•   
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44(current)
  • 45
  • 46
  • 500
  •   
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
@MKANET

without a kodi debug log and madVR freeze report i can't help you

edit:

i added a new section at first page just to be more clear with everyone

How to help:
  • A full debug log posted on xbmclogs.com or pastebin.com
  • Possible crashlogs uploaded for download. Make sure you have the correct .pdb file placed in the install folder (you should have Kodi.exe and related Kodi.pdb in the same place)
  • If you are using madVR a possible madVR freeze report posted on pastebin.com generated pressing CTRL+ALT+SHIFT+PAUSE/BREAK when crash/freeze occurs. Make sure you have the correct .pdb file placed in the install folder (you should have Kodi.exe and related Kodi.pdb in the same place)
  • DSPlayer and specific DS Filters/Renderers build that you are using.
  • Steps needed to reproduce the issue (play a movie, go to a file list, use an add-on, etc)
  • The more details, the better.
  • You may also post that everything is working as expected so we known current state of this development. In this case also provide full info.

thx to @Martijn for inspiring me with this "how to help" with one of his post ( i just copied Smile)
Reply
I try again play my folder *.mov files.
Little changed settings:
Image
Image

Everything works well! Without Win task bar, without Kodi GUI between clips.It works good!
And mov-folder, and mkv, ts, m2ts and Blu-ray bdmv from my video library.
Log: http://xbmclogs.com/p3yzr66m6
Reply
Hello guys

I am currently working on a setup with central MySQL Database and files shared via FTP. Either way while doing so I discovered a problem with Dsplayer and ftp files.
It seems like the source filter or whatever cannot decode the file adress in USERNAMETongueASSWORD notation.

I'm using Dsplayer with LAV Filter, ffdshow video, madVR, Reclock, DirectVobSub and SVP.

It works just fine playing the file directly via local path. Here's the according kodi.log section:
Code:
23:02:11 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFile - DSPlayer: Opening: G:\amovie.mkv
23:02:11 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFileInternal - DSPlayer: Opening: G:\amovie.mkv
23:02:11 T:10212  NOTICE: Thread CDSPlayer thread start, auto delete: false
23:02:11 T:10212  NOTICE: CDSPlayer::Process - Creating DS Graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Successfully loaded rules
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertAudioRenderer Successfully added "" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Splitter Source" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertSourceFilter Successfully loaded file in the splitter/source
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "DirectVobSub" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CSubtitleManager::Initialize disabled libsubs.dll
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "ffdshow Video Decoder" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Audio Decoder" to the graph
23:02:12 T:10212  NOTICE: CDSPlayer::Process - Successfully creating DS Graph

And when I want to play it via ftp path i get this:
Code:
23:03:56 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFile - DSPlayer: Opening: ftp://username:[email protected]:21/amovie.mkv
23:03:56 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFileInternal - DSPlayer: Opening: ftp://username:[email protected]:21/amovie.mkv
23:03:56 T:5180  NOTICE: Thread CDSPlayer thread start, auto delete: false
23:03:56 T:5180  NOTICE: CDSPlayer::Process - Creating DS Graph
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Successfully loaded rules
23:03:56 T:5180  NOTICE: CFGLoader::InsertAudioRenderer Successfully added "" to the graph
23:03:57 T:5180  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Splitter Source" to the graph
23:03:57 T:5180   ERROR: CFGLoader::InsertSourceFilter Failed to load file in the splitter/source
23:03:57 T:5180   ERROR: CFGLoader::LoadFilterRules Failed to insert the source filter
23:03:57 T:5180   ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
23:03:57 T:5180   ERROR: CDSPlayer::Process - Failed creating DS Graph

Is there a fix for this?
Reply
(2015-05-25, 20:58)Bomeranger Wrote: I try again play my folder *.mov files.
Little changed settings:
Image
Image

Everything works well! Without Win task bar, without Kodi GUI between clips.It works good!
And mov-folder, and mkv, ts, m2ts and Blu-ray bdmv from my video library.
Log: http://xbmclogs.com/p3yzr66m6

That's good news. Hopefully others have the same experience. A stable build of Isengard is probably due any day now.
Reply
@aracnoz, I've tested build 7 : black screen (focus) with new option deactivated, no black screen with option activated.
No more task bar glimpse with or without the option.

So everything is as it should be, perfect man Smile
Reply
(2015-05-25, 23:18)ExplodingCore Wrote: Hello guys

I am currently working on a setup with central MySQL Database and files shared via FTP. Either way while doing so I discovered a problem with Dsplayer and ftp files.
It seems like the source filter or whatever cannot decode the file adress in USERNAMETongueASSWORD notation.

I'm using Dsplayer with LAV Filter, ffdshow video, madVR, Reclock, DirectVobSub and SVP.

It works just fine playing the file directly via local path. Here's the according kodi.log section:
Code:
23:02:11 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFile - DSPlayer: Opening: G:\amovie.mkv
23:02:11 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFileInternal - DSPlayer: Opening: G:\amovie.mkv
23:02:11 T:10212  NOTICE: Thread CDSPlayer thread start, auto delete: false
23:02:11 T:10212  NOTICE: CDSPlayer::Process - Creating DS Graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:02:11 T:10212  NOTICE: Successfully loaded rules
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertAudioRenderer Successfully added "" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Splitter Source" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertSourceFilter Successfully loaded file in the splitter/source
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "DirectVobSub" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CSubtitleManager::Initialize disabled libsubs.dll
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "ffdshow Video Decoder" to the graph
23:02:11 T:10212  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Audio Decoder" to the graph
23:02:12 T:10212  NOTICE: CDSPlayer::Process - Successfully creating DS Graph

And when I want to play it via ftp path i get this:
Code:
23:03:56 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFile - DSPlayer: Opening: ftp://username:[email protected]:21/amovie.mkv
23:03:56 T:9656  NOTICE: CDSPlayer::OpenFileInternal - DSPlayer: Opening: ftp://username:[email protected]:21/amovie.mkv
23:03:56 T:5180  NOTICE: Thread CDSPlayer thread start, auto delete: false
23:03:56 T:5180  NOTICE: CDSPlayer::Process - Creating DS Graph
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/filtersconfig.xml (filters configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://profile/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Loading filter core factory settings from special://xbmc/system/players/dsplayer/mediasconfig.xml (medias configuration).
23:03:56 T:5180  NOTICE: Successfully loaded rules
23:03:56 T:5180  NOTICE: CFGLoader::InsertAudioRenderer Successfully added "" to the graph
23:03:57 T:5180  NOTICE: CFGLoader::InsertFilter Successfully added "LAV Splitter Source" to the graph
23:03:57 T:5180   ERROR: CFGLoader::InsertSourceFilter Failed to load file in the splitter/source
23:03:57 T:5180   ERROR: CFGLoader::LoadFilterRules Failed to insert the source filter
23:03:57 T:5180   ERROR: CFGManager::RenderFileXbmc Failed to load filters rules
23:03:57 T:5180   ERROR: CDSPlayer::Process - Failed creating DS Graph

Is there a fix for this?
will do some test when i have time and let you know what is up with ftp
Reply
Is it still possible to use the mpc-hc rendering engine? With XySubFilter it seems one cannot shift subtitles on black bars (think 2:35 movies).
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
Reply
(2015-05-24, 16:10)ashlar Wrote:
(2015-05-24, 15:43)vicmanpergar Wrote: I use reClock mate, but without a problem, sorry can't help u.
Are you sure it's working correctly? You can check that by using CTRL+J and seeing detailed stats for madVR. When Reclock works correctly, madVR reports "One frame drop every..." and we talk hours. If Reclock doesn't detect the switched refresh rate, the time reported is far less between predicted fame drops.

Yeah, ReClock shows up always as Audio render

edit: oh, just read ur last post... glad u got it sorted
HTPC
Silverstone Grandia GD05 - Intel i5 3570k -Asus H61M-G Micro-ATX - Unidad Blu-ray
MSI GTX970 4GB GDDR5 - 8 GB RAM DDR3 - AVR Denon X3400H Atmos - LG  OLED 55C7V
Reply
(2015-05-25, 23:57)djoole Wrote: @aracnoz, I've tested build 7 : black screen (focus) with new option deactivated, no black screen with option activated.
No more task bar glimpse with or without the option.

So everything is as it should be, perfect man Smile

Spoke to soon.. I got a black screen after manually stopping a video, and Kodi not answering.
Will post the logs tonight.
It was playing a VIDEO_TS in 50Hz.

So, some regression it seems in build 7 compared to last official build (6+).
Reply
(2015-05-26, 13:54)djoole Wrote: Spoke to soon.. I got a black screen after manually stopping a video, and Kodi not answering.
Will post the logs tonight.
It was playing a VIDEO_TS in 50Hz.

So, some regression it seems in build 7 compared to last official build (6+).

i saw in some debug log that madVR on stop begins to exit from the exclusive mode but does not complete the process, so i changed the way to do that more quickly
in your log, with the options enabled, you should see this on stop

Code:
21:17:33 T:7828   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::ExclusiveCallback madVR IsAboutToBeLeft in Fullscreen Exclusive-Mode
21:17:33 T:7828   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::ExclusiveCallback madVR WasJustLeft in Fullscreen Exclusive-Mode

so there should be also the confirmation that the exit it's completed with "WasJustLeft", can you check on your current log of build7 if there is this double message or only the first one?

Code:
16:30:05 T:1656   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::ExclusiveCallback madVR IsAboutToBeEntered/IsAboutToBeLeft in Fullscreen Exclusive-Mode

http://www.mediafire.com/download/z6c4du...ngard8.rar
Reply
I'll check that just after tonight's show Wink

But I've noticed another regression, GPU is burning again on pause.
Reply
(2015-05-26, 22:07)djoole Wrote: I'll check that just after tonight's show Wink

But I've noticed another regression, GPU is burning again on pause.

i had to revert part of the change that i made on this because was not working with madVR set without "present several frames in advance"
but it should be also good in this way, try to check with gpu-z, i have not anymore the load up to 90%

anyway i would remember to everyone that with this workaround we have the gui while pause that it's not smooth as when there is the playback... we have to wait a new madVR for a perfect pause.
Reply
So with build 7, when i have the black screen with kodi not answering, in only see this in the logs :
Code:
23:45:23 T:3136   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::ExclusiveCallback madVR IsAboutToBeEntered/IsAboutToBeLeft in Fullscreen Exclusive-Mode
And when the video is closed without problem i see this :
Code:
22:55:04 T:3564   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::ExclusiveCallback madVR IsAboutToBeEntered/IsAboutToBeLeft in Fullscreen Exclusive-Mode
22:55:04 T:2012   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::RestoreKodiDevice Restored Kodi device
22:55:04 T:2012   DEBUG: CmadVRAllocatorPresenter::~CmadVRAllocatorPresenter Resources released

I'm going to install build 8 and will let you know tomorrow when i have the chance to watch more videos..

As for the GPU burning during pause, I haven't checked with GPU-Z, but the GPU fans are making a lot of noise, so I'm pretty sure the GPU is quite stressed during pause..
Reply
Hi
Thanks for all your work on this.

Getting an unusual resolution change issue with 25hz (screen does 50hz)
(Will post log tonight - could not see anything obvious)
http://pastebin.com/AZk5C5Kk


Screen does not change resolution to 50hz and results in very bad playback.
Tried all the change resolution Kodi settings - Always/On/Off etc no change to issue.

Finally on changing to MadVR fullscreen exclusive (which had moved away from to minimise issues)
does the resolution correctly change and playback appears correct.

Using Build 7/Latest MadVR - screen in fullscreen windowed mode.
MadVR - Ctrl+J - shows 24hz screen, file 25hz.

On thing I haven't attempted is to move to MadVR for resolution change - which I understand was suggested against?
(is this still the case even with 0.8888)

Thanks

Glenn
Reply
(2015-05-26, 11:27)ashlar Wrote: Is it still possible to use the mpc-hc rendering engine? With XySubFilter it seems one cannot shift subtitles on black bars (think 2:35 movies).
Apart from the above question, I've noticed another thing: when a video with no audio is played back, Kodi freezes. Tried with both Reclock and standard DirectSound audio renderer. You might ask why I play back videos with no audio, they're test patterns for video calibration.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
Reply
  •   
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44(current)
  • 45
  • 46
  • 500
  •   
 
Thread Rating:
  • 46 Vote(s) - 4.41 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows4.4146