•   
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101(current)
  • 102
  • 103
  • 111
  •   
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 15.0) Part 1
(2015-04-02, 13:09)popcornmix Wrote: Is the file interlaced?

Yeah. The bluray is interlaced, although your post was written not for me.
(2015-04-02, 14:43)MONSTA Wrote: Yeah. The bluray is interlaced, although your post was written not for me.

Does disabling deinterlace avoid the seek problem?
(2015-04-02, 14:45)popcornmix Wrote:
(2015-04-02, 14:43)MONSTA Wrote: Yeah. The bluray is interlaced, although your post was written not for me.

Does disabling deinterlace avoid the seek problem?

I haven't the seek problem. I've got the black screen with one of files.
(2015-04-02, 00:07)Milhouse Wrote: [*]Better fix for stuttering low-bitrate videos with dvdplayer - seems to work well (link)
Thanks a lot, popcornmix, this indeed seems to fix stuttering and the video stopping several seconds before the end!

It would be great to have this fix in helix_rbp_backports, too - OpenELEC 5.0.7 and 5.0.8 are also suffering from heavy stuttering. A quick test with this commit applied to kodi helix on OpenELEC 5.0.8 seems to fix this. I posted some more details here:
https://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv/...t-88885120

so long,

Hias
(2015-04-02, 13:09)popcornmix Wrote:
(2015-04-02, 02:36)zaphod24 Wrote: Just updated to 0401. Seeking seems broken when just dvdplayer is enabled. The video freezes and the audio continues. Enabling omxplayer makes seeking work.

Is the file interlaced? Did the previous work okay? Can you provide a sample?

Note: I did test your 2758_20150320160000.mpg file with this change. It did stall on some seeks/trickplay. But it also did for previous builds.
I have a fix for that problem pushed. If your problem is new to this build, then I don't think my fix will help.

I was trying with that test file, it was actually what we were watching yesterday after I updated to 0401. It is interlaced, but turning off deinterlacing doesn't make a difference with skipping. Since there are advertisements at the beginning, I try to skip 1 minute forward and at that point the video freezes and the audio continues for a few more seconds and then everything just stops. The playback overlay shows the audio/video being out of sync by 60+ seconds at that point.

This issue didn't seem to exist in 0331.
(2015-04-02, 14:51)MONSTA Wrote:
(2015-04-02, 14:45)popcornmix Wrote:
(2015-04-02, 14:43)MONSTA Wrote: Yeah. The bluray is interlaced, although your post was written not for me.

Does disabling deinterlace avoid the seek problem?

I haven't the seek problem. I've got the black screen with one of files.

I had the same black screen problem with #401 on 1 or 2 files but when I press "C" (Contextual menu ) the video become ok.
New OpenELEC Isengard build #0402: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 3.19.3 #1 Thu Apr 2 21:04:41 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Apr  2 2015 19:07:52
Copyright (c) 2012 Broadcom
version c4999ca9716de65738fd6b73b2f62e003268b9a7 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20150402210351-#0402-gc899f74 [Build #0402]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001671.453: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (c899f74e, changelog) and tip of XBMC master (829ed129, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. newclock4 update for dvdplayer seeking issue
Build Details:
  1. Firmware (Apr 2):
    • firmware: image_fx: Preserve the DATACORRUPT flag in the generated deinterlaced frame
    • firmware: image_encode: Send ABORT_ENCODE when flushing codec to avoid a hang
    • firmware: hdmi: Add config options for setting MAI threshold and dma priority. See: link
    • firmware: gencmd: Add command for querying if hvs asserts have occurred. See: link
  2. OpenELEC:
    • projects/imx6/patches/linux: update VPU352 patch (70c7bfb7)
    • bluez: update to bluez-5.29 (c899f74e)
  3. XBMC:
    • [musicdb] enable the library via xml (PR:6772, 3 commits, 26 files changed)
    • [video] Allow master mode to remove from library (PR:6622, 1 commit, 1 file changed)
    • dvdplayer: do not bail out if av_find_stream_info fails for mpegts (PR:6858, 1 commit, 1 file changed)
    • changed: Improve error handling for video db export (PR:6839, 2 commits, 4 files changed)
  4. newclock4:
    • New commits in this build:
      • [mmalrenderer] Discard corrupt frames later so we can track the number of discarded frames (dcecbf71)
      • [mmalcodec] Allocate more buffers when deinterlacing (9de11dd2)
    • Commits no longer in build:
      • dvdplayer: do not bail out if av_find_stream_info fails for mpegts (e3177e6f)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thanks Milhouse and popcornmix! 0402 is working much better skipping forward and backward in my recorded TV content. Additionally, the lower bitrate SD channels like MeTV play back without stutter as well.

What a great early Easter present!
BTW, did you guys have any thoughts about the flickering channel logo in the video sample I uploaded the other day? It looks like maybe that video shouldn't be deinterlaced but it is when set to auto?
(2015-04-03, 01:36)zaphod24 Wrote: Thanks Milhouse and popcornmix! 0402 is working much better skipping forward and backward in my recorded TV content. Additionally, the lower bitrate SD channels like MeTV play back without stutter as well.

What a great early Easter present!

I can skip up to 30 seconds before I get bounced back to the recording menu. Is there a setting I am missing or need?

Live TV is quicker than previous versions but I am seeing audio drift in 720p. This appeared to be working in the previous build.
(2015-04-03, 03:34)DistantSynAck Wrote:
(2015-04-03, 01:36)zaphod24 Wrote: Thanks Milhouse and popcornmix! 0402 is working much better skipping forward and backward in my recorded TV content. Additionally, the lower bitrate SD channels like MeTV play back without stutter as well.

What a great early Easter present!

I can skip up to 30 seconds before I get bounced back to the recording menu. Is there a setting I am missing or need?

Live TV is quicker than previous versions but I am seeing audio drift in 720p. This appeared to be working in the previous build.

I turned off deinterlace video seeing if that would help with the seeking. It didn't help with that but the audio in 720p is staying in sync.
build #0402
Same problem
(2015-04-02, 23:13)fab67 Wrote: I had the same black screen problem with #401 on 1 or 2 files but when I press "C" (Contextual menu ) the video become ok.
So do you offer this as a solution to the problem? In 0331 everything works as it should.
Didn't work, and I use remote control.
Problem with Polish Live TV

Hi

I have a problem playing some certain channels and recordings from polish tv providers (tv sat) when i change to specific channel i see only buffering 0% and nothing happens.

On different channels it is ok.

https://www.dropbox.com/s/9ex3on24a8kgp5...le.ts?dl=0
This is sample recording of one of this channels when i try to play it nothing happens, file plays well on Media player classic

This channels use "shared PMT" on transponder and kodi do not detect correct pids from file...

Could someone check it
Strange new issue with dvdplayer. Using the H264 samples at http://solidrun.maltegrosse.de/~fritsch/ like 1080i50_h264.ts playback doesn't show any video, only audio. It's like it doesn't get off of the video file selection screen. After enabling omxplayer the video plays back correctly.
  •   
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101(current)
  • 102
  • 103
  • 111
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 15.0) Part 112
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.