OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2
FLAC is "FLAKEY"

After solving the aspect ratio issue, I have concentrated in other features and realized the music in FLAC format reproduces wrongly.
Starts fine, but after 3-5 seconds, it speeds-up (similar to a 33rpm vinyl at 45rpm) and sounds with a bit of wobbling that is secondary since the reproduction speed is absolutely wrong. Pausing and un-pausing makes the file reproduce fine again for few seconds, which sounds like something related to caching/buffering, but on the reverse of the expected.

MP3 works fine. Tested both with files stored locally in pendrive as well as files in a mini-NAS using SMB. Tried all options about passthrough Y/N, different settings of max sample rates, all multichannel formats. Works the same (wrong) using the TV speakers as well as Pioneer AV receiver connected with Toslink to TV (works fine in all cases for movies -DTS included-).
Currently on OpenELEC Gotham build: #0812b (last one so far from MilhouseVH). The behavior was the same for at least the last 3 builds, just that the pace for new builds was so intense that I postponed the reporting to an stable moment.

Any experience with FLAC format anyone?
Thanks in advance.


Messages In This Thread
AW: RE: - by DieterLumpen - 2013-07-29, 20:50
include guires switch? - by hpbaxxter - 2013-08-01, 21:46
RE: dual audio?? - by pootler - 2013-08-03, 17:13
Help, watch 3D Film on Non 3D TV - by unix72 - 2013-08-09, 12:39
Remote Controllers - by tfft - 2013-08-14, 09:11
rbej repeatable crash - by RichG - 2013-08-19, 12:43
New Tester - by theneverstill - 2013-10-03, 17:16
RE: OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2 - by xpman - 2013-12-10, 23:43