• 1
  • 66
  • 67
  • 68(current)
  • 69
  • 70
  • 81
Release Experimental Google Music Addon
I had the same problem, I guess something changed on Google side, please check if version below works for you:
plugin.audio.googlemusic.exp-1.12beta1
Reply
(2017-09-08, 14:23)foreverguest Wrote: I had the same problem, I guess something changed on Google side, please check if version below works for you:
plugin.audio.googlemusic.exp-1.12beta1

Unfortunately not. I still get Invalid Credentials or Connectivity Problems.

I tried Uninstall the add-on, deleting my settings file, and installing from scratch to get this error.

The logs say:
Code:
22:48:34.396 T:20408   ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting return
22:48:34.396 T:20408   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(return) failed
22:48:48.296 T:20408   ERROR: Control 50 in window 10502 has been asked to focus, but it can't
22:48:48.558 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1]  ARGV: ['plugin://plugin.audio.googlemusic.exp/', '10', '']
22:48:49.988 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Checking init data
22:48:49.989 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Cache database error, clear OperationalError('no such table: songs',)
22:49:06.898 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Trying to fetch the device_id
22:49:06.898 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Logging in
22:49:07.974 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login in with device_id failed, trying with MAC
22:49:08.719 T:18748  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login failed

Let me know if I can help any further.

I'm running 17.4 on a Windows machine if that is relevant or helps.
Reply
You can try to obtain the device_id from your Android mobile (install a Device ID app) and manually add a line to your settings.xml:
Code:
<setting id="device_id" value="xxxxxx" />
Reply
(2017-09-08, 17:49)foreverguest Wrote: You can try to obtain the device_id from your Android mobile (install a Device ID app) and manually add a line to your settings.xml:
Code:
<setting id="device_id" value="xxxxxx" />

How do I find the device_id? Everything I google on it refers to the IMEI - should I use my IMEI?
Reply
It is an internal code used only by Google to identify an Android device.
In Google Play Store you can find several Device ID apps that show the device_id of your mobile, I use this: https://play.google.com/store/apps/detai...x.deviceid
Reply
Added the Device ID, still get the same error Sad

Is it currently working for you? I don't understand what could possibly have changed to make it not work on mine, but nobody else reporting issues? (especially with 2 google accounts)

If so, could it possibly be worth me trying the 2-step verification? If so - what is the process to get the app specific password etc that you mention?
Reply
Does this login error help?
Code:
10:40:12.195 T:12116   ERROR: Control 50 in window 10502 has been asked to focus, but it can't
10:40:12.258 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1]  ARGV: ['plugin://plugin.audio.googlemusic.exp/', '21', '']
10:40:12.486 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Initing addon data
10:40:12.619 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Trying to fetch the device_id
10:40:12.619 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Logging in
10:40:13.090 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login in with device_id failed, trying with MAC
10:40:13.642 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login failed
10:40:14.916 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] ERROR: TypeError('exceptions must be old-style classes or derived from BaseException, not NoneType',)
10:40:14.923 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] PATH: root
10:40:14.923 T:20136  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Assembling menu for subscriber=False and library=''
10:40:30.422 T:13196   ERROR: Unable to find plugin
10:40:30.422 T:12116   ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting plugin://
10:40:30.422 T:12116   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://) failed
10:40:46.404 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1]  ARGV: ['plugin://plugin.audio.googlemusic.exp/', '22', '']
10:40:47.627 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Initing addon data
10:40:47.795 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Trying to fetch the device_id
10:40:47.795 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Logging in
10:40:48.397 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login in with device_id failed, trying with MAC
10:40:48.973 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login failed
10:40:51.192 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] ERROR: TypeError('exceptions must be old-style classes or derived from BaseException, not NoneType',)
10:40:51.200 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] PATH: root
10:40:51.200 T:17428  NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Assembling menu for subscriber=False and library=''

Mainly referring to the "ERROR: TypeError('exceptions must be old-style classes or derived from BaseException, not NoneType',)"
Reply
Hi all,

seems that Google has changed something. I am getting the same login error out of sudden:

08:51:37.261 T:1440949232 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.11.1] ARGV: ['plugin://plugin.audio.googlemusic.exp/', '365', '']
08:51:38.955 T:1440949232 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.11.1] Checking init data
08:51:39.837 T:1440949232 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.11.1] Trying to fetch the device_id
08:51:39.837 T:1440949232 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.11.1] Logging in
08:51:40.137 T:1440949232 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.11.1] Login in with device_id failed, trying with MAC
08:51:40.309 T:1440949232 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.11.1] Login failed

I am interested if it's working for someone.
I am not currently using any android device, so I will check to setup device id directly after I get one.

Thanks for any hints in advance.

UPDATE:
I did the test with new beta, set or unset device_id taken from adroid tablet where I was able to subscribe with same credentials and it's still the same.
09:54:20.428 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Checking init data
09:54:58.804 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Initing addon data
09:54:59.694 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Trying to fetch the device_id
09:54:59.695 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Logging in
09:54:59.983 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login in with device_id failed, trying with MAC
09:55:00.182 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] Login failed
09:55:03.059 T:1938813936 NOTICE: [GoogleMusicEXP-1.12beta1] ERROR: TypeError('exceptions must be old-style classes or derived from BaseException, not NoneType',)

I am running osmc 17.2 on rpi3.
Reply
Strangely enough it's still working for me without any problems. Tested on a windows device.
If I have helped you or increased your knowledge please click the 'Thumb Up - Like' button to show me your appreciation :)
For YouTube questions see the official thread here.
Reply
Works for me. I use this addon every day. Addon Version 1.11 running on Kodi for Windows. I'm on the Google Music Family subscription.
Reply
So strange that it's working for some and not others.

For the people it's working for, are you using 2 factor authentication?

I'm on a Family Subscription and on a windows device and not working with either of my Google accounts (both have Android device registered and it was working until last week).
Reply
I'm using single factor authentication. The only other thing I can think of is the below setting (which I had enabled a while back for another app I use). Let me know, if these of those settings makes a difference.

Image
Reply
(2017-09-10, 23:00)MKANET Wrote: I'm using single factor authentication. The only other thing I can think of is the below setting (which I had enabled a while back for another app I use). Let me know, if these of those settings makes a difference.

Image

I have that one enabled already Sad

So strange that it worked for so long, then suddenly just stopped.
Reply
Ditto here for the login issue, just started also, with no changes that I know of Google side or Kodi side
Reply
(2017-09-11, 06:57)spoco2 Wrote: Ditto here for the login issue, just started also, with no changes that I know of Google side or Kodi side

What version of Kodi are you running, and Windows?

I'm on 17.4 and Windows.

I wonder if it's perhaps another addon/repo that us guys have installed causing the issue some how (a dependency etc).

Any ideas @foreverguest ?
Reply
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68(current)
  • 69
  • 70
  • 81

Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Experimental Google Music Addon17
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.