•   
  • 1
  • 206
  • 207
  • 208(current)
  • 209
  • 210
  • 258
  •   
  Thread Closed
Release YouTube (IMPORTANT - READ FIRST POST)
(2016-02-18, 22:41)blueribb Wrote:
(2016-02-18, 22:12)parker.hugh Wrote:
(2016-02-16, 14:52)ntdrt Wrote: I just made quick fix based on random pooling of credentials. Not really a good solution but it will solve problem for now.

Source: https://github.com/kolinger/plugin.video.youtube
ZIP: https://github.com/kolinger/plugin.video...5.1.17.zip

Installation - install from zip or replace files directly in addons folder. Then just logout from youtube and log back. If there was still issue with quota/unknown kind then logout and login again. Every login a random credentials are chosen/propably new pool is chosen.
Thanks for making the 5.1.17 zip. I have followed your instructions by logout and login again but it didn't work for me. Tried twice but same result. Does anyone have any advice/tips on how I can get this to work. Thanks again for your help.

I did this on three machines and it worked first time on each one. After you installed 5.1.17, logged out and pressed login, did it generate 2 activation codes for youtube.com/activate ?

Thanks for this. It is working well for me too! Yay!
I get 'Bad request' errors now with version 5.1.17. I have API keys ready but I would need to be able to actually use them.

Anyone else getting these bad request errors? kodi.log is not giving me a lot of details..
(2016-02-19, 23:29)JaccoH Wrote: I get 'Bad request' errors now with version 5.1.17. I have API keys ready but I would need to be able to actually use them.

Anyone else getting these bad request errors? kodi.log is not giving me a lot of details..

Same here
I forgot to delete the folder in userdata named 'addon_data/plugin.video.youtube'.

Works now.

Though it would be awesome if I could use my own API codes somewhere in the interface...? For now, I'll just change the credential pool..
(2016-01-13, 01:57)activoice Wrote: Ok I think I got it working... someone else who has their's working should confirm that I've got this documented correctly...
(if this doesn't fix, or you mess things up you should be able to uninstall and reinstall the youtube plugin and it will reset to the default settings)


First uninstal the YOUTUBE addon (you probably don't have to do this but it was just cleaner this way I didn't have to delete any folders)

Then reinstal the YOUTUBE addon... don't sign in

Close KODI


Thent go to
https://console.developers.google.com/apis/

Click on Credentials, then New Credentials, then API key, and select Browser Key, give it a name and click Create (this creates the KEY)

Then back to Credentials
Click on Credentials, then New Credentials, then OAuth Client ID, select Other, give it a name and click Create (this creates the ID and SECRET)

At this point you've got 2 sets of credentials

Edited 02/06/16
Verify that the Youtube API is enabled

Go to
https://console.developers.google.com/apis/enabled
Verify that you see YouTube Data API v3 in the list

If it is NOT in the list go to
https://console.developers.google.com/apis/library

Click on the link for YouTube Data Api
Click on Enable API at the top

Go back to
https://console.developers.google.com/apis/enabled

Verify that YouTube Data API v3 is now in the list

End of edit 02/06/16


Locate the file - login_client.py
(On Windows it's located here - C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.youtube\resources\lib\youtube\client

Within the file login_client.py find the section that corresponds to the version of KODI that you're using in my case I'm running version 15.2

youtube-for-kodi-15': {
'system': 'Isengard',
'key': 'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa',
'id': 'bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.apps.googleusercontent.com',
'secret': 'ccccccccccccccccccccccccccc'

Set the Key to the Browser API key you created first
Set the ID to the OAuth Client ID you created second
Set the Secret to the Client Secret shown in OAuth Client ID

(Make sure that you're copying and pasting these between the quote marks)

Save the updated login_client.py file

Then launch KODI
Select the YOUTUBE Addon
Select SIGN IN

Then do the 2 x activation thing where you go to
youtube.com/activate

Enter the code from KODI, click NEXT then click ALLOW
Then enter the second code from KODI, click NEXT, then ALLOW

And that should be it... mine seems to be working...

Hi. Followed these instructions and the plug works now using my keys, except for the "My Subscriptions" heading (I think, sorry not at my console now) that aggregates new content from my subscribed channels. The subscribed channels themselves appear just fine in "Subscriptions." Any insight as to what may be causing this?
(2016-02-16, 14:52)ntdrt Wrote: I just made quick fix based on random pooling of credentials. Not really a good solution but it will solve problem for now.

Source: https://github.com/kolinger/plugin.video.youtube
ZIP: https://github.com/kolinger/plugin.video...5.1.17.zip

Installation - install from zip or replace files directly in addons folder. Then just logout from youtube and log back. If there was still issue with quota/unknown kind then logout and login again. Every login a random credentials are chosen/propably new pool is chosen.
Super !!! Thank you Very match !!!
Hi, Is somebody planning to do a fork for this Youtube addon. Because I just can't get it working. I'm not any sort of programmer, just somebody who uses kodi and the youtube addon to watch youtube on the TV. I don't even sign in to it. I just use the search and watch what I want from what that returns. I'm not really interested in doing much else with it.

But now even that basic functionality is broken, there seems to be no way to watch youtube any more with Kodi. I couldn't follow any of the suggested fixes because it won't let me uninstall it. It says something about other addons depending on it and refuses to uninstall. Even if I could do that, I'm not sure I know enough to be able to figure out what to do. I don't know much about the stuff that is described in this thread. I just use it, I don't understand all the programming stuff.

That's why I ask about this being forked and fixed. There must be lots of people like me that can't fix this. And don't understand how.
(2016-02-20, 04:13)fozzythebear Wrote: Hi, Is somebody planning to do a fork for this Youtube addon. Because I just can't get it working. I'm not any sort of programmer, just somebody who uses kodi and the youtube addon to watch youtube on the TV. I don't even sign in to it. I just use the search and watch what I want from what that returns. I'm not really interested in doing much else with it.

But now even that basic functionality is broken, there seems to be no way to watch youtube any more with Kodi. I couldn't follow any of the suggested fixes because it won't let me uninstall it. It says something about other addons depending on it and refuses to uninstall. Even if I could do that, I'm not sure I know enough to be able to figure out what to do. I don't know much about the stuff that is described in this thread. I just use it, I don't understand all the programming stuff.

That's why I ask about this being forked and fixed. There must be lots of people like me that can't fix this. And don't understand how.

Have you tried the quick fix right above your post (post # 3111). Install the zip file, log out and back in again. During login, 2 codes will be generated. Insert each code @ youtube.com/activate. The entire process takes less than 5 minutes and no programming is required. You may need a second computer to access youtube.com/activate depending on the operating system you are running.
Thumbs Up 
(2016-02-16, 14:52)ntdrt Wrote: I just made quick fix based on random pooling of credentials. Not really a good solution but it will solve problem for now.

Source: https://github.com/kolinger/plugin.video.youtube
ZIP: https://github.com/kolinger/plugin.video...5.1.17.zip

Installation - install from zip or replace files directly in addons folder. Then just logout from youtube and log back. If there was still issue with quota/unknown kind then logout and login again. Every login a random credentials are chosen/propably new pool is chosen.

Great job! It works better than it ever has for me. How can I go about donating anything to you for your time? I use the youtube app almost everyday so this has really made a big difference for me that it is working again ;-) Thanks for helping everyone out.
(2016-02-16, 14:52)ntdrt Wrote: I just made quick fix based on random pooling of credentials. Not really a good solution but it will solve problem for now.

Source: https://github.com/kolinger/plugin.video.youtube
ZIP: https://github.com/kolinger/plugin.video...5.1.17.zip

Installation - install from zip or replace files directly in addons folder. Then just logout from youtube and log back. If there was still issue with quota/unknown kind then logout and login again. Every login a random credentials are chosen/propably new pool is chosen.

It is working again .......great job mate, sorted my problem . Thanks alot
(2016-02-17, 18:44)VanZan Wrote:
(2016-01-13, 01:57)activoice Wrote: Ok I think I got it working... someone else who has their's working should confirm that I've got this documented correctly...
(if this doesn't fix, or you mess things up you should be able to uninstall and reinstall the youtube plugin and it will reset to the default settings)


First uninstal the YOUTUBE addon (you probably don't have to do this but it was just cleaner this way I didn't have to delete any folders)

Then reinstal the YOUTUBE addon... don't sign in

Close KODI


Thent go to
https://console.developers.google.com/apis/

Click on Credentials, then New Credentials, then API key, and select Browser Key, give it a name and click Create (this creates the KEY)

Then back to Credentials
Click on Credentials, then New Credentials, then OAuth Client ID, select Other, give it a name and click Create (this creates the ID and SECRET)

At this point you've got 2 sets of credentials

Edited 02/06/16
Verify that the Youtube API is enabled

Go to
https://console.developers.google.com/apis/enabled
Verify that you see YouTube Data API v3 in the list

If it is NOT in the list go to
https://console.developers.google.com/apis/library

Click on the link for YouTube Data Api
Click on Enable API at the top

Go back to
https://console.developers.google.com/apis/enabled

Verify that YouTube Data API v3 is now in the list

End of edit 02/06/16


Locate the file - login_client.py
(On Windows it's located here - C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.youtube\resources\lib\youtube\client

Within the file login_client.py find the section that corresponds to the version of KODI that you're using in my case I'm running version 15.2

youtube-for-kodi-15': {
'system': 'Isengard',
'key': 'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa',
'id': 'bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.apps.googleusercontent.com',
'secret': 'ccccccccccccccccccccccccccc'

Set the Key to the Browser API key you created first
Set the ID to the OAuth Client ID you created second
Set the Secret to the Client Secret shown in OAuth Client ID

(Make sure that you're copying and pasting these between the quote marks)

Save the updated login_client.py file

Then launch KODI
Select the YOUTUBE Addon
Select SIGN IN

Then do the 2 x activation thing where you go to
youtube.com/activate

Enter the code from KODI, click NEXT then click ALLOW
Then enter the second code from KODI, click NEXT, then ALLOW

And that should be it... mine seems to be working...

I have no real idea what all that stuff I did on Google was but it worked!!! Smile Cheers!

Thanks mate, you're a life saver!
(2016-02-19, 20:48)finalmakerr Wrote: Sure

maybe we can create an other thread with this information.

I'm also interested on this:

on my system the first line (commented) worked and it uses the function present in yt_old_actions but the function you report (2nd line) for me doesn't work.


#xbmc.executebuiltin('PlayMedia(plugin://plugin.video.youtubeculo/?action=play_video&videoid=ewRjZoRtu0Y)')


xbmc.executebuiltin('PlayMedia(plugin://plugin.video.youtubeculo/play/?video_id='+ https://www.youtube.com/watch?v=ewRjZoRtu0Y +')')

Do you know the reason?
If first way is workibg then use it .
(2016-02-20, 09:07)cypher1055 Wrote: [quote='ntdrt' pid='2247414' dateline='1455627169']
I just made quick fix based on random pooling of credentials. Not really a good solution but it will solve problem for now.

Source: https://github.com/kolinger/plugin.video.youtube
ZIP: https://github.com/kolinger/plugin.video...5.1.17.zip

Installation - install from zip or replace files directly in addons folder. Then just logout from youtube and log back. If there was still issue with quota/unknown kind then logout and login again. Every login a random credentials are chosen/propably new pool is chosen.


I've tryied this solustion and it's not workingfor me...
I don't want to login just make searches in youtube,
anyone?
(2016-02-16, 14:52)ntdrt Wrote: I just made quick fix based on random pooling of credentials. Not really a good solution but it will solve problem for now.

Source: https://github.com/kolinger/plugin.video.youtube
ZIP: https://github.com/kolinger/plugin.video...5.1.17.zip

Installation - install from zip or replace files directly in addons folder. Then just logout from youtube and log back. If there was still issue with quota/unknown kind then logout and login again. Every login a random credentials are chosen/propably new pool is chosen.

Thanks for the update file. I have tried this on a few installs of Kodi and it works mostly ok with only two exceptions....

Code:
My Subscriptions      = OK
Popular right now     = OK
Search                = OK
My Channel            = OK
Playlists             = OK    
Subscriptions         = OK
Browse channels       = Exception in ContentProvider, Unknown Kind"
Live                  = Project marked for deletion

I am very happy I can now use YouTube addon for Kodi again. I don't really use the "Browse channels" and "Live" categories, I just mention it so you are aware they are not working for me. Has anyone else had this problem?

BIG THANKS to 'ntdrt' for the upload file, much appreciated.
I also used the file uploaded yesterday with same results as above.
  •   
  • 1
  • 206
  • 207
  • 208(current)
  • 209
  • 210
  • 258
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 20 Vote(s) - 3.9 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
YouTube (IMPORTANT - READ FIRST POST)3.920