Isengard intermittend no sound after fwd/rewind
#1
Hello,

I've recognized intermittently no audio after skipping actions (with courser keys). The 30 seconds or 10 minute predefined steps.

It is a ripped bluray stream which run very well in Kodi Helix 14.2.

The Audio Stream is AAC (LC) ([255][0][0][0] / 0X00FF) 48000Hz, Stereo, FLTP, 128kB/s

I'm able to get rid of the error with repeat pressing play/pause until sound is back, it works usually after 4-5 tries.

The first two lines of the error log are the issue, this line is spammed if I let it play with the error, in this excample I was able to get back sound at the end last 4 log lines:
Code:
00:22:07 T:140555883112192  NOTICE: CDVDPlayerAudio::OutputPacket skipping a packets of duration 21
00:22:07 T:140555883112192  NOTICE: CDVDPlayerAudio::OutputPacket duplicate 4 packets of duration 21
00:22:07 T:140555346503424  NOTICE: Previous line repeats 3 times.
00:22:07 T:140555346503424   DEBUG: CDVDPlayerVideo::CalcDropRequirement - hurry: 0
00:22:07 T:140555346503424   DEBUG: CDVDPlayerVideo::CalcDropRequirement - hurry: 1
00:22:07 T:140555883112192  NOTICE: CDVDPlayerAudio::OutputPacket duplicate 4 packets of duration 21
00:22:07 T:140556570519488  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
00:22:07 T:140556570519488   DEBUG: CDVDMsgGeneralSynchronize - global timeout
00:22:07 T:140555841148672   DEBUG: CDVDPlayer - CDVDMsg::GENERAL_SYNCHRONIZE
00:22:07 T:140556570519488   DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnPlay from xbmc
00:22:07 T:140556570519488   DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 1, from xbmc, message OnPlay

Thanks for support and suggestions.

Kitsab

Hardware/Software:
Kodi Isengard on Ubuntu Server 14.04. with PVR-VDR Client Version 2.2.0.
Proc: AMD 4850e / Mobo: GA-MA790-DS4H onboard graphic AMD HD3300/ 4GB Ram / 64GB SSD for system and PVR Client recordings / Raid 5 (4x 750GB HDD).
Reply
#2
Complete debug logs only please on pastebin

See http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=233369
Reply
#3
Hello,

sorry for the missing log file, here it is:

http://pastebin.com/PgisVE48

Thanks

Kitsab
Kodi Helix 14.2 on Ubuntu Server 14.04. with PVR-VDR Client Version 2.2.0.
Proc: AMD 4850e / Mobo: GA-MA790-DS4H Onboard Grafik AMD HD3300/ 4GB Ram / 64GB SSD for system and PVR Client Recordings / Raid 5 (4x 750GB HDD).
Reply
#4
Try it with the audio engine entries on advancedsettings.xml commented out also disable VAAPI in kodi settings if enabled and enable vdpau only for AMD
Reply
#5
Won't help.
Quote: <audio>
<resample>0</resample>
<audiophile>1</audiophile>
<audiosinkbufferdurationmsec>200</audiosinkbufferdurationmsec>
<allowtranscode44100>0</allowtranscode44100>
<streamsilence>1</streamsilence>
<dont_resample>1</dont_resample>
<audiophile>1</audiophile>
</audio>
Those are not existent anymore and would make no sense at all when using pulseaudio server
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#6
Hello,

I've commented out the audio section in advancedsettings.xml, I disabled VAAPI and VDPAU (even I own AMD Proc an graphics). But the behaviour is still the same.

Code:
<!--  <audio>
      <resample>0</resample>
      <audiophile>1</audiophile>
      <audiosinkbufferdurationmsec>200</audiosinkbufferdurationmsec>
      <allowtranscode44100>0</allowtranscode44100>
      <streamsilence>1</streamsilence>
      <dont_resample>1</dont_resample>
      <audiophile>1</audiophile>
  </audio> -->

New log: http://pastebin.com/SWgxdub7

Thanks for further suggstions.

Best regards

Kitsab
Kodi Helix 14.2 on Ubuntu Server 14.04. with PVR-VDR Client Version 2.2.0.
Proc: AMD 4850e / Mobo: GA-MA790-DS4H Onboard Grafik AMD HD3300/ 4GB Ram / 64GB SSD for system and PVR Client Recordings / Raid 5 (4x 750GB HDD).
Reply
#7
Get me: glxinfo | pastebinit and vdpauinfo | pastebinit please

From the log I see heavy audio dropping, cause your CPU alone is too slow to playback that file, even multithreading is used.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#8
Hello,

I've captured glxinfo ( http://pastebin.com/Wv0bvbHD ) and vdpauinfo ( http://pastebin.com/H1b10tam ) now, also I used top to monitor processes and CPU load.

Top output:
With sound working well:
Code:
Tasks: 148 total,   3 running, 145 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
%Cpu(s): 41,1 us,  8,2 sy,  1,0 ni, 49,0 id,  0,3 wa,  0,0 hi,  0,3 si,  0,0 st
KiB Mem:   3788268 total,  3672552 used,   115716 free,   159096 buffers
KiB Swap:  3866620 total,    12772 used,  3853848 free.  2621680 cached Mem

  PID USER      PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM     TIME+ COMMAND    
21017 kodi      20   0 2215228 382640  36368 R  88,5 10,1  14:20.33 kodi.bin    
20853 kodi      20   0  564180   6280   4084 S   3,7  0,2   0:32.90 pulseaudio  
  1561 vdr       20   0 1287660 133232   4144 S   3,0  3,5  18:53.73 vdr        
21230 root      20   0       0      0      0 S   1,7  0,0   0:03.05 kworker/1:2
21008 root      20   0  182648  16064   9336 S   1,0  0,4   0:09.97 Xorg        
21231 root      20   0       0      0      0 S   0,7  0,0   0:00.75 kworker/0:1
21247 bastik    20   0   25116   1608   1136 R   0,7  0,0   0:00.03 top        
    8 root      20   0       0      0      0 S   0,3  0,0   0:53.93 rcuos/0    
    9 root      20   0       0      0      0 S   0,3  0,0   0:36.90 rcuos/1    
20739 root      20   0       0      0      0 S   0,3  0,0   0:03.08 kworker/0:0
21082 bastik    20   0  284672  10440   8632 S   0,3  0,3   0:09.33 smbd        
    1 root      20   0   33772   2684   1356 S   0,0  0,1   0:02.28 init        
    2 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.03 kthreadd

The CPU load with no sound is around 98%, but as it is a dual core I thought each CPU is capable of 100% load for my system which has a dual core cpu it should be 200% max?

In Kodi 14.2 when I was playing bluray discs the load is up to 140% and all worked fine. No sound drops no video dropouts.

Thanks and best regards

Kitsab
Kodi Helix 14.2 on Ubuntu Server 14.04. with PVR-VDR Client Version 2.2.0.
Proc: AMD 4850e / Mobo: GA-MA790-DS4H Onboard Grafik AMD HD3300/ 4GB Ram / 64GB SSD for system and PVR Client Recordings / Raid 5 (4x 750GB HDD).
Reply
#9
Jep, post another Debug Log please - I want to see the threading again.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#10
VDPAU is OK enabled, VAAPI is not your GPU will use VDPAU with OSS AMD drivers.
Reply
#11
Hello,

thank you for investigation:

Debug log: http://pastebin.com/x80QjnL2

CPU load for kodi process in debug mode ~89%

Best regards

Kitsab
Kodi Helix 14.2 on Ubuntu Server 14.04. with PVR-VDR Client Version 2.2.0.
Proc: AMD 4850e / Mobo: GA-MA790-DS4H Onboard Grafik AMD HD3300/ 4GB Ram / 64GB SSD for system and PVR Client Recordings / Raid 5 (4x 750GB HDD).
Reply
#12
I gave up reading that log after scrolling for 20 minutes. Big Grin still seeing white spots.
Reply
#13
VDPAU neither - see the vdpauinfo output. It's RS870 which does not support h264.

The rest is fine:
Quote:18:45:02 T:139653220775680 DEBUG: CDVDVideoCodecFFmpeg - open frame threaded with 2 threads

All threads used.

Btw. please change your audio device away from the "combined" sink to a single output sink - any changes?
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply
#14
Hello,

ok I now tried it with only HDMI audio output active, and you're right the issue doesn't show up with single output.

Has something changed from Helix to Isengard that could cause this issue I'm using dual output since V11 Eden with the same hardware and it always worked for me?

From the OS side nothing has changed since Helix upgrade to Isengard.

The CPU load is not influenced by this setting but the sound skipping disappears in the log with only one output active.

I'm missing this possibility even if I have switched it of 5 minutes ago. I ran the digital audio to my TV and my Amplifier, some thing I'm watching only with TV active but a few films and concerts I like to watch with my amplifier.

I hope this will be fixed, or could there be another way to get around the sound skipping with simultan sound output active.

Thank you so far for finding the reason!

Best regards

Kitsab
Kodi Helix 14.2 on Ubuntu Server 14.04. with PVR-VDR Client Version 2.2.0.
Proc: AMD 4850e / Mobo: GA-MA790-DS4H Onboard Grafik AMD HD3300/ 4GB Ram / 64GB SSD for system and PVR Client Recordings / Raid 5 (4x 750GB HDD).
Reply
#15
There are some pending fixes for ffw / rewind and flushing decoder, those will land in 15.1 - see the testing thread.
First decide what functions / features you expect from a system. Then decide for the hardware. Don't waste your money on crap.
Reply



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Isengard intermittend no sound after fwd/rewind0
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.