•   
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101(current)
  • 102
  • 103
  • 156
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 3 (Kodi 14.0)
The preview is fine (the one that gets shown when you toggle the "Mirror" button), but when I hit OK to confirm the change and then go back to the library (I'm testing with a fanart) the image is not flipped. The (Raspberry Pi's) cached thumbnail viewed on OS X is not flipped too. Note that I've tested with a few different ones.

Any simple way to read the orientation bit, on OS X or the Raspberry Pi? It seems OS X doesn't expose it (?!), at least not in an obvious way...
@menakite: Can you upload cached image examples from OSX and Pi, of the same fanart when flipped? This might allow comparison of the two files and their headers, and help determine what is going on.

For the record I've looked at what should be a flipped image on my Pi and tried to view the headers but can't see any indication of the image being flipped.

When an image is previewed and then flipped, it doesn't seem to create a cache entry so I'm guessing the flipping is occurring in-memory, which may explain why the preview images display correctly, but the saved/cached images do not.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Took a different image as the one I want to be flipped is not obvious if you're not on a large screen... so:

* Original image: http://thetvdb.com/banners/fanart/origin...04-100.jpg
* Raspberry Pi (vcgencmd version: Sep 27 2014 15:02:59): https://menakite.eu/~anaconda/flipped-rpi.jpg (1280x720)
* OS X: https://menakite.eu/~anaconda/flipped-osx.jpg (1280x720)

Code:
[email protected] ~/public_html $ file flipped-*
flipped-osx.jpg: JPEG image data, JFIF standard 1.01
flipped-rpi.jpg: JPEG image data, EXIF standard 2.2

I've noticed this (please note the 0s for height and width - not sure if it's relevant):
Code:
# Raspberry Pi
[email protected] ~ $ ./texturecache.py s 'transform?flipped'
003712|3/3f04b36d.jpg|0000|0000|0005|2014-09-30 00:09:29|                   |http://thetvdb.com/banners/fanart/original/78804-100.jpg/transform?flipped

# OS X
anepu:~ anaconda$ ./texturecache.py s 'transform?flipped'
000533|3/3f04b36d.jpg|0720|1280|0003|2014-09-30 00:11:01|                   |http://thetvdb.com/banners/fanart/original/78804-100.jpg/transform?flipped
(2014-09-29, 00:16)Milhouse Wrote: Dropped CEC LG Vendor Fix
Thank you, this solved my issue.
New OpenELEC Helix build: #0930
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.16.3 #1 PREEMPT Tue Sep 30 22:08:27 BST 2014 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Sep 27 2014 15:02:59
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 1e1705d83daf22b7a50331d9538258c4c7acf656 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20140930220719-r19307-g081f948 [Build #0930]

Based on tip of OpenELEC master (081f9480, changelog) and tip of XBMC master (94d2a548, changelog) with the following modifications:
  • Includes newclock4 patches
  • Excludes the OpenELEC fernetmenta patches due to conflicts with newclock4
  • Excludes the OpenELEC linux-01-RPi_support patch in favour of sourcing these and possibly more recent patches directly from kernel branch rpi-3.16.y
  • Excludes the OpenELEC xbmc-001-newclock4 patch in favour of sourcing these and possibly more recent patches directly from newclock4 branch
  • Default setting for "Show RSS Feed" changed to disabled
  • Disabled "Total Duration" in Confluence (see build #0221 for details)
  • Adapted service.openelec.settings to take advantage of PR5217
  • Includes latest libnfs master (ab1af695)
  • Includes latest libcec master (81e38211)
  • Includes latest xbmc-pvr-addons master (83ee302d)
  • Includes latest xbmc-addon-xvdr master (a3724213)
  • Includes libcec double-key suppression
  • Includes libcec CEC Standby Fix
  • Increase scan interval of PeripBusCEC from 5000 to 60000, reducing CPU loading by about 2% (1GHz Pi) every 5 seconds (even when CEC is "disabled")
  • Includes CONFIG_COREDUMP=y to allow creation of coredumps (see here)
  • Includes PR5204: [Fix] Make ext. subtitle loading work for image files and bluray directories
  • Includes PR5222: videodb: Add column name on GROUP query otherwise sub query returns no rows
  • Includes PR5247: StringUtils: optimize Split(), new overloads for Split() and Tokenize()
  • Includes PR5309: [posix] Implement new PosixFile
  • Includes PR5312: dvdplayer: do a seek after having changed subtitle stream
  • Includes PR5324: Add setting to hide library clean progress bar.
  • Includes PR5386: Fix incorrect usage of S_IFDIR flag
  • Includes PR5395: [fix] Closes #15423 Addon update deadlock due to race condition deleting CThread
  • Includes PR5431: [videodb] Fix MySQL error while cleaning tvshows
Build Highlights:
  1. New component debug options: dump out audio/video data for later debugging, and enable verbose logging for omxplayer.
Build Details:
  1. OpenELEC:
    • wlan-firmware: update to wlan-firmware-0.0.24
    • v4l-utils: remove at-visions remote patch, this must be done different, let us think about this
    • linux: add patch to fix ath9k_htc driver, see https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=78581 this fixes #3519
  2. XBMC:
    • fix setting resolution on startup (PR:5427, 1 commit, 1 file changed)
    • Winrender: fix moving window between screens (PR:5420, 2 commits, 4 files changed)
    • vaapi: stability (PR:5424, 3 commits, 1 file changed)
    • fixed: Uninitialised variable in VAAPI (PR:5433, 1 commit, 1 file changed)
    • VAAPI: fix some cppcheck oddities (PR:5435, 1 commit, 2 files changed)
  3. newclock4:
    • [omxplayer] Add ability to log more timestamp info in extra debug settings
    • [omxplayer] Add ability to dump out audio/video data for later debugging
    • Revert "hack: revert squash: don't update originaldts when marked as invalid"
  4. Custom:
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thanks
I saw some airplay fixes being announced to comply with IOS8. What is the status and is it fully working again?
Server: Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5 3.4 GHz | 16 GB DDR3 | 128 GB SSD, 82 TB (9 x 6 TB, 7 x 4 TB)
HTPC 1: Raspberry Pi 2 | HTPC 2: Raspberry Pi 2 | HTPC 3: Raspberry Pi
(2014-10-01, 07:55)steve1977 Wrote: I saw some airplay fixes being announced to comply with IOS8. What is the status and is it fully working again?

popcornmix has already added the iOS8 Airplay updates to newclock4, check back a few builds for when they were first introduced to see what was added (#0924, with additions in #0926). No idea if they work though.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thanks. Just gave it a try. Appears that audio continues to work (as it did with Gotham), but airplay video no longer works.
Server: Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5 3.4 GHz | 16 GB DDR3 | 128 GB SSD, 82 TB (9 x 6 TB, 7 x 4 TB)
HTPC 1: Raspberry Pi 2 | HTPC 2: Raspberry Pi 2 | HTPC 3: Raspberry Pi
Just updated to #930 built. One weird thing - Conq skin is now no longer showing properly (background is now black instead of blue. This was not the case with previous Helix builts and also not the case with most recent OSX nightly. Anyone mind checking whether that's a skin issue or whether anything broke while I updated?
Server: Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5 3.4 GHz | 16 GB DDR3 | 128 GB SSD, 82 TB (9 x 6 TB, 7 x 4 TB)
HTPC 1: Raspberry Pi 2 | HTPC 2: Raspberry Pi 2 | HTPC 3: Raspberry Pi
(2014-10-01, 07:55)steve1977 Wrote: I saw some airplay fixes being announced to comply with IOS8. What is the status and is it fully working again?

This was my finding. I'm always able to get airplay working and once it starts working I can play many videos correctly, but it can be tricky to get it working first.
Start with something known to work (e.g. YouTube in safari). If it doesn't work switch between iphone/xbmc as airplay destination.
Force killing safari, or switching to a different video app can also help.

Once working it seems to work consistently.
(2014-09-30, 02:23)menakite Wrote: Took a different image as the one I want to be flipped is not obvious if you're not on a large screen... so:

* Original image: http://thetvdb.com/banners/fanart/origin...04-100.jpg
* Raspberry Pi (vcgencmd version: Sep 27 2014 15:02:59): https://menakite.eu/~anaconda/flipped-rpi.jpg (1280x720)
* OS X: https://menakite.eu/~anaconda/flipped-osx.jpg (1280x720)

You can see the orientation flags using identify (from imagemagick)
Code:
$ identify -verbose flipped-rpi.jpg  |grep -i orient
  Orientation: TopLeft
    exif:Orientation: 1

So it looks like this one doesn't have a flipped flag, but probably should.
It may take a bit of digging to work out how the flip flag should get from GUI to jpeg re-encode function, but I'll add it to the list.
(2014-10-01, 11:59)popcornmix Wrote:
(2014-10-01, 07:55)steve1977 Wrote: I saw some airplay fixes being announced to comply with IOS8. What is the status and is it fully working again?

This was my finding. I'm always able to get airplay working and once it starts working I can play many videos correctly, but it can be tricky to get it working first.
Start with something known to work (e.g. YouTube in safari). If it doesn't work switch between iphone/xbmc as airplay destination.
Force killing safari, or switching to a different video app can also help.

Once working it seems to work consistently.

This is indeed weird. It took a few tries with random navigating and start-and-stort. But now it is working!!! :-) Doesn't make a lot of sense and I would never be able to replicate, but it works now and it works consistently... Fingers crossed that this survives the next builts...

Any idea about my Conq skin issue?
Server: Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5 3.4 GHz | 16 GB DDR3 | 128 GB SSD, 82 TB (9 x 6 TB, 7 x 4 TB)
HTPC 1: Raspberry Pi 2 | HTPC 2: Raspberry Pi 2 | HTPC 3: Raspberry Pi
(2014-10-01, 16:07)steve1977 Wrote: Any idea about my Conq skin issue?

Look in your xbmc.log for errors. I just installed Conq and see the following errors:
Code:
16:20:27 64882.558594 T:3058716672   ERROR: COMXImageFile::ReadFile special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg not found
16:20:27 64882.558594 T:3058716672  NOTICE: LoadJpeg: unable to load special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg
16:20:29 64884.359375 T:3058716672   ERROR: COMXImageFile::ReadFile special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg not found
16:20:29 64884.359375 T:3058716672  NOTICE: LoadJpeg: unable to load special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg

I'm guessing special://skin is a shortcut for the /storage/.xbmc/addons/skin.conq folder, and looking inside the extras/backgrounds folder reveals the following:
Code:
rpi512:~ # ls -la /storage/.xbmc/addons/skin.conq/extras/backgrounds/
total 7168
drwxr-xr-x    2 root     root          4096 Oct  1 16:14 .
drwxr-xr-x    3 root     root          4096 Oct  1 16:14 ..
-rw-r--r--    1 root     root        879259 Oct  1 16:14 Aquamarine.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        177197 Oct  1 16:14 Blue.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        889250 Oct  1 16:14 DodgerBlue.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        174367 Oct  1 16:14 Green.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        799154 Oct  1 16:14 HotPink.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        798208 Oct  1 16:14 Olive.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        167662 Oct  1 16:14 Purple.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        186444 Oct  1 16:14 Red.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        793238 Oct  1 16:14 SaddleBrown.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        811731 Oct  1 16:14 SkyBlue.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        788865 Oct  1 16:14 Tangerine.jpg
-rw-r--r--    1 root     root        793418 Oct  1 16:14 Violet.jpg
-rw-r--r--    1 root     root         47970 Oct  1 16:14 debuggrid1080.png

Linux is case sensitive, so it can't find Blue.jpg when it is looking for blue.jpg.

I also had the following error when building the Conq menu for the firs time:
Code:
16:17:18 64693.144531 T:2874143824  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
16:17:19 64694.292969 T:3058716672   ERROR: COMXImageFile::ReadFile special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg not found
16:17:19 64694.292969 T:3058716672  NOTICE: LoadJpeg: unable to load special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg
16:17:19 64694.617188 T:2874143824   ERROR: Traceback (most recent call last):
16:17:19 64694.617188 T:2874143824   ERROR:   File "/storage/.xbmc/addons/script.skinshortcuts/resources/lib/xmlfunctions.py", line 195, in shouldwerun
16:17:19 64694.621094 T:2874143824   ERROR:     hashes = eval( xbmcvfs.File( os.path.join( __masterpath__ , xbmc.getSkinDir() + ".hash" ) ).read() )
16:17:19 64694.625000 T:2874143824   ERROR:   File "<string>", line 0
16:17:19 64694.625000 T:2874143824   ERROR:    ^
16:17:19 64694.625000 T:2874143824   ERROR: SyntaxError: unexpected EOF while parsing
16:17:29 64704.710938 T:3058716672 WARNING: Skin has invalid include: CommonBackground
16:17:29 64704.710938 T:3058716672 WARNING: Skin has invalid include: VisibleFadeEffect
16:17:29 64704.710938 T:3058716672 WARNING: Skin has invalid include: WindowTitleCommons

I suggest checking with the Skin author about these problems.

You probably picked up the 2.0.4 update to Conq on 27 September and I'm betting that is when your blue background problem started, and is unrelated to build #0930.

I've now returned screaming to Confluence - Conq is really not my cup of tea... Smile
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2014-10-01, 17:43)Milhouse Wrote: I also had the following error when building the Conq menu for the firs time:
Code:
16:17:18 64693.144531 T:2874143824  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
16:17:19 64694.292969 T:3058716672   ERROR: COMXImageFile::ReadFile special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg not found
16:17:19 64694.292969 T:3058716672  NOTICE: LoadJpeg: unable to load special://skin/extras/backgrounds/blue.jpg
16:17:19 64694.617188 T:2874143824   ERROR: Traceback (most recent call last):
16:17:19 64694.617188 T:2874143824   ERROR:   File "/storage/.xbmc/addons/script.skinshortcuts/resources/lib/xmlfunctions.py", line 195, in shouldwerun
16:17:19 64694.621094 T:2874143824   ERROR:     hashes = eval( xbmcvfs.File( os.path.join( __masterpath__ , xbmc.getSkinDir() + ".hash" ) ).read() )
16:17:19 64694.625000 T:2874143824   ERROR:   File "<string>", line 0
16:17:19 64694.625000 T:2874143824   ERROR:    ^
16:17:19 64694.625000 T:2874143824   ERROR: SyntaxError: unexpected EOF while parsing
16:17:29 64704.710938 T:3058716672 WARNING: Skin has invalid include: CommonBackground
16:17:29 64704.710938 T:3058716672 WARNING: Skin has invalid include: VisibleFadeEffect
16:17:29 64704.710938 T:3058716672 WARNING: Skin has invalid include: WindowTitleCommons

If you still have it, any chance you could give me a full copy of that log - via PM's fine so as not to derail this thread. That's an issue with my script, not Conq specifically.
  •   
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101(current)
  • 102
  • 103
  • 156
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.88 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi Part 3 (Kodi 14.0)4.888