•   
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • 10
  •   
Release [SteamOS] Kodi repository
#76
Thanks for the update, seems to be working great so far. Could you also please rebuild the PVR addons?
Reply
#77
I knew I forgot something Smile Pvr addons added. They are still distributing to mirrors, so give it an hour or so.
Reply
#78
First: Great - kodi rocks my steamos now. Thanks!
But then: flac encoding is missing and "apt-get install kodi-audioencoder-flac" -> "Package kodi-audioencoder-flac is not available ..."

Missed that, too?
Reply
#79
I did indeed. And I won't have time to fix that soon. You're best bet is to build it yourself from https://github.com/xbmc/audioencoder.flac

First install libflac-dev libogg-dev
then run:
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr
make
sudo make install
Reply
#80
Hi,

I upgraded from XBMC 13.x to Kodi 14.1 on my SteamOS system today and now I'm getting a seg fault when I start Kodi. I tried moving the directory .kodi but it didn't help. Here's the error messages I get when I start Kodi:

Code:
Gtk-Message: Failed to load module "canberra-gtk-module"
Segmentation fault
Crash report available at /home/desktop/kodi_crashlog-20150208_233839.log

I installed "libcanberra-gtk3-module" but I still get the error on startup. Here's the tail end of the crash log:
Code:
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: ADDON: cpluff: 'Plug-in metadata.common.hdtrailers.net has been installed.'
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: ADDON: cpluff: 'Not all directories were successfully scanned.'
23:38:39 T:140048352839552  NOTICE: ADDONS: Using repository repository.xbmc.org
23:38:39 T:140048352839552    INFO: LIRC Initialize: using: /dev/lircd
23:38:39 T:140048352839552    INFO: LIRC Initialize: connect failed: No such file or directory
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: Failed to connect to LIRC. Retry in 10s.
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: LoadMappings - loaded node "Motorola Nyxboard Hybrid"
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: LoadMappings - loaded node "CEC Adapter"
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: LoadMappings - loaded node "Pulse-Eight CEC Adapter"
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: LoadMappings - loaded node "iMON HID device"
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: CPeripheralBusUSB - initialised udev monitor
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcec.so.2)
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: Loading: libcec.so.2
23:38:39 T:140047915894528  NOTICE: Thread PeripBusCEC start, auto delete: false
23:38:39 T:140047907501824  NOTICE: Thread PeripBusUSBUdev start, auto delete: false
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: Selected UDisks as storage provider
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: UDisks: DaemonVersion 1
23:38:39 T:140048352839552   DEBUG: UDisks: Querying available devices
23:38:39 T:140048352839552    INFO: UDisks: Added /home
23:38:39 T:140048352839552    INFO: UDisks: Added /boot/efi
23:38:39 T:140048352839552    INFO: UDisks: Added /boot/recovery
23:38:39 T:140048352839552  NOTICE: Setup SDL


############### END LOG FILE ################

############ END Kodi CRASH LOG #############

Here's some more info on libs and stuff:
Code:
[email protected]:/usr/lib/kodi$ dpkg -S libcec.so.2
libcec2:amd64: /usr/lib/libcec.so.2.0.1
libcec2:amd64: /usr/lib/libcec.so.2

[email protected]:~$ dpkg -S libSDL
libsdl-image1.2:amd64: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL_image-1.2.so.0
libsdl2:amd64: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL2-2.0.so.0
libsdl1.2debian:amd64: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL-1.2.so.0.11.4
libsdl-image1.2:amd64: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL_image-1.2.so.0.8.4
libsdl2:amd64: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL2-2.0.so.0.2.1
libsdl1.2debian:amd64: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL-1.2.so.0

[email protected]:/usr/lib/kodi$ ldd kodi.bin | grep SDL
    libSDL2-2.0.so.0 => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libSDL2-2.0.so.0 (0x00007fb6c1743000)

Does anyone else have this problem or know how to get Kodi working? I'm on the alchemist beta channel for SteamOS.
Reply
#81
pastebin the full crashlog.
did you run apt-get upgrade?
Reply
#82
(2015-02-09, 18:58)wsnipex Wrote: pastebin the full crashlog.
did you run apt-get upgrade?

Full crash log (with gdb installed, debugging turned off) is here: http://pastebin.com/fcb2hQQG

I ran
Code:
sudo apt-get dist-upgrade
followed by:
Code:
sudo apt-get remove xbmc

It seems to be a problem with libudev.so.0. Here's the seg fault message from /var/log/syslog:
Code:
kodi.bin[4837]: segfault at 1311d7d99 ip 00007fd682648d33 sp 00007fff2684d980 error 4 in libudev.so.0.13.0[7fd682645000+d000]

Here's some info on libudev:
Code:
[email protected]:~$ dpkg -S libudev
libudev1:amd64: /usr/share/doc/libudev1/copyright
udev: /usr/share/doc/libudev0/README.Debian.gz
udev: /usr/share/doc/libudev0/README.keymap.txt.gz
udev: /usr/share/doc/libudev0/udev.vim
libudev0:i386, libudev0:amd64: /usr/share/doc/libudev0/changelog.gz
udev, libudev0:i386, libudev0:amd64: /usr/share/doc/libudev0
libudev1:amd64: /usr/share/doc/libudev1
libudev1:amd64: /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1.3.5
libudev0:amd64: /usr/share/doc/libudev0/changelog.Debian.amd64.gz
libudev0:amd64: /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0
libudev1:amd64: /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1
libudev0:amd64: /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0.13.0
udev: /usr/share/doc/libudev0/TODO
libudev0:i386: /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.0
libudev0:i386: /usr/share/doc/libudev0/changelog.Debian.i386.gz
libudev0:i386: /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.0.13.0
libudev1:amd64: /usr/share/doc/libudev1/changelog.Debian.gz
libudev0:i386, libudev0:amd64: /usr/share/doc/libudev0/copyright
udev: /usr/share/doc/libudev0/NEWS.gz
udev: /usr/share/doc/libudev0/README.gz

[email protected]:~$ ldd /usr/lib/kodi/kodi.bin | grep udev
    libudev.so.0 => /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0 (0x00007f62ee293000)
Reply
#83
yeah, no debug..
Anyway, I suspect the problem is alchemist_beta. Kodi is build for "stable" alchemist, not against the beta channel.
Reply
#84
(2015-02-10, 10:56)wsnipex Wrote: yeah, no debug..
Anyway, I suspect the problem is alchemist_beta. Kodi is build for "stable" alchemist, not against the beta channel.
Yeah, I noticed that the source file is for "alchemist". Anyway, I figured out the problem was caused by the libudev1 package. Removing it fixed Kodi not starting on my system:
Code:
sudo apt-get remove --purge libudev1

I think I picked up that package when I was installing an emulator or pipelight or something else. Strange thing is, Kodi is linked libudev0 not libudev1 and the libraries do not share any files so I'm not sure what the deal was. Maybe Kodi launches something that picks whatever libudev it can find on the system and it causes conflicts?

If you want to reproduce the problem, you can download and install the libudev1 package from the debian repository: https://packages.debian.org/jessie/amd64...1/download. Installing that package makes the problem pop right up for me.

More info... (You probably know this already). Kodi on my Ubuntu 14.10 machines uses libudev1. SteamOS has libudev0 available but does not have libudev1.
Reply
#85
mixing in packages from debian is not a good idea, specially not if they are available in different versions in steamos. Its sometimes necessary, but you really should be aware that it can break things in all sorts of funky ways. And using stuff from > wheezy is even less of a good idea, unless you know what you are doing.
Reply
#86
Interesting dependency issue from a totally fresh Alchemist 153 install from a few hours ago.

Code:
The following packages have unmet dependencies:
kodi : Depends: kodi-bin (>= 2:14.1~git20150131.1014-38e4046-0) but it is not going to be installed
        Depends: kodi-bin (< 2:14.1~git20150131.1014-38e4046-0.1~) but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

And when installing kodi-bin directly:
Code:
The following packages have unmet dependencies:
kodi-bin : Depends: libtag1c2a (>= 1.8) but 1.7.2-1+bsos8 is to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

I've added an exception to the libtag1c2a package priority to give the kodi 1.9 version priority of 900 and lowered the priority of the SteamOS repo to 800
Code:
Package: *
Pin: origin mirrors.xbmc.org
Pin-Priority: 500

Package: *
Pin: release l=SteamOS
Pin-Priority: 800

Package: libtag1c2a
Pin: origin mirrors.xbmc.org
Pin-Priority: 900

Yet after doing an apt-get update, I still get the same issue.

Results from apt-cache policy
Code:
libtag1c2a:
  Installed: 1.7.2-1+bsos8
  Candidate: 1.9.1-2
  Package pin: 1.9.1-2
  Version table:
     1.9.1-2 900
        500 http://mirrors.xbmc.org/apt/steamos/ alchemist/main amd64 Packages
*** 1.7.2-1+bsos8 900
        800 http://repo.steampowered.com/steamos/ alchemist/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

Forgive me Debian ignorance, I come from Red Hat/Fedora land.


I do not have the wheezy repo added, since it wasn't specifically mentioned. I don't want to go adding it all willy-nilly too since dependency hell is not a good time.
Reply
#87
what happens if you do apt-get dist-upgrade?
Reply
#88
(2015-02-18, 15:20)wsnipex Wrote: what happens if you do apt-get dist-upgrade?

I have done that, no effect. I still get unmet dependencies when trying to install xbmc or kodi. Kodi will look for kodi.bin, and attempting to install xbmc, results in dependency failure from kodi.
Reply
#89
Is the first post up-to-date to install Kodi on a new SteamOS installation?
Reply
#90
it should be, but I don't have the time(and hardware) to try it myself.
Reply
  •   
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • 10
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
[SteamOS] Kodi repository2
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.