•   
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152(current)
  • 153
  • 154
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
(2015-11-28, 13:56)MrMagic Wrote: I noticed this too. It only seems to happen when playing a file with HD audio and the 8-channel HD audio decoding option enabled. When I switch to passthrough, playback works again.

Thanks - I can reproduce the issue with these setting.

Quote:Switching from OMX to MMAL also seems to fix the problem, but I'm still preferring OMX, because for some reason when using MMAL I always get intermittent video stuttering when playing 23.976 material.

Do you have "adjust display refresh rate to match video" enabled, "sync playback to display" enabled, "passthrough" disabled and "sync method" set to resample audio? With those settings I get no stutters with 23.976 material and MMAL.
hi,
have a little Problem with build #1127 on RPi2:

I am not able to switch the options in the Menü on a DVD ("Tina Live 2009 (Paris) - play concert / Track Selection / Audio Options are without funktion

All will work on Kodi "Win32" 20151127-3a87b76-master
or on "Android" kodi-20151127-3a87b76-master-armeabi-v7a.apk

the only chance to play this DVD is with fast forward to in Vidio_TS.ifo


#1125 and also older #1120 will not show me the correct Menü.

(I notice in the new build also some Hanging and long buffering on MTV.de Streams )

But...
We have no Problems to play thise last DVD from Tina on OpenElec 6.0 (fresh install)

Thank'X

Harald
(2015-11-28, 17:02)doldi Wrote: #1125 and also older #1120 will not show me the correct Menü.

You'll need to identify the last working build.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Good morning all, I run this on 3 RPI2 units and love it, thank you for your effort

I have a question regarding apps
Just noticed that Pandora app no longer works
I was V14 when I completed the update

In general, do I need to use different repositories, etc. after the update?
Sorry if this has already been asked
(2015-11-28, 18:11)T_Dubs Wrote: Good morning all, I run this on 3 RPI2 units and love it, thank you for your effort

I have a question regarding apps
Just noticed that Pandora app no longer works
I was V14 when I completed the update

In general, do I need to use different repositories, etc. after the update?
Sorry if this has already been asked

Which Pandora add-on are you using? I think pandoki is the currently supported one.
v2.3.2 from Openelec repository, I will look into Pandoki, but I know it worked on v14

Do I need to worry about different repositories (for all apps) due to the update to v16?

Thanks for the quick response
(2015-11-28, 17:21)Milhouse Wrote:
(2015-11-28, 17:02)doldi Wrote: #1125 and also older #1120 will not show me the correct Menü.

You'll need to identify the last working build.
_______________________________________________________________________________

Hi Milhouse,

The last working build is #1001, sorry It escaped my notice.
....later builds would'nt play this DVD9 .

The DVD starts with sound, all options are selectable and the correct infos like DTS are visible.

...for the future i will test some "tricky" DVD "early exercise" in your testbuilds ;-)

Thank You
Harald
(2015-11-28, 18:14)popcornmix Wrote:
(2015-11-28, 18:11)T_Dubs Wrote: Good morning all, I run this on 3 RPI2 units and love it, thank you for your effort

I have a question regarding apps
Just noticed that Pandora app no longer works
I was V14 when I completed the update

In general, do I need to use different repositories, etc. after the update?
Sorry if this has already been asked

Which Pandora add-on are you using? I think pandoki is the currently supported one.

I have tried both and it seems to be a login issue, though I can log in/out/back in on my phone?
(2015-11-28, 18:39)T_Dubs Wrote: I have tried both and it seems to be a login issue, though I can log in/out/back in on my phone?

Probably best to ask on the add-on's forum. Seems to be someone else with a similar issue:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=...pid2172326
(2015-11-24, 21:16)popcornmix Wrote:
(2015-11-23, 02:34)menakite Wrote: HDMI has duplicate stream types and Analogue is reporting passthrough ones (and duplicates):
https://p.6core.net/p/USaN1VVeCRJbToBBLhnpW0tZ
Should have a fix for this for tonight's build.
Confirmed, thanks!

Also, friendly reminder for "Delay after change of refresh rate" missing on Pi:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=...pid2122367
Watched an episode with the usual "in previous episode" at the very start of video and I only heard something like "ous episodes" (and missed that part of video). Setting a higher delay doesn't have any effect, so I believe this has been forgotten.
(2015-11-28, 15:26)popcornmix Wrote: Do you have "adjust display refresh rate to match video" enabled, "sync playback to display" enabled, "passthrough" disabled and "sync method" set to resample audio? With those settings I get no stutters with 23.976 material and MMAL.
Normally I don't use sync play back to display, but I just tried it and it seems to work for MMAL, thanks.
(2015-11-28, 04:18)username145 Wrote: Thanks, that seems to have done the trick!

Is there any reason not to have that setting?

It enables Pi's audio as an alsa device. This shows up in list of audio output devices in kodi in addition to HDMI/Analogue.
While it largely works, it doesn't work as well as the dedicated HDMI/Analogue output devices so we'd prefer it not to be enabled by default (as users will accidentally enable it and may have problems).
There shouldn't be any issue with you (or other users who need the alsa driver to show up for other uses) enabling it - just don't select the alsa device in Kodi audio settings.
(2015-11-26, 21:28)motorherz Wrote: here it is:
http://workupload.com/file/jysovYCc

Surprisingly your scaler reports 1080i60 as it's preferred hdmi mode. That is surprising for a device that supports 1080p.

Because of that, the DESKTOP mode that kodi boots into will be 1080i60.
That is undesirable as kodi won't switch to progressive modes from an interlaced mode when playing a video.
As such, changing from DESKTOP to 1080p in system/video settings would be recommended.

But, I've tested with your EDID file and various options and I seem to get audio and 3D modes as expected.

I've added an extra logging line that will be in tonight's build. After updating to that, can you:
change from DESKTOP to 1080p in system/video setting
make sure "adjust display refresh rate to match video" is enabled in video/playback settings.
make sure omxplayer is disabled and MMAL is enabled, "support MVC" is enabled and "Use full HD HDMI modes for 3D" is enabled in video/acceleration settings.
Set "playback mode of stereoscopic 3D videos" to "preferred mode" in video/playback settings.

If you get no audio, then post a debug log, and report output of "tvservice -s" whilst video is playing.
New OpenELEC Jarvis build #1128: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.3.0 #1 Sat Nov 28 21:02:49 GMT 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Nov 25 2015 17:54:26
Copyright (c) 2012 Broadcom
version fda23007cfd89bf42af864b57701b39e1ac8c552 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20151128210159-#1128-g34c14d5 [Build #1128]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001693.619: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (34c14d59, changelog) and tip of XBMC master (b67d1370, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Fix for systemd-228 garbage (will require 2 reboots to completely fix)
  2. Bump ffmpeg 2.8.3
Build Details:
  1. OpenELEC:
    • Add pvr hdhomerun (PR:4469, 2 commits, 2 files changed)
    • Revert "remove package 'enca'" (0310cae8)
    • pcre: update to pcre-8.38 (774e65f6)
    • libressl: update to libressl-2.2.4 (b2da1ab7)
    • kmod: update to kmod-22 (34c14d59)
  2. XBMC:
    • [addons] Fix wrong text on failed add-on install (PR:8451, 1 commit, 1 file changed)
    • Some coverity fixes for music and pictures (PR:8422, 6 commits, 6 files changed)
  3. dcadec:
    • Add NULL pointer checks into exported functions (1ed95f0e)
    • Fix starting position when searching for extensions. (32a3c4ef)
  4. adsp.basic:
    • [AudioDSPSettings] TinyXml node allocation at heap with new (d7c29853)
    • [AudioDSPSettings] Improve XML file generation (54d0436d)
    • [AudioDSPSettings] Fix XML file save (fa186943)
    • change xml save way (cb56e0eb)
  5. pvr.mediaportal.tvserver:
    • Fix regression with handling of epg ids and timer indexes introduced with PVR API 4.0.0 bump (PR:26, 2 commits, 4 files changed)
  6. newclock5:
    • New commits in this build:
      • [HwRendererVTB] - add to CMakeLists.txt and Makefile buildsys (4d2711dd)
      • fixup! AE: update omx audio (4a4f4d95)
      • squash: add 3d hdmi mode to log (18fe5c2d)
    • Commits no longer in build:
      • [VideoRendererGLES] - refactor to support derived hw dec renderer - similar to VideoRendererGL (atm only VTB is implemented. All other hw dec renderers are stil (61a17af3)
  7. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] 058cd657: Intel: Add tearfree to default config - fixes framedrops (handle with care)
    • Added: [env] 76afdb47: ffmpeg: Bump to 2.8.3
    • Added: [env] PR:4472: [systemd] Update our patch to work with systemd-228 - closes #4470
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
tvheadend is not starting any more with latest build! back to 1127
  •   
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152(current)
  • 153
  • 154
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510