•   
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76(current)
  • 77
  • 78
  • 506
  •   
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
(2015-08-15, 07:55)spencerjford Wrote: settings, video, dsplayer, manage madvr settings through the gui of kodi - set it to no/off. you don't want exclusive mode, turn that off too.

Thanks
Reply
has anyone found a solution to this?

Quote:FATAL: CFGFilterFile::Create CoCreateInstance failed!
23:34:48 T:5456 ERROR: CFGLoader::InsertFilter Failed to create filter "xysubfilter"
23:34:48 T:5456 ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
23:34:48 T:5456 ERROR: CDSPlayer:Tonguerocess - Failed creating DS Graph

I ran a search and tried a few things but no luck
Reply
(2015-08-13, 23:23)oldpoem Wrote:
(2015-08-13, 22:41)Cinder Wrote: I can't get this to work with XYSubFilter, I added it to filtersconfig and mediasconfig, and files start up and play with SVP interpolation working correctly, but no subtitles are visible. Not even ones that worked previously with the Kodi internal filter.

Any idea why that might be?

First troubleshooter , press "o" when playing file to see if xysubfilter loaded in active filters list. Then open xysubfilter properties panel and check if it set to always load.

If both checked and still no subtitle displayed. Post your mediaconfig / filtersconfig.

As I said in a previous post my xysubfilter is loaded in the active filters list. However I cannot access any properties panel for xysubfilter.
I use FFDShow RAW since I use SVP for frame interpolation, does this cause a problem with xysubfilter?

My filtersconfig:
Code:
<filtersconfig>
<filters>
<!-- Source -->
  <filter name="lavfsplitter" type="source">
   <guid>{B98D13E7-55DB-4385-A33D-09FD1BA26338}</guid>
   <osdname>LAV Splitter Source</osdname>
  </filter>
  <filter name="avsource" type="source">    
    <guid>{D8980E15-E1F6-4916-A10F-D7EB4E9E10B8}</guid>    
    <osdname>AV Source</osdname>
  </filter>
<!-- Splitters -->
  <filter name="lavf_splitter" type="splitter">
   <guid>{171252A0-8820-4AFE-9DF8-5C92B2D66B04}</guid>
   <osdname>LAV Splitter</osdname>
  </filter>  
  <filter name="avsplitter" type="splitter">
   <guid>{529A00DB-0C43-4F5B-8EF2-05004CBE0C6F}</guid>
   <osdname>AV Splitter</osdname>
  </filter>
<!-- Video -->
   <filter name="lavvideodec" type="videodec">
   <guid>{EE30215D-164F-4A92-A4EB-9D4C13390F9F}</guid>
   <osdname>LAV Video Decoder</osdname>
  </filter>
<!-- Extra -->
  <filter name="ffdraw" type="extra">
     <guid>{0B390488-D80F-4A68-8408-48DC199F0E97}</guid>
     <osdname>FFdshow RAW</osdname>
  </filter>
<!-- Audio -->
  <filter name="lavaudiodec" type="audiodec">
   <guid>{E8E73B6B-4CB3-44A4-BE99-4F7BCB96E491}</guid>
   <osdname>LAV Audio Decoder</osdname>
  </filter>
<!-- Subtitle Filter -->        
  <filter name="xysubfilter" type="subs">
   <guid>{2DFCB782-EC20-4A7C-B530-4577ADB33F21}</guid>
   <osdname>XySubFilter</osdname>
  </filter>    
</filters>
</filtersconfig>

My mediasconfig:
Code:
<mediasconfig>
    <rules>
        <rule filetypes="mkv|avi|mp4|m4v|flv|ts|mts">
            <source filter="lavfsplitter" />
            <splitter filter="lavf_splitter" />
            <video filter="lavvideodec" />
            <audio filter="lavaudiodec" />
            <subs filter="xysubfilter" />
            <extra>
                <extra filter="ffdraw" />
            </extra>
        </rule>
        <rule filetypes="m2ts|bdmv|mpls">
            <source filter="avsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideodec" />
            <audio filter="lavaudiodec" />
            <subs filter="xysubfilter" />
            <extra>
                <extra filter="ffdraw" />
            </extra>
        </rule>
    </rules>
</mediasconfig>
Reply
(2015-08-15, 01:01)aracnoz Wrote: KODI DSPlayer Current Version with "Shared Texture" vs "Shared Surfaces Queue"

now with this latest change i think that it's invisible, Kodi now performs the rendering in the main application thread as usual, there are only three lines of code for madVR to send the Under/Over layer of the GUI

- smoother animations
- less dropped frames by navigating in the menu while madVR playback
- no trace of gui textures corruptions during the animations
- less chances to crash Smile
This is how it should works. Great work!
Reply
(2015-08-15, 01:01)aracnoz Wrote: KODI DSPlayer Current Version with "Shared Texture" vs "Shared Surfaces Queue"

Excellent work!
My patches (source code) :: Windows installer builds
These builds are unofficial! If you find a bug, make sure it is also present in a recent official build and you can reproduce it before filing a ticket.
Reply
(2015-08-15, 01:01)aracnoz Wrote: KODI DSPlayer Current Version with "Shared Texture" vs "Shared Surfaces Queue"

you have to see this at 60fps

Great work! Thank you!!!
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
Reply
(2015-08-15, 12:40)Cinder Wrote:
(2015-08-13, 23:23)oldpoem Wrote:
(2015-08-13, 22:41)Cinder Wrote: I can't get this to work with XYSubFilter, I added it to filtersconfig and mediasconfig, and files start up and play with SVP interpolation working correctly, but no subtitles are visible. Not even ones that worked previously with the Kodi internal filter.

Any idea why that might be?

First troubleshooter , press "o" when playing file to see if xysubfilter loaded in active filters list. Then open xysubfilter properties panel and check if it set to always load.

If both checked and still no subtitle displayed. Post your mediaconfig / filtersconfig.

As I said in a previous post my xysubfilter is loaded in the active filters list. However I cannot access any properties panel for xysubfilter.
I use FFDShow RAW since I use SVP for frame interpolation, does this cause a problem with xysubfilter?

My filtersconfig:
Code:
<filtersconfig>
<filters>
<!-- Source -->
  <filter name="lavfsplitter" type="source">
   <guid>{B98D13E7-55DB-4385-A33D-09FD1BA26338}</guid>
   <osdname>LAV Splitter Source</osdname>
  </filter>
  <filter name="avsource" type="source">    
    <guid>{D8980E15-E1F6-4916-A10F-D7EB4E9E10B8}</guid>    
    <osdname>AV Source</osdname>
  </filter>
<!-- Splitters -->
  <filter name="lavf_splitter" type="splitter">
   <guid>{171252A0-8820-4AFE-9DF8-5C92B2D66B04}</guid>
   <osdname>LAV Splitter</osdname>
  </filter>  
  <filter name="avsplitter" type="splitter">
   <guid>{529A00DB-0C43-4F5B-8EF2-05004CBE0C6F}</guid>
   <osdname>AV Splitter</osdname>
  </filter>
<!-- Video -->
   <filter name="lavvideodec" type="videodec">
   <guid>{EE30215D-164F-4A92-A4EB-9D4C13390F9F}</guid>
   <osdname>LAV Video Decoder</osdname>
  </filter>
<!-- Extra -->
  <filter name="ffdraw" type="extra">
     <guid>{0B390488-D80F-4A68-8408-48DC199F0E97}</guid>
     <osdname>FFdshow RAW</osdname>
  </filter>
<!-- Audio -->
  <filter name="lavaudiodec" type="audiodec">
   <guid>{E8E73B6B-4CB3-44A4-BE99-4F7BCB96E491}</guid>
   <osdname>LAV Audio Decoder</osdname>
  </filter>
<!-- Subtitle Filter -->        
  <filter name="xysubfilter" type="subs">
   <guid>{2DFCB782-EC20-4A7C-B530-4577ADB33F21}</guid>
   <osdname>XySubFilter</osdname>
  </filter>    
</filters>
</filtersconfig>

My mediasconfig:
Code:
<mediasconfig>
    <rules>
        <rule filetypes="mkv|avi|mp4|m4v|flv|ts|mts">
            <source filter="lavfsplitter" />
            <splitter filter="lavf_splitter" />
            <video filter="lavvideodec" />
            <audio filter="lavaudiodec" />
            <subs filter="xysubfilter" />
            <extra>
                <extra filter="ffdraw" />
            </extra>
        </rule>
        <rule filetypes="m2ts|bdmv|mpls">
            <source filter="avsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideodec" />
            <audio filter="lavaudiodec" />
            <subs filter="xysubfilter" />
            <extra>
                <extra filter="ffdraw" />
            </extra>
        </rule>
    </rules>
</mediasconfig>

I think ffdshow settings can influence subtitle rendering, but someone else would have to confirm this.
Reply
It used to works fine back when I used DSPlayer + FFDShow RAW (for SVP) + XyVSFilter. Not so sure about XySubfilter because I found some problems with it and switched back to XyVSfilter for some time.

For access xysubfilter properties I ususally use graphstudionext. But you can access it with right click on tray menu (put Kodi in windowed so you can access it) Also I guess you probably can open it with something like this. This is for XyVSFilter but I think XySubFilter is quite the same.

C:\Windows\System32\rundll32.exe "<full path>vsfilter.dll",DirectVobSub
Reply
(2015-08-15, 08:41)aoe2exp Wrote: has anyone found a solution to this?

Quote:FATAL: CFGFilterFile::Create CoCreateInstance failed!
23:34:48 T:5456 ERROR: CFGLoader::InsertFilter Failed to create filter "xysubfilter"
23:34:48 T:5456 ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
23:34:48 T:5456 ERROR: CDSPlayer:Tonguerocess - Failed creating DS Graph

I ran a search and tried a few things but no luck


So I fixed all my performance issues and the not wanting to play files by not using xysubfilter. I don't really care about subs, so I'll leave it like that.

I wanted to thank you guys for this amazing work.
Reply
(2015-08-15, 22:16)oldpoem Wrote: It used to works fine back when I used DSPlayer + FFDShow RAW (for SVP) + XyVSFilter. Not so sure about XySubfilter because I found some problems with it and switched back to XyVSfilter for some time.

For access xysubfilter properties I ususally use graphstudionext. But you can access it with right click on tray menu (put Kodi in windowed so you can access it) Also I guess you probably can open it with something like this. This is for XyVSFilter but I think XySubFilter is quite the same.

C:\Windows\System32\rundll32.exe "<full path>vsfilter.dll",DirectVobSub

I will try your suggestions today, just yesterday I found that none out of 4 embedded subtitles for a movie worked with the Kodi internal filter. Is this common or something wrong on my end?
Reply
(2015-08-16, 09:10)Cinder Wrote: I will try your suggestions today, just yesterday I found that none out of 4 embedded subtitles for a movie worked with the Kodi internal filter. Is this common or something wrong on my end?

It's not common. Try Kodi DVDPlayer to see if embedded subtitles works or not. It should work in most case. Also it could be something silly missed , check if enable subtitles checkbox ticked.
Reply
(2015-08-16, 03:07)aoe2exp Wrote:
(2015-08-15, 08:41)aoe2exp Wrote: has anyone found a solution to this?

Quote:FATAL: CFGFilterFile::Create CoCreateInstance failed!
23:34:48 T:5456 ERROR: CFGLoader::InsertFilter Failed to create filter "xysubfilter"
23:34:48 T:5456 ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
23:34:48 T:5456 ERROR: CDSPlayer:Tonguerocess - Failed creating DS Graph

I ran a search and tried a few things but no luck


So I fixed all my performance issues and the not wanting to play files by not using xysubfilter. I don't really care about subs, so I'll leave it like that.

I wanted to thank you guys for this amazing work.

Why don't you try xy-VSFilter .zip Archive (32-bit) instead? You might run into subtitles at some point.

I wonder if something has changed with the recent build of XySubFilter to cause these problems?
Reply
(2015-08-15, 01:01)aracnoz Wrote: KODI DSPlayer Current Version with "Shared Texture" vs "Shared Surfaces Queue"

you have to see this

from the first version until now i worked to make the madVR support in Kodi always less invasive, day by day i removed alot lines of code to make the madVR integration even lighter

now with this latest change i think that it's invisible, Kodi now performs the rendering in the main application thread as usual, there are only three lines of code for madVR to send the Under/Over layer of the GUI

- smoother animations
- less dropped frames by navigating in the menu while madVR playback
- no trace of gui textures corruptions during the animations
- less chances to crash Smile

Build, test or alpha or otherwise?
Please.
Wink
Reply
(2015-08-16, 22:23)Warner306 Wrote:
(2015-08-16, 03:07)aoe2exp Wrote:
(2015-08-15, 08:41)aoe2exp Wrote: has anyone found a solution to this?


I ran a search and tried a few things but no luck


So I fixed all my performance issues and the not wanting to play files by not using xysubfilter. I don't really care about subs, so I'll leave it like that.

I wanted to thank you guys for this amazing work.

Why don't you try xy-VSFilter .zip Archive (32-bit) instead? You might run into subtitles at some point.

I wonder if something has changed with the recent build of XySubFilter to cause these problems?
What specific versions of xysubfilter/xyvsfilter are people running??
I would like to try and see if that's causing the crash for me.
And also is it v. 15.0 or 15.1 rc?
Reply
I updated to 15.1RC and I'm getting lots of dropped frames per second.

Setup: Madvr, LAV filters, XYsubfilter, Reclock, ffdshow RAW, SVP

Reverting back to 15.0 and I get zero drops with the same file.
Reply
  •   
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76(current)
  • 77
  • 78
  • 506
  •   
 
Thread Rating:
  • 47 Vote(s) - 4.43 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows4.4347