•   
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10(current)
  • 11
  • 12
  • 506
  •   
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
OK I made video of my system.

Edit : Seem like dailymotion mess up the video. So here is original video.

https://www.dropbox.com/s/9ubdu1q6b7ol8x...0.mp4?dl=0

Windows 7 64bit
Intel core i3
Nvidia GT630

DSPlayer 14.2 Helix - build (20150408-6609cf8) with madVR 0.8.7.18.

I'd say it's on par with normal Kodi.
Reply
yes unlike you and some others that dont take GUI lag as a serious issue and compromise to ones experience , yes i do

about managing your livingroom with a tablet , thats another story , thats cool i like it , the keyboard i recon is just a means to use if you have to type in stuff ? i can see that working , it is indeed a question of tastes afterall , madshi admitted the lag issue being an annoyance so its not that he sees it as a minor thing just compared to his other current issues it being a low priority issue, thats it
Reply
(2015-04-08, 19:18)oldpoem Wrote: OK I made video of my system.

Edit : Seem like dailymotion mess up the video. So here is original video.

https://www.dropbox.com/s/9ubdu1q6b7ol8x...0.mp4?dl=0

Windows 7 64bit
Intel core i3
Nvidia GT630

DSPlayer 14.2 Helix - build (20150408-6609cf8) with madVR 0.8.7.18.

I'd say it's on par with normal Kodi.

have you tested this with NEEDI64 as chroma upscaler and NEEDI image doubling at least at 16 times? if not you should, and switch to a more demanding skin such as xperience1080 for the test
Reply
(2015-04-08, 11:46)Slurm Wrote: I'm using the Kodi-madVR version on a daily basis and am really happy with it. It works great, thanks Madshi & Aracnoz!

There are some things I have noticed:

1. I had to go back to an older madVR version (0.87.14) because with the newer versions osd flickers while pausing a movie.

2. I also have to press pause twice to pause a movie. This only happens with madVR as video renderer.

3. Pressing stop while a movie is paused makes kodi crash.

So much for pausing a movie Wink The high gpu load while pausing should be solved with a newer madVR version if I'm not mistaken.

Can anyone confirm the above problems?

I have not seen any problems with the OSD. Do you mean the Kodi OSD or the madVR OSD?

I have noticed that pausing a movie can take multiple attempts.

I haven't noticed that the player crashes when stopping after pausing a movie. However, stopping a video has caused many crashes on my system.

aracnoz says he is unable to recreate the crash on stop and there will likely be no error in the debug log when this happens. He is right about that. Fixing this issue then becomes a problem. My one computer is fine. The other has a few quirks.
Reply
Wonder if someone here can help me.

Followed the guide and installed everything (made sure I got the x86 versions)

When starting a video, the playback stops immediately.
See debug log here: http://pastebin.com/Jvt5jbAb

Potensial important bits here:
Code:
20:41:55 T:5352  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Source" to the graph
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::InsertSourceFilter Failed to load file in the splitter/source
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::LoadFilterRules Failed to insert the source filter
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
20:41:55 T:5352    INFO: CDSGraph::SetFile Rendering file. Elapsed time: 210.00ms
20:41:55 T:5352    INFO: CDSPlayer::Process Loading file. Elapsed time: 244.82ms
20:41:55 T:5352   ERROR: CDSPlayer::Process - Failed creating DS Graph


Mediasconfig,xml for the mkv file I'm trying to play is:
Code:
<rule filetypes="mkv">
            <source filter="lavsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideo" />
            <audio filter="lavaudio" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>

Based on the log, Am I right in assuming the splitter (AV Splitter) won't load?
I'm on Win 8.1 x64
Reply
Is .bdmv supported? Someone mentioned this format is missing from the mediasconfig.xml provided.
Reply
(2015-04-08, 20:54)ErlendSB Wrote: Wonder if someone here can help me.

Followed the guide and installed everything (made sure I got the x86 versions)

When starting a video, the playback stops immediately.
See debug log here: http://pastebin.com/Jvt5jbAb

Potensial important bits here:
Code:
20:41:55 T:5352  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Source" to the graph
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::InsertSourceFilter Failed to load file in the splitter/source
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::LoadFilterRules Failed to insert the source filter
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
20:41:55 T:5352    INFO: CDSGraph::SetFile Rendering file. Elapsed time: 210.00ms
20:41:55 T:5352    INFO: CDSPlayer::Process Loading file. Elapsed time: 244.82ms
20:41:55 T:5352   ERROR: CDSPlayer::Process - Failed creating DS Graph


Mediasconfig,xml for the mkv file I'm trying to play is:
Code:
<rule filetypes="mkv">
            <source filter="lavsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideo" />
            <audio filter="lavaudio" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>

Based on the log, Am I right in assuming the splitter (AV Splitter) won't load?
I'm on Win 8.1 x64

I don't know what your problem is of-hand. But more posts like this would make it easier to diagnose problems.
Reply
(2015-04-08, 20:54)ErlendSB Wrote: Wonder if someone here can help me.

Followed the guide and installed everything (made sure I got the x86 versions)

When starting a video, the playback stops immediately.
See debug log here: http://pastebin.com/Jvt5jbAb

Potensial important bits here:
Code:
20:41:55 T:5352  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Source" to the graph
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::InsertSourceFilter Failed to load file in the splitter/source
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::LoadFilterRules Failed to insert the source filter
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
20:41:55 T:5352    INFO: CDSGraph::SetFile Rendering file. Elapsed time: 210.00ms
20:41:55 T:5352    INFO: CDSPlayer::Process Loading file. Elapsed time: 244.82ms
20:41:55 T:5352   ERROR: CDSPlayer::Process - Failed creating DS Graph


Mediasconfig,xml for the mkv file I'm trying to play is:
Code:
<rule filetypes="mkv">
            <source filter="lavsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideo" />
            <audio filter="lavaudio" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>

Based on the log, Am I right in assuming the splitter (AV Splitter) won't load?
I'm on Win 8.1 x64

U have a lot of ERROR messages in the log. One i see is the source filter is failing to load. Can u take a look to ur filtersconfig.xml and check the source lav filter name? May be it is mistaken, different ppl have it different named. U can also check a different source filter just to check if that way it works.
HTPC
Silverstone Grandia GD05 - Intel i5 3570k -Asus H61M-G Micro-ATX - Unidad Blu-ray
MSI GTX970 4GB GDDR5 - 8 GB RAM DDR3 - AVR Denon X3400H Atmos - LG  OLED 55C7V
Reply
(2015-04-08, 19:42)hentai23 Wrote: have you tested this with NEEDI64 as chroma upscaler and NEEDI image doubling at least at 16 times? if not you should, and switch to a more demanding skin such as xperience1080 for the test

That's unreasonable scaling settings for GT630. Also it's unreasonable to set Chroma upscalter way more than Luma upscaler. Instead of telling ppl to what to set for their system. Why shouldn't you record your horrible lag issue video and post for everyone to see if they has the same problem.

If that's the settings of your unlocked titan card and you got lag issue, you should try way lower settings to see if you overpush your system. It's about finding optimal settings for your hardware to achieve best experience.
Reply
(2015-04-08, 21:25)Warner306 Wrote: Is .bdmv supported? Someone mentioned this format is missing from the mediasconfig.xml provided.


yes that was me , and yes its supported ive added .bdmv into youre config and it works now , before it didnt playback my .bdmv files

btw ive got an issue , i need to know how to add the ffdshow audio processor as what filter, extra filter , audio decoder filter in kodi ...or what?

and ive tried to install both x64 and x86 versions of raw audio processor, and there was no GUI to configure the settings ive unchecked all the other options in the ffdshow installer since i dont use the audio decoder or video decoder, id appreciate the help , btw most recent kodi dsplayer build doesnt fix the double pause issue aracnoz , ive just tried
Reply
(2015-04-08, 21:26)Warner306 Wrote:
(2015-04-08, 20:54)ErlendSB Wrote: Wonder if someone here can help me.

Followed the guide and installed everything (made sure I got the x86 versions)

When starting a video, the playback stops immediately.
See debug log here: http://pastebin.com/Jvt5jbAb

Potensial important bits here:
Code:
20:41:55 T:5352  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Source" to the graph
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::InsertSourceFilter Failed to load file in the splitter/source
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGLoader::LoadFilterRules Failed to insert the source filter
20:41:55 T:5352   ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
20:41:55 T:5352    INFO: CDSGraph::SetFile Rendering file. Elapsed time: 210.00ms
20:41:55 T:5352    INFO: CDSPlayer::Process Loading file. Elapsed time: 244.82ms
20:41:55 T:5352   ERROR: CDSPlayer::Process - Failed creating DS Graph


Mediasconfig,xml for the mkv file I'm trying to play is:
Code:
<rule filetypes="mkv">
            <source filter="lavsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideo" />
            <audio filter="lavaudio" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>

Based on the log, Am I right in assuming the splitter (AV Splitter) won't load?
I'm on Win 8.1 x64

I don't know what your problem is of-hand. But more posts like this would make it easier to diagnose problems.

Please post full filterconfig & mediaconfig xml.
Reply
Filtersconfig.xml
Code:
<filtersconfig>
    <filters>
        <!-- You dont need a path if your filter is registered -->
        <!-- Video decoders -->
        <filter name="wmvideodecoder" type="videodec">
            <guid>{82D353DF-90BD-4382-8BC2-3F6192B76E34}</guid>
            <osdname>WMVideo Decoder</osdname>
            <isdmo>true</isdmo>
            <guid_category_dmo>{4a69b442-28be-4991-969c-b500adf5d8a8}</guid_category_dmo>
        </filter>
        <filter name="realvideodec" type="videodec">
            <guid>{238D0F23-5DC9-45A6-9BE2-666160C324DD}</guid>
            <osdname>RealAlternative Video Decoder</osdname>
        </filter>
        <!-- Audio decoders -->
        <filter name="wmaudiodecoder" type="audiodec">
            <guid>{2EEB4ADF-4578-4D10-BCA7-BB955F56320A}</guid>
            <osdname>WMAudio Decoder</osdname>
            <isdmo>true</isdmo>
            <guid_category_dmo>{57f2db8b-e6bb-4513-9d43-dcd2a6593125}</guid_category_dmo>
        </filter>
        <filter name="realaudiodec" type="audiodec">
            <guid>{941A4793-A705-4312-8DFC-C11CA05F397E}</guid>
            <osdname>RealAlternative Audio Decoder</osdname>
        </filter>
        <!-- Subtitle Filter -->        
        <filter name="xysubfilter" type="subs">
            <osdname>XySubFilter</osdname>
            <guid>{2DFCB782-EC20-4A7C-B530-4577ADB33F21}</guid>
        </filter>        
        <!-- Audio Stream Switcher-->
        <filter name="audioswitcher" type="audioswitch">
            <path>audioswitcher.ax</path>
            <guid>{18C16B08-6497-420E-AD14-22D21C2CEAB7}</guid>
            <alwaysload>1</alwaysload>
        </filter>
        <!-- Source filters -->
        <filter name="wmasfreader" type="source">
            <guid>{187463A0-5BB7-11D3-ACBE-0080C75E246E}</guid>
            <osdname>WM ASF Reader</osdname>
        </filter>
        <filter name="realsource" type="source">
            <guid>{765035B3-5944-4A94-806B-20EE3415F26F}</guid>
            <osdname>RealAlternative Source</osdname>
        </filter>
        <filter name="avsource" type="source">
            <guid>{D8980E15-E1F6-4916-A10F-D7EB4E9E10B8}</guid>
            <osdname>AV Source</osdname>
        </filter>
        <!-- Splitters -->
        <filter name="realsplitter" type="splitter">
            <guid>{E21BE468-5C18-43EB-B0CC-DB93A847D769}</guid>
            <osdname>RealAlternative Splitter</osdname>
        </filter>
        <filter name="avsplitter" type="splitter">
            <osdname>AV Splitter</osdname>
            <guid>{529A00DB-0C43-4F5B-8EF2-05004CBE0C6F}</guid>
        </filter>
        <!-- LAV filters -->
        <filter name="lavsource" type="source">
            <guid>{B98D13E7-55DB-4385-A33D-09FD1BA26338}</guid>
            <osdname>LAV Source</osdname>
        </filter>
        <filter name="lavsplitter" type="splitter">
            <guid>{171252A0-8820-4AFE-9DF8-5C92B2D66B04}</guid>
            <osdname>LAV Splitter</osdname>
        </filter>
        <filter name="lavcuvid" type="videodec">
            <guid>{62D767FE-4F1B-478B-B350-8ACE9E4DB00E}</guid>
            <osdname>LAV CUVID</osdname>
        </filter>
        <filter name="lavvideo" type="videodec">
            <guid>{EE30215D-164F-4A92-A4EB-9D4C13390F9F}</guid>
            <osdname>LAV Video</osdname>
        </filter>
        <filter name="lavaudio" type="audiodec">
            <guid>{E8E73B6B-4CB3-44A4-BE99-4F7BCB96E491}</guid>
            <osdname>LAV Audio</osdname>
        </filter>
    </filters>
</filtersconfig>

Mediasconfig.xml
Code:
<mediasconfig>
    <rules>
        <rule filetypes="avi|divx|ogm|mp4|mov|m4v|flv|m2v|mpeg|mpg|mts|m2ts|ts">
            <source filter="lavsource" />
            <splitter filter="lavsplitter" />
            <video filter="lavvideo" />
            <audio filter="lavaudio" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>
        <rule filetypes="mkv">
            <source filter="lavsource" />
            <splitter filter="avsplitter" />
            <video filter="lavvideo" />
            <audio filter="lavaudio" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>
        <rule filetypes="wmv">
            <source filter="wmasfreader" />
            <splitter filter="wmasfreader" />
            <video filter="wmvideodecoder" />
            <audio filter="wmaudiodecoder" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>
        <!-- You need Real Alternative in order to read real media files -->
        <rule filetypes="rmvb">
            <source filter="realsource" />
            <splitter filter="realsplitter" />
            <video filter="realvideodec" />
            <audio filter="realaudiodec" />
            <subs filter="xysubfilter" />
        </rule>
        <!-- New rule for preferred streaming source filter -->
        <rule url="true" filetypes=".*">
            <source filter="internal_ffmpegsource" />
        </rule>
    </rules>
</mediasconfig>

lavsource seems to me to be the correct name.
Reply
(2015-04-08, 21:55)oldpoem Wrote:
(2015-04-08, 19:42)hentai23 Wrote: have you tested this with NEEDI64 as chroma upscaler and NEEDI image doubling at least at 16 times? if not you should, and switch to a more demanding skin such as xperience1080 for the test

That's unreasonable scaling settings for GT630. Also it's unreasonable to set Chroma upscalter way more than Luma upscaler. Instead of telling ppl to what to set for their system. Why shouldn't you record your horrible lag issue video and post for everyone to see if they has the same problem.

If that's the settings of your unlocked titan card and you got lag issue, you should try way lower settings to see if you overpush your system. It's about finding optimal settings for your hardware to achieve best experience.

well then youd bed glad to hear this , ive tried with luma upscaler set to jinc3 and nneedi image doubling disabled, ......same outcome , so its not the so called upscaling etc , thats pushing the gpu thats causing the GUI lag in kodi
Reply
(2015-04-08, 21:56)hentai23 Wrote:
(2015-04-08, 21:25)Warner306 Wrote: Is .bdmv supported? Someone mentioned this format is missing from the mediasconfig.xml provided.


yes that was me , and yes its supported ive added .bdmv into youre config and it works now , before it didnt playback my .bdmv files

btw ive got an issue , i need to know how to add the ffdshow audio processor as what filter, extra filter , audio decoder filter in kodi ...what?

and ive tried to install both x64 and x86 versions of raw audio processor, and there was no GUI to configure the settings ive unchecked all the other options in the ffdshow installer since i dont use the audio decoder or video decoder, id appreciate the help , btw most recent build doesnt fix the double pause issue , ive just tried

You can add ffdshow audio processor as extra filter. While playing file right click ffdshow icon in system tray to access settings.

I prefer using GraphstudioNext to access filter properties page though.
Reply
(2015-04-08, 22:08)hentai23 Wrote: well then youd bed glad to hear this , ive tried with luma upscaler set to jinc3 and nneedi image doubling disabled, ......same outcome , so its not the so called upscaling etc , thats pushing the gpu thats causing the GUI lag in kodi

So something wrong here though. With GTX760 I can set to Jinc8+AR , NNEEDI Image double 32neurons. And no lag even with xperience1080.
Reply
  •   
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10(current)
  • 11
  • 12
  • 506
  •   
 
Thread Rating:
  • 47 Vote(s) - 4.43 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows4.4347