•   
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95(current)
  • 96
  • 97
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
(2015-10-01, 12:07)Kalkoen Wrote: So maybe the problem is with the "Sync playback to display" option, I disabled that option on #930 and Live TV is working OK (no more audio dropouts).
That option is using a wrong refresh:60.000 which is causing the problem.

Don't enable both "sync playback to display" and passthough in these builds - they do cause dropouts. Disabling passthrough should avoid the issue.

Do you still get the failure to switch refresh rate with "sync playback" or passthrough disabled?
(2015-10-01, 13:38)popcornmix Wrote:
(2015-10-01, 12:07)Kalkoen Wrote: So maybe the problem is with the "Sync playback to display" option, I disabled that option on #930 and Live TV is working OK (no more audio dropouts).
That option is using a wrong refresh:60.000 which is causing the problem.

Don't enable both "sync playback to display" and passthough in these builds - they do cause dropouts. Disabling passthrough should avoid the issue.

Do you still get the failure to switch refresh rate with "sync playback" or passthrough disabled?
I dont't have passthough enabled, only DTS-HD decoding is enabled, so yes when only "sync playback" is enabled I get audio dropouts with Live TV when refresh:60.000 is reported while the actual framerate is 50 fps / 50Hz.
New OpenELEC Jarvis build #1001: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.1.8 #1 Thu Oct 1 21:03:34 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Sep 29 2015 13:19:06
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 3bbf5122d0c4ff421c92d72871dbc8fa104a976d (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20151001210244-#1001-gcd25a32 [Build #1001]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001738.588: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (cd25a326, changelog) and tip of XBMC master (772bb5e3, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Kodi 16.0alpha4
  2. AESinkPULSE: Replace Delay method with self calculated method
Build Details:
  1. XBMC:
    • [test][win32] Return ENOENT for empty path according to specs (PR:8164, 1 commit, 1 file changed)
    • AESinkPULSE: Replace Delay method with self calculated method (PR:8138, 1 commit, 2 files changed)
    • [guilib] Add container.listitemabsolute.infolabel (PR:8058, 2 commits, 3 files changed)
    • [network] CNetWork::IsAvailable: Remove parameter 'wait', because the… (PR:8124, 1 commit, 5 files changed)
    • [PVR] Dont confirm timer add (PR:8143, 2 commits, 5 files changed)
    • [PVR] Timers: Relax handling of read-only timers a bit. (PR:8145, 1 commit, 2 files changed)
    • [EPG][PVR] Guide window: Show channels without EPG data (PR:8157, 3 commits, 5 files changed)
    • bump to 16.0alpha4 (9bdb9c3a)
  2. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] 0b028b3e: Intel: Passthrough Mode - little workaround
    • Added: [env] 92b2bf6d: Kodi: Use Limited Range by default
    • Added: [env] 374ec19e: Intel: Implement Passthrough-Range
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-09-25, 15:50)SpuDy Wrote: at the last two builds in a video settings is available only Image

ADD: the log file is needed?
Will this video settings return to the previous or not? the new menu uses a little inconvenient。
Fresh install on RPI2, millhouse post 1413. Configured Tvheadend as backend for a usb sony playtv.
Once you access via any tvheadend clients, Wired Network will all of a sudden disconnect and disappear. System info says Not Connected. Network Settings also disappears and only NTP settings exist.
@pinoy: debug log (wiki)?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-10-02, 09:57)startv Wrote: Will this video settings return to the previous or not? the new menu uses a little inconvenient。
Yes, return.
(2015-10-02, 09:57)startv Wrote: Will this video settings return to the previous or not? the new menu uses a little inconvenient。

It's a bug rather than a deliberate change, so it will return to how it was.
I'm not seeing it in my debug builds.
Either it has been fixed in FernetMenta's master branch (which I rebase onto), or it's coming from one of Milhouse's additional commits.

I've not pushed the FernetMenta updates from the last couple of days as we've been working on fixing some unwanted behaviour.
Hopefully I'll be able to push for tonight's build which may resolve this.
(2015-09-25, 15:50)SpuDy Wrote: at the last two builds in a video settings is available only

Image

This problem actually starts with build #0918, which reintroduced RapidJSON in place of YASL. However it's not a RapidJSON problem as build #0928z (which reverts to the original YASL) also has the same video settings dialog problem.

This isn't a problem in my x86 OE builds (FernetMenta/master in place of newclock5), nor latest Kodi master on Ubuntu (ie. with DVDPlayer not VideoPlayer).

Disabling Fritsch's Intel patches from https://github.com/fritsch/OpenELEC.tv/c...jarvis-egl doesn't fix the problem, so they're not the cause.

So I don't know what patch is causing this problem.

The dialog contents comes from xbmc/video/dialogs/GUIDialogVideoSettings.cpp

This is the latest version from Kodi master: http://sprunge.us/Hcbb
This is the latest version in my RPi builds (after newclock5 has been applied): http://sprunge.us/RZGg
This is the diff between the two: http://sprunge.us/ifQC

It seems that every item in CGUIDialogVideoSettings::InitializeSettings() that checks if it should appear (or after being added, should be removed because it's not a supported feature) is missing, which suggests the call to g_application.m_pPlayer->Supports() is no longer returning "true" for supported features, in which case perhaps it's an issue in g_application.m_pPlayer->Supports()?

Commenting out the following lines (patch) from CGUIDialogVideoSettings::InitializeSettings()
Code:
for (StaticIntegerSettingOptions::iterator it = entries.begin(); it != entries.end(); )
  {
    if (g_application.m_pPlayer->Supports((EINTERLACEMETHOD)it->second))
      ++it;
    else
      it = entries.erase(it);
  }
so that the added items are *not* removed results in the VS_INTERLACEMETHOD_* items appearing in the dialog, which pretty much confirms that g_application.m_pPlayer->Supports() is returning "false" for everything, even supported features.

Unfortunately I have no idea which commit is causing this new Supports() behaviour.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Great addition with the 'Total duration' disabling, without this the perfromance on the RPI1 was dreadful on that screen.
New OpenELEC Jarvis build #1002: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.1.8 #1 Fri Oct 2 21:03:42 BST 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct  1 2015 21:08:23
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 5fdecad11966c4bfe1848493f7f5ae15a60627a3 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20151002210242-#1002-g504eaa9 [Build #1002]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001717.255: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (504eaa96, changelog) and tip of XBMC master (58142ec7, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. Revert 4.1.9 kernel bump, wait for rpi-4.1.y_rebase update
  3. Bump libssh 0.7.2
  4. VideoPlayer updates
  5. omxplayer ff/rew trickplay is currently broken - being investigated
Build Details:
  1. Firmware (Oct 1):
    • firmware: gencmd: Add ability to dump display lists. See: link
    • firmware: arm_loader: Enable hypervisor mode and modify common startup code for 2836. See: link
  2. OpenELEC:
    • linux: update to linux-4.1.9 (d770c269)
    • xz: update to xz-5.2.2 (a1bf0679)
    • libnfs: update to libnfs-1.9.8 (bdffbd9f)
    • libssh: update to libssh-0.7.2 (d6724084)
    • bluez: update to bluez-5.35 (63be73e9)
    • wpa_supplicant: update to wpa_supplicant-2.5 (504eaa96)
  3. XBMC:
    • [Confluence] hardcode icon path for extended weather info (PR:8105, 1 commit, 1 file changed)
    • [python] removed long depricated xbmcgui.lock() and xbmcgui.unlock() (PR:8160, 1 commit, 2 files changed)
    • [cleanup] fix compiler warnings (PR:8140, 5 commits, 24 files changed)
  4. pvr.stalker:
    • [coverity] defect fixes (PR:28, 1 commit, 11 files changed)
  5. newclock5:
    • New commits in this build:
      • squash set desired resolution before start of playback (996daae6)
      • VideoPlayer: rework player sync to clock (79311dea)
      • Advancedsettings: Remove blackbarcolour and set it automatically (45bcffcc)
      • Fix iMX6 compilation (54c0eab2)
      • Fix imx buffer lock/release to have proper ref count (f585b56c)
      • VideoPlayer: trust SAR of mkv container (a76c1015)
      • VideoPlayer: drop annoying asked for new data packet msg (3e96bb13)
      • vaapi: do not disassociate egl context (c454251f)
      • [omxplayer] Update to new VideoPlayer sync scheme (0d99580b)
      • squash: pll adjust (514b97f3)
    • Commits no longer in build:
      • squash audio sync (135b184c)
      • fixes for audio sync (2947de8e)
      • squash masterclock (ae693edd)
      • squash ae sync (06803504)
      • ae sync squash (051688e2)
      • Revert "pthreads: use mutex protocol PTHREAD_PRIO_INHERIT" (80d92761)
      • dvdplayer: fix non DVB subs after 5c0d694fa769f311bc5e14dec04c260267a56b79 (d3264eee)
  6. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Reverted: [env] d770c269: linux: update to linux-4.1.9 (wait for popcornmix)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I'm having some issues with latest build. Disabling "sync playback to display" improves things.
Yep.

I've tried to reproduce the problem with the video settings dialog. It seems to only happen with OMXPlayer (please @Milhouse @SpuDy confirm you have OMXPlayer enabled).
I've also noticed that OMXPlayer is completely broken with "Sync playback to display" disabled - no video and no audio, just a black screen.
(2015-10-03, 05:02)menakite Wrote: Yep.

I've tried to reproduce the problem with the video settings dialog. It seems to only happen with OMXPlayer (please @Milhouse @SpuDy confirm you have OMXPlayer enabled).
I've also noticed that OMXPlayer is completely broken with "Sync playback to display" disabled - no video and no audio, just a black screen.


OMXPlayer = disabled
MMAL = enabled
A/V sync method = Adjust PPL

UPDATE: With OMXPlayer=enabled settings broken.
(2015-10-03, 05:02)menakite Wrote: I've tried to reproduce the problem with the video settings dialog. It seems to only happen with OMXPlayer (please @Milhouse @SpuDy confirm you have OMXPlayer enabled).

Confirmed.

The video settings are only broken when OMXPlayer is the current player.

With OMXPlayer disabled, the video settings dialog appears with all the available options (ie. normally).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95(current)
  • 96
  • 97
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510