•   
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82(current)
  • 83
  • 84
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
Tried the _x. files, now I get picture freeze when starting 1080i50 livetv channel, audio works. 720p channels work fine.
@popcornmix
(2015-09-18, 17:31)polo_joe Wrote: Tried the _x. files, now I get picture freeze when starting 1080i50 livetv channel, audio works. 720p channels work fine.
@popcornmix

Are you saying behaviour is the same as before the update, or worse?
Can you try a few times - you may be hitting an unrelated hang caused by the VideoPlayer switch.
Tried several times behavior is much worse. Picture is stuck audio is going on.
I'm not able to stop the tvchannel unless I do a ssh reboot.
I also get some audio distortion since last build updates.
New OpenELEC Jarvis build #0918: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.1.7 #1 Fri Sep 18 22:31:09 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Sep 18 2015 15:27:12
Copyright (c) 2012 Broadcom
version db5e0a1e4b2459f17d923226ee38aa5f84b59045 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20150918223018-#0918-g2eec924 [Build #0918]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001735.288: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (2eec9240, changelog) and tip of XBMC master (3413c15f, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. Several new VideoPlayer commits
  3. Reintroduce RapidJSON with fix for PVR.GetChannels
Build Details:
  1. Firmware (Sep 18):
    • firmware: Fix the gpio pins used for HAT detection
  2. XBMC:
    • [gif] Some improvements (PR:8060, 4 commits, 2 files changed)
    • videolibrary: add setting to not group movies into a set if it contains a single item (PR:8009, 3 commits, 8 files changed)
    • Use SWS_BILINEAR (workaround segfaults and better quality) (PR:8056, 1 commit, 1 file changed)
    • [PVR] Fix empty VideoPlayer.Plot when playing recorded TV (PR:8076, 1 commit, 1 file changed)
    • DXVA rewind fix (PR:8078, 2 commits, 4 files changed)
    • Library.kodi.audioengine (PR:7610, 4 commits, 24 files changed)
    • [Confluence] add close button to numeric dialog - fixes #16244 (PR:8073, 1 commit, 2 files changed)
    • [xbmc][utils] Reworked AutPtrHandle to make it a generic scopeguard (PR:8027, 2 commits, 15 files changed)
    • Fix c/p error in CVariant (3413c15f)
  3. pvr.mythtv:
    • 3.3.5 (PR:39, 2 commits, 5 files changed)
  4. newclock5:
    • New commits in this build:
      • renderer: fix HasFrame (79a001d9)
      • gl: split output stage from yuv2rgb shader (9a666c79)
      • gl: split output stage from convolution shaders (0cfc8d80)
      • gl: GLSLOutput helper with dithering (c92ea3d9)
      • gl: disable dither texture after rendering only when dithering is used (163f092a)
      • settings: add video dither (3911ab0a)
      • [gles] Fix build with gles. GL_RED is not defined (38a8b26e)
      • fixed: macro existence should not rely on config.h usage (ad6d3fb3)
      • fixed: unify include paths with other files (84316347)
      • changed: move ffmpeg read buffer definition so it is reusable (450940ea)
      • dvdplayer: you are dead, dont you come back anymore' (6cfbf003)
      • [shader] - fix compilation of glsl shaders for gles (3c664b27)
      • [shader] - use GLSLOutput object on gles platforms aswell (d4f9630f)
      • [ios] - add implementation for RendererVTB (5a01f373)
      • [VideoRendererGLES] - refactor to support derived hw dec renderer - similar to VideoRendererGL (atm only VTB is implemented. All other hw dec renderers are stil (09907712)
      • [RenderManager] - hookup hw dec RendererVTB (a57c9a9a)
      • [HwRendererVTB] - add to CMakeLists.txt and Makefile buildsys (8d255a15)
      • [RendererVTB] - some more cleanup (0bfc41a8)
      • [HwRendererIMX] - moved IMX video rendering out of LinuxRendererGLES.cpp (aa32bae0)
      • [HwRendererOMX] - moved OpenMax (OMX) video rendering out of (b7ea2239)
      • [HwDecRenderers] - get some more platform specific stuff out of (a114e65d)
      • [HwDecRendererStagefrighht] - moved OpenMax (OMX) video rendering out of LinuxRendererGLES.cpp into its own class (036a3ca0)
      • [VideoPlayer] cleanup DVDVideoCodec.* (f22efb54)
      • [HwDecRendererMediaCodec] - moved Android MediaCodec (surface) video rendering out of LinuxRendererGLES.cpp into its own class (59c37bc3)
      • [VideoRenderer/GLES] - drop AddSupportedHwRenderFormats - m_formats will (b0ef8953)
      • remove stagefright (ff3df35f)
      • changed: allow multiple callbacks in AE (37f10ae1)
      • RenderManager - cleanup CreateRenderer (43bf6cb9)
      • squash: Fix compile errors on pi (21eb8581)
      • squash: Fix playback with MMAL (d41bbe3f)
      • squash me, render vdpau (aabacc4e)
      • Revert "[mmalcodec] Avoid double rate deinterlace when not fullscreen or with OSD" (dce8ecf5)
      • fixup: free unused packets (bbb275dd)
      • hack: limit sleeptime to avoid stall on video startup (9f7b3ccf)
    • Updated commits in this build:
      • VideoPlayer: rework HandlePlayspeed (be8e0129 => ee3a8875)
      • Revert "[omxplayer] Add ability to dump out audio/video data for later debugging" (a6a3832c => 28bf4203)
      • Revert "ADD: [demux] support ssif" (641a1e38 => ad947655)
      • Revert "[mvc] Enable 3d attribute of mvc video automatically" (7a254fef => 19ceeb31)
      • Revert "libavformat: add mvcC handling in .mov/.mp4" (218c5de7 => 919e7ca8)
      • Revert "[rbp] Refactor the vsync handle to support multiple callers" (e6f56219 => 21a87026)
      • Revert "[mmalrenderer] Wait for vsync before submitting to mmal when display sync is disabled" (0309ac32 => 4a1bad29)
    • Commits no longer in build:
      • [mmalrenderer] Revert "Avoid double rate deinterlace when not fullscreen or with OSD" (1a9a98c3)
      • [rendermanager] Include PRESENT_READY in HasFrame check (75b298fa)
      • pi: fixup some pi patches to VideoPlayer (b99e09b3)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Still getting bad audio with MMAL acceleration.
http://sprunge.us/feHF

https://m.youtube.com/watch?v=z-mHHL5zUrI


Does nobody really have any ideas Sad OXM pass through works fine.


Edit, sound system is Panasonic SC-BTT400EBK
(2015-09-19, 08:21)Saner Wrote: Still getting bad audio with MMAL acceleration.

Is this problem specific to these test builds? If so when did the problem appear?
No it's a problem in general, I have had it since I have had my pi.

I know my hardware is good (outside of the pi2) because I use the same cable for other things Tongue and that passes through fine. As OXM passes through, I am presuming that means the pi2's hardware is fine.
(2015-09-19, 12:42)Saner Wrote: No it's a problem in general, I have had it since I have had my pi.

I know my hardware is good (outside of the pi2) because I use the same cable for other things Tongue and that passes through fine. As OXM passes through, I am presuming that means the pi2's hardware is fine.

Can you describe your Audio_settings (wiki)?
Do some audio codecs play okay with MMAL? If so what formats play okay and what don't.
What happens if you bypass the sound system and play audio through the TV?
Sure.

Ok audio settings.

Output Device = HDMI
Number of channels = 2
Output configuration = optimized
Stereo upmix = ticked
Maintain volume on downmix = ticked
Boost centre = 0db
Resample quality = medium
Support 8 Chanel = unticked
Audio output latency = 100nd
Enable dsp = unticked
Play gui sounds = only when playback stopped
Enable passthrough = ticked
Passthrough output device = HDMI (This is greyed out)
Dolby digital ac3 = ticked
Enable Dolby digital transcoding = ticked
Dolby digital plus = unticked
Dts = unticked


Ok, if I untick enable passthrough and use the tv it works fine. As to codecs it seems to effect everything (even music) I certainly can't fund anything that plays
(2015-09-19, 13:11)Saner Wrote: Ok audio settings.

You are asking for all audio to be transcoded to ac3. I suspect your TV doesn't support AC3.
omxplayer doesn't support transcoding so will behave as if that option is disabled, which is why it works.

Just disable all passthrough options and you will be fine.
But if I disable passthrough well I get Dolby digital / dts etc.. Or well I be stuck with just basic stereo?

They are the exact settings I used on my old htpc (This was an ubuntu box) that I changed from when I bought the pi

Edit //

Seems to be working I think, I unticked transcoding. Will test, thank you


Edit //

If I untick everything under passthrough I only get FL FR and CTR , the rears don't work
IPTV Simple Client take a long time (15 seconds) for switching channels. It's possible fix this issue (w/Openelec 4.2.1 switch channel is very fast (1 second))?
Hardware is RaspberryPi 1 Model B
Hello friends,

I tried to upgrade to this version starting from a clean install with OpenELEC 5.0.8 and after updating I get this error:

[Image: 2015-09-19%2010.56.16_zps4ji6sout.jpg]
I also have a problem with the audio output it gives a crackling sound while watching iptv from my provider with 5.1 AAC audio in it.
I'm using a using a hifiberry digi+ and the problem started to occur after #0914 build. I have no problems using AC3 audio in movies and series with later builds.
The weird thing is that the crackling goes away after some time but when switching channels the problem starts over again.

Output Device = ALSA (Hifiberry)
Output configuration = optimized
Limit sampling rate (kHz)= 48.0
Stereo upmix = unticked
Boost centre = 0db
Resample quality = medium
Keep audio device alive= 1 minute
Play gui sounds = Never
Enable passthrough = ticked
Passthrough output device = Alsa (Hifiberry)
Dolby digital ac3 capable receiver = ticked
Enable Dolby digital transcoding = ticked
DTS capable receiver = ticked

I hope this can be solved and thanks for the awesome builds.
(2015-09-19, 14:35)Bor_NL Wrote: I also have a problem with the audio output it gives a crackling sound while watching iptv from my provider with 5.1 AAC audio in it.

Yes, I'm aware of a loud crack sound that occurs on occasion (mostly on start or playback or just after a seek, but can occur when adjusting audio sync in other cases like buffering).
Enabling omxplayer should work around it for now. FernetMenta has an idea what it is so hopefully a fix soon.
  •   
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82(current)
  • 83
  • 84
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510