f /var/log/syslog | grep tvheadend
Dec 28 10:11:37 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "RTL HD"
Dec 28 10:11:38 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "Pro7 HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 11,464,250 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben HD", quality: 100
Dec 28 10:11:44 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "Pro7 HD"
Dec 28 10:11:44 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "ZDF HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 11,361,750 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ZDFvision", service: "ZDF HD", quality: 100
Dec 28 10:11:49 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "ZDF HD"
Dec 28 10:11:49 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "ProSieben", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 12,544,750 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "DIGITAL+", service: "ProSieben", quality: 100
Dec 28 10:12:25 PC-Marco tvheadend[906]: HTTP: 127.0.0.1: / -- 401
Dec 28 10:18:33 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "ProSieben"
Dec 28 10:18:33 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "Pro7 HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 11,464,250 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben HD", quality: 100
Dec 28 10:19:12 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "Pro7 HD"
Dec 28 10:19:13 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "ProSieben", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 12,544,750 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben", quality: 100
9Dec 28 10:22:58 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "ProSieben"
Dec 28 10:22:58 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "RTL2 HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 10,832,250 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "BetaDigital", service: "RTL2 HD", quality: 100
Dec 28 10:23:21 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "RTL2 HD"
Dec 28 10:23:21 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "ProSieben", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 12,544,750 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben", quality: 100
Dec 28 10:25:27 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "ProSieben"
Dec 28 10:25:27 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "Pro7 HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 11,464,250 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben HD", quality: 100
Dec 28 10:25:40 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "Pro7 HD"
Dec 28 10:25:40 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "SAT.1 HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 11,464,250 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "SAT.1 HD", quality: 100
Dec 28 10:25:57 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "SAT.1 HD"
Dec 28 10:25:57 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "Pro7 HD", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 11,464,250 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben HD", quality: 100
Dec 28 10:26:50 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" unsubscribing from "Pro7 HD"
Dec 28 10:26:50 PC-Marco tvheadend[906]: subscription: "127.0.0.1 [ marco | XBMC Media Center ]" subscribing on "ProSieben", weight: 150, adapter: "STB0899 Multistandard", network: "ASTRA 1", mux: "ASTRA 1: 12,544,750 kHz Horizontal (No satconf)", provider: "ProSiebenSat.1", service: "ProSieben", quality: 100
ProSieben SD is working, SAT.1 HD is working, ...
Pro7 HD and RTL2 HD not working!

And here a debug log from XBMC:
http://pastebin.com/EaNr788R

More detailed log from tvheadend (set debug level to 1 in /etc/default/tvheadend):
http://pastebin.com/kduNREw4

meitevau
Reply
#11
I also tested with TVHGuide on my Android Smartphone -> same problem!

So I think it's a TVH problem, not a client problem.

meitevau
Reply
#12
Which version of tvheadend are you using?
Reply
#13
Hi,

it's the following version:
Quote:HTS Tvheadend 3.4.27~gfbda802~raring
I'm using Linux Mint 16 Cinnamon 64bit as my OS.

Hm, same problem with Beta
Quote:HTS Tvheadend 3.5.247~g098b7de~saucy

meitevau
Reply
#14
Try deleting the channel again, then map it but don't change it's name. Also assign a channel number to it. Then reset the PVR database in XBMC and try again. I fail to see why this wouldn't work. If all else fails I guess you have to redo your channel list completely.
Reply
#15
Last tip did the trick! I deleted the whole TVH directory (/home/hts).

meitevau
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
TVHEADEND HTSP Client - No Service assigned to channel0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.