•   
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • 156
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 3 (Kodi 14.0)
#61
Dear @MilhouseVH

I am using version Hifiberry Digi low experimental version of OpenELEC XBMC with very good results in general.

Sometimes the audio is quite annoying, as it has a similar effect to Alvin and the Chipmunks, I imagine it will be a problem of frequency settings or something.

The problem is to solve this issue, I must go to the audio settings and select:

Output Configuration: Fixed

normally when it is configured as:

Output settings: Optimized

this must be changed every time the problem occurs with the audio.

Any solution??
#62
FYI, I'm using 0417b with the Hifiberry DAC, works perfectly, great sound through a BGW power amp and a pair of Electrovoice Sentry 10's...
#63
I'm getting a similar issue, screen blanks intermittantly.

Log is filled with

01:11:57 35485.550781 T:2774115408 NOTICE: Display resolution DESKTOP : 1920x1080 (1920x1080) @ 50.00 - Full Screen (16)
01:11:57 35485.652344 T:3058229248 NOTICE: Using GL_TEXTURE_2D
01:11:57 35485.652344 T:3058229248 NOTICE: GL: Using BYPASS render method
01:11:57 35485.652344 T:3058229248 NOTICE: GL: NPOT texture support detected



(2014-04-17, 22:30)craigbeat Wrote:
(2014-04-17, 20:13)Dimitriss Wrote: Well the feature to change hz during playback seems to have a bug at 50hz. After some minutes of playback it switches every 5 seconds between 50hz and 60hz.
Thanks guys

I've seen this too:
20:17:32 3912.397217 T:3058257920 NOTICE: Using GL_TEXTURE_2D
20:17:32 3912.397705 T:3058257920 NOTICE: GL: Using BYPASS render method
20:17:32 3912.397949 T:3058257920 NOTICE: GL: NPOT texture support detected
20:17:33 3913.083496 T:2738795600 NOTICE: not a 3D movie
20:17:33 3913.084229 T:2738795600 NOTICE: Display resolution ADJUST : 1920x1080 (1920x1080) @ 60.00 - Full Screen (16) (weight: 0.231)
20:17:33 3913.088135 T:3058257920 NOTICE: Using GL_TEXTURE_2D
20:17:33 3913.089111 T:3058257920 NOTICE: GL: Using BYPASS render method
20:17:33 3913.089355 T:3058257920 NOTICE: GL: NPOT texture support detected
20:17:35 3915.883789 T:2738795600 NOTICE: not a 3D movie
20:17:35 3915.884277 T:2738795600 NOTICE: Display resolution ADJUST : 1920x1080 (1920x1080) @ 50.00 - Full Screen (32) (weight: 0.001)

Seems OK in the most recent build tonight, though (so far).
#64
Same thing here , i left in on over night @50hz and in the morning it was @ 60hz and i had to reboot to get he option of diffrent Hz back, it was stuck @ 60 (tv was off)
#65
(2014-04-19, 09:40)rbej Wrote: Please rebase newclock3. Xbmc 13 rc1 is out.

I'm away for weekend. Will rebase when back (Monday night), but I expect newclock3 patches could be applied to latest Gotham branch (although rc1 isn't out yet).
#66
It applies fine, although you do need to ignore several commits in newclock3 that are now in XBMC master.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
#67
Hdmi-cec remote still doesnt work after changing source on tv, and return to xbmc..remore doesnt work untill iphone app "active" xbmc again.
And put youtube video with iphone app make the pi crashing (black screen)

3.95.6 beta 4
Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
#68
I get this too.

(2014-04-20, 20:26)tomer953 Wrote: Hdmi-cec remote still doesnt work after changing source on tv, and return to xbmc..remore doesnt work untill iphone app "active" xbmc again.
And put youtube video with iphone app make the pi crashing (black screen)

3.95.6 beta 4
#69
Sounds like it should be reported on the PulseEight/CEC or OpenELEC github...
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
#70
since beta 3.95.6 (i think).
when I play video, and change the source while playing, and then come back, I see the "NO SIGNAL" screen on tv, and I can connect to xbmc from ios app and see there the video still playing... the only thing is work after this situation happen is "reboot", it bring xbmc again...
if video is play before I change to the source - xbmc just show the "no signal" screen.

pi connected with lan cable to htpc, smb sharing, over mysql database (installed on htpc pc)
Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
#71
(2014-04-22, 14:32)tomer953 Wrote: since beta 3.95.6 (i think).
when I play video, and change the source while playing, and then come back, I see the "NO SIGNAL" screen on tv, and I can connect to xbmc from ios app and see there the video still playing... the only thing is work after this situation happen is "reboot", it bring xbmc again...
if video is play before I change to the source - xbmc just show the "no signal" screen.

pi connected with lan cable to htpc, smb sharing, over mysql database (installed on htpc pc)

I had problem with no signal on my sony tv, the way i resolved it was to my sure Playback, is set to display 4:3 Normal, hope that helps
#72
(2014-04-22, 15:49)ismadder Wrote:
(2014-04-22, 14:32)tomer953 Wrote: since beta 3.95.6 (i think).
when I play video, and change the source while playing, and then come back, I see the "NO SIGNAL" screen on tv, and I can connect to xbmc from ios app and see there the video still playing... the only thing is work after this situation happen is "reboot", it bring xbmc again...
if video is play before I change to the source - xbmc just show the "no signal" screen.

pi connected with lan cable to htpc, smb sharing, over mysql database (installed on htpc pc)

I had problem with no signal on my sony tv, the way i resolved it was to my sure Playback, is set to display 4:3 Normal, hope that helps

you mean to the "show 4:3 videos as.." - "normal"\"zoom"\"16:9" ........ this ?
cause in all my xbmc I always set this to '16:9" for old movies shows as a little square in the middle of the screen...
but I it will stop causing the problem, I will try it as soon I will be at home.
Phenomenal™ Skin • ForumWebsiteGitHub
#73
(2014-04-22, 19:57)tomer953 Wrote:
(2014-04-22, 15:49)ismadder Wrote:
(2014-04-22, 14:32)tomer953 Wrote: since beta 3.95.6 (i think).
when I play video, and change the source while playing, and then come back, I see the "NO SIGNAL" screen on tv, and I can connect to xbmc from ios app and see there the video still playing... the only thing is work after this situation happen is "reboot", it bring xbmc again...
if video is play before I change to the source - xbmc just show the "no signal" screen.

pi connected with lan cable to htpc, smb sharing, over mysql database (installed on htpc pc)

I had problem with no signal on my sony tv, the way i resolved it was to my sure Playback, is set to display 4:3 Normal, hope that helps

you mean to the "show 4:3 videos as.." - "normal"\"zoom"\"16:9" ........ this ?
cause in all my xbmc I always set this to '16:9" for old movies shows as a little square in the middle of the screen...
but I it will stop causing the problem, I will try it as soon I will be at home.

Yes that what i mean !!! i found that on my lg it worked ok but my sony bravia did not like it being set at 16:9, so i had set it to 4:3 normal
#74
New OpenELEC Gotham build: #0423
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.14.1 #1 PREEMPT Wed Apr 23 02:05:36 BST 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Apr 23 2014 00:11:18
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 8c6eeb8ba935907264625ed86287962173a60e55 (tainted) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20140423020357-r18218-g56caed2

Based on tip of OpenELEC master (56caed2, changelog) and tip of XBMC master (15561b4, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock3 commits (except for 043ed58, a patch to avoid hammering the GUI, which has been replaced with a static spinner)
  • Includes kernel 3.14.y commits
  • Includes Python regex package for evaluation purposes. Initial benchmarking indicates generally positive (and in some cases, significant) performance gains. See this post for a description of how to test effectiveness of this package with addons
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches due to conflict with newclock3
  • Excludes the OpenELEC gotham_rbp_backports patches in favour of sourcing these same patches directly from newclock3 branch
  • Default setting for "Show RSS Feed" changed to disabled
  • Disabled "Total Duration" in Confluence (see build #0221 for details)
  • ALSA is enabled and any suitable hardware should be available in XBMC Audio Settings
  • FIQ FSM is enabled by default (dwc_otg.fiq_enable=1 dwc_otg.fiq_fsm_enable=1 dwc_otg.fiq_fsm_mask=0x7). See initial post for more details.
Build Highlights:

New firmware to fix spurious framerate switching with some files; newclock3 now supports switching to 3d modes automatically; new commits to kernel for fiq_fsm.

dvdplayer is now the default for dvd images - it has until now been omxplayer, unless you had already specified dvdplayer as <defaultdvdplayer> in your own advancedsettings.xml. This is now no longer necessary. The video defaults are now:
Code:
<video>
  <defaultplayer>omxplayer</defaultplayer>
  <defaultdvdplayer>dvdplayer</defaultdvdplayer>
</video>

  1. New Firmware Apr 23:
    • firmware: video_decode: Allow skipped frame. Make quality threshold higher to avoid false switches. See link
    • bootcode: Change sdram drive strength to match start.elf
  2. OpenELEC:
    • wlan-firmware: update to wlan-firmware-0.0.20
    • Modified before units of systemd in xbmc-(halt|poweroff|reboot) - should ensure that shutdown.sh is allowed to complete
    • eventlircd: change delayrate to 200ms for 'gpio-rc-recv'
    • connman: loopback.service: remove ExecStartPre
  3. XBMC:
    • fix album rating wasn't saved in the database
    • fixed: Downloading subs for rars was broken
    • ActiveAE: recreate sink buffers if frame size has changed
    • [guilib] animation length was calculated incorrectly from effects with different delays
    • [guilib] drop unused AddEffect() function
    • pvr: fix duplicate EPG IDs if EPG is not stored in database
    • ff_id3v2_free_extra_meta: set the pointer pointing to extra_meta to NULL. Fixes ticket #3530.
  4. newclock3:
    • [omxplayer] Make dvdplayer the default for dvd images
    • [graphics] Don't set stereo mode based on resolution. The resolution change should follow stereo mode
    • [graphics] Allow switching to a more suitable 3D resolution
    • [3D] Support switching to 3D resolutions
    • [graphics] Make pixel ratio for 3d modes consistent
  5. kernel
    • dwc_otg: Return full-speed frame numbers in HS mode
    • fiq_fsm: save PID on completion of interrupt OUT transfers
    • mach-bcm2708: Reserve 64 IRQs for peripherals
    • bcm2708_gpio: make room for additional GPIO chips
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
#75
I'm not sure if either build was supposed to fix this, but FWIW, this latest build and the other recent one with FIQ changes still lockup randomly during videos with a USB wireless mouse dongle plugged in (unless dwc_otg.fiq_fsm_enable=0 is in cmdline)
  •   
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • 156
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.88 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 3 (Kodi 14.0)4.888