•   
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150(current)
  • 151
  • 152
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
black screen when open mkv file with new #1125
problem since #1122
debug link http://xbmclogs.com/pwgb0vkn1
(2015-11-26, 19:04)popcornmix Wrote:
(2015-11-26, 18:57)Edddsch Wrote: it is #1110

Only one commit in there that seems relevant but I can't see how it's causing your issue.

Could you capture a debug log with #1109 and with #1110 playing the same file and then stopping.
I'd like to see exactly which hdmi modes are being used in each case.

Summary of testing:

#1108 working
#1109 working
#1110 fails
#1111b fails
#1112 fails
#1113 fails
#1114 fails
#1115 fails
#1116 fails
#1117 fails
#1118 fails

here the Debug-Logs:
B1109: http://pastebin.com/vrYNmRfh
B1110: http://pastebin.com/vNAYwv7p

where is the git? Could I see the commits and the code? EDIT: found it
(2015-11-26, 16:21)popcornmix Wrote:
(2015-11-26, 16:14)motorherz Wrote: Hi, me again.
Does anyone have suggestions for the 1080i/60Hz problem? Is there any user with the same problem like me? Or can millhouse or popcornmix tell me the settings how to make it run in 1080p on the Pi2?
thanks in advance.
by the way, good job, guys!

Can you run "tvservice -d edid.dat" and upload it somewhere and send me a link? Seems surprising you have a TV new enough for 3D that uses 1080i as it's preferred format.

here it is:
http://workupload.com/file/jysovYCc

for your information, I plug the Pi2 into my scaler (Lumagen Radiance XD, which is an 3d 1.2 device). The scaler has 2 HDMI-outs. Out1=JVC X3 video projector (HDMI 1.3, 3d). Out2=Preamp Mark Levinson 502 (HDMI 1.1)
equipment:
mediaplayer inputs: Pi2, Oppo BDP-103d (3d, HDMI1.4a)
scaler: Lumagen Radiance XD (3d, HDMI1.2) - scaler manages all inputs and output1 to 3d video and output 2 to preamp
audio: MarkLevinson502/535 (HDMI 1.1 - Multichannel PCM HD audio via HDMI)
3d video: JVC X3
2d video: Pioneer PDP608D (HDMI signal comes from preamp)
FYI - OMXPlayer stopped working. Installed 1125 and got black screens when trying to watch live TV (MPEG2). Using Mythbuntu backend. Seemed to be working as expected with 1121. I had switched back to OMX because of buffering issues and macroblocks showing that have been around for a while. I had been using advancedsettings.xml to specify larger buffers, but even without the file (yes I rebooted), it still buffers for a few seconds when starting live TV and using DVDPlayer (thats the preferred player, right?).

I turned off OMX acceleration and am now using DVDPlayer. Turned off advanced MMAL deinterlacing and that seemed to clear up macroblocking that I was getting. Do I need to be using some kind of overclocking to get advanced MMAL deinterlacing working correctly? I'm fairly sure that the macroblocking was not due to my stream as I had it on many channels regardless of signal strength (I have a huge outdoor antenna) using HDHomerun for tuner. Sorry, I can't afford the MPEG4 version of the HDHomerun yet.

FWIW here is a log with the OMXPlayer error messages:
http://sprunge.us/DIGG

I can provide a debug log if necessary.
Experience: It's what you get when you were expecting something else.
@millhouse - I am not sure about a protocol to request to include a new PVR to your build. The HDHomeRun pvr is now part of kodi pvr releases and available. It appears, HDHR PVR available already in the windows/android nightly.This would be an excellent PVR add-on for all rpi 2 HDHomeRun tuner owners which seems to work as a native PVR.


https://github.com/kodi-pvr/pvr.hdhomerun

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=246658

Thank you
NPuser
New OpenELEC Jarvis build #1126: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.3.0 #1 Thu Nov 26 21:31:58 GMT 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Nov 25 2015 17:54:26
Copyright (c) 2012 Broadcom
version fda23007cfd89bf42af864b57701b39e1ac8c552 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20151126213108-#1126-g4e26348 [Build #1126]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001692.313: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (4e263486, changelog) and tip of XBMC master (49e4ced7, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Include Kodi security fix
Build Details:
  1. XBMC:
    • FIX: [droid] always handle media keys... (fixes #16388) (PR:8438, 1 commit, 1 file changed)
    • [PVR] Context Menu Crash Fix (trac #16229) (PR:8413, 1 commit, 5 files changed)
    • [addons] workaround for pausing repository updates during playback (PR:8407, 2 commits, 3 files changed)
  2. platform:
    • Simplify pkconfig file creation (PR:16, 1 commit, 3 files changed)
    • fix libdir for gentoo (PR:18, 1 commit, 1 file changed)
  3. newclock5:
    • New commits in this build:
      • [VideoRendererGLES] - refactor to support derived hw dec renderer - similar to VideoRendererGL (atm only VTB is implemented. All other hw dec renderers are stil (64b98fca)
      • [ae] Add debug logging showing resamplerate (15afd0cd)
    • Commits no longer in build:
      • [ios] - add implementation for RendererVTB (f40a23cc)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] PR:8446: [webserver] - fixed possible directory traversal bug due to insufficient url checking
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Somewhere between build #1110 and #1119 breaks audio in the Retroarch addon for rPi 2 here: http://openelec.tv/forum/128-addons/7297...mitstart=0

Updating to later version of the addon found in that thread does not have any effect. Neither does changing audio driver in retroarch config.
(2015-11-27, 04:01)npuser Wrote: @millhouse - I am not sure about a protocol to request to include a new PVR to your build. The HDHomeRun pvr is now part of kodi pvr releases and available. It appears, HDHR PVR available already in the windows/android nightly.This would be an excellent PVR add-on for all rpi 2 HDHomeRun tuner owners which seems to work as a native PVR.


https://github.com/kodi-pvr/pvr.hdhomerun

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=246658

Thank you
NPuser

You might want to ask on the OpenELEC forum and see if someone is willing to add this client as I've tried building with this patch to add the package, but it fails with this error and I don't know why (OE packaging is not my strong suit).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-11-27, 10:34)username145 Wrote: Somewhere between build #1110 and #1119

Can you be more specific?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-11-27, 11:57)Milhouse Wrote:
(2015-11-27, 10:34)username145 Wrote: Somewhere between build #1110 and #1119

Can you be more specific?

Edit: narrowing it down now
(2015-11-27, 11:57)Milhouse Wrote:
(2015-11-27, 10:34)username145 Wrote: Somewhere between build #1110 and #1119

Can you be more specific?

Works great in #1112, breaks (no audio when playing roms in retroarch) in #1113
im not getting DTS audio output from my PI2 when i have Dolby Digital transcoding enabled.. on previous setups i would keep passthrough for DD, DD transcoding, and DTS checked off under audio output and my DTS-HD stuff would come through as DTS 5.1 and AAC 5.1 would get transcoded to DD , on my PI running the 1126 build and also on 1122, all DTS tracks, 5.1 and DTS-HD 7.1 comes through as Dolby Digital. is that normal on the PI? shouldnt the transcoding option only take effect on stuff thats not DTS or Dolby? (if i disable transcoding, i get DTS no issues)
Main System - HTPC - Intel I3 6300 - Asrock z170 - 16 GB DDR4 - 128gb SSD - 65" UHD HDR Sony Android TV - Pioneer VSX 1130-K - 7.2.2 speakers
Other devices currently in use - 55" 3D UHD LG TV - 2 Fire TV's - Nexus Player - MiniMX s905 - Voyo Vmac Mini
Ubuntu Server - 12 TB NAS - MYSQL - Torrent Box
(2015-11-27, 15:57)dukester Wrote: im not getting DTS audio output from my PI2 when i have Dolby Digital transcoding enabled.. on previous setups i would keep passthrough for DD, DD transcoding, and DTS checked off under audio output and my DTS-HD stuff would come through as DTS 5.1 and AAC 5.1 would get transcoded to DD , on my PI running the 1126 build and also on 1122, all DTS tracks, 5.1 and DTS-HD 7.1 comes through as Dolby Digital. is that normal on the PI? shouldnt the transcoding option only take effect on stuff thats not DTS or Dolby? (if i disable transcoding, i get DTS no issues)

I believe normal passthrough is disabled by AC3 transcode. That is to allow settings like volume and amplification to be usable.
(2015-11-27, 13:32)username145 Wrote: Works great in #1112, breaks (no audio when playing roms in retroarch) in #1113

This is the switch to device-tree only. Can you try adding to config.txt:
Code:
dtparam=audio=on
(2015-11-27, 16:08)popcornmix Wrote:
(2015-11-27, 15:57)dukester Wrote: im not getting DTS audio output from my PI2 when i have Dolby Digital transcoding enabled.. on previous setups i would keep passthrough for DD, DD transcoding, and DTS checked off under audio output and my DTS-HD stuff would come through as DTS 5.1 and AAC 5.1 would get transcoded to DD , on my PI running the 1126 build and also on 1122, all DTS tracks, 5.1 and DTS-HD 7.1 comes through as Dolby Digital. is that normal on the PI? shouldnt the transcoding option only take effect on stuff thats not DTS or Dolby? (if i disable transcoding, i get DTS no issues)

I believe normal passthrough is disabled by AC3 transcode. That is to allow settings like volume and amplification to be usable.

ok but if you have DTS passthrough enabled shouldnt a DTS stream override transcoding, and if not why not have the DTS passthrough option greyed out when transcoding is selected?

i also just checked on another OE device i have (amlogic s802) and i can confirm with the same 3 options selected i get DTS when DTS source is played.
Main System - HTPC - Intel I3 6300 - Asrock z170 - 16 GB DDR4 - 128gb SSD - 65" UHD HDR Sony Android TV - Pioneer VSX 1130-K - 7.2.2 speakers
Other devices currently in use - 55" 3D UHD LG TV - 2 Fire TV's - Nexus Player - MiniMX s905 - Voyo Vmac Mini
Ubuntu Server - 12 TB NAS - MYSQL - Torrent Box
  •   
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150(current)
  • 151
  • 152
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510