OS X albums are scanned show in all albums but not in album list
#1
Running Gotham on 10.9 Maverick.

No issues so far, music sound better no hickups between tracks.

1 weird issue, The music folders sources are the same since ever.

Upgraded to Mavericks and did a clean Gotham install. All music is scanned and available.

In Artist | Album | Track view, some albums do not show up as an Album, however, all tracks are in the DB and visible through the All Albums view.



https://dl.dropboxusercontent.com/u/1451...mc.log.zip
log is 8.5MB

Image

Image
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#2
don't post snippets on the forum
Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, read this first
Interested in seeing some YouTube videos about Kodi? Go here and subscribe
Reply
#3
Mind condensing down to the problem? I can't tell from the screenshots exactly what the issue is.

i.e. which album doesn't show up in the library? Where do the tracks from that album show up? What is listed as "Album" when you go to Song Information on that track?
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#4
A lot of abums do no show up under album view (screenshot 1)

However, the track that are on the album do show up under all Albums (Screenshot 2)

Moon Safari is not in album view, but all tracks are visible under all
Moon Safari (CD) is shown under album view.

This happens to al lot of albums (rough guess, 50% of the albums)
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#5
Deleted database, rescanned source. Some albums still dong show, only the tracks show in all albums
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#6
And what do those tracks have their Album set as (Song Information on those tracks).
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#7
All tag info is read correctly

Album is read correctly.

Song playsfine. Path is shown correctly

Happens to dozens of albums and it appears to be the same ones after complete rescan.
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#8
So if I get you correct, the tracks:

1. Have album and artist tags correctly read, as you can see them from Song Information inside of XBMC.
2. Do not show up under Music->Artists->[Artist name] list of albums.
3. Do show up under Music->Artists->[Artist name]->All Albums.

Any chance you could supply a file that shows this behaviour? If so, please create a ticket on trac and cc myself and night199uk.

Thanks!
Jonathan
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


Image
Reply
#9
Yes exactly.

Prior to mavericks and Gotham all worked well

I'll supply some samples.
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#10
Just a SWAG, but could this be related to: http://trac.xbmc.org/ticket/14646 ?
Reply
#11
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1451...20Club.mp3

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1451...argent.mp3
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#12
i will take a look at the songs and check them out and see if I can see the problem.
can you also share a copy of your mymusic db? maybe start with a clean db (back up the old one first) and just scan the album with issues. you can pm me the link to the musicdb.

can you also test with this build?
Win32:
http://mirrors.xbmc.org/test-builds/win3...rtists.exe
OSX-64:
http://mirrors.xbmc.org/test-builds/osx/...x86_64.dmg

please let me know if that build works better for you.
Reply
#13
posted PM,

Test build with same library did not show any new albums.
MBP late 2009 - TimeCapsule 2TB - Harmony One+ - Readynas NV+ 8TB RAID5 - Mac Mini late 2009 with 10.9.0 and VDA - Panasonic TX-PG420ES -
Reply
#14
I'm having the same issue with the Gotham nightly on Linux.

If you need any debugging I can provide.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
albums are scanned show in all albums but not in album list0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.