•   
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75(current)
  • 76
  • 77
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
(2016-06-28, 23:55)CAM STEW Wrote: Normally you can just tell kodi to scan for new media and it will go through all my drives and find any new file and scan it. However this isn't working for movies and instead I have to go into directory and find the file and then tell it to scan that file.

Enable debug logging, reboot, perform a video library scan then upload your complete debug log (wiki) to a pastebin-type site.

The easiest way to upload your debug log is using ssh:
Code:
cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit
then paste the link.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-06-29, 01:06)smp1 Wrote: The DVD menu navigation issues are still there in #0628. The last good build is #0625.

Yes it's being looked into, something is broken after ffmpeg 3.1.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-06-29, 01:09)Milhouse Wrote:
(2016-06-28, 23:55)CAM STEW Wrote: Normally you can just tell kodi to scan for new media and it will go through all my drives and find any new file and scan it. However this isn't working for movies and instead I have to go into directory and find the file and then tell it to scan that file.

Enable debug logging, reboot, perform a video library scan then upload your complete debug log (wiki) to a pastebin-type site.

The easiest way to upload your debug log is using ssh:
Code:
cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit
then paste the link.

http://sprunge.us/JTRe
(2016-06-28, 23:55)CAM STEW Wrote: Normally you can just tell kodi to scan for new media and it will go through all my drives and find any new file and scan it. However this isn't working for movies and instead I have to go into directory and find the file and then tell it to scan that file.

(2016-06-29, 03:04)CAM STEW Wrote: http://sprunge.us/JTRe

It doesn't look like your movies source has been added to your library - have you set the content on this source?
Code:
13:02:04  42.259892 T:1961173920   DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnScanStarted from xbmc
13:02:04  42.260098 T:1961173920   DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 16, from xbmc, message OnScanStarted
13:02:05  42.437122 T:1743152032   DEBUG: VideoInfoScanner: Scanning dir '/var/media/Movies/' as not in the database
13:02:05  42.457172 T:1743152032   DEBUG: VideoInfoScanner: No (new) information was found in dir /var/media/Movies/
13:02:05  42.462574 T:1743152032   DEBUG: VideoInfoScanner: Scanning dir '/var/media/Movies/found.000/' as not in the database
13:02:05  42.462769 T:1743152032   DEBUG: VideoInfoScanner: No (new) information was found in dir /var/media/Movies/found.000/
13:02:05  42.822178 T:1631921056   DEBUG: CWebServer[80]: request received for /jsonrpc
13:02:09  46.712933 T:1743152032   DEBUG: Previous line repeats 2 times.
13:02:09  46.713078 T:1743152032   DEBUG: VideoInfoScanner: Scanning dir '/var/media/Movies/Movies/' as not in the database
13:02:09  47.348751 T:1631921056   DEBUG: CWebServer[80]: request received for /jsonrpc
13:02:11  49.345600 T:1743152032   DEBUG: Previous line repeats 1 times.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-06-29, 01:09)Milhouse Wrote: Yes it's being looked into, something is broken after ffmpeg 3.1.

See here if you are interested.
We'll mention any potential fix, but if this issue is critical for you then stick with the last ffmpeg 3.0 build.
Hopefully it won't take long.
(2016-06-29, 11:29)Milhouse Wrote: It doesn't look like your movies source has been added to your library - have you set the content on this source?

My movies folder has it's content set as movies. I've been meaning to do a fresh install for awhile so I might do that now and see if i fixes it.
(2016-06-28, 13:49)Little_Kitty Wrote:
(2016-06-28, 12:51)popcornmix Wrote:
(2016-06-28, 10:53)Little_Kitty Wrote: but i tried to play a Xvid video and the quality was very bad all blocks in the video etc Which normally looks like its wrongly encoded but with 621 they played just fine.

I've had a test. xvid is generally fine, but I suspect your video has GMC which can't be hardware decoded. Look for something like this in mediainfo:
Code:
Format settings, GMC                     : 3 warppoints

We should we automatically switching to software decode for GMC, but I suspect an fffmpeg change has stopped that working. I'll look into it.

Thank you.
it seems that something changed in FFmpeg 3.1 that makes the video go "bad" it still plays but a lot of artifacts.

It's true the video's i tried are quite old ( Anime ) But there arnt really any other version of these files which have better quality.
here is some info on the file not sure if you need it or can use it

Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Advanced [email protected]
Format settings, BVOP : 2
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : 3 warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Muxing mode : Packed bitstream
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Duration : 24mn 49s
Bit rate : 823 Kbps
Width : 704 pixels
Height : 396 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 (23976/1000) fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.123
Stream size : 146 MiB (86%)
Writing library : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)

it works again nicely in #0628.
Image
when i try to update i see this. already like this for the last few updates. I think 621 was the last one that worked.
(2016-06-29, 19:28)Little_Kitty Wrote: Image
when i try to update i see this. already like this for the last few updates. I think 621 was the last one that worked.
Need a debug log, please.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New LibreELEC.tv Krypton build #0629: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.6.3 #1 Wed Jun 29 21:05:28 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jun 27 2016 17:27:06
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 1e7b8e2c9a7319f7b22869f1334c66e2cfc99f4a (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160629210400-#0629-gc008283 [Build #0629]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
002452.145: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of LibreELEC.tv master (c0082832, changelog) and tip of XBMC master (c6f500ac, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. mmal updates
  2. Revert kernel commit that is causing auto-repeat issues
  3. Update with latest ffmpeg/3.1-xbmc commits
Build Details:
  1. newclock5:
    • New commits in this build:
      • fixup! mmalrenderer: Execute callbacks from main thread (bc482f41)
      • mmalrender: Move change of configuration check to new function (3d48864f)
      • mmaldec: Enable zero copy on decoder input buffers (79a6ee4d)
  2. kernel 4.6.y:
    • New commits in this build:
      • mm: introduce dedicated WQ_MEM_RECLAIM workqueue to do lru_add_drain_all (dc3503dc)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: Fix autorepeat in 4.6+ kernel
    • Added: [env] patch: ffmpeg: update to ffmpeg 3.1, minimal Kodi specific commits
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-06-29, 19:32)Milhouse Wrote:
(2016-06-29, 19:28)Little_Kitty Wrote: Image
when i try to update i see this. already like this for the last few updates. I think 621 was the last one that worked.
Need a debug log, please.

i enabled the debug mode.
did a reboot. did the actions to get to the screenshot.

and did journalctl -a | pastebinit
i hope this is the correct command needed.

http://sprunge.us/KhAh
Hello Milhouse,
im searching the build with working DVD Menue.

I am going backwards, here a snapshot from #618:

Image

nothing to see from the Main Menü:

Image

can only watch the blue boarder from the DTS, DD and PCM button:

Image

I've noticed since beginning of Kodi17 testbuilds this little issue - do you see any chance to resolve this?



btw: i see all updates also in #0629 in the folder "Available Versions" under Custom channels //milhouse - no prob for me .

Image

THX for your hard work

Harald
Hopefully a fix for dvd menus will be in tonight's build. There is a fix from ffmpeg.
Thanks popcornmix - btw., only with #0629 i can play this "special" DVD (have many chapters inside) without stuttering video.
Thing You are on a thr right way ....oder so ;-)
(2016-06-30, 18:14)Little_Kitty Wrote: and did journalctl -a | pastebinit
i hope this is the correct command needed.

http://sprunge.us/KhAh

Thanks Little_Kitty but when the "debug log" is requested, this means kodi.log (with debug enabled), ie.:
Code:
cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75(current)
  • 76
  • 77
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319