•   
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12(current)
  • 13
  • 14
  • 146
  •   
  Thread Closed
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
I had my dedicated remote setup nicely but had to stop using it for various reasons and now that I'm using CEC, I find that the TV remote's OK button doesn't do anything on the PVR screen and I have to press the Option button, which brings up the TV's popup menu with "Select" and "Contents" on it and choosing "Select" brings up the Context Menu and the OK button works in that. This is obviously a pain, so I'd be grateful if someone could tell me what I need to do to make the OK button bring up the Context Menu directly.

This is what the logs shows:

03:29:10 25.665545 T:1964822528 INFO: Loading skin file: MyPVRGuide.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
03:29:10 25.827925 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - received key b duration 206 (rep:0 size:0)
03:29:10 25.828091 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - ignored key b
03:29:16 31.322529 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - received key e5 duration 0 (rep:0 size:0)
03:29:16 31.322699 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - added key e5
03:29:16 31.338926 T:1964822528 DEBUG: OnKey: yellow (0xe5) pressed, action is ContextMenu
03:29:16 31.354036 T:1964822528 INFO: Loading skin file: DialogContextMenu.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
03:29:16 31.360765 T:1964822528 DEBUG: ------ Window Init (DialogContextMenu.xml) ------
03:29:16 31.395525 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - received key e5 duration 73 (rep:0 size:0)
03:29:16 31.395752 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - ignored key e5
03:29:17 32.016781 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - received key b duration 0 (rep:0 size:0)
03:29:17 32.016949 T:1853199264 DEBUG: PushCecKeypress - added key b
03:29:17 32.028088 T:1964822528 DEBUG: OnKey: 11 (0x0b) pressed, action is Select
From build 1214 transparent icons are no longer transparent. You can see that already if you open 'Openelec Dev update' addon.
Build 1213 was ok.
From what i have tested you will have to delete thumbnails directory if you are rolling back to 1213 since it seems that they are permanently broken even if you roll back.
(2015-12-15, 05:47)doveman2 Wrote: After updating to #1213 last night (still using TVh #1205) I found that there was stutter/audio drop about every 15s. Watching the overlay, I saw that the err ms were increasing by about 10 every second and the stutter occurred when it got to about 150ms and then reset to 0ms.

I haven't been able to consistently reproduce it this morning after a reboot. It didn't happen with the first channel I tried, BBC One, but did when I switched to Channel 4 but then I couldn't reproduce it on that or any other channel.

Log: https://drive.google.com/file/d/0B1fDI89...sp=sharing

I'll try updating to the latest TVh and keep an eye on it.

Are you using "pll adjust"? That is limited in how much speed adjustment it can do - live TV can need larger adjustments. Try with "resample audio".
Build #1214

Playing a Mini DVD dont work, no sound, no working process bar.
CPU1 = 100% CPU Kodi 106%

log: http://xbmclogs.com/petvqfjhv

CDVDMessageQueue(player):Tongueut MSGQ_NOT_INITIALIZED
could not find codec parameters for smb://MSI/_MusikDVD_/mini.DVD-Audio The.Alan.Parsons.Project-The.Turn.Of.A.Friendly.Card/VIDEO_TS.IFO
OMXPlayerUnsuitable OMXPlayer unsuitable due to audio sink

OpenStream - Unable to init overlay codec


Build #1001 have no problems to play this file over smb:// or over portable usb-DVD.player.
(2015-12-15, 13:25)popcornmix Wrote: Are you using "pll adjust"? That is limited in how much speed adjustment it can do - live TV can need larger adjustments. Try with "resample audio".

Yeah, it's set to PLL at the moment.

I was able to recreate the problem but only on Channel 4 and even then not consistently. On Ch.4 the err increased by about 10ms and then reset and triggered the stutter at about 200ms (even without the overlay showing but that's around where it got to when I did have it open) but switching to Ch4+1 or several other channels it didn't happen and it stayed around 7ms, as it did on Ch.4 when I tried it on several occasions, both switching back to it from another channel and stopping playback and restarting Ch.4.

I'll try resample instead and see if that prevents it. I think I switched to PLL to stop the annoying pitch/speed variations at the start of a movie.
Here is a picture from my Desktop with HifiberryDAC RPi2 working with build #1001

Image


all Infos are available, not so in recend build(s) after #1001
log: http://xbmclogs.com/puugiqllj
(2015-12-15, 13:36)doldi Wrote: Playing a Mini DVD dont work, no sound, no working process bar.
CPU1 = 100% CPU Kodi 106%

Can you provide a sample file that shows the problem?
@ popcornmix : i upload to google.drive (dropbox need 4 hours from germany, tzz)
500mb, absurd ...


Edit:
here is the miniDVD, download and start with red Digital-dts-surround"

https://drive.google.com/folderview?id=0...sp=sharing
(2015-12-15, 07:00)illiac4 Wrote: From build 1214 transparent icons are no longer transparent. You can see that already if you open 'Openelec Dev update' addon.
Build 1213 was ok.
From what i have tested you will have to delete thumbnails directory if you are rolling back to 1213 since it seems that they are permanently broken even if you roll back.

Thanks - it seems to be caching png's as jpg's. I'll drop it if there's no fix for this in time for the next build.

Regarding recovery, the following should work - delete all artwork cached in the previous 1 day:
Code:
find /storage/.kodi/userdata/Thumbnails -type f -mtime -1 -delete
texturecache.py Xd
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2015-12-15, 14:28)doldi Wrote: Edit:
here is the miniDVD, download and start with red Digital-dts-surround"

https://drive.google.com/folderview?id=0...sp=sharing

Wouldn't a single zip archive file have been easier than 11 individual files? Are all 11 files in the same folder, or is there some other folder structure?

Edit: Have reproduced the 100% CPU load with no audio by dropping all 11 files into a single folder and using "Play" from the context menu
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Hello Milhouse - i've upload the complete folder , labeld "mini.DVD-Audio The.Alan.Parsons.Project-The.Turn.Of.A.Friendly.Card"

You will se the DVD strukture - [11 files = completely DVD ]

ok, a 7zip or winrar file is better - but after unpack the same ;-)

this is a job from google drive, sorry - you'r right milhouse



Edit: finite measurable problem - believe me :-)
I spend quite a while trying to get all files downloaded at once.
I found I could copy to my google drive (which is instant). Then I could select the directory which offered a download as zip file option.
my favorite is dropbox - but goggle drive is faster for me, sorry.
...but, if you want, i can 7zip and upload again popcornmix?
(2015-12-15, 16:12)doldi Wrote: my favorite is dropbox - but goggle drive is faster for me, sorry.
...but, if you want, i can 7zip and upload again popcornmix?

I've got it now. In future a zip file would be more convenient if there are multiple files.
thank You popcornmix . in future i "zip" this multiple needed files.

And have you played this antique Musik now in DTS ? ;-)
  •   
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12(current)
  • 13
  • 14
  • 146
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 5 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)56