•   
  • 1
  • 172
  • 173
  • 174(current)
  • 175
  • 176
  • 277
  •   
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2
(2014-01-27, 13:56)popcornmix Wrote:
(2014-01-27, 13:48)LehighBri Wrote: PS. I haven't mucked with dvdplayer vs. omxplayer so I'm assuming I'm using the default omx player still? In looking at your commit in newclock3, looks like you touched the dvdplayer code and not the omxplayer code. Should I be using dvdplayer now all of a sudden?

That file is common to omxplayer and dvdplayer. Can you try using context-menu then "Play using dvdplayer" on this file and see if edl works?
EDL has always worked with DVDplayer. At least wrt myth, the problem is restricted to omxplayer. http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=182791&page=2
(2014-01-27, 15:17)popcornmix Wrote: So, two requests. Try with "Play using dvdplayer". I'd like to know if that suffers the same problem.
Can you upload a small recording that behaves this way that I can use for testing fixes?

Also, I believe if you place a "normal" file (mkv/mp4/avi) alongside your EDL file, I believe it will work correctly as ffmpeg will extract the width/height initially.
I also believe that a Gotham nightly (without the fast channel switch patch) wouldn't behave this way.

Nice analysis and good find. When I play back using dvdplayer, the first time I tried XBMC crashed and rebooted. The second time I tried it starts to play back but is very very jerky playback. BUT it does seem to read the EDL per below (plus I see your new "considering" EDL debug statement):

Code:
07:21:10 2993.797119 T:2781869136   DEBUG: ReadEditDecisionLists - Considering edit decision lists (EDL) for smb://ERICA-PC/SageTV Recordings/Nashville-S02E12-JustforWhatIAm-10648947-0.mpg, IsHD:0 IsSmb:1 IsNfs:0 IsAfp:0 IsPVRRec:0 IsInter:0
07:21:10 2993.798096 T:2750411856  NOTICE: running thread: CDVDPlayerAudio::Process()
07:21:10 2993.800293 T:2781869136   DEBUG: ReadEditDecisionLists - Checking for edit decision lists (EDL) on local drive or remote share for: smb://ERICA-PC/SageTV Recordings/Nashville-S02E12-JustforWhatIAm-10648947-0.mpg

Re: your second point, I don't think there's such a thing as "normal" I guess. I'm using SageTV with my HDHomeRun prime to record the .mpg files you see, so these are all recorded TV (that all play back just fine using omxplayer). Do you still need me to upload a small recording? If so I'll have to get to that later tonight.

(2014-01-27, 15:17)popcornmix Wrote: Can you upload a small recording that behaves this way that I can use for testing fixes?

To follow up on my other post, I was able to record a brief segment, ~30 seconds, ~43MB. I haven't tried playback yet, and I "faked" the edl file even though there is no commercial in the video, so maybe try this?

https://www.dropbox.com/sh/f03xceuz30a5ky2/QaGIB8Gue2
(2014-01-27, 11:35)delinend Wrote: Just tryed Milehouse new build r17171, and I see some strange thinks, when playing DVD/iso/mpeg2 and MP4 movies.
The screen is jumping, on playback http://netlir.dk/jumping_screen.mp4

Is this a new problem with this build, not in previous build?
Does it affect omxplayer or dvdplayer?
If you turn off "Adjust display refresh rate to match video" but set the resolution/refresh manually to 24p does it behave well or badly?
(2014-01-27, 16:23)popcornmix Wrote:
(2014-01-27, 11:35)delinend Wrote: Just tryed Milehouse new build r17171, and I see some strange thinks, when playing DVD/iso/mpeg2 and MP4 movies.
The screen is jumping, on playback http://netlir.dk/jumping_screen.mp4

Is this a new problem with this build, not in previous build?
Does it affect omxplayer or dvdplayer?
If you turn off "Adjust display refresh rate to match video" but set the resolution/refresh manually to 24p does it behave well or badly?

My last Gotham test, was from ~1 january. And there was no problem.

When "off", my screen is always in 60p. And I see judder in movies, that are in 24p and 25p. But no jumping image.
When "Always", my screen is switching to the movies framrate (24p, 25p ...) and no judder. But I now get jumping playback image.

I always have had the judder problem (Gotham and Frodo), when "off". Thats why I use "Always".

Is use omxplayer.

Best regards
I too tested last night with dvdplayer and the EDL does work from mythtv. However the playback quality and experience seems better with omxplayer. Stuff like rewind and fast forward. Maybe I don't have everything set right for dvdplayer since I have been using omxplayer since early on.

It would be awesome to get whatever it is that works for dvdplayer to get the EDL into omxplayer. (gets my wife off my back a bit a on this thing too ;-) )
(2014-01-27, 17:14)delinend Wrote:
(2014-01-27, 16:23)popcornmix Wrote:
(2014-01-27, 11:35)delinend Wrote: Just tryed Milehouse new build r17171, and I see some strange thinks, when playing DVD/iso/mpeg2 and MP4 movies.
The screen is jumping, on playback http://netlir.dk/jumping_screen.mp4

Is this a new problem with this build, not in previous build?
Does it affect omxplayer or dvdplayer?
If you turn off "Adjust display refresh rate to match video" but set the resolution/refresh manually to 24p does it behave well or badly?

My last Gotham test, was from ~1 january. And there was no problem.

When "off", my screen is always in 60p. And I see judder in movies, that are in 24p and 25p. But no jumping image.
When "Always", my screen is switching to the movies framrate (24p, 25p ...) and no judder. But I now get jumping playback image.

I always have had the judder problem (Gotham and Frodo), when "off". Thats why I use "Always".

Is use omxplayer.

Best regards

News:

Hmm. Strange.

When I use "Always" setting, the movie playback only jumps on my Samsung 51" screen, Not on my LG 32" screen.
Both has XBMC menu in 1080p (default). And I have not seen the jumping problem, on my Samsung 51" before.

Btw. If se select the XBMC menu (playlist), when the movie is playing dimed in the background, the jumping stops ?!?
If I select the controle menu (FF, RW STOP PLAY ..), whill playing, the holl image including controll menu is jumping.

Best regards.
(2014-01-27, 15:17)popcornmix Wrote: [quote='LehighBri' pid='1612048' dateline='1390823311']
Popcornmix - I tried millhouse's latest build that includes the EDL debug log addition but I still don't see the new debug message in my log when playing back. See below for the full log file when trying to play that same episode.


Can I please make request that we honour all XBMC edl formats ie http://www.xbmc4xbox.org.uk/wiki/EDL_(co...er_support

I use the format below on my windows XBMC client. This format used to work on earlier versions of openelec but not on the recent milhouse releases.


Quote:MPlayer EDL

Classic MPlayer EDL files are supported. XBMC also supports an extended version of this file format that allows extra functionality as outlined below. The name of the file must be the same as the video file but with a file extension of .edl.
The file contains the start and end times of the edits along with the type of action associated with each edit. The file format is:
[start time] [end time] [action]
Start and end times can be defined as seconds, HH:MM:SS.sss, or frames. To specify frames precede the frame number with the # symbol. The original MPlayer EDL files only support seconds for start and end times.
The actions supported by this file format have also been extended by XBMC to include Scene Marker and Commercial Break actions since the original format only supports Cut and Mute. Supported actions are:
0 - Cut
1 - Mute
2 - Scene Marker (if start and end times are specified, the end time is used)
3 - Commercial Break
The following .edl file content will skip from frame 127 to frame 170, mute at frame 360, unmute at frame 400, and commercial skip from frame 10080 to frame 19728. There will be two scene markers. The first at frame 6127 and the next at frame 17282.
#127 #170 0
#360 #400 1
#10080 #19728 3
#1 #6127 2
#17282 2
Location UK; Media server Windows 7 with ArgusTV 2.3 with TBS6981 DVB-S2 x4 and DVB-T x 2:All network connections cabled on 1Gb router Raspberry Pi2 1GB x 2; RPI 3 x1; PiB+512MB x 3; TV Samsung 55" C8000; AV Denon AVR X2200W
(2014-01-27, 04:45)MilhouseVH Wrote: New OpenELEC Gotham build: #0127
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.13.0 #1 PREEMPT Mon Jan 27 02:12:16 GMT 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jan 10 2014 16:54:51
Copyright (c) 2012 Broadcom
version efa116b5c8859c352322cb27e13baccbea583ef7 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20140127020806-r17171-g113849c

Based on tip of XBMC master (b6d31a3, changelog) and tip of OpenELEC master (113849c, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock3 commits (except for 0a40d4d which I've replaced with a static spinner)
  • Includes PR4083: fix HLS variant selection
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches (due to conflict with newclock3)
Notes:
  1. A few new fixes have landed in newclock3:
    • Fix for 3d resolution switching
    • Avoid choosing TrueHD as default audio stream (in omxplayer)
    • PR4091 appears to fix several issues relating to repositories and addons
  2. This build includes the extra EDL debug statement

Additional Testing Notes:
  1. Testers should try adding the following entry to their advancedsettings.xml:
    Code:
    <advancedsettings>
      <video>
        <defaultplayer>dvdplayer</defaultplayer>
        <defaultdvdplayer>dvdplayer</defaultdvdplayer>
      </video>
    </advancedsettings>
    and report if it is better/worse than omxplayer. You can still play files with omxplayer using the context-menu "Play using... OMXPlayer".

  2. For passthrough you also need (in config.txt):
    Code:
    no_hdmi_resample=1
    hdmi_stream_channels=1
    And make sure speaker layout is set to 2.0. You will still get 5.1 with AC3/DTS (see here for details).

THANX MILLHOUSE!!!

3D switches automaticly .... Like in Frodo before.... Smile

Great work!!!

Thx,
J.
(2014-01-27, 20:07)evanspae Wrote: Can I please make request that we honour all XBMC edl formats ie http://www.xbmc4xbox.org.uk/wiki/EDL_(co...er_support

I use the format below on my windows XBMC client. This format used to work on earlier versions of openelec but not on the recent milhouse releases…
I don't think it has anything to do with honoring the format. It appears to me that it broke in all openelec builds starting in Mid-November. You can test a recent Pi Chimney build, which does not have the experimental changes in the Milhouse builds, to see if you get EDL working. In my case (using the myth plugin) the last build I tried where EDL worked was November 16. More detail here: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=182791
(2014-01-27, 15:30)LehighBri Wrote: To follow up on my other post, I was able to record a brief segment, ~30 seconds, ~43MB. I haven't tried playback yet, and I "faked" the edl file even though there is no commercial in the video, so maybe try this?

https://www.dropbox.com/sh/f03xceuz30a5ky2/QaGIB8Gue2

That file behaves as desired. EDL work on Frodo and with dvdplayer enabled. It fails with omxplayer.
I'll see what the difference is.
(2014-01-27, 22:33)popcornmix Wrote: That file behaves as desired. EDL work on Frodo and with dvdplayer enabled. It fails with omxplayer.
I'll see what the difference is.

Fix pushed to newclock3 branch. EDL now works with the supplied file.
https://github.com/popcornmix/xbmc/commi...96685fd381
New OpenELEC Gotham build: #0127b
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.13.0 #1 PREEMPT Mon Jan 27 16:27:02 GMT 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jan 10 2014 16:54:51
Copyright (c) 2012 Broadcom
version efa116b5c8859c352322cb27e13baccbea583ef7 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20140127205936-r17176-gcaa2854

Based on tip of XBMC master (b6d31a3, changelog) and tip of OpenELEC master (caa2854, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock3 commits (except for 0a40d4d which I've replaced with a static spinner)
  • Includes PR4083: fix HLS variant selection
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches (due to conflict with newclock3)
Build Higlights:
  1. Includes omxplayer EDL fix (see post #2605)

Additional Testing Notes:
  1. Testers should try adding the following entry to their advancedsettings.xml:
    Code:
    <advancedsettings>
      <video>
        <defaultplayer>dvdplayer</defaultplayer>
        <defaultdvdplayer>dvdplayer</defaultdvdplayer>
      </video>
    </advancedsettings>
    and report if it is better/worse than omxplayer. You can still play files with omxplayer using the context-menu "Play using... OMXPlayer".

  2. For passthrough you also need (in config.txt):
    Code:
    no_hdmi_resample=1
    hdmi_stream_channels=1
    And make sure speaker layout is set to 2.0. You will still get 5.1 with AC3/DTS (see here for details).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2014-01-27, 22:56)popcornmix Wrote: Fix pushed to newclock3 branch. EDL now works with the supplied file.
https://github.com/popcornmix/xbmc/commi...96685fd381

Nailed it! I just tried millhouse's latest build in the next post that includes this fix and EDL support works again in omxplayer. Man you're fast... thanks so much for this. Really appreciate the attention to this. So that solves my issue... maybe allen87 should try this too??
(2014-01-28, 00:25)LehighBri Wrote: Nailed it! I just tried millhouse's latest build in the next post that includes this fix and EDL support works again in omxplayer. Man you're fast... thanks so much for this. Really appreciate the attention to this. So that solves my issue... maybe allen87 should try this too??

Good to hear it worked.
Thanks for the test case - that's the key to getting a bug fixed, find a simple way of provoking the failure and get me to see it failing.
can anybody help me ? when i start watching movies it says playback failed , check log file
how can I resolve this problems?
  •   
  • 1
  • 172
  • 173
  • 174(current)
  • 175
  • 176
  • 277
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 223
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.