•   
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30(current)
  • 31
  • 32
  • 146
  •   
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
I'm experiencing the same issue another user described, TV Channel list is blank upon first opening. Close it and re-open the channels show up.

Build: #0105
Device: Pi 2
Tvheadend: #1231-milhouse-v4.1-1276-ga27ed2e

Moved (.kodi/) and started fresh, issue persists.

Also Tvheadend won't save my recording preferences.

Log states:

Code:
16-01-05 19:23:48.050 settings: Unable to create dir "/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.multimedia.tvheadend/dvr/config": Not a directory

This is actually a file that exists, not a directory.

*edit*

Resolved settings issue by moving /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.multimedia.tvheadend/dvr/config

Then creating a directory named "config" in its place, finally reconfiguring the record settings.
Regarding tvheadend errors, you'll need to report them to the tvheadend maintainers - that's the downside of using bleeding edge tvheadend builds. Do update to the latest #0105 tvheadend first though, you may find your problem is already fixed.

Empty channel list: I thought that had been fixed already. Which PVR addon? Can you grab a screenshot?

Note that build #0105 has been pulled and I'm uploading a new release #0105b so you may want to update again once it becomes available (in about 40 minutes) - I saw a crash on startup due to PR8080 so I'm reverting that for now. Unfortunately though #0105 will have created a v102 database so you'll need to drop MyVideos102 once you upgrade to the new #0105b.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I don't have anything on the device so no issues with the database.

I was just passing along the Tvheadend problem and how I fixed it for posterity.

I'm using the included Tvheadend HTSP PVR plugin.

First open of channel list:

http://i.imgur.com/E31AGdh.png

Close and re-open:

http://i.imgur.com/EqjKspF.png
I get this crash when attempting to play a youtube video, is it the same as your crash @Milhouse?

http://sprunge.us/OMXO

*edit*
Thanks, updating now.
(2016-01-06, 04:35)f1vefour Wrote: I get this crash when attempting to play a youtube video, is it the same as your crash @Milhouse?

http://sprunge.us/OMXO

Yes, update to #0105b then once you've updated, drop your MyVideos102 database.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New OpenELEC Krypton build #0105b: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.4.0-rc8 #1 Wed Jan 6 01:47:50 GMT 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Dec  8 2015 14:44:44
Copyright (c) 2012 Broadcom
version e591b5eb05e2cdb1b5ae25512b27d33127d7bee9 (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20160106014659-#0105b-gbcd8e12 [Build #0105b]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001700.122: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (bcd8e129, changelog) and tip of XBMC master (92042ae1, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. RPi/RPi2 Docker support
  2. Remove libmpeg2, jasper and tiff packages
  3. Revert PR:8080 until crash issue is resolved
Build Details:
  1. OpenELEC:
    • master: Package updates (PR:4575, 2 commits, 3 files changed)
    • RPi/RPi2: final docker options (PR:4577, 1 commit, 2 files changed)
    • master: Package updates (PR:4579, 5 commits, 34 files changed)
    • options: banner cosmetics (PR:4539, 1 commit, 1 file changed)
    • projects/imx6/linux: rename Hummingboard on-board analog sgtl5000 audio codec (PR:4574, 1 commit, 1 file changed)
    • fluidsynth: disable sndfile and pulseaudio support (PR:4580, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [gif] Try to skip erroneous frames instead of giving up immediately. (PR:8731, 6 commits, 2 files changed)
    • [CDatabase] Fix return value during CreateDatabase() (PR:8458, 2 commits, 1 file changed)
    • fixed: Dir cache should ignore url (protocol) options (fixes #16469) (PR:8724, 1 commit, 3 files changed)
    • Fix postbuild event for testsuite on vs2015 update 1 (PR:8750, 1 commit, 1 file changed)
    • VideoPlayer: implement drain for video codecs (PR:8686, 23 commits, 26 files changed)
    • [gui] refactor call to UpdateButtons out of CGUIMediaWindow::OnFilterItems (PR:8710, 1 commit, 3 files changed)
    • [win32] memcpy_sse2: Fixed possible heap corruption if chroma width i… (PR:8757, 1 commit, 1 file changed)
    • [gif] Fix building with version 5.0.5. (PR:8754, 1 commit, 1 file changed)
    • VideoPlayer: fix double call of preinit and missing render formats fo… (PR:8763, 1 commit, 1 file changed)
    • [gui] change some settings from spinner to list (PR:8644, 1 commit, 1 file changed)
    • [mmalcodec] Don't send zero sized extradata (PR:8761, 1 commit, 1 file changed)
    • [mmalrender] Force a SetVideoRect after a reconfigure (PR:8760, 1 commit, 1 file changed)
    • add Skin.SelectBool builtin (PR:8303, 1 commit, 1 file changed)
    • Add support for multiple ratings (PR:8080, 3 commits, 25 files changed)
  3. pvr.hts:
    • Add intial build instructions to the README (PR:156, 1 commit, 1 file changed)
  4. newclock5:
    • New commits in this build:
      • FFmpegImage: Fix Orientation of image (8a12d435)
      • GUIInfoManager: Move SetCurrentItem into a background job (7124c1ff)
    • Commits no longer in build:
      • VideoPlayer: add setting for double/triple buffers (f6a36fae)
      • VideoPlayer: fix message queue signal level of zero when not empty (c5011046)
      • VideoPlayer: msg queue cosmetics (1279ebde)
      • VideoPlayer: cosmetics (30fa7269)
      • VideoPlayer: video - refactoring, cleanup, minor fixes (609d12d4)
      • VideoPlayer: make ffmpeg and vaapi handle still frames (3ccea09e)
      • VideoPlayer: do not force software decoder for DVDs (24352e31)
      • VideoPlayer: implement drain for vdpau (9f834f46)
      • mmalcodec: Add SetCodecControl function (ea38d983)
      • mmalcodec: Switch to a condition variable when blocking waiting for a picture (714468c6)
      • mmalcodec: Implement DVD_CODEC_CTRL_DRAIN to drain pictures (75c179a6)
      • VideoPlayer: cleanup codec factory (76224090)
      • - adapt MediaCodec to factory cleanup (ec8e37e7)
      • - adapt video codec to factory cleanup (e3ef849c)
      • - adapt vtb to factory cleanup (494c7278)
      • - adapt video codec to factory cleanup (b843bb58)
      • - adapt video codec to factory cleanup (301f5dec)
      • mmalcodec: Check for supported codecs inside mmal decoder (db9a2202)
      • - Check for supported codecs inside vtb decoder (bb57737d)
      • VideoPlayer: fix for snc of a/v streams - count packets received from demuxer (eb5a2253)
      • - reject streams with still frames until this gets fixed (5f21edf0)
      • VideoPlayer: handle exceptions for caching (ce0b9a79)
      • [dvdplayer] Add back required include (c0bfa474)
      • [mmalrender] Force a SetVideoRect after a reconfigure (29d5a047)
      • squahs count packets (2e25e53b)
      • [mmalcodec] Don't send zero sized extradata (6cfb5347)
      • [stereoscopicmanager] Ensure we don't have a stale value of videoplayer stereoscopic mode part2 (0f78ecdf)
      • application: Move SetCurrentItem into a background job (05837b1b)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] f67bfd1c: remove package: libmpeg2
    • Added: [env] 4ddfeccf: remove package: jasper
    • Added: [env] 4f975c61: remove package: tiff
    • Added: [env] patch: kodi drop tiff, jasper and libmpeg2
    • Reverted: [pkg] PR:8080: Add support for multiple ratings (Reason: Crash due to recursion)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-01-06, 04:15)f1vefour Wrote: I don't have anything on the device so no issues with the database.

I was just passing along the Tvheadend problem and how I fixed it for posterity.

Thanks however if it's a tvheadend problem they'll probably need to know about it so that it's not a problem in future.

(2016-01-06, 04:15)f1vefour Wrote: I'm using the included Tvheadend HTSP PVR plugin.

First open of channel list:

http://i.imgur.com/E31AGdh.png

Close and re-open:

http://i.imgur.com/EqjKspF.png

Can you confirm this is still an issue in #0105b? The fix was supposed to be PR8710, which has been in the last few builds however before confirming it's still an issue I'll need results of the version of PR8710 that merged to master (which is in #0105b). Thanks.

Oh, and has this only just become an issue with build #0105, or has it been this way for the last few builds that included PR8710 - ie. was it a problem in #0104?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I will report the other issue to Tvheadend devs.

Blank channels started with #0102, #0105b still suffers from the same issue. I skipped #0104 and #0103 did have the issue.

*edit*
It's #0101 that didn't have the blank channel issue.

See these posts:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?pid=...pid2203207

http://forum.kodi.tv/showthread.php?pid=...pid2205584
Have added a comment on PR8710.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-01-06, 05:28)Milhouse Wrote:
(2016-01-06, 04:15)f1vefour Wrote: I'm using the included Tvheadend HTSP PVR plugin.

First open of channel list:

http://i.imgur.com/E31AGdh.png

Close and re-open:

http://i.imgur.com/EqjKspF.png

Can you confirm this is still an issue in #0105b? The fix was supposed to be PR8710, which has been in the last few builds however before confirming it's still an issue I'll need results of the version of PR8710 that merged to master (which is in #0105b). Thanks.

Oh, and has this only just become an issue with build #0105, or has it been this way for the last few builds that included PR8710 - ie. was it a problem in #0104?
Just installed build #0105b with corresponding latest version of TVHeadend server and also confirm this issue present in #0105b

I first noticed it after moving up from build #0101 to #0104 and updating to corresponding version of TVHeadend server for #1104.
(did not install builds #0102 #0103)

Note: TVHeadend server is now being correctly reported as 4.1-1322~ga12ec36 in line with installed addon zip filename.
RPi4, 16Gb SD, (Raspbian Buster & LibreELEC 9.2) Onkyo TX-SR608 AV Receiver, Philips 55PUS7304 4K TV
KVIM2 Pro, eMMC 32GB (Android 7) 8Gb SD (Varied OS) LG 27UD69-W 4K Monitor, AudioEngine A2+ Speakers
(2016-01-06, 07:13)f1vefour Wrote: Blank channels started with #0102, #0105b still suffers from the same issue. I skipped #0104 and #0103 did have the issue.

(2016-01-06, 12:33)MikeKL Wrote: Just installed build #0105b with corresponding latest version of TVHeadend server and also confirm this issue present in #0105b

The problem with the empty channels is entirely my fault. I made a change on 28 Dec to the build script (for some other unrelated package) the consequence of which being that when the Confluence skin updated on 2 Jan it was packaged correctly but then named incorrectly, which meant the build failed to find the updated (new) Confluence package and instead used the older Confluence skin package downloaded from OpenELEC master (ie. the skin package without the various fixes for empty channels, and probably many other things that were present in previous builds).

So apologies - this will be fixed in the next build tonight.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thanks Milhouse.
(2016-01-06, 16:26)Milhouse Wrote:
(2016-01-06, 07:13)f1vefour Wrote: Blank channels started with #0102, #0105b still suffers from the same issue. I skipped #0104 and #0103 did have the issue.

(2016-01-06, 12:33)MikeKL Wrote: Just installed build #0105b with corresponding latest version of TVHeadend server and also confirm this issue present in #0105b

The problem with the empty channels is entirely my fault. I made a change on 28 Dec to the build script (for some other unrelated package) the consequence of which being that when the Confluence skin updated on 2 Jan it was packaged correctly but then named incorrectly, which meant the build failed to find the updated (new) Confluence package and instead used the older Confluence skin package downloaded from OpenELEC master (ie. the skin package without the various fixes for empty channels, and probably many other things that were present in previous builds).

So apologies - this will be fixed in the next build tonight.

Thanks from me as well!
(2016-01-05, 23:58)popcornmix Wrote:
(2016-01-05, 23:47)herrmeier01 Wrote: With build #0102 and newer I have problems with VDR Live-TV:

Nothing looks likely from that build. Can you double check that #0101 is definitely good and #0102 is definitely bad.

Yes, unfortunately there is a issue sine #0102. I check each new release and then downgrade again ;-)

Now, I made a debug log and activate some component logging with #0105b release


This steps I made:
- start channel 1, no audio, change audio track from AC3 to mpeg2, audio working, change track back, audio working
- change channel 2, audio working but stuttering
- change channel 3, audio working but stuttering
- change channel 4, audio not working
- stop debug
I forget to describe that the audio issue with Live-TV only occurs with MMAL but not with OMXPlayer
  •   
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30(current)
  • 31
  • 32
  • 146
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)6
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.