Subtitle offset?

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
john2014 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #1
I installed Mimic skin yesterday and really like it. I can see how I download subtitles, but where has the option gone to change the offset of the subtitle? I cant seem to get there with my remote.
find quote
braz Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,253
Joined: Aug 2012
Reputation: 100
Post: #2
It's in the audio settings dialog. When you're playing a video, press enter to bring up the player controls and select the audio button on the left side.
find quote
john2014 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #3
(2016-02-07 18:15)braz Wrote:  It's in the audio settings dialog. When you're playing a video, press enter to bring up the player controls and select the audio button on the left side.

Ah thank you very much. I did not think of looking there as there is also a subtitle option in the main bar that pops up after enter. I would expect it to be there as subtitles would not be logical to find under the audio setting. But now that I know, it should be ok, I don't use it that much.

It really is a nice skin. I was on the default Confluence skin for years and tried several others but always went back to Confluence. This Mimic skin however is something else, it just works!
find quote
DaLanik Offline
Posting Freak
Posts: 922
Joined: Apr 2016
Reputation: 33
Location: Prague, CZ
Post: #4
This is something I use a lot, I thought to add a button to the player controls screen but for the life of me I can't find how to open the subtitle offset dialog? I managed to find the screen (videoOSD.xml), add a button, but what do I execute under <onclick>Confused
find quote
braz Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,253
Joined: Aug 2012
Reputation: 100
Post: #5
No idea, not sure if that is possible.
find quote
DaLanik Offline
Posting Freak
Posts: 922
Joined: Apr 2016
Reputation: 33
Location: Prague, CZ
Post: #6
<onclick>ActivateWindow(SliderDialog)</onclick> opens the dialog, but it does nothing - how to specify that it should be used for subtitle delay? It must be possible, how does it work in all skinsConfused
find quote
braz Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,253
Joined: Aug 2012
Reputation: 100
Post: #7
I don't know, I've only ever accessed it from the audio settings dialog. That's where Kodi puts it.
find quote
braz Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,253
Joined: Aug 2012
Reputation: 100
Post: #8
There's a keyboard shortcut, ctrl T...

Keyboard_controls (wiki)
find quote
braz Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,253
Joined: Aug 2012
Reputation: 100
Post: #9
Try just SubtitleAlign for your onclick.

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Key...ml#Actions
(This post was last modified: 2017-01-25 17:28 by braz.)
find quote
DaLanik Offline
Posting Freak
Posts: 922
Joined: Apr 2016
Reputation: 33
Location: Prague, CZ
Post: #10
Tried:

<onclick>Action(SubtitleAlign)</onclick>
<onclick>Action(SubtitleAlign, 12005)</onclick>
<onclick>SubtitleAlign</onclick>

no go... I'm new to skinning Smile
(This post was last modified: 2017-01-25 19:27 by DaLanik.)
find quote
braz Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,253
Joined: Aug 2012
Reputation: 100
Post: #11
Hmm, I guess Subtitle Align isn't in the audio settings on the OSD.

I tried this onclick though, and it did work. At least it showed the notification that it was changing the subtitle position. Didn't seem to actually move the subtitle though. This is a feature I've never used and don't know anything about. Someone else will have to chime in...

<onclick>SubtitleAlign</onclick>
find quote
DaLanik Offline
Posting Freak
Posts: 922
Joined: Apr 2016
Reputation: 33
Location: Prague, CZ
Post: #12
Managed to get it working, it is indeed <onclick>SubtitleAlign</onclick>... I had another onclick assigned to the button that I didn't notice Smile Thanx
find quote
satanuke Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Apr 2017
Reputation: 0
Post: #13
I found this thread when looking to accomplish exactly the same thing.
I want to add a subtitle offset button on the mimic skin OSD controls and I have figured it out.

The onclick event should be Action(SubtitleDelay).

I edited my VideoOSD.xml and added a new button right next to the OSDSubtitles one.
My button looks like this :

Quote:<control type="button" id="707">
<texturefocus>osd/buttons/OSDTeleText.png</texturefocus>
<texturenofocus>osd/buttons/OSDTeleText2.png</texturenofocus>
<label>-</label>
<width>100</width>
<height>64</height>
<font>-</font>
<onclick>Action(SubtitleDelay)</onclick>
<colordiffuse>$VAR[ColorTextVar]</colordiffuse>
</control>

I am using the Teletext (TXT) icon because it already existed and I dont know how to skin Kodi and add new assets to mix.
(This post was last modified: 2017-04-13 16:41 by satanuke.)
find quote