Release - YouTube Plug-in Thread

  Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 4.6 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Elbereth Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Jul 2016
Reputation: 1
Post: #2386
Getting segmentation fault.

[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/lib/x86_64-linux-gnu/libthread_db.so.1".
Core was generated by `/usr/lib/x86_64-linux-gnu/kodi/kodi.bin'.
Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#0 0x00007fa1d8e32ef7 in RAND_cleanup () from /lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so.1.0.0
[Current thread is 1 (Thread 0x7fa19bcce700 (LWP 27171))]
find quote
jdf76 Offline
Donor
Posts: 707
Joined: Jun 2012
Reputation: 77
Location: Maryland USA
Post: #2387
You'll probably have to clear your settings and log in again.
find quote
Elbereth Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Jul 2016
Reputation: 1
Post: #2388
(2017-05-30 20:49)jdf76 Wrote:  You'll probably have to clear your settings and log in again.

Thank you for your feedback. I'm going to give it a rest for a while, maybe try again after an official update is posted. The zip file update you provided sort of works: sometimes I get an error, sometimes I don't. For now I've uninstalled Youtube and all other addons which depend on it.

I sort of wish Team Kodi would take on the Youtube project, to be included by default in every Kodi install. But I can also see the dangers of that.

Thank you again for your involvement. ~James
find quote
gjwAudio Offline
Senior Member
Posts: 235
Joined: Jun 2013
Reputation: 9
Location: Toronto, Canada
Post: #2389
Will the Unofficial version be getting bumped to v5.3.13 ?

BTW: Thanks for all the effort to keep YT constantly improving Nod

:: LibreELEC 8.0.2 - Generic x86_64 :: Intel 847 NUC :: KVR1333D3S9/4G :: Kingston SMS200S3/30G mSATA :: MS 1044 MCE keyboard :: GP-IR02BK remote :: Xonfluence :: 10.9TiB on FreeNAS v11.0-U2 (RAID-Z2) ::
(This post was last modified: 2017-06-01 05:18 by gjwAudio.)
find quote
Crowly Offline
Member
Posts: 52
Joined: Aug 2012
Reputation: 4
Location: Norway
Post: #2390
(2017-05-30 20:16)Smultie Wrote:  My "My Subscriptions" is also showing blank data.
Not sure if it's related to the new update, but it looks like it is.

I also had this issue for the last couple of days. First i tried to sign out and in again using my personal api keys, didn't change anything. Then i tried to change to one of the default api keys and signed out and in again, nothing changed. Just now I signed out, switched to my personal keys again and signed in, and it works. The only thing I did differently was after logging in youtube/google I saw I had two options when selecting the account, one displayed my email, the other a username. When it didn't work I had chosen the email, as I have done previously, this time I chose the username (I saw it had the same background color as when I'm logged into YT in Chrome).
I see in the log that I still get the "InsecureRequestWarning", so that is probably unrelated.
find quote
Fludizz Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Dec 2015
Reputation: 1
Post: #2391
Confirmed - the error seems unrelated.
Removed (and purged config) and then reinstalled the plugin with my own API Keys and after fresh authentication the lists are no longer empty.

I also had two options, using my Gmail address or my "Youtube" account. Since I am not using my Gmail identity on Youtube (even though google keeps asking me to do so Tongue), I selected my Youtube account. I guess Google/Youtube changed something in the way the API is handling authentications causing the issue?

Using Kodi/OpenELEC on a Raspberry Pi3 rev1.2 with a Sony KDL-42W706B and an external audio receiver
find quote
ace310 Offline
Senior Member
Posts: 191
Joined: Sep 2015
Reputation: 5
Post: #2392
I can't use Play from here feature anymore. It was working like a week ago. I am on Kodi 16.2 with Rpi3 and libreelec. Anybody got any ideas what to do. Everything else seems to work fine. Even I can play each songs one by one, but not the whole playlist.

LibreELEC (Jarvis) v8.0.2 + Rpi 3
find quote
lordzerg Offline
Junior Member
Posts: 48
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Location: Bulgaria
Post: #2393
Anyone saw my problem and can say something how to deal with that problem I really want to use that youtube plugin and I can't.
my post is on 159 page #2382
find quote
Fludizz Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Dec 2015
Reputation: 1
Post: #2394
(2017-06-01 19:03)lordzerg Wrote:  Anyone saw my problem and can say something how to deal with that problem I really want to use that youtube plugin and I can't.
my post is on 159 page #2382
Yeah, the cryptography error doesn't appear to affect the functioning of the plugin. Looks more like google recently changed something in the way the API works - try sign-out and sign-in and ensure that when selecting the activations, you use the Youtube username and not your Gmail address Smile

Using Kodi/OpenELEC on a Raspberry Pi3 rev1.2 with a Sony KDL-42W706B and an external audio receiver
find quote
Jeffers24 Offline
Fan
Posts: 519
Joined: Nov 2014
Reputation: 19
Location: England
Post: #2395
(2017-06-01 22:29)Fludizz Wrote:  
(2017-06-01 19:03)lordzerg Wrote:  Anyone saw my problem and can say something how to deal with that problem I really want to use that youtube plugin and I can't.
my post is on 159 page #2382
Yeah, the cryptography error doesn't appear to affect the functioning of the plugin. Looks more like google recently changed something in the way the API works - try sign-out and sign-in and ensure that when selecting the activations, you use the Youtube username and not your Gmail address Smile

I set up on google my personal API details, a bit of a long winded pain to do and used those in the youtube addon.

Where do I find my youtube username?

When I logged on to youtube I think used my email address :-(
find quote
Fludizz Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Dec 2015
Reputation: 1
Post: #2396
Yep, it's a bit of a pain to add the keys again... To avoid having to do this, I have them stored in a separate file so after a clean install, I can just manually edit the config file via SSH and insert them back into the youtube plugin configuration Smile

A bit strange though on that login. While I was logged in to Youtube in my webbrowser, I browsed to youtube.com/activate and it prompted me to pick either my @gmail.com address or my Youtube account:[Image: youtubeactivate.png]

You did not get that prompt?

Using Kodi/OpenELEC on a Raspberry Pi3 rev1.2 with a Sony KDL-42W706B and an external audio receiver
(This post was last modified: 2017-06-02 18:39 by Fludizz.)
find quote
lordzerg Offline
Junior Member
Posts: 48
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Location: Bulgaria
Post: #2397
Yea, when you try to login with the addon shows 4+4 numbers (code) to enter on youtube.com/activate, but when you login in youtube you must use e-mail/phone number to log in. There is no way to use user name.

EDIT: Yeah, I also have 2 accounts. I will go now to try the second one like you show.

EDIT2 : I tested the second type of account that I have and I got the same cryptography errors and also ERROR: CCurlFile::Stat - Failed: SSL connect error(35)

Sad but, I need to wait for newer version and hope for a fix.
(This post was last modified: 2017-06-02 21:46 by lordzerg.)
find quote
Elbereth Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Jul 2016
Reputation: 1
Post: #2398
Not everyone has a Youtube username. They quit giving out channel names a while back until you reach a certain number of subscribers. Unless you are referring to a very long generated unique key, which looks something like this:

https://www.youtube.com/channel/UCsWXRXx...RyWhid1234 (changed for privacy reasons).

But by time you activate the 2 keys, you have to already be logged in. I have a Google account, and I only use the part before the @gmail.com, but as far as this plugin is concerned, it makes no difference. The plugin for me is broken.
find quote
bluezed Offline
Member
Posts: 53
Joined: Oct 2013
Reputation: 3
Location: Germany
Post: #2399
(2017-06-01 09:54)ace310 Wrote:  I can't use Play from here feature anymore. It was working like a week ago. I am on Kodi 16.2 with Rpi3 and libreelec. Anybody got any ideas what to do. Everything else seems to work fine. Even I can play each songs one by one, but not the whole playlist.

I've got the same problem. I cannot play Playlists as a whole or "From here" any more either. Sad

I'm on Kodi 17.3 with YouTube plugin 5.3.13

Anyone got an idea?
find quote
Jeffers24 Offline
Fan
Posts: 519
Joined: Nov 2014
Reputation: 19
Location: England
Post: #2400
(2017-06-03 10:04)bluezed Wrote:  
(2017-06-01 09:54)ace310 Wrote:  I can't use Play from here feature anymore. It was working like a week ago. I am on Kodi 16.2 with Rpi3 and libreelec. Anybody got any ideas what to do. Everything else seems to work fine. Even I can play each songs one by one, but not the whole playlist.

I've got the same problem. I cannot play Playlists as a whole or "From here" any more either. Sad

I'm on Kodi 17.3 with YouTube plugin 5.3.13

Anyone got an idea?

Play from here worked for me on Kodi 17.3, YouTube (YT) 5.3.12, windows 10 and Kodi 17.3, YouTube 5.3.12, android 5.1.1. As a test I just made sure YT started playing the first track.

Did yours not start playing at all, do you want me to test anything else?
find quote
Post Reply