•   
  • 1
  • 219
  • 220
  • 221(current)
  • 222
  • 223
  • 277
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 2
(2014-03-06, 20:41)anonimo2001 Wrote: Hello. I've just received my VC-1 codec and it doesn't work with wmv3 files (yes, vcgencmd codec_enabled WVC1 says it's enabled; now I know there is a problem with them :-) ) Wich of your builds includes the modifications to see this kind of files? Dvdplayer plays sound, no video; omxplayer any of them.

Can you post mediainfo for file?
I hope this is enough, if not please tell me (I have googled the command to use...)
Thanks for your help

avprobe version 0.8.1-4:0.8.1-0ubuntu1~oneiric1, Copyright © 2007-2011 the Libav developers
built on Apr 17 2012 13:09:28 with gcc 4.6.1
[wmv3 @ 0x9f52d00] Extra data: 8 bits left, value: 0
Input #0, asf, from 'sample.wmv':
Metadata:
WMFSDKVersion : 12.0.7601.17514
WMFSDKNeeded : 0.0.0.0000
IsVBR : 0
Duration: 00:04:46.59, start: 0.000000, bitrate: 12199 kb/s
Stream #0.0: Audio: wmav2, 48000 Hz, 2 channels, s16, 192 kb/s
Stream #0.1: Video: wmv3 (Main), yuv420p, 1920x1080, 12000 kb/s, 29.97 tbr, 1k tbn, 1k tbc
[wmv3 @ 0x9f52d00] Extra data: 8 bits left, value: 0
(2014-03-06, 21:19)anonimo2001 Wrote: I hope this is enough, if not please tell me (I have googled the command to use...)

mediainfo (http://mediaarea.net/en/MediaInfo) gives more details, but that looks okay.
Can you reboot, enable debugging, play the file and post the xbmc.log (e.g. to http://xbmclogs.com/).
I've Mediainfo but the gui one, I've been unable to make it work in the command line...
I'm afraid I can't enable debug mode in xbmc (Settings\System\Debugging doesn't show the enable option) I did it in cmdline.txt and this is what I get, http://xbmclogs.com./show.php?id=144145
(2014-03-06, 22:04)anonimo2001 Wrote: I've Mediainfo but the gui one, I've been unable to make it work in the command line...
I'm afraid I can't enable debug mode in xbmc (Settings\System\Debugging doesn't show the enable option) I did it in cmdline.txt and this is what I get, http://xbmclogs.com./show.php?id=144145

You have "<loglevel>-1</loglevel>" in advancedsettings.xml which is stopping any logging being produced.
Ok, I'm going to enable it in advancedsettings.xml...
http://xbmclogs.com/show.php?id=144160

I'm afraid I posted before reading... I enabled loglevel 3...
(2014-03-06, 22:27)anonimo2001 Wrote: Ok, I'm going to enable it in advancedsettings.xml...
http://xbmclogs.com/show.php?id=144160

I'm afraid I posted before reading... I enabled loglevel 3...

That's better:
Code:
21:23:53  47.576946 T:2831643728    INFO: ffmpeg[A8C77450]:     Stream #0:0: Video: mjpeg, yuvj420p, 1920x1080, 90k tbr, 90k tbn, 90k tbc
21:23:53  47.578365 T:2831643728    INFO: ffmpeg[A8C77450]:     Stream #0:1: Audio: wmav2 (a[1][0][0] / 0x0161), 48000 Hz, 2 channels, fltp, 192 kb/s
21:23:53  47.579159 T:2831643728    INFO: ffmpeg[A8C77450]:     Stream #0:2: Video: wmv3 (Main) (WMV3 / 0x33564D57), yuv420p, 1920x1080, 12000 kb/s, 29.97 tbr, 1k tbn, 1k tbc
So ffmpeg reports two video streams, an MJPEG and a wmv3 stream, and it's the mjpeg stream that comes first (and so we try to play).
I have a feeling the MJPEG stream is actually a single image (artwork).

Funnily enough I added this commit yesterday:
https://github.com/popcornmix/xbmc/commi...863fdf8583

which could possibly fix your file. It's not in a Milhouse build yet (but hopefully soon).

If that doesn't fix it, then if you can upload a sample, I can probably find a way of disabling it.
Thank you so much popcornmix :-)
Regards
Hello,

I've updated my Frodo setup to the latest Gotham testbuild and I've noticed that XBMC subtitles don't work with internet streams anymore. It works pretty well with local files but not in the least when the video comes from addons like 1channel or icefilms.

Is there any way to fix this?

Thanks in advance.

Best regards.
New OpenELEC Gotham build: #0307
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.13.5 #1 PREEMPT Fri Mar 7 01:15:41 GMT 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Feb 28 2014 16:43:10
Copyright (c) 2012 Broadcom
version a9ba6435869933cdfd1ad5631b6b9a97affd8806 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20140307011358-r17866-g55cfed0

Based on tip of XBMC master (601cbc2, changelog) and tip of OpenELEC master (55cfed0, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock3 commits (except for 9feb5e0 which I've replaced with a static spinner to avoid hammering the GUI)
  • Includes kernel 3.13.y-next commits (see below for details on enabling FIQ_FSM patch)
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches (due to conflict with newclock3)
  • Default setting for "Show RSS Feed" changed to disabled
  • Disabled "Total Duration" in Confluence (see build #0221 for details)
  • ALSA is enabled and any suitable hardware should be available in XBMC Audio Settings
Build Highlights:

One patch set (virtual suspend) removed from newclock3 and 3 new patches added. Several Pull Requests originally in newclock3 now accepted upstream in OpenELEC.
  1. newclock3:
    • Virtual Suspend has been removed as this isn't quite ready for prime time and is causing a few problems (unable to reboot/power off, broken CEC, HDMI turning off during playback etc.). popcornmix hopes to look at this again once the bigger issues have been resolved and the rest of the code base is more stable.
    • Added a fix for omxplayer hanging when given an audio file with artwork (paplayer is the default, so won't affect most)
    • Added a change to how audio cache time is measured. Could help the live TV buffering (but it's just a guess, says popcornmix).
    • popcornmix has included the patch from the AirPlay testing thread - it's not fixed, but there are some reports that it's better than default (for what it's worth, using an iPhone 3GS with IOS6.1.6 I've been able to display pictures and play music using AirPlay but videos will not play).
  2. OpenELEC:
    • FIQ FSM is now enabled by default. See testing notes below to enable accelerated isochronous transaction support if you think you may benefit from this (most won't, but presumably it will be enabled by default at some point so possibly still worth testing anyway).
    • Includes PR:4290: Fix memory leakage in python bindings
    • Includes PR:4296: DVD various fixes related to libdvdnav issues and skip to menu
    • Includes [omxplayer] Allow small audio packets to be concatenated to make better use of audio fifo

Additional Testing Notes:
  1. Testers should try adding the following entry to their advancedsettings.xml:
    Code:
    <advancedsettings>
      <video>
        <defaultplayer>dvdplayer</defaultplayer>
        <defaultdvdplayer>dvdplayer</defaultdvdplayer>
      </video>
    </advancedsettings>
    and report if it is better/worse than omxplayer. You can still play files with omxplayer using the context-menu "Play using... OMXPlayer".

  2. The following settings are no longer required in config.txt and should be removed:
    Code:
    no_hdmi_resample=1
    hdmi_stream_channels=1
    no_resample_audio is now a default, and hdmi_stream_channels is switched based on audio content. For the time being when using passthrough, 2.0 speaker layout should continue to be used (you will still get 5.1 with AC3/DTS).

  3. The FIQ_FSM patch is now enabled by default in OpenELEC master. See the FIQ_FSM announce thread for details.

    One new feature, currently disabled by default, is accelerated support of high-speed isochronous transactions (webcams, real time devices, etc.). There's a possibility this could be used by ALSA or DVB modules (although not always) which may affect some users (hopefully for the better). If you might benefit from this, enable by adding the following option to the end of the line in your /flash/cmdline.txt file:
    Code:
    dwc_otg.fiq_fsm_mask=0x7
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Hi Millhouse,

Thx for the new build, everything works for me fine now. HDMI "Problem" seems to be gone.

Only thing is the aspect ratio in 3D Movies is wrong. Every Movie in 3D-SBS is in Zoom Mode and streched vertically so that the actors look like Coneheads.

This behaviour is also in the "official" beta of OE too.

Is there something i can do in the Settings?

Greetz
J.
Does enabled by default means there's no need to add "dwc_otg.fiq_enable=1 dwc_otg.fiq_fsm_enable=1 dwc_otg.fiq_fsm_mask=0x3" in cmdline.txt?
  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
(2014-03-07, 11:01)xbs08 Wrote: Enabled by default means there's no need to add "dwc_otg.fiq_enable=1 dwc_otg.fiq_fsm_enable=1 dwc_otg.fiq_fsm_mask=0x3" in cmdline.txt?

Correct, you should new remove those options from cmdline.txt.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Quote:Added a change to how audio cache time is measured. Could help the live TV buffering (but it's just a guess, says popcornmix).

For me the constant buffering in Live-TV with omxplayer is gone. Switching channels takes a little longer than before, but works fine.
Thx for the fix.
Hello, all Versions after:
OpenELEC-RPi.arm-Milhouse-20140228213243-r17825-g1744311.tar
don't work on my Setup.
In Youtube and MyVideo Addons i have scratching (skew?) in Sound.
Only on the Center Speaker and the Right Front Speaker.
My Pi is connected to a Onkyo AVR via HDMI and the TV is connected to the AVR.
With Version:
OpenELEC-RPi.arm-Milhouse-20140228213243-r17825-g1744311.tar
all works fine and is very fast.
  •   
  • 1
  • 219
  • 220
  • 221(current)
  • 222
  • 223
  • 277
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 23 Vote(s) - 4.48 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 24.4823