•   
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35(current)
  • 36
  • 37
  • 146
  •   
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
(2016-01-08, 16:53)popcornmix Wrote:
(2016-01-08, 16:41)mylle Wrote: Just looked at the hardware acceleration settings. only MMAL was checked. When checking OMX also there is no problem whatsoever Smile Now i know that i need OMX enabled but should i leav MMAL enabled also?

Yes, both enabled is fine. It will use omxplayer whenever possible and fallback to mmal when not supported by omxplayer (e.g. DVD menus, alsa audio, AC3 transcoding).

OK. But why are both not enabled per default then? (or are they? I dont think i changed this). Would probably save a lot of confusion and false bug hunting? and why does it work fine with MMAL and tvheadend and not mediaportal?
(2016-01-08, 17:06)mylle Wrote: OK. But why are both not enabled per default then? (or are they? I dont think i changed this). Would probably save a lot of confusion and false bug hunting? and why does it work fint with MMAL and tvheadend and not mediaportal?

Because MMAL/videoplayer is recommended in most cases. However you are hitting a videoplayer bug which omxplayer doesn't suffer from.
Hopefully that will be resolved soon and you can use either method.
New OpenELEC Krypton build #0108: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.4.0-rc8 #1 Fri Jan 8 21:02:42 GMT 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jan  6 2016 20:11:41
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 96fc00e9b8d219db428a0e7729cab3d4f766f6ff (clean) (release)

# lsb_release
OpenELEC (Milhouse) - Version: devel-20160108210150-#0108-gbcd8e12 [Build #0108]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
001738.564: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of OpenELEC master (bcd8e129, changelog) and tip of XBMC master (d0d77ad2, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Fix for music album/artist, video Info overlay and OpenELEC Settings add-on problems
  2. 3D refresh rate switching working again
  3. Fix deadlock when using subtitles
  4. Initial Joystick controller configuration support added in Settings > System > Input devices > Configure controller input (PR8807).

    How To Guide - more controllers can be installed via download. Test this now if you can, Retroplayer support will be added later in the month.

    Image
Build Details:
  1. XBMC:
    • [android] Fix MediaCodec on non AMLogic hardware (PR:8803, 1 commit, 2 files changed)
    • DialogContentSettings: remove dead code (PR:8784, 4 commits, 2 files changed)
    • fix multi-part stack selection of correct part (PR:8804, 1 commit, 1 file changed)
    • fixed: Music playback from e.g. the library album node was still brok… (PR:8797, 1 commit, 5 files changed)
    • [cleanup][fix] Fix some cppcheck warnings. (PR:8789, 6 commits, 5 files changed)
    • [TextureManager] Fix possible invalid pointer deletion. (PR:8806, 1 commit, 1 file changed)
    • fixed: Compile error. Somehow force push wasn't noticed by jenkins (df226e63)
  2. pvr.hts:
    • Minor logger improvements (PR:164, 2 commits, 3 files changed)
  3. newclock5:
    • New commits in this build:
      • Revert "[rbp] Hide the double/triple buffered setting" (5f2e1b67)
      • mmalrender: Reject unsupported render formats (14f150e7)
      • VideoPlayer: increase threshold for assuming a stream as invalid for real-time streams (f9ed3999)
      • VideoPlayer: fix detection stalled audio stream (c60f79c0)
      • VideoPlayer: fix deadlock in overlay renderer (df66294d)
    • Commits no longer in build:
      • squash: Avoid leak from unwanted stream ids v2 (fbcbd215)
      • stereoscopicmanager: Remove windowmanager callbacks (883bf926)
      • graphiccontext: Add extra parameter to SetVideoResolution to indicate if we care about switching 3d (76f1a87f)
      • graphiccontext: Let renderer configure trigger the 3d switch (ea3a6de1)
      • Revert: squahs count packets (782b0dc5)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: kodi: peripheral.joystick binary addon
    • Added: [pkg] PR:8807: Controller input
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-01-08, 01:35)Milhouse Wrote:
(2016-01-08, 01:23)beertank Wrote: Trying to run OpenELEC Configuration 0.6.8 locks screen on build #0107, never gets to OpenELEC Config menus. Can move pointer OK but can't select anything. Can SSH OK (eg to reboot)

Seems to be a non-existent control:

Code:
23:33:00 2794.236816 T:1964560384   DEBUG: ------ Window Init (/usr/share/kodi/addons/skin.confluence/720p/mainWindow.xml) ------
23:33:00 2794.237061 T:1964560384    INFO: Loading skin file: /usr/share/kodi/addons/skin.confluence/720p/mainWindow.xml, load type: LOAD_ON_GUI_INIT
23:33:00 2794.237549 T:1964560384   ERROR: LoadXML: Unable to load skin file /usr/share/kodi/addons/skin.confluence/720p/mainWindow.xml
23:33:00 2794.237793 T:1964560384   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory ()
23:33:00 2794.237793 T:1964560384   DEBUG:   ParentPath = []
23:33:00 2794.286865 T:1583346592   ERROR: EXCEPTION: Non-Existent Control 1000
23:33:00 2794.287109 T:1944056736   DEBUG: CAESinkPi:Drain delay:24ms now:0ms
23:33:00 2794.288818 T:1583346592   ERROR: EXCEPTION: Non-Existent Control 1000
23:33:00 2794.290527 T:1964560384   ERROR: Previous line repeats 1 times.
23:33:00 2794.290771 T:1964560384   DEBUG: Activating window ID: 10138
23:33:00 2794.290771 T:1964560384   DEBUG: ------ Window Init (DialogBusy.xml) ------
23:33:00 2794.300537 T:1583346592   ERROR: EXCEPTION: Non-Existent Control 1000
23:33:00 2794.315186 T:1964560384   ERROR: Previous line repeats 3 times.
23:33:00 2794.315430 T:1964560384   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogBusy.xml) ------


http://sprunge.us/hDGQ

Build #0106 is fine. Not immediately obvious which commit might be causing this.

Edit: Ah, the error is that it can't load the skin file, so file/dir/io related... and indeed that file is missing from the build... WTF...
Edit2: There is no "mainWindow.xml" in the Confluence skin, nor was there yesterday so this seems to be some sort of screw up in terms of asset loading? The addon is using a file called "service.openelec.settings/resources/skins/Default/720p/mainWindow.xml" but Kodi in build #0107 is trying to load the xml from the Confluence directory not the addon directory.

Same window load process in build #0106:
Code:
23:39:53  43.324848 T:1964781568   DEBUG: ------ Window Init (/usr/share/kodi/addons/service.openelec.settings/resources/skins/Default/720p/mainWindow.xml) ------
23:39:53  43.325020 T:1964781568    INFO: Loading skin file: /usr/share/kodi/addons/service.openelec.settings/resources/skins/Default/720p/mainWindow.xml, load type: LOAD_ON_GUI_INIT
23:39:53  43.376808 T:1964781568   DEBUG: POParser: loaded 193 strings from file /usr/share/kodi/addons/service.openelec.settings/resources/language/English/strings.po
23:39:53  43.494900 T:1944056736   DEBUG: Previous line repeats 15 times.
23:39:53  43.495029 T:1944056736   DEBUG: CAESinkPi:Drain delay:25ms now:0ms
23:39:53  43.495716 T:1964781568   DEBUG: POParser: loaded 193 strings from file /usr/share/kodi/addons/service.openelec.settings/resources/language/English/strings.po
23:39:53  43.543613 T:1964781568   DEBUG: Previous line repeats 1 times.
23:39:53  43.543762 T:1964781568   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory ()
23:39:53  43.543827 T:1964781568   DEBUG:   ParentPath = []
23:39:53  43.584419 T:1964781568   ERROR: Control 1000 in window 13001 has been asked to focus, but it can't
23:39:53  43.585407 T:1964781568   DEBUG: Activating window ID: 10138
23:39:53  43.585583 T:1964781568   DEBUG: ------ Window Init (DialogBusy.xml) ------
23:39:53  43.585674 T:1650557856    INFO: CPythonInvoker(7, /usr/share/kodi/addons/service.openelec.settings/default.py): script successfully run
23:39:53  43.700794 T:1650557856    INFO: Python script stopped
23:39:53  43.701012 T:1650557856   DEBUG: Thread LanguageInvoker 1650557856 terminating
23:39:53  43.833046 T:1964781568   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogBusy.xml) ------

http://sprunge.us/XYaf

OpenELEC Config working fine again in #0108
(2016-01-09, 00:15)beertank Wrote: OpenELEC Config working fine again in #0108

Thanks.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Hopefully herrmeier01's audio issue is still fixed in this build.
If you had live TV buffering issues can you confirm issue is still present and if so provide as much detail as possible.
Does it occur with omxplayer and/or MMAL.
Do any settings make it better or worse?
When (which build) did the problem start?
How frequently does it buffer?
If you are using "pll adjust" as sync method set it to resample.
Include a debug log (wiki). If you have posted one before and the symptoms are the same then link to old log.

I know you may answered some of these before, but I'd like to get the info in one place so FernetMenta can try to understand what is going wrong.
(2016-01-09, 00:37)popcornmix Wrote: Hopefully herrmeier01's audio issue is still fixed in this build.
If you had live TV buffering issues can you confirm issue is still present and if so provide as much detail as possible.
Does it occur with omxplayer and/or MMAL.
Do any settings make it better or worse?
When (which build) did the problem start?
How frequently does it buffer?
If you are using "pll adjust" as sync method set it to resample.
Include a debug log (wiki). If you have posted one before and the symptoms are the same then link to old log.

I know you may answered some of these before, but I'd like to get the info in one place so FernetMenta can try to understand what is going wrong.

I just saw that the new build is avaiable. Yes, new patch is working, audio is fine again. Thanks you very much popcornmix and FernetMenta for your effort
Probable my problem with video buffering in Live-TV ist still alive. A debug is attached in my post above.
(2016-01-09, 01:04)herrmeier01 Wrote: Probable my problem with video buffering in Live-TV ist still alive. A debug is attached in my post above.

Did you see my post about MMAL OMX hardware acceleration?
(2016-01-09, 01:13)mylle Wrote: Did you see my post about MMAL OMX hardware acceleration?

Yes, I did. I generally understand the differences between MMAL and OMXPlayer. It seams that the buffering issues only occurs with MMAL player.
I report this also in an earlier post.
With latest build #0108 I have a new issue with Yatse remote tool on my Android phone. The arrow navigation keys don't work anymore. Can someone verify this. I made a downgrade back to #0107 and it's working again. After that I upgrade to #0108 and the issue occurs again.
Arrow keys don't work but other function in Yatse are working, strange. Did any API change?
(2016-01-09, 01:28)herrmeier01 Wrote: With latest build #0108 I have a new issue with Yatse remote tool on my Android phone. The arrow navigation keys don't work anymore. Can someone verify this. I made a downgrade back to #0107 and it's working again. After that I upgrade to #0108 and the issue occurs again.
Arrow keys don't work but other function in Yatse are working, strange. Did any API change?

Can you post a full debug log from #0108 and also #0107 (for comparison purposes) when you are using the Yatse remote? I'm not sure what method Yatse is using for navigation but the JSON Input.Left/Input.Right/Input.Up/Input.Down methods are working for me in #0108, assuming that's the method Yatse is using.

Also you didn't post a debug log in your post above regarding Live TV - can you post a log from #0108?

The easiest way to post debug logs is using ssh: "cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | paste".
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-01-09, 01:52)Milhouse Wrote:
(2016-01-09, 01:28)herrmeier01 Wrote: With latest build #0108 I have a new issue with Yatse remote tool on my Android phone. The arrow navigation keys don't work anymore. Can someone verify this. I made a downgrade back to #0107 and it's working again. After that I upgrade to #0108 and the issue occurs again.
Arrow keys don't work but other function in Yatse are working, strange. Did any API change?

Can you post a full debug log from #0108 and also #0107 (for comparison purposes) when you are using the Yatse remote? I'm not sure what method Yatse is using for navigation but the JSON Input.Left/Input.Right/Input.Up/Input.Down methods are working for me in #0108, assuming that's the method Yatse is using.

Also you didn't post a debug log in your post above regarding Live TV - can you post a log from #0108?

The easiest way to post debug logs is using ssh: "cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | paste".

I will create debug logs of Yatse remote tomorow. Now my TV is in use and not avaiable for test :-)
Hm, in my post there is a Dropbox link of a huge debug file. Is this not visible at your side?
I collegt the file with scp...
Here is the link again https://www.dropbox.com/s/7vycj609kn6ch4...g.zip?dl=0

If you want I try to create also a new debug of the video stuttering problem with #0108 build
A new log would be advisable if the patches have been changed since your last log.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Ok, I will create a new one with #0108. Do you recommend any additional component logging or is a simply debug log enough?
  •   
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35(current)
  • 36
  • 37
  • 146
  •   



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)6
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.