•   
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56(current)
  • 57
  •   
XBMC Video Server: stream/download your library contents
hi negge,
thanks for the commits !

I've added some features on my xbmc-video-server if someone want the code :
- for the TvShow API i added : 'premiered', 'studio', 'fanart...',
- for the Movies the array of the director, and i added those directors in the list view
- the youtube trailer for the movies and tv shows
- and the most important for me and my friends : the possibility to download the subtitles in the widget if they are present in the directory of the movie) but if i removed them, i have the same idle.

Thanks for your time and your great work on this project !
Reply
It seems like the only thing preventing the server from being able to stream all the videos with the watch in browser feature is the type of audio the file is encoded in.
For instance every movie on my server streams in Chrome that has AAC audio (2.0-5.1 channel). But movies with Dolby Digital / DTS I have to use the watch as playlist feature. Is this more of a problem with Chrome Players video player audio codecs capabilities and can you possibly update the server to automatically convert audio to AAC like Plex does?
Reply
What formats your browser can play is totally up to the browser. Chrome is probably the one that can play most formats (it supports .mkv containers while Firefox doesn't do that, etc.).

There was some work done on transcoding a few years ago, but it never got finished. It would be great if someone would pick it up because I don't really have the motivation for it. I use the "watch as playlist" all the time as well.
Reply
So theoretically if I could find a browser that supported the audio codecs ( Dolby / Flac / DTS) I could play every movie in browser?
Reply
Theoretically yes, although you'd have to edit the checks done in the code to actually get the option to play in browser (it's done based on container and codec formats).
Reply
Is there a way to stream other sources through this web server or only files on the hdd? Can i for example stream free channels or similar?

Regards,
Reply
No.
Reply
i get this error if i try to connect:

Notice: Trying to get property of non-object in H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php on line 658

Notice: Trying to get property of non-object in H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\schema\CDbCommandBuilder.php on line 92
CDbException

CDbCommand failed to execute the SQL statement: CDbCommand failed to prepare the SQL statement: SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: t


application.log shows me:
2017/02/03 23:58:27 [error] [system.db.CDbCommand] Error in preparing SQL: DELETE FROM 'log' WHERE 0=1
2017/02/03 23:58:27 [error] [system.db.CDbCommand] CDbCommand::execute() failed: CDbCommand failed to prepare the SQL statement: SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: log. The SQL statement executed was: DELETE FROM 'log' WHERE 0=1.
2017/02/03 23:58:27 [error] [exception.CDbException] exception 'CDbException' with message 'The table "settings" for active record class "Setting" cannot be found in the database.' in H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php:2362
Stack trace:
#0 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(411): CActiveRecordMetaData->__construct(Object(Setting))
#1 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(658): CActiveRecord->getMetaData()
#2 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(1350): CActiveRecord->getTableSchema()
#3 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(1470): CActiveRecord->query(Object(CDbCriteria), true)
#4 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\protected\models\Setting.php(104): CActiveRecord->findAll()
#5 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\protected\models\Setting.php(81): Setting::getValue('requestTimeout')
#6 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\protected\controllers\base\Controller.php(19): Setting::getInteger('requestTimeout')
#7 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\web\CWebApplication.php(281): Controller->init()
#8 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\web\CWebApplication.php(141): CWebApplication->runController('')
#9 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\base\CApplication.php(180): CWebApplication->processRequest()
#10 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\index.php(21): CApplication->run()
#11 {main}
REQUEST_URI=/xbmc-video-server/
---
2017/02/03 23:58:27 [error] [system.db.CDbCommand] Error in preparing SQL: SELECT * FROM 't'
2017/02/03 23:58:27 [error] [system.db.CDbCommand] CDbCommand::fetchAll() failed: CDbCommand failed to prepare the SQL statement: SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: t. The SQL statement executed was: SELECT * FROM 't'.
2017/02/04 00:01:54 [error] [exception.CDbException] exception 'CDbException' with message 'The table "settings" for active record class "Setting" cannot be found in the database.' in H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php:2362
Stack trace:
#0 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(411): CActiveRecordMetaData->__construct(Object(Setting))
#1 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(658): CActiveRecord->getMetaData()
#2 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(1350): CActiveRecord->getTableSchema()
#3 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\db\ar\CActiveRecord.php(1470): CActiveRecord->query(Object(CDbCriteria), true)
#4 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\protected\models\Setting.php(104): CActiveRecord->findAll()
#5 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\protected\models\Setting.php(81): Setting::getValue('requestTimeout')
#6 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\protected\controllers\base\Controller.php(19): Setting::getInteger('requestTimeout')
#7 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\web\CWebApplication.php(281): Controller->init()
#8 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\web\CWebApplication.php(141): CWebApplication->runController('')
#9 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\vendor\yiisoft\yii\framework\base\CApplication.php(180): CWebApplication->processRequest()
#10 H:\xampp\htdocs\xbmc-video-server\src\index.php(21): CApplication->run()
#11 {main}
REQUEST_URI=/xbmc-video-server/
---
2017/02/04 00:01:54 [error] [system.db.CDbCommand] Error in preparing SQL: SELECT * FROM 't'
2017/02/04 00:01:54 [error] [system.db.CDbCommand] CDbCommand::fetchAll() failed: CDbCommand failed to prepare the SQL statement: SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: t. The SQL statement executed was: SELECT * FROM 't'.
Reply
@grazzor are you sure you followed the instructions properly? It looks like you either didn't create the database or didn't run the migrations.
Reply
Wink 
followed the instructions: https://github.com/Jalle19/xbmc-video-se...-(Windows)

double check everything
Reply
Are you sure you ran ".\src\protected\yiic createinitialdatabase"? Does the file "src/protected/data/xbmc-video-server.db" exist for you?
Reply
CHANGELOG.md Wrote:#### 1.8.5

* fix cache busting of styles on the login page
* bundle the Lato font and jQuery so the application can work without client Internet access
Reply
CHANGELOG Wrote:#### 1.8.6

* added installation instructions for Ubuntu 18.04 to the wiki
* upgraded the Yii framework to the latest version, this fixes the application on Ubuntu 18.04 (PHP 7.1+)
* change the Vagrant box to use Ubuntu 18.04 as base
Reply
For LibreELEC users there's now an easy and reliable way to run this software. Check out https://github.com/Jalle19/libreelec-doc...deo-server. Just follow the README and you should be good to go!
Reply
Hi,

I have xbmc-video-server running great for years on a raspbian.
Since my last raspbian upgrade (apache2, , samba etc.) my reverse proxy to my local kodi API doesn't work anymore.

I have a 404 on files to download (with m3u or download link)
Quote:with VLC:
192.168.1.254 - - [21/May/2019:22:57:08 +0200] "GET /xxxxxx/media%2fMOVIES%2fmyMovie.mkv HTTP/1.0" 404 3604 "-" "VLC/2.2.2 LibVL
C/2.2.2"

or with download link :
192.168.1.254 - - [21/May/2019:22:55:06 +0200] "GET /xxxxxx/media%2fMOVIES%2fmyMovie.mkv HTTP/1.1" 404 534 "-" "Mozilla/5.0 (X11
; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Ubuntu Chromium/73.0.3683.86 Chrome/73.0.3683.86 Safari/537.36"

the apt log:
Quote:Upgrade: libssh2-1:armhf (1.7.0-1, 1.7.0-1+deb9u1), gstreamer1.0-alsa:armhf (1.10.4-1, 1.10.4-1+deb9u1), publicsuffix:armhf (20181003.1334-0+deb9u1, 20190415.1030-0+deb9u1), python-samba:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), imagemagick:armhf (8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u6, 8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u7), libwbclient0:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), libsystemd0:armhf (232-25+deb9u9, 232-25+deb9u11), libgs9:armhf (9.26a~dfsg-0+deb9u1, 9.26a~dfsg-0+deb9u2), mariadb-common:armhf (10.1.37-0+deb9u1, 10.1.38-0+deb9u1), libmagickwand-6.q16-3:armhf (8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u6, 8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u7), mariadb-server-core-10.1:armhf (10.1.37-0+deb9u1, 10.1.38-0+deb9u1), libjs-jquery:armhf (3.1.1-2, 3.1.1-2+deb9u1), udev:armhf (232-25+deb9u9, 232-25+deb9u11), gstreamer1.0-plugins-base:armhf (1.10.4-1, 1.10.4-1+deb9u1), libpq5:armhf (9.6.11-0+deb9u1, 9.6.13-0+deb9u1), apache2-data:armhf (2.4.25-3+deb9u6, 2.4.25-3+deb9u7), libudev1:armhf (232-25+deb9u9, 232-25+deb9u11), mariadb-server-10.1:armhf (10.1.37-0+deb9u1, 10.1.38-0+deb9u1), kodi:armhf (2:18.1-1~stretch, 2:18.2-1~stretch), python-cryptography:armhf (1.7.1-3+b2, 1.7.1-3+deb9u1), samba-libs:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), imagemagick-6.q16:armhf (8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u6, 8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u7), samba-common:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), systemd-sysv:armhf (232-25+deb9u9, 232-25+deb9u11), libpam-systemd:armhf (232-25+deb9u9, 232-25+deb9u11), libgstreamer-plugins-base1.0-0:armhf (1.10.4-1, 1.10.4-1+deb9u1), gstreamer1.0-x:armhf (1.10.4-1, 1.10.4-1+deb9u1), ghostscript:armhf (9.26a~dfsg-0+deb9u1, 9.26a~dfsg-0+deb9u2), systemd:armhf (232-25+deb9u9, 232-25+deb9u11), wpasupplicant:armhf (2:2.4-1+deb9u2, 2:2.4-1+deb9u3), libsmbclient:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), unzip:armhf (6.0-21, 6.0-21+deb9u1), smbclient:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), mariadb-client-10.1:armhf (10.1.37-0+deb9u1, 10.1.38-0+deb9u1), samba-common-bin:armhf (2:4.5.16+dfsg-1, 2:4.5.16+dfsg-1+deb9u1), libmagickcore-6.q16-3:armhf (8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u6, 8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u7), libgs9-common:armhf (9.26a~dfsg-0+deb9u1, 9.26a~dfsg-0+deb9u2), mariadb-client-core-10.1:armhf (10.1.37-0+deb9u1, 10.1.38-0+deb9u1), libaudiofile1:armhf (0.3.6-4, 0.3.6-4+deb9u1), libmariadbclient18:armhf (10.1.37-0+deb9u1, 10.1.38-0+deb9u1), apache2-bin:armhf (2.4.25-3+deb9u6, 2.4.25-3+deb9u7), rsync:armhf (3.1.2-1+deb9u1, 3.1.2-1+deb9u2), wget:armhf (1.18-5+deb9u2, 1.18-5+deb9u3), libmagickcore-6.q16-3-extra:armhf (8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u6, 8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u7), libbluetooth3:armhf (5.43-2+deb9u1+b5, 5.43-2+deb9u1+b6), kodi-bin:armhf (2:18.1-1~stretch, 2:18.2-1~stretch), libssh2-1-dev:armhf (1.7.0-1, 1.7.0-1+deb9u1), apache2:armhf (2.4.25-3+deb9u6, 2.4.25-3+deb9u7), wpagui:armhf (2:2.4-1+deb9u2, 2:2.4-1+deb9u3), apache2-utils:armhf (2.4.25-3+deb9u6, 2.4.25-3+deb9u7), python-pip-whl:armhf (9.0.1-2, 9.0.1-2+deb9u1), java-common:armhf (0.58, 0.58+deb9u1), python-pip:armhf (9.0.1-2, 9.0.1-2+deb9u1), base-files:armhf (9.9+rpi1+deb9u8, 9.9+rpi1+deb9u9), imagemagick-6-common:armhf (8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u6, 8:6.9.7.4+dfsg-11+deb9u7), tzdata:armhf (2018i-0+deb9u1, 2019a-0+deb9u1), libpng16-16:armhf (1.6.28-1, 1.6.28-1+deb9u1)][/syntax]


My apache reverse proxy conf is still the same (untouched) :​​​​​​
Quote:        AllowEncodedSlashes On

       <Location /xxxxxx>
               ProxyPass http://192.168.1.50:8080/vfs
               ProxyPassReverse http://192.168.1.50:8080/vfs
               RequestHeader set Authorization "Basic xxxxxxxxxxxxxxxxx=="
       </Location>


here's my apache's modules :
Quote:a2enmod headers proxy_http proxy_html
Module headers already enabled
Considering dependency proxy for proxy_http:
Module proxy already enabled
Module proxy_http already enable
Considering dependency xml2enc for proxy_html:
Module xml2enc already enabled
Module proxy_html already enabled
Quote:apache2 -v
Server version: Apache/2.4.25 (Raspbian)
Server built:   2019-04-02T19:05:13

I can access to my local Kodi with http://192.168.1.50:8080  with the same credentials as in the Basic auth configuration in reverseproxy  user:passwd
and i can browse the same folder, and download the movie without error or 404.
Quote:http://192.168.1.50:8080/#browser/video/...FMOVIES%2F

I tried to create another backend (to another kodi on the same network but same problem).
So it seems there is a problem with the reverse proxy on apache (maybe a new protection ?).

Any idea about this issue ?
thanks !
Reply
  •   
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56(current)
  • 57
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
XBMC Video Server: stream/download your library contents9
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.