•   
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
#76
(2016-04-20, 12:32)Savage001 Wrote: Memory used 111mb/341mb doesn't change. My rpi has 512? Missing some for graphics?

Yes, you can run:
Code:
vcgencmd get_mem arm
vcgencmd get_mem gpu

By default gpu has 160M and arm 352M on a 512M Pi.
#77
(2016-04-20, 00:32)Milhouse Wrote:
(2016-04-19, 23:50)bill_orange Wrote:
(2016-04-17, 18:39)bill_orange Wrote: I noticed a couple of things with build #416.

1) Pandoki rejects my credential.

2) Yahoo weather installs okay but rejects any location information.

I reverted to the last OpenElec build and the issues were not found.

Could both issues have the same root cause?

Bill

Here is a log file for the two problems.

http://xbmclogs.com/ppzff1rwg

Pandoki looks like an SSL/Certificate error:
Code:
14:42:14  36.327782 T:1463940000   ERROR: ERROR:root:Network error: <urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed (_ssl.c:590)>
14:42:14  36.330311 T:1463940000  NOTICE: plugin.audio.pandoki Auth BAD
14:42:22  43.938244 T:1463940000   ERROR: ERROR:root:Network error: <urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed (_ssl.c:590)>
14:42:22  43.941467 T:1463940000  NOTICE: plugin.audio.pandoki Auth BAD
14:42:23  44.825291 T:1961758720   ERROR: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.audio.pandoki/
14:42:23  44.825710 T:1961758720   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.audio.pandoki/) failed
Can you enable libcURL component logging and upload a new debug log?

Yahoo weather looks like a skin error - are you testing with stock Estuary?
Code:
14:43:44 125.638481 T:1961758720    INFO: Loading skin file: MyWeather.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
14:43:44 125.687256 T:1961758720   ERROR: Misplaced [
14:43:44 125.687370 T:1961758720   ERROR: Error parsing boolean expression !Control.HasFocus($PARAM[list_id])
If you're testing with Estuary, please report this in the Estuary bugs thread. If you're not testing with Estuary, report this bug to your skin maintainer.

Here is the libcURL log of the Pandoki failure. http://xbmclogs.com/ptw6lb2bm

I am running stock Estuary. Can you give me the link to the Estuary bug thread?
#78
Estuary bug thread: 262373 (thread)

We're looking into the SSL issue, thanks.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
#79
(2016-04-18, 19:45)popcornmix Wrote:
(2016-04-18, 19:31)MikeKL Wrote: Last few testbuilds of OpenElec and now LibreElec (perhaps since my enabling two pvr backends?) I have been more frequently seeing two or more kodi crash/restarts, before a full and clean start of Kodi.

The theme seems to be segfault in CDatabase stuff from PVR:
Code:
Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#0  0x0055a974 in CDatabase::Connect(std::string const&, DatabaseSettings const&, bool) ()
#1  0x0055ac60 in CDatabase::Open(DatabaseSettings const&) ()
#2  0x0070527c in PVR::CPVRManager::Process() ()
#3  0x00a1e188 in CThread::Action() ()
#4  0x00a1e9c8 in CThread::staticThread(void*) ()
#5  0x76d17ed0 in start_thread (arg=0x55ca13a0) at pthread_create.c:335
#6  0x752aa3a0 in ?? () at ../sysdeps/unix/sysv/linux/arm/clone.S:89 from /lib/libc.so.6
Backtrace stopped: previous frame identical to this frame (corrupt stack?)

Program terminated with signal SIGSEGV, Segmentation fault.
#1  0x00559868 in CDatabase::InitSettings(DatabaseSettings&) ()
#2  0x0055ac04 in CDatabase::Open(DatabaseSettings const&) ()
#3  0x0070527c in PVR::CPVRManager::Process() ()
#4  0x00a1e188 in CThread::Action() ()
#5  0x00a1e9c8 in CThread::staticThread(void*) ()
#6  0x76d19ed0 in start_thread (arg=0x583a03a0) at pthread_create.c:335
#7  0x752ac3a0 in ?? () at ../sysdeps/unix/sysv/linux/arm/clone.S:89 from /lib/libc.so.6

CDatabase hasn't changed in ages, so it will be a PVR commit. If you can identify the first build with the problem that may help identifying where the problem came from.

(2016-04-18, 20:36)Milhouse Wrote:
(2016-04-18, 20:13)MikeKL Wrote: hmm that could prove tricky now, as was stepping through OpenElec testbuilds more or less with each related TVHeadened PVR update builds that milhouse was providing here and only recently added Filmon.PVR to mix

I assume the tvheadend addon has a degree of backward compatability built-in, so you should be able to remain on the latest tvheadend version you installed and step back through the OE builds.

(2016-04-18, 20:13)MikeKL Wrote: Any suggested way on best way to step back now that I have switched from Openelec #0415 to LibreElec #0416?

Just go back through the OpenELEC builds - #0414, #0413 etc.

(2016-04-18, 20:13)MikeKL Wrote: Very quickly stepped back to earliest #0333 LibrElec testbuild, but kodi just constantly crashed at boot video and never started cleanly, here is one of crashlogs with #0330 http://sprunge.us/TFWj

That's an unrelated issue - the peripheral.joystick addon is missing in that build. Since those builds are unsupported, you should regression test using only the OE builds (prior to LE #0416).
OK, been testing not quite as you requested (got frustrated with step back through each build) with following results

Stepped back from LibreElec #0416 to last openelec testbuild #0415 then did couple of jumped steps back to OpenElec #0326 before I had a clean Kodi re-boot with no crashes

Checked and confirmed following PVR backends/frontends installed on #0326 and are interacting/working OK

PVR back-ends - Filmon API v2.2 & HTS Tvheadend 4.1-1724
PVR front-ends - PVR Filmon Client v1.2.0 & Tvheadened HTSP Client v3.2.1

Kodi.log

Then when stepping forward to build #0327, kodi crashes (never recovers to full kodi start) but termination error is different in the kodi.crashlog

kodi.log
kodi.crashlog

Hope information is of some use PVR API 5.1.1 introduced for clients at #0327? Blush
Will step back and stay on OpenElec testbuild #0326 for time being with this rpi2 unless you want me to test with other specific test builds and/or jump to a latest LibreElec testbuild etc.
rPi3B+, SanDisk Ultra 8Gb SD, Milhouse kernel_5.x LE ​Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> Onkyo TX-SR608 AV Receiver -> Philips 42" LCD TV
KVIM2 Pro, SanDisk Ultra 8Gb SD, kernel_5.x LE Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> LG 27UD69-W 4K Monitor -> AudioEngine A2+ Speakers
#80
New LibreELEC.tv Krypton build #0420: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.4.7 #1 Thu Apr 21 04:09:27 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Apr 19 2016 18:45:45
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 9dc453dc69db79656c9920742f6d51c604356a8b (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160421040821-#0420-gfee76be [Build #0420]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
002483.028: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of LibreELEC.tv master (fee76beb, changelog) and tip of XBMC master (e32c99e6, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. NOTE: DVD playback remains temporarily disabled
  2. Fix ffmpeg leaks (not fixing libass leaks)
Build Details:
  1. XBMC:
    • [RFC] [ffmpeg] Fix memleaks (PR:9651, 9 commits, 15 files changed)
    • fixed: Wrong parent path comparisons + cleanup (PR:9639, 1 commit, 26 files changed)
    • Fix kodi's global doxygen with add of missing macros (PR:9653, 1 commit, 1 file changed)
  2. pvr.vdr.vnsi:
    • fix unwanted exit of VDR UI (PR:76, 2 commits, 2 files changed)
  3. newclock5:
    • New commits in this build:
    • Commits no longer in build:
      • fixup! codecoverlay: Include codec name in overlay (0c5622e1)
      • fixup! [rbp] Default to double buffered (7bb37ab6)
      • fixup! fixup! codecoverlay: Include codec name in overlay (c2c8aa7b)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
#81
Just updated to #0420 as my first try on the LibreELEC platform (updated from OpenELEC).

Getting blank video screen on playing any video content. Sometimes stopping will revert to menu UI, but mostly UI remains blank (but can still hear navigation sounds). Reboot resolves UI, but blank screen again when trying to play any video.

http://xbmclogs.com/pldzcvya1
#82
(2016-04-21, 15:45)rickwookie Wrote: Just updated to #0420 as my first try on the LibreELEC platform (updated from OpenELEC).

Getting blank video screen on playing any video content. Sometimes stopping will revert to menu UI, but mostly UI remains blank (but can still hear navigation sounds). Reboot resolves UI, but blank screen again when trying to play any video.

http://xbmclogs.com/pldzcvya1

Hmm, looking here http://forum.libreelec.tv/thread-96.html it appears that this known issue should be resolved. Is your build not based on that same LE beta2?
#83
(2016-04-21, 15:45)rickwookie Wrote: Just updated to #0420 as my first try on the LibreELEC platform (updated from OpenELEC).

Your issue isn't related to Jarvis LE builds. The problem is:
Code:
OMX_ErrorInsufficientResources, insufficient resources

You have set gpu_mem=128 when the default it 256. Try setting it back.
#84
Millhouse - has your website fallen over?

Either that or you've removed the libreelec builds... Huh
#85
i am getting a 404 as well, trying to download the any build actually.
#86
(2016-04-21, 20:01)BigTastyBurger Wrote: Millhouse - has your website fallen over?

Seems to be up for me now.
#87
(2016-04-21, 20:25)popcornmix Wrote:
(2016-04-21, 20:01)BigTastyBurger Wrote: Millhouse - has your website fallen over?

Seems to be up for me now.

Ah yes, seeing it now. Smile
#88
That's interesting. Not had any issue that I've notice with that setting until this build though. My install has been constantly upgraded and was originally on a first gen RPi 1 (256 MB) so that'll probably be where that can from. Here's the bit from my config.txt:
Code:
####################################################$
# Memory (System/GPU configuration )
####################################################$

# default GPU memory split (do not change if you do $
  gpu_mem=128

# SDRAM size based GPU memory split, uncomment and s$
  gpu_mem_256=128
  gpu_mem_512=128
Should I set them all to 256 or just comment out gpu_mem_256 and gpu_mem_512?
#89
(2016-04-21, 20:01)BigTastyBurger Wrote: Millhouse - has your website fallen over?

Either that or you've removed the libreelec builds... Huh

The LibreELEC FTP server has received an OS upgrade. And there's not going to be #0421 build tonight, normal service should resume tomorrow.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
#90
(2016-04-22, 00:10)rickwookie Wrote: or just comment out gpu_mem_256 and gpu_mem_512?

That's what I'd do (actually, I'd remove them entirely). Using only "gpu_mem=256" makes life less complicated.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319