•   
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76(current)
  • 77
  • 78
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
(2016-06-30, 22:26)Milhouse Wrote:
(2016-06-30, 18:14)Little_Kitty Wrote: and did journalctl -a | pastebinit
i hope this is the correct command needed.

http://sprunge.us/KhAh

Thanks Little_Kitty but when the "debug log" is requested, this means kodi.log (with debug enabled), ie.:
Code:
cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit

understood Smile
http://sprunge.us/UJab
New LibreELEC.tv Krypton build #0630: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.6.3 #1 Thu Jun 30 21:19:50 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jun 27 2016 17:27:06
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 1e7b8e2c9a7319f7b22869f1334c66e2cfc99f4a (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20160630211843-#0630-g7fe5c29 [Build #0630]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
002453.878: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of LibreELEC.tv master (7fe5c296, changelog) and tip of XBMC master (f3ca4eaf, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New Kodi splash for Alphas
  2. Updated ffmpeg 3.1 with fixes for DVD menus
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • hyperion: fix compile error (PR:501, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [PVR] Guide window: Fix timer icons for manual (not epg-tag based) timers (PR:10042, 2 commits, 8 files changed)
    • updated splash for Krypton alphas (f3ca4eaf)
  3. pvr.stalker:
    • [debian] add libxml2 to build dependencies (PR:67, 1 commit, 1 file changed)
  4. newclock5:
    • New commits in this build:
      • mmalffmpeg: Move gpu image pool into a separate class (8801d8ec)
    • Commits no longer in build:
      • fixup! mmalrenderer: Execute callbacks from main thread (bc482f41)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: ffmpeg: update to ffmpeg 3.1, minimal Kodi specific commits
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
hello

just wanted to ask if there is an update on this lirc/gpio issue?

using build 630 im still not able to control kodi using my ir diode connected to the gpio's.

if i press "up" its like i have pressed "up" 6 times.
"ok" is not working at all.

such strange behavior is on all remotes (not just ir) if the ir diode is connected to the gpio's.

if i remove the ir diode and restart the pi all none ir remotes are working flawless.

rollback to an older build resolves this issue.

regards
tristan
Any 1080i (both 50Hz and 60Hz) videos don't play at all in build #0630.

Sample: https://docs.google.com/uc?id=0Bw7pv6UJO...t=download
(2016-07-01, 00:12)TristanTeufel Wrote: hello

just wanted to ask if there is an update on this lirc/gpio issue?

using build 630 im still not able to control kodi using my ir diode connected to the gpio's.

No updates yet, although it continues to be investigated.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-07-01, 00:19)smp1 Wrote: Any 1080i (both 50Hz and 60Hz) videos don't play at all in build #0630.

The sample plays okay for me. Did it play for you with #0629?
Does adjusting any settings make it work?
e.g. deinterlace, omxplayer, mmal, "sync playback to display", "adjust display refresh rate to match video"?
(2016-07-01, 13:55)popcornmix Wrote:
(2016-07-01, 00:19)smp1 Wrote: Any 1080i (both 50Hz and 60Hz) videos don't play at all in build #0630.

The sample plays okay for me. Did it play for you with #0629?
Does adjusting any settings make it work?
e.g. deinterlace, omxplayer, mmal, "sync playback to display", "adjust display refresh rate to match video"?

Plays fine here to on a PI3. That's a whole lotta resolution!
(2016-07-01, 13:55)popcornmix Wrote: The sample plays okay for me. Did it play for you with #0629?
I rebooted the RPi3 and now it plays fine. My bad I guess. Tongue It didn't work after the 1-st boot when I upgraded from 0625 to 0630.
(2016-07-01, 18:24)smp1 Wrote: I rebooted the RPi3 and now it plays fine.
Ok, I did more testing and there is definitely a bug in #0630. After you play a HEVC video - all 1080i videos will become unplayable (regardless of codec used) until you reboot the RPi. This would only happen with some HEVC videos.

A sample of problematic HEVC video: https://docs.google.com/uc?id=0Bw7pv6UJO...t=download
(2016-07-01, 19:21)smp1 Wrote: Ok, I did more testing and there is definitely a bug in #0630. After you play a HEVC video - all 1080i videos will become unplayable (regardless of codec used) until you reboot the RPi. This would only happen with some HEVC videos.

I'm still not seeing this. Is it enough to (from a reboot) play the HEVC sample for a few seconds, press stop and then play the 1080i sample?
Can you post a debug log (wiki)?
Try to play it a few times, I can easily reproduce it:
1. Play the HEVC sample for a few seconds, press STOP.
2. Try to play an 1080i AVC sample.

I will post a debug log a bit later.
Debug log: http://sprunge.us/VOBf
Quote:A sample of problematic HEVC video: https://docs.google.com/uc?id=0Bw7pv6UJO...t=download

I have no problem with playing the sample on RPi3, but that is not running so smoothly as other videos.
[1x RPi3]#[ AV Receiver - Marantz NR1506 ]#[ TV Panasonic TX-50EXW784 ]#[ NAS @ OMV 4.1.xx (Arrakis) on Banana Pi ]#[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
Noticing a good improvement with iplayerwww and the higher quality Wimbledon Limelight live streams in latest 0630 build?
Well first time had higher quality stream running for long periods without starting to video/audio stutter after a while...Cool hoping it's not a placebo effect Wink

Thanks for all the hard work with the nightly builds Big GrinBig GrinBig Grin

----Edit----- Just watched full match, Wales 3:1 Belgium, what a great game of football and not a single drop/pause in 3.1Mpbs Limelight stream for whole match -----
rPi3B+, SanDisk Ultra 8Gb SD, Milhouse kernel_5.x LE ​Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> Onkyo TX-SR608 AV Receiver -> Philips 42" LCD TV
KVIM2 Pro, SanDisk Ultra 8Gb SD, kernel_5.x LE Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> LG 27UD69-W 4K Monitor -> AudioEngine A2+ Speakers
(2016-07-01, 19:42)smp1 Wrote: Try to play it a few times, I can easily reproduce it:
1. Play the HEVC sample for a few seconds, press STOP.
2. Try to play an 1080i AVC sample.

I ran a script that plays 2 seconds of each clip in a loop. It ran for hundreds of iterations.
Now, I have been tweaking the patches today, so to be sure I reverted back to the commit from last night's build,
and sure enough it failed quickly with this test.

So, not completely sure what fixed it, but hopefully it will be good again tonight.
  •   
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76(current)
  • 77
  • 78
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319