WeTek Play2 - 4K PVR - HD Audio - Dual Boot - Specs & Reviews

  Thread Rating:
  • 9 Vote(s) - 4.56 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
looun Offline
Fan
Posts: 587
Joined: Sep 2013
Reputation: 15
Location: Rome - Italy
Post: #31
(2016-03-09 12:26)droidelec Wrote:  looun, belive me device is so snappy and responsive Smile

good ... so.. i am very curious to compared with himedia Q5/Q10 Pro and other device, when will release in EU( italy) ?

TV Panasonic plasma 3D 50GT30 - AMPI Onkyo TX-NR818 Speaker Magnat 5.1 + Front Hight (LH/RH)
AndroidPremiumPlayer blog - HI - Frequency Switcher
Egreat A5 - Himedia Q10 Pro - HiMedia Player Q5 4K3D - Zidoo X9S - Technicolor SKIPPER - Vivant U5PVR - HTPC j3455
find quote
Ned Scott Offline
Banned
Posts: 31,460
Joined: Jan 2011
Location: Arizona, USA
Post: #32
(2016-03-09 12:21)looun Wrote:  i'm NOT quote..
Which is the difference of price for manufacture from 1GB or 2GB of RAM? 3-5 $? .. less
1GB it's good for linux/openelec system
Android NEED 2GB of RAM... no way

I have no idea how much the cost difference is, but no, you are wrong, Android does not need 2GB of RAM. Even Windows 10 running Kodi does not need 2GB of RAM. I use 1GB Android boxes daily. My current bedroom system is a Google Nexus Player, and it doesn't have a single issue running Kodi. Heck, it doesn't even have an issue playing most games from the Google Play store that are Android TV enabled (GTA: SA plays pretty nice on it).
find quote
loladas Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Feb 2016
Reputation: 0
Post: #33
Its AMLogic S905-H

http://kodiportugal.pt/wp-content/upload...bce1e9.jpg

Posted on http://kodiportugal.pt/novidades-wetek-n...016-dubai/
find quote
looun Offline
Fan
Posts: 587
Joined: Sep 2013
Reputation: 15
Location: Rome - Italy
Post: #34
(2016-03-09 12:37)Ned Scott Wrote:  
(2016-03-09 12:21)looun Wrote:  i'm NOT quote..
Which is the difference of price for manufacture from 1GB or 2GB of RAM? 3-5 $? .. less
1GB it's good for linux/openelec system
Android NEED 2GB of RAM... no way

I have no idea how much the cost difference is, but no, you are wrong, Android does not need 2GB of RAM. Even Windows 10 running Kodi does not need 2GB of RAM. I use 1GB Android boxes daily. My current bedroom system is a Google Nexus Player, and it doesn't have a single issue running Kodi. Heck, it doesn't even have an issue playing most games from the Google Play store that are Android TV enabled (GTA: SA plays pretty nice on it).
for my little experience on startup Android (system,launcher ecc.) it's always occupied 600-700mb it's very close to limit of 1GB of ram. May be i am be in wrong , some device can be better optimized.

TV Panasonic plasma 3D 50GT30 - AMPI Onkyo TX-NR818 Speaker Magnat 5.1 + Front Hight (LH/RH)
AndroidPremiumPlayer blog - HI - Frequency Switcher
Egreat A5 - Himedia Q10 Pro - HiMedia Player Q5 4K3D - Zidoo X9S - Technicolor SKIPPER - Vivant U5PVR - HTPC j3455
find quote
anthonytex Offline
Junior Member
Posts: 39
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #35
(2016-03-09 13:09)loladas Wrote:  Its AMLogic S905-H

http://kodiportugal.pt/wp-content/upload...bce1e9.jpg

Posted on http://kodiportugal.pt/novidades-wetek-n...016-dubai/
Nice!! Thank you!Smile
find quote
jteeuw Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #36
Wil there be Netflix audio 5.1 or does these boxes have the same Netflix restriction ?
find quote
wrxtasy Offline
Moderator²
Posts: 6,721
Joined: Feb 2012
Reputation: 277
Location: Perth, Oz
Post: #37
(2016-03-09 10:00)anthonytex Wrote:  So if the revision C of Amlogic s905 is confirmed for wetek play 2 what about wetek hub? are there more information? Because i'm oriented with that device Smile thank you Smile
Just enquired about that as well and 100% confirmed its a S905-H Revision C in the Hub.
find quote
anthonytex Offline
Junior Member
Posts: 39
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #38
(2016-03-09 13:18)wrxtasy Wrote:  
(2016-03-09 10:00)anthonytex Wrote:  So if the revision C of Amlogic s905 is confirmed for wetek play 2 what about wetek hub? are there more information? Because i'm oriented with that device Smile thank you Smile
Just enquired about that as well and 100% confirmed its a S905-H Revision C in the Hub.
Thank you very much this is a wonderful news!Smile
find quote
wasguy Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #39
When are these boxes coming out?
find quote
pyrodex Online
Fan
Posts: 345
Joined: Jan 2011
Reputation: 1
Post: #40
Love the new announcement and I think I will be able to finally ditch my custom built AMD A6-3500 APU OpenELEC box with this platform.

Here are my needs:

Passthrough HD audio 5.1 at least
MPEG2 TV (Mythtv backend with HDHR Primes)
Decent Network speeds since all my media is on a NAS
4K Proof (not there yet but looking to invest in late 2016)

I do have a few questions since I read the other WETEK split thread and maybe someone can help answer them here:

1) I saw the dual boot option mentioned but what is the value add for that? Would it be better to just live in the Android space purely to get the full media experience and use kodi out of that place?
2) Do you think there will be an upgrade to Marshmallow in the future here before the release?
3) I saw mention in the WETEK split thread of some Video sync issues potentially but will that not be the case here and what is the likely hood in this newer SoC chipset or release?

Thanks!

HTPC(s): All running LibreELEC
  • RPI3 x2
  • RPI2 x2
NAS: Ubuntu LTS | 32TB on Areca 1880 | NFS/CIFS
find quote
anthonytex Offline
Junior Member
Posts: 39
Joined: Mar 2016
Reputation: 0
Post: #41
http://wetek.com/blog/view/53/news-from-...016-dubai#
So here revision C is disappeared for wetek hub and also wetek streamer 4K without "H" in the processor name... A bit ConfusingWink
find quote
JoBcn Offline
Junior Member
Posts: 37
Joined: Feb 2016
Reputation: 0
Post: #42
(2016-03-08 19:41)nsomlai Wrote:  Does anyone have the spec comparison table in this article in better quality?

http://kodiportugal.pt/novidades-wetek-n...016-dubai/

https://issuu.com/wetek/docs/leaflet_onl...1/34014092

Here u have the brochure with the new products and comparison table
find quote
hdmkv Offline
Posting Freak
Posts: 4,176
Joined: Dec 2011
Reputation: 92
Location: SE USA
Post: #43
Just made this hopefully handy & legible version of that comparison table so you don't have to go there, page next, zoom, etc.

[H]i-[d]eft [M]edia [K]een [V]ideosaurus
Kodi 3D MVC Hardware Options
Kodi A/V Samples wiki
3D: Intel D34010WYK w/Kodi MVC build | Zidoo X9S
2D: nVidia Shield TV (2nd gen)
find quote
Roby77 Offline
Donor
Posts: 889
Joined: Mar 2013
Reputation: 9
Location: Italy
Post: #44
Extra 1gb of memory between play2 / play2s gives 265 in 10p profile...strange

What about video quality vs open elec Intel egl version ?

Does play2s support ir6 mce remote ?
(This post was last modified: 2016-03-09 20:48 by Roby77.)
find quote
nsomlai Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2016
Reputation: 0
Post: #45
I honestly don't see the target market for the Core after the Hub is released. Less features for twice the price? Am I missing something?
find quote
Post Reply