Intel VAAPI howto with Leia v18 nightly based on Ubuntu 18.04 server
I am currently experiencing problems with my DTS-HD MA videos. I am seeing a lot of skipped frames, both visually and from the OSD info. Previously, with the old VAAPI implementation I had no issues with these videos.

If I restart the movie, the skipped frames occurs at different times in the movie. Sometimes the skipped frames occurs every 10-20 seconds, other times there are several minutes between the skipped frames. If I disable "DTS-HD MA capable receiver", I don't see any skipped frames. Videos with Dolby True HD sound works fine. My NUC is connected to my receiver via a HDMI cable.

In the log files, I start the same movie 3 times. The second time I started the movie, the skipping was the worst.

Code:
cat kodi.log | pastebinit
http://paste.ubuntu.com/13286040/
Code:
cat /var/log/Xorg.0.log | pastebinit
http://paste.ubuntu.com/13285266/
Code:
dmesg | pastebinit
http://paste.ubuntu.com/13285268/
Code:
DISPLAY=:0 vainfo | pastebinit
libva info: VA-API version 0.38.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_38
libva info: va_openDriver() returns 0
http://paste.ubuntu.com/13285270/
Code:
id | pastebinit
http://paste.ubuntu.com/13285271/
Code:
aplay -L | pastebinit
http://paste.ubuntu.com/13285272/
Reply


Messages In This Thread
RE: New Era: VAAPI with EGL interoperation - by Jorgensen - 2015-11-15, 19:26
Live TV broken again? - by schamane - 2016-02-29, 19:56
Random crashes - by hal2100 - 2016-03-08, 22:03