•   
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211(current)
  • 212
  • 213
  • 277
  •   
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2
Is Airplay working with these builds?

thanks
-joe
(2014-02-24, 15:08)Leopold Wrote:
(2014-02-03, 13:02)torenvalk Wrote: Possible to include CEC repeat fix for Panasonic TV? I keep getting double presses.

https://github.com/chbmuc/xbmc/commit/6e...a1461e9ae5

Did this patch get included in the Milhouse builds or was something else changed to fix this problem? I'm using the Feb 21 Milhouse build and no longer get the CEC repeats on my Panasonic Smile

Not included, no. If the problem is no longer present then it was fixed another way.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I have the following warnings in my logs:
20:25:15 10931.260742 T:2744120400 WARNING: GetIcon - Unknown nodetype requested videodb://tvshows/titles/46/1/?tvshowid=46
20:25:15 10931.261719 T:2744120400 WARNING: GetIcon - Unknown nodetype requested videodb://tvshows/titles/46/2/?tvshowid=46
20:25:15 10931.262695 T:2744120400 WARNING: GetIcon - Unknown nodetype requested videodb://tvshows/titles/46/3/?tvshowid=46
20:25:15 10931.263672 T:2744120400 WARNING: GetIcon - Unknown nodetype requested videodb://tvshows/titles/46/4/?tvshowid=46
20:25:15 10931.264648 T:2744120400 WARNING: GetIcon - Unknown nodetype requested videodb://tvshows/titles/46/-1/?tvshowid=46

The same time I notice that my movie stops playing. After a short period of time the movie excellerate for the missing time, and then played normal again.

Does someone knows how to solve this?
(2014-02-24, 21:51)wizzard72 Wrote: The same time I notice that my movie stops playing. After a short period of time the movie excellerate for the missing time, and then played normal again.

Does someone knows how to solve this?

The "unknown node types" are from your skin, which needs fixing, however even stock Confluence produces those log entries. They are harmless and unrelated to why your movie stops playing - enable debug and upload a full debug log (wiki) after your movie has stopped/problem occurred.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2014-02-24, 20:42)unclejoe01 Wrote: Is Airplay working with these builds?

Follow this thread:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=179961

airplay won't work on the Pi until it works in xbmc.
It looks like intermittently working is as good as you're going to get for now.
New OpenELEC Gotham build: #0224
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.13.5 #1 PREEMPT Mon Feb 24 20:18:05 GMT 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Feb 21 2014 17:47:08
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 67f299c3a92a793fb8b8efcaf94f7f553153f89a (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20140224200730-r17808-gfbf7d43

Based on tip of XBMC master (4542af8, changelog) and tip of OpenELEC master (fbf7d43, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock3 commits (except for 44129f9 which I've replaced with a static spinner)
  • Includes PR4275: Use mmap to accelerate SQLite file accesses
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches (due to conflict with newclock3)
  • Default setting for "Show RSS Feed" changed to disabled
  • "Total Duration" in Confluence is disabled (see build #0221 for details)
  • ALSA is enabled and any suitable hardware should be available in XBMC Audio Settings
Build Highlights:
  1. OpenELEC: New Kernel 3.13.5
  2. newclock3: New DVDPlayer commits:
    • [omxcodec] Fix stall on seek/trickplay - need to reset start flag
    • [omxcodec] Make sure we have a valid context when video decode starts before first fanart is decoded
  3. PR4275: Use mmap to accelerate SQLite file accesses

Additional Testing Notes:
  1. Testers should try adding the following entry to their advancedsettings.xml:
    Code:
    <advancedsettings>
      <video>
        <defaultplayer>dvdplayer</defaultplayer>
        <defaultdvdplayer>dvdplayer</defaultdvdplayer>
      </video>
    </advancedsettings>
    and report if it is better/worse than omxplayer. You can still play files with omxplayer using the context-menu "Play using... OMXPlayer".

  2. The following settings are no longer required in config.txt and should be removed:
    Code:
    no_hdmi_resample=1
    hdmi_stream_channels=1
    no_resample_audio is now a default, and hdmi_stream_channels is switched based on audio content. For the time being when using passthrough, 2.0 speaker layout should continue to be used (you will still get 5.1 with AC3/DTS).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
@popcornmix: When playing video using DVDPlayer and this new build, jumping forwards/backwards (StepForward/StepBack) seems to work OK, but SmallStepBack (~7 seconds) results in the image freezing until playback has caught up to the point at which the seek was initiated. OMXPlayer works correctly.

Debug log here, I've annotated the points where I StepForward and then SmallStepBack. As you can see there are a lot of log entries written while seeking forwards, but very few when seeking backwards.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Guys,

it might be my system that has some problem, but I am starting to think there are some files that don't play well with dvdplayer.

mediainfo:
Code:
[[email protected]_vasiliy ~]$ mediainfo /mnt/downloads/MOVIES/Monsters\ Inc\ \(2001\)\ \[1080p\]/Monsters.Inc.2001.1080p.BrRip.x264.YIFY.mp4
General
Complete name                            : /mnt/downloads/MOVIES/Monsters Inc (2001) [1080p]/Monsters.Inc.2001.1080p.BrRip.x264.YIFY.mp4
Format                                   : MPEG-4
Format profile                           : Base Media
Codec ID                                 : isom
File size                                : 1.45 GiB
Duration                                 : 1h 32mn
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 2 250 Kbps
Encoded date                             : UTC 2012-11-20 14:22:22
Tagged date                              : UTC 2012-11-20 14:22:22

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : [email protected]
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, ReFrames                : 4 frames
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Duration                                 : 1h 32mn
Bit rate                                 : 2 152 Kbps
Maximum bit rate                         : 9 301 Kbps
Width                                    : 1 920 pixels
Height                                   : 1 040 pixels
Display aspect ratio                     : 1.85:1
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 23.976 fps
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.045
Stream size                              : 1.39 GiB (96%)
Writing library                          : x264 core 125 r2200 999b753
Encoding settings                        : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=2152 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Encoded date                             : UTC 2012-11-20 14:22:22
Tagged date                              : UTC 2012-11-20 14:24:35

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec
Format profile                           : LC
Codec ID                                 : 40
Duration                                 : 1h 32mn
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 96.0 Kbps
Maximum bit rate                         : 144 Kbps
Channel count                            : 2 channels
Channel positions                        : Front: L R
Sampling rate                            : 48.0 KHz
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 63.3 MiB (4%)
Language                                 : English
Encoded date                             : UTC 2012-11-20 14:24:31
Tagged date                              : UTC 2012-11-20 14:24:35

with dvdplayer I get sound but only black picture, I can bring up the OSD, pause, FF etc but only black picture.
If I play it with omxplayer teh file plays fine.

This is the log:
log

Please let me know if there is any info that you need

m
(2014-02-25, 21:24)mcarni Wrote: it might be my system that has some problem, but I am starting to think there are some files that don't play well with dvdplayer.

Quote:[20:08:35 20.195868 T:3059085856 NOTICE: ARM mem: 156MB GPU mem: 100MB MPG2:0 WVC1:0

dvdplayer requires more gpu memory than omxplayer. We recommend at least 128M gpu memory for omxplayer (on gotham builds).
That's your problem.
I installed test build 224 to try testing ALSA with HiFiBerry, but it doesn't show up in aplay and I get a bunch of these lines in dmesg
Code:
dmesg | grep hifi
[    2.755719] snd-hifiberry-dac snd-hifiberry-dac.0: ASoC: CPU DAI bcm2708-i2s.0 not registered
[    2.789994] snd-hifiberry-dac snd-hifiberry-dac.0: snd_soc_register_card() failed: -517
[    2.813023] platform snd-hifiberry-dac.0: Driver snd-hifiberry-dac requests probe deferral

# aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: ALSA [bcm2835 ALSA], device 0: bcm2835 ALSA [bcm2835 ALSA]
  Subdevices: 8/8
  Subdevice #0: subdevice #0
  Subdevice #1: subdevice #1
  Subdevice #2: subdevice #2
  Subdevice #3: subdevice #3
  Subdevice #4: subdevice #4
  Subdevice #5: subdevice #5
  Subdevice #6: subdevice #6
  Subdevice #7: subdevice #7

Is there something I can do to fix this?
I'm running arm/gpu 112M/144M, give it a try.

btw arm has 112M but in XBMC only reports 102M.
Where does the missing 10MB go?
 
  • Intel NUC Kit DN2820FYKH ~ Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB ~ SanDisk ReadyCache 32GB SSD ~ Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
(2014-02-25, 21:27)popcornmix Wrote:
(2014-02-25, 21:24)mcarni Wrote: it might be my system that has some problem, but I am starting to think there are some files that don't play well with dvdplayer.

Quote:[20:08:35 20.195868 T:3059085856 NOTICE: ARM mem: 156MB GPU mem: 100MB MPG2:0 WVC1:0

dvdplayer requires more gpu memory than omxplayer. We recommend at least 128M gpu memory for omxplayer (on gotham builds).
That's your problem.

I confirm that....

... that I will try not to jump to conclusions and try to remember more when any advice is given to me....

sorry for the trouble, you are correct, with 128M the same file with dvdplayer works fine....
I was under the impression that 100Mb was ok, but...I was wrong...
sorry again
and thanks
m
@popcornmix

Clean install in formatted SD card: build: #0224

Personal set-up:
Network Wi-Fi
Service SSH
Apparence > International > UK (24), Timezone
Music > Playback > Visualisation: None
System > Video output: 1680 x 1050
System > Audio output > Number of channels: 5.0
Input device > Peripherals > CEC Device to power on: AVR, Device to power off: AVR, When the TV is switched off: Ignore

I did few reboots along setup without playing
After I tried playing flac 2ch file with default PAPlayer: No sound nether system sound
As usual, I changed the screen resolution: Still no sound with default player
Then I tried OMXplayer and sound is here system sound as well
Then tried again with PAPlayer sound is here as well.

Then I switched off the RPi (no power) and restarted it
Tried to play same flac file, no sound with the 3 players and no system sound.
Changed the screen resolution: As soon I clicked the window "Would you like to change the resolution?" YES, I can hear the system sound then flac file played fine.
Find log here from the second boot.

Hope this will help to find the issue
Config, video/audio player:
3T HDD <USB> RPi2/Libreelec <HDMI> Denon AVR-2313 <HDMI> LG TV 55UF860V
                                          <nfs wired> Linksys WRT32X router <USB> 4T HDD
We had build 0220 loaded up at the XBMC booth at SCALE this last weekend. Everyone was blown away at the improvements since v12, including some XBMC team members :D
(2014-02-26, 02:59)Ned Scott Wrote: We had build 0220 loaded up at the XBMC booth at SCALE this last weekend. Everyone was blown away at the improvements since v12, including some XBMC team members Big Grin

Nice! Smile
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211(current)
  • 212
  • 213
  • 277
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 223
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.