v16 Chromebox issue
#1
So I updated my chromebox to Kodi 16.1-RC2 and now when I boot it up connected to my projector I get no video output, my projector just searches and searches and doesn't get a signal. When I connect the chromebox to a small VGA monitor using a VGA-HDMI adapter it boots up fine and I can access kodi. Under Kodi 15.2 this worked just fine. Any ideas on what I can change to get the display working with the projector? How hard is it to go back to OpenElec 6.2 and Kodi 15.2 on the chromebox?
Reply
#2
what resolution is your projector? can you set the resolution to the projector native resolution while connected to the monitor? If that's doesn't work, I'd try to connect to the box via ssh and see what's going on with the video mode. 'xrandr --props | pastebinit' should do to start
Reply
#3
When I am connected to the VGA monitor the highest resolution it supports is 1280x1024. My projector is 1920x1080, I can try connecting to it via ssh and run that command, I'll let you know.
Reply
#4
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1920 x 1080, maximum 32767 x 32767
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
Broadcast RGB: Automatic
supported: Automatic, Full, Limited 16:235, Video 16:235 pass-through
audio: auto
supported: force-dvi, off, auto, on
HDMI1 connected 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
EDID:
00ffffffffffff0011ee450001010101
00190103800000780ac93da25b549225
12505dbdef8061c081c0810081809500
a940617c813c023a801871382d40582c
450000000000001e000000fe0042454e
510a2020202020202020000000fc0044
454e4f4e2d4156520a202020000000fd
0017780f6611000a20202020202001de
020352715715061f1003840511131402
122021220e230f241d251e26320f7f07
1507503d1ec05706015f7e01677e0183
5f00007e030c001200982d20c0140141
f36c060800161800464800767800a6a8
00b6023a801871382d40582c45000000
0000001e011d8018711c1620582c2500
00000000009e000000000000000000da
aspect ratio: Automatic
supported: Automatic, 4:3, 16:9
Broadcast RGB: Automatic
supported: Automatic, Full, Limited 16:235, Video 16:235 pass-through
audio: auto
supported: force-dvi, off, auto, on
1920x1080 60.00*+ 50.00 59.94 30.00 25.00 24.00 29.97 23.98
1920x1080i 60.00 50.00 59.94
1600x1200 60.00
2880x576 50.00
2880x480 60.00 59.94
1280x1024 75.02 60.02
1440x900 59.90
1280x800 119.91 59.91
1152x864 75.00
1280x720 60.00 50.00 59.94
1440x576 50.00
1024x768 119.99 75.08 70.07 60.00
1440x480 60.00 59.94
1024x576 59.97
832x624 74.55
800x600 72.19 75.00 60.32
720x576 50.00
720x576i 50.00
720x480 60.00 59.94
720x480i 60.00 59.94
640x480 75.00 72.81 66.67 60.00 59.94
720x400 70.08
HDMI2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
aspect ratio: Automatic
supported: Automatic, 4:3, 16:9
Broadcast RGB: Automatic
supported: Automatic, Full, Limited 16:235, Video 16:235 pass-through
audio: auto
supported: force-dvi, off, auto, on
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
Reply
#5
(2016-03-22, 06:13)ashman70 Wrote: When I am connected to the VGA monitor the highest resolution it supports is 1280x1024. My projector is 1920x1080, I can try connecting to it via ssh and run that command, I'll let you know.
The xrandr output you posted shows it correctly set to to 1080p60, so not sure why it's not syncing up properly
Reply
#6
Ok so lets say I want to go back to OpenElec 6.2 and Kodi 15.2. what do I have to do to make this happen?
Reply
#7
Interestingly, I connected the Chromebox to my 42' plasma and it worked just fine, so either its some setting in Kodi 16.1-RC2 that is preventing the display with my projector from working, or something maybe with the projector, hard to say.
Reply
#8
(2016-03-22, 14:28)ashman70 Wrote: Ok so lets say I want to go back to OpenElec 6.2 and Kodi 15.2. what do I have to do to make this happen?

downgrade the same way you upgraded

(2016-03-22, 16:41)ashman70 Wrote: Interestingly, I connected the Chromebox to my 42' plasma and it worked just fine, so either its some setting in Kodi 16.1-RC2 that is preventing the display with my projector from working, or something maybe with the projector, hard to say.

nothing with Kodi I suspect, but with the Intel graphics drivers (or something related to the graphics subsystem) in OpenELEC. Perhaps try setting another resolution/refresh from the command line and see if it will sync up that way?
Code:
xrandr --output HDMI1 --mode 1280x720
Reply
#9
How do I downgrade though, do I just download openelec 6.2 and Kodi 15.2 and drop the tar file into the update folder and reboot?

I will try the command and report back.
Reply
#10
So I was able to get it working at 1080p the problem seems to be the refresh rate, it doesn't want to work at 60fps but will work at 30fps. At this point I would rather downgrade to OpenElec 6.2 and Kodi 15.2 so if there is an easy way to do that, please fill me in.

Thanks.
Reply
#11
(2016-03-22, 17:34)ashman70 Wrote: How do I downgrade though, do I just download openelec 6.2 and Kodi 15.2 and drop the tar file into the update folder and reboot?

yes. do a hard reset afterwards (OpenELEC Settings/General) to start fresh. Use the 6.0.398-EGL version linked on the wiki page.

(2016-03-22, 18:29)ashman70 Wrote: So I was able to get it working at 1080p the problem seems to be the refresh rate, it doesn't want to work at 60fps but will work at 30fps. At this point I would rather downgrade to OpenElec 6.2 and Kodi 15.2 so if there is an easy way to do that, please fill me in.

Thanks.

did you try 59.94Hz vs 60?
Reply
#12
No I can try that and see if it works, thanks.
Reply
#13
59.94Hz does not work.
Reply
#14
Thanks I was able to get it back to OpenElec 6.03 and Kodi 15.2 just rescanning my media now, cheers!
Reply
#15
It's 16.1 is in release candidate 2 mode it will have bugs
Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
Chromebox issue00