•   
  • 1
  • 155
  • 156
  • 157(current)
  • 158
  • 159
  • 168
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)
(2015-12-01, 14:03)doldi Wrote: in build #1001 iso file works fine

@doldi: Yes, agreed, there is a problem with DVD ISOs in recent builds.

In #1130, with MMAL enabled, the menus work fine, but selecting an item to play from the menu shows video for a few seconds (no audio) then video freezes. Pressing "Stop" returns to the Kodi GUI.

With OMXPlayer enabled (and MMAL disabled), the menus appear but then freeze, making item selection impossible. Pressing "Stop" returns to the Kodi GUI.

Build #1001 does appear to be the "last known good" build, with DVD ISO menus and videos playing normally.

Starting with build #1002 (RPi2, MMAL enabled), the menu appears, but selecting an item does not play the video - instead, errors are written the log:
Code:
15:06:12  79.005135 T:1660941312  NOTICE: Creating Demuxer
15:06:12  79.071877 T:1660941312  NOTICE: Closing stream player 1
15:06:12  79.072083 T:1660941312  NOTICE: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
15:06:12  79.272270 T:1660941312   ERROR: CDVDMsgGeneralSynchronize - timeout
15:06:13  79.796089 T:1557132288   ERROR: Previous line repeats 2 times.
15:06:13  79.796234 T:1557132288   ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
15:06:13  79.872719 T:1660941312   ERROR: CDVDMsgGeneralSynchronize - timeout
15:06:14  81.003021 T:1557132288   ERROR: Previous line repeats 5 times.
15:06:14  81.003136 T:1557132288   ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer
15:06:14  81.073502 T:1660941312   ERROR: CDVDMsgGeneralSynchronize - timeout
15:06:15  82.209740 T:1557132288   ERROR: Previous line repeats 5 times.
etc.

This behaviour continues until build #1112, when the behaviour changes to what we have now in #1130, ie. menu appears normally (when using MMAL), the selected video plays only briefly with no audio before freezing.

Debug log from #1130: http://sprunge.us/KROd (video selected from menu at 94.124001; video frozen at ~96/97; one CPU at 100% load).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
ok - problem identified, but not only Iso files - the same appears with normaly DVD Strukture.

But i think , milhouse managed it in the twinkling of an eye. ;-)


THX
Harald
(2015-11-24, 15:10)popcornmix Wrote:
(2015-11-24, 15:04)jackiass Wrote: Could it be because of the new support for multi-touch in linux? Disabling multi touch and mouse does not change anything.
Taking out the battery of my keyboard stops it though, but it has to be a software issue, since it works fine with previous builds.

The multi-touch commit does look most likely. @Milhouse can you revert https://github.com/popcornmix/xbmc/commi...29fc5409ff for tonight's build just to confirm?

@popcornmix: I think I should stop reverting this commit as although it resolves one issue for @jackiass, removing multitouch support is obviously an issue for others, such as @Mackesh. Are you familiar with this code and able to offer a fix? Otherwise I guess multitouch support should be left in, warts & all, until someone is able to offer a fix.

I will reinstate the commit in tonight's build (sorry, @jackiass).
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-12-01, 19:26)Milhouse Wrote: I will reinstate the commit in tonight's build (sorry, @jackiass).

Yes, add it back in. On a quick look it wasn't obvious where the breakage was, but I'll try to add some logging that may show something up on @jacliass' setup.
Hello,

it is possibly that it's a problem with MySQL 5.7.x. ?
I don't get a database together within kodi16 beta 3, but with Kodi 15 is all right.

see the Log: http://pastebin.com/1UmgXfqs
(2015-12-01, 21:07)Heiko123 Wrote: Hello,

it is possibly that it's a problem with MySQL 5.7.x. ?
I don't get a database together within kodi16 beta 3, but with Kodi 15 is all right.

see the Log: http://pastebin.com/1UmgXfqs
OE and Kodi are probably loading before your network connection is up. Add the wait for network setting for 15 or 20 seconds in OpenELEC settings.
(2015-12-01, 21:07)Heiko123 Wrote: it is possibly that it's a problem with MySQL 5.7.x. ?
I don't get a database together within kodi16 beta 3, but with Kodi 15 is all right.

What version of MySQL server are you using?

Do as doug suggests, enable wait for network.

It's also possible you may now have partially created MyMusic56/MyVideos99 databases, in which case drop them and try the migration again.

If all the above fail, upload a debug log (wiki) of the migration.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
build #1127 is causing some issues (probably due to the ipv6 stuff)...

i'm using the rPi without a network connection and since #1127
i can't enter subsections of the musiclibrary.

for instance, if i hit the 'music-artists' submenu button on the confluence homescreen,
i get a progressdialog that stays onscreen until i hit cancel:

Image

the main 'music' menu button on the homescreen still works fine,
but all the music submenu buttons don't.

http://xbmclogs.com/p9gl0ffct
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support.
Always read the Forum rules, Kodi online-manual, FAQ, Help and Search the forum before posting.
New OpenELEC Jarvis build #1201: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.3.0 #1 Tue Dec 1 21:02:50 GMT 2015 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Nov 30 2015 20:58:50
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 411fa8fd4bbe6a0a4b0c50f09330ce84c1d70b3d (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20151201210202-#1201-gc5875ae [Build #1201]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001708.092: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (c5875ae6, changelog) and tip of XBMC master (d24a49ee, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. Drop PR:7030 (CNetwork - implement IPv6)
  3. Add support for pre-gzipped addons.xml in repositories
Build Details:
  1. Firmware (Nov 30):
    • firmware: MJPEG codec: Fix rate control
    • firmware: Camera: Set AWB mode on starting encode. See: link
    • firmware: video_encode: option to add timing data to SPS header. See: link
    • firmware: resize: add support for opaque images on the input. See: link
    • firmware: Add IL ISP component
    • firmware: Add option to disable touchscreen on Pi display
    • firmware: hdmi: Accept EDID even if checksum is wrong on final read pt 2. See: link
    • firmware: dt-blob: Don't assign i2c0 to p28 and p29 on a Pi Zero. See: link
    • firmware: platform: Bump default sdram to 450 on Pi0
    • firmware: mailbox: Add support for enabling/disabling v3d
  2. XBMC:
    • [touch/filemanager] - workaround for the non-working touch input in t… (PR:8368, 1 commit, 1 file changed)
    • Various AML fixes and cleanups (PR:8449, 9 commits, 7 files changed)
    • Fix content types. Fixes #16392 (PR:8437, 2 commits, 2 files changed)
  3. dcadec:
    • Mark some functions as cold. (bcba1015)
    • Inline trivial bitstream functions. (6cc57db0)
  4. platform:
    • removed: fstrcmp and StringUtils::CompareFuzzy() + StringUtils::FindBestMatch() because of an incompatible license. bump to 2.0.0. issue #12 #13 (a1e59058)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] PR:8464: [addons] add support for pre-gzipped addons.xml in repositories
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-12-02, 00:54)ronie Wrote: build #1127 is causing some issues (probably due to the ipv6 stuff)...

Can you try build #1201 as this doesn't include the ipv6 changes - I noticed it was also causing an issue when resuming x86.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-12-01, 21:07)Heiko123 Wrote: Hello,

it is possibly that it's a problem with MySQL 5.7.x. ?
I don't get a database together within kodi16 beta 3, but with Kodi 15 is all right.

see the Log: http://pastebin.com/1UmgXfqs

The error you are seeing is a permission error, most probably "ERROR 1142 (42000): TRIGGER command denied to user".

Can you check the permissions your xbmc user has, by executing the following in MySQL:
Code:
SHOW GRANTS FOR 'xbmc';

You should see something like:
Code:
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'xbmc'@'%' IDENTIFIED BY PASSWORD '*AE5E9625CF009AEDCF5962E6E83C5AC7ED15A9E1'

Another check would be:
Code:
SELECT User, Trigger_priv FROM mysql.user WHERE User LIKE 'xbmc%'

which should return:
Code:
User   Trigger_priv
----   ------------
xbmc   Y

If it's any different then I can only assume you have missed out the step:
Code:
GRANT ALL ON *.* TO 'xbmc';
as described in the wiki.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-12-02, 04:57)Milhouse Wrote:
(2015-12-02, 00:54)ronie Wrote: build #1127 is causing some issues (probably due to the ipv6 stuff)...

Can you try build #1201 as this doesn't include the ipv6 changes - I noticed it was also causing an issue when resuming x86.

confirmed, issue is gone in #1201.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support.
Always read the Forum rules, Kodi online-manual, FAQ, Help and Search the forum before posting.
I seem to have issues that others don't seem to have. How can I "clean install" a nightly to see if the problems are from accumulated gunk? I don't mind having to set up the PVR addon and the other addons I use. How can I just "reset" everything. I've seen some previous posts about renaming one of the directories. Which one is that? I used to use makesd (I think that was the utility) to set up a new card, but that doesn't seem to be an option anymore.

On my box, OMXPlayer completely stopped working a while back. (I posted about it on page 150 and included a log, but didn't get a response) I'm having odd problems with audio/video sync mostly with liveTV. It's not getting way off, but I can hear the audio shifting in pitch to the point that it's very distracting. Even my wife is complaining. I'm using resample audio quality medium. Adjust display refresh rate is off (it's not really an option in my setup) Sync playback to display is on. A/V sync method is resample audio. There seems to be some kind of memory leak after an hour or two of watching live TV and memory usage gets up there and so does CPU usage, then it starts dropping frames badly. htop seems to indicate that the main thread is the problem (the one with the lowest pid).
Experience: It's what you get when you were expecting something else.
the folder to rename is /storage/.kodi

or you do a hard reset in oe settings addon.
(2015-12-02, 14:46)afremont Wrote: I seem to have issues that others don't seem to have. How can I "clean install" a nightly to see if the problems are from accumulated gunk? I don't mind having to set up the PVR addon and the other addons I use. How can I just "reset" everything. I've seen some previous posts about renaming one of the directories. Which one is that? I used to use makesd (I think that was the utility) to set up a new card, but that doesn't seem to be an option anymore.

To test a "clean" start, rename the .kodi folder:
Code:
mv /storage/.kodi /storage/.kodi.bak
reboot

(2015-12-02, 14:46)afremont Wrote: On my box, OMXPlayer completely stopped working a while back. (I posted about it on page 150 and included a log, but didn't get a response) I'm having odd problems with audio/video sync mostly with liveTV

Sometimes it gets overlooked in the flurry of different reports, also silence can simply mean that nobody has a clue - it would be great if we knew all the answers but sometimes we don't. Best option is to wait patiently then every now and again repost updated debug logs - it may eventually jog someone's memory.

(2015-12-02, 14:46)afremont Wrote: Sync playback to display is on. A/V sync method is resample audio.

Have you tried using "Adjust PLL" as the A/V Sync method? I find this works better.

(2015-12-02, 14:46)afremont Wrote: There seems to be some kind of memory leak after an hour or two of watching live TV and memory usage gets up there and so does CPU usage, then it starts dropping frames badly. htop seems to indicate that the main thread is the problem (the one with the lowest pid).

That's a little worrying. Since this is live TV I suppose there are no subtitles? Can you provide a debug log when you start the stream. Which PVR client are you using? Are you able to provide a reproducible (recorded) sample or is it only with live playback?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 155
  • 156
  • 157(current)
  • 158
  • 159
  • 168
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 16.0)510