•   
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32(current)
  • 33
  • 34
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
(2015-08-04, 19:28)build2die Wrote: I experienced very similar problem, if not the same, starting after build #0727. In my case it only happened with MMAL player. Activating OMXPlayer solved to eminent problem. Therefore I would expect that MMAL player has a problem affecting all builds after #0727.

What's the problem? Does video stall? Can you stop video or does it hang? Does it occur with "sync playback to display" enabled/disabled?
debug log (wiki) when it occurs?
(2015-08-04, 19:42)popcornmix Wrote:
(2015-08-04, 19:28)build2die Wrote: I experienced very similar problem, if not the same, starting after build #0727. In my case it only happened with MMAL player. Activating OMXPlayer solved to eminent problem. Therefore I would expect that MMAL player has a problem affecting all builds after #0727.

What's the problem? Does video stall? Can you stop video or does it hang? Does it occur with "sync playback to display" enabled/disabled?
debug log (wiki) when it occurs?

The video stalls, but audio keeps playing. Gui is fully functional, e.g. 'Stop' works.
Only occurs with OMXPlayer and "Sync Playback to Display" activated.

http://xbmclogs.com/poi869bws
New OpenELEC Jarvis build #0804: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.1.3 #1 Tue Aug 4 21:04:04 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Aug  3 2015 14:56:05
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 4b51d81eb0068a875b336f4cc2c468cbdd06d0c5 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20150804210314-#0804-g55c03f5 [Build #0804]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001573.931: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (55c03f5e, changelog) and tip of XBMC master (4fd41af2, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. dwc_otg: fiq_fsm: Make high-speed isochronous strided transfers work properly
Build Details:
  1. OpenELEC:
    • scripts/image: do not symlink /usr/var (PR:4261, 1 commit, 1 file changed)
    • linux/drivers/.../xpad: fix operation for xbox 360/one controllers (PR:4255, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [guilib] fix possible crash due to accessing non-existing layout (PR:7708, 1 commit, 1 file changed)
    • [gui] fix crash at destruction of CGUIWindowSplash (PR:7705, 1 commit, 1 file changed)
    • [ios] - fix broken native keyboard on ios 5.1.1 devices (incompatibli… (PR:7711, 1 commit, 1 file changed)
    • changed: Prefer openssl over gnutls for libcurl on Linux and Ubuntu (PR:7666, 1 commit, 2 files changed)
    • Fixed wrong variable names due to copy and paste (PR:7717, 1 commit, 1 file changed)
    • [guilib] mouse wheel scrolling on spin and slider controls (PR:7706, 2 commits, 2 files changed)
    • [pydocs] Listitem addStreamInfo example (must use lowercase dict keys) (PR:7718, 1 commit, 1 file changed)
  3. libcec:
    • [linux] fix multi-arch libdir locations (PR:119, 1 commit, 1 file changed)
  4. pvr.mythtv:
    • 3.2.1 (PR:27, 8 commits, 27 files changed)
  5. newclock4:
    • New commits in this build:
      • [rendermanager] Include PRESENT_READY in HasFrame check (201343ae)
      • Revert "[mmalrenderer] Wait for vsync before submitting to mmal when display sync is disabled" (98c58a2f)
      • Revert "[rbp] Refactor the vsync handle to support multiple callers" (6c088ec3)
  6. kernel 4.1.y:
    • New commits in this build:
      • dwc_otg: fiq_fsm: Make high-speed isochronous strided transfers work properly (1f236e7b)
      • Merge pull request #1094 from P33M/rpi-4.1.y (9896b02c)
  7. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I've temporarily reverted one of the recent changes to see if it affects the stalls/hangs reported as I'm having trouble reproducing. Report here if you see any change in behaviour.
(2015-08-02, 22:27)Milhouse Wrote: over_voltage=4 is the maximum value for the Pi2 - anything higher will be interpreted as 4.

Regarding the OK/ENTER problem, attempts are being made to fix this (it's the reason the OE6 release is delayed). I've had to drop one commit as this seems to break working installs, hopefully there will be a solution soon.

OK, thanks
(2015-08-04, 11:56)popcornmix Wrote:
(2015-08-04, 11:10)Kiralina Wrote: Nope, back to #0727

Can you provide a sample file that fails to play?


On #0803

OK. In my case it seems sync playback to display was the culprit. I deactivated it and all works fine with both OMX and MMAL on. I tried online content , mkv files and a blue ray. All fine. With OMX disabled, some online content plays fine and some freezes as described above.

x265 test files, on the other hand, don't work so good.

https://www.dropbox.com/s/e290ejyyezcn5ca/1.mkv?dl=0 this file works fine even with subtitles

https://www.dropbox.com/s/iakiewo493pjupk/2.mkv?dl=0 this one doesn't work well and has a lot of frame drops.

I have the standard clock settings.
#0804

-OMX off
-sync playback to display on

All online and HDD content work fine.

x265 test file 2 still drops frames. and freezes. No overclocking.
(2015-08-04, 23:22)Kiralina Wrote: #0804

-OMX off
-sync playback to display on

All online and HDD content work fine.

x265 test file 2 still drops frames. and freezes. No overclocking.

Both x265/HEVC videos you uploaded contain no subtitle (I verified with mediainfo). Playback of them, if without subtitle, were just flawless. Testings were all done with build #0804.

For the first x265/HEVC video, when I use an external English subtitle file in .srt format, I counted 10 freeze-pixelation-recovery sequences during the 12 minutes of playback. Video usually only freeze for a few seconds, 10 at the most.

For the second x265/HEVC video, I used an external .srt file which has nothing to show for the first 3 minutes (ie. first subtitle started after 3 minute), playback was also flawless. That means loading of subtitle files (at least for .srt) would not cause video freeze, only showing subtitle would. In fact, for x265/HEVC video with embedded subtitle, playback freeze problem won't happen if I turned subtitle display off in the first place.

I checked the info while playing the first x265/HEVC video. I'm little surprised that bitrate of the first video is pretty high (over 1.6MB/s) and playback without subtitle was smooth with no frame drop. I think they did a great job to utilize the full potential of RPi2.
Hi guys,

Not sure if this is related to test builds but I just discovered that kodi restarts when I'm trying to start a photo slideshow.
I have around 16 000 photos in my album (stored on my NAS using NFS). Maybe the amount of pictures is the problem?

To reproduce the problem: Go to Photos and press left to bring the left side menu (confluence skin) and press Recursive slideshow.
Now Kodi will restart after a few seconds.

Single folders with recursive slideshow works just fine tho.

Here's a debug log: http://sprunge.us/jaEO

Except for the slideshow problems everything is working flawlessly at my end.

Oh and btw, I gave sdcard overclocking a try Smile
Cool stuff I must say.

Code:
Stock read 18.2MB/s  write 10.8MB/s

SDHOST oc 95 read 38.7MB/s  write 10.8MB/s

arm_freq=1000
core_freq=475
gpu_freq=300
gpu_mem_1024=384
avoid_pwm_pll=1
I'm not sure if this is a dedicated problem to your build or not, but maybe you could guess the problem. http://hastebin.com/uranusogeb.vhdl

Video starts, plays nomal (5-30min), image starts to freeze - sound keeps running - kodi is not responding (killall -9 kodi.bin works). Same problem with "iptv", streaming from nas looks okay (at least 1h without a problem).

-edit-
looks like the same problem like maxodolo
(2015-08-05, 11:27)Patrics83 Wrote: To reproduce the problem: Go to Photos and press left to bring the left side menu (confluence skin) and press Recursive slideshow.
Now Kodi will restart after a few seconds.

Single folders with recursive slideshow works just fine tho.

Here's a debug log: http://sprunge.us/jaEO

The crashlog would be more useful.
(2015-08-04, 20:45)build2die Wrote:
(2015-08-04, 19:42)popcornmix Wrote:
(2015-08-04, 19:28)build2die Wrote: I experienced very similar problem, if not the same, starting after build #0727. In my case it only happened with MMAL player. Activating OMXPlayer solved to eminent problem. Therefore I would expect that MMAL player has a problem affecting all builds after #0727.

What's the problem? Does video stall? Can you stop video or does it hang? Does it occur with "sync playback to display" enabled/disabled?
debug log (wiki) when it occurs?

The video stalls, but audio keeps playing. Gui is fully functional, e.g. 'Stop' works.
Only occurs with OMXPlayer and "Sync Playback to Display" activated.

http://xbmclogs.com/poi869bws

Are you sure: OMX activated?

Because for me the symptoms you describe are happening, when OMX is deactivated and MMAL is activated.

With active OMX: no stalls, no problems.

With active MMAL/deactive OMX: stalls frequently, i could trigger a stall often (video freezes, audio plays, kodi not responsive, ssh working, reboot necessary) especially when acivating the codec overlay and another overlay (pvr channels), and navigating in the channels overlay.

Max
(2015-08-05, 19:33)maxodolo Wrote: Because for me the symptoms you describe are happening, when OMX is deactivated and MMAL is activated.

With active OMX: no stalls, no problems.

With active MMAL/deactive OMX: stalls frequently, i could trigger a stall often (video freezes, audio plays, kodi not responsive, ssh working, reboot necessary) especially when acivating the codec overlay and another overlay (pvr channels), and navigating in the channels overlay.

Are you still getting stalls with #0804? There seems to be a report that #0804 doesn't have that issue.
(2015-08-05, 18:52)popcornmix Wrote:
(2015-08-05, 11:27)Patrics83 Wrote: To reproduce the problem: Go to Photos and press left to bring the left side menu (confluence skin) and press Recursive slideshow.
Now Kodi will restart after a few seconds.

Single folders with recursive slideshow works just fine tho.

Here's a debug log: http://sprunge.us/jaEO

The crashlog would be more useful.

No crash log have been generated. Kodi just restarts. Sad
(2015-08-05, 19:33)maxodolo Wrote: Are you sure: OMX activated?

Because for me the symptoms you describe are happening, when OMX is deactivated and MMAL is activated.

With active OMX: no stalls, no problems.

With active MMAL/deactive OMX: stalls frequently, i could trigger a stall often (video freezes, audio plays, kodi not responsive, ssh working, reboot necessary) especially when acivating the codec overlay and another overlay (pvr channels), and navigating in the channels overlay.

Max

Yes, you are right! It only happens with MMAL activated and sync active. In my case kodi was still full responsive, but i never tried additional overlays.

Build #0804 fixes the problem.
  •   
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32(current)
  • 33
  • 34
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510