•   
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159(current)
  • 160
  • 161
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
Tried #1001 but still see the totally unsync'd audio on recording playback. Audio proceeds far ahead of video, getting worse the longer it plays.
(2016-10-02, 02:30)mikeb8591 Wrote: Tried #1001 but still see the totally unsync'd audio on recording playback. Audio proceeds far ahead of video, getting worse the longer it plays.

Have you checked your audio offset hasn't accidentally been set forward.
Since a few builds I am experiencing that "clean database" hangs after 75% or so. progress bar just stops and can't press cancel. It could be that it is related to "old behavior" though (e.g. https://discourse.osmc.tv/t/clean-librar...share/4036). I left it on over night and it would still hang, I have to SSH and reboot the device since it becomes simply unresponsive.
#1001, No Kodi crash after #1001 installation and 1st boot and/or wake-up via CEC after left idle with tv off for 1hr+ Kodi debug log

Was moving around and using kodi for a few minutes, and noticed a number of minor warnings in above log i.e.

WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(pvr)
WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(rtmp)
WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin)

Not sure but think these warnings may possibly relate to access/use of TV Fullscreen guide add-on?
(Went into addon to play BBC2 stream of The Ryder Cup)
rPi3B+, SanDisk Ultra 8Gb SD, Milhouse kernel_5.x LE ​Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> Onkyo TX-SR608 AV Receiver -> Philips 42" LCD TV
KVIM2 Pro, SanDisk Ultra 8Gb SD, kernel_5.x LE Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> LG 27UD69-W 4K Monitor -> AudioEngine A2+ Speakers
(2016-10-02, 02:30)mikeb8591 Wrote: Tried #1001 but still see the totally unsync'd audio on recording playback. Audio proceeds far ahead of video, getting worse the longer it plays.

Can you provide a sample recording that demonstrates the problem?
(2016-10-02, 03:00)bmonster Wrote:
(2016-10-02, 02:30)mikeb8591 Wrote: Tried #1001 but still see the totally unsync'd audio on recording playback. Audio proceeds far ahead of video, getting worse the longer it plays.

Have you checked your audio offset hasn't accidentally been set forward.

If it is, then it automatically resets when I reload the #0531 image. Even if it was, wouldn't the offset be constant, not increasing the longer it plays?

I see the sound get far ahead of the video. By a couple of minutes, it's several seconds ahead.
solved the clean up issue, seems everyone has them who has a rather "old" db with invalid paths in there. mine had NFS paths in there from back when I used NFS briefly. I used sqlitebrowser (.org) to load the MyVideo.db in the .kodi/Userdata folder and deleted all nfs path entries from the "path" table. no more hangs. Seems to me that there is a timeout issue in that cleanup code.
(2016-10-02, 17:11)mikeb8591 Wrote: If it is, then it automatically resets when I reload the #0531 image. Even if it was, wouldn't the offset be constant, not increasing the longer it plays?

So, you are saying #0531 doesn't have this problem, but later builds do?
Is #0531 the most recent build without the problem (and so #0601 is the first build with the problem)?
If not, then identifying the exact build when it started would be very useful for tracking the problem down.
(2016-10-02, 18:34)popcornmix Wrote:
(2016-10-02, 17:11)mikeb8591 Wrote: If it is, then it automatically resets when I reload the #0531 image. Even if it was, wouldn't the offset be constant, not increasing the longer it plays?

So, you are saying #0531 doesn't have this problem, but later builds do?
Is #0531 the most recent build without the problem (and so #0601 is the first build with the problem)?
If not, then identifying the exact build when it started would be very useful for tracking the problem down.

for #0602 till #0919 I had terrible jerkiness in playback, so I don't know about audio sync issues, but at some point after #0828 and at or before #0919, the jerkiness went away, and I've been seeing the audio issue. #0919 was the next build I loaded after the #0828

And yes you're correct, #0531 doesn't have the audio sync problem for me.
(2016-10-02, 20:10)mikeb8591 Wrote: for #0602 till #0919 I had terrible jerkiness in playback, so I don't know about audio sync issues, but at some point after #0828 and at or before #0919, the jerkiness went away, and I've been seeing the audio issue. #0919 was the next build I loaded after the #0828

And yes you're correct, #0531 doesn't have the audio sync problem for me.

Can you provide a sample file that shows the problem?
New LibreELEC.tv Krypton build #1002: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.7.6 #1 Sun Oct 2 21:06:41 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Sep 21 2016 13:17:10
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 2eaf52cc53435b5ce67253af1487f9a4f9f96e2d (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161002210516-#1002-g26d5070 [Build #1002]

# vcdbg log msg 2>&1 | grep DTOK
002390.320: Kernel trailer DTOK property says yes

# Kernel device tree status: Enabled

Based on tip of LibreELEC.tv master (26d50702, changelog) and tip of XBMC master (6164bd7d, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Minors
Build Details:
  1. XBMC:
    • [skin.estuary] fixes (PR:10607, 3 commits, 4 files changed)
    • Compilation albums - all songs marked means album is compilation (fixes Trac tickets) (PR:10569, 1 commit, 1 file changed)
    • VDPAU: fix draining mixer (PR:10608, 1 commit, 1 file changed)
    • [PVR] Fix ghost timers for certain pvr client addons (PR:10605, 3 commits, 3 files changed)
    • fix font setting reset on skin change (PR:10602, 2 commits, 2 files changed)
    • [estuary] - misc fixes / additions (PR:10612, 1 commit, 8 files changed)
    • drop cookies.dat, not required, not thread safe (PR:10611, 1 commit, 1 file changed)
  2. newclock5:
    • Commits no longer in build:
      • VideoPlayer: allow change of resolution before renderer has been configured (058e7a5e)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [pkg] PR:10610: Resolution: Don't let code assumption from before 2k break behaviour
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Installed #1002 with two kodi crashes before a clean kodi start

kodi debug crash log 1
kodi debug crash log 2

Kodi debug log after clean full kodi start --edit-- Now kodi at idle and will see what happens after a CEC wake from idle in morning
rPi3B+, SanDisk Ultra 8Gb SD, Milhouse kernel_5.x LE ​Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> Onkyo TX-SR608 AV Receiver -> Philips 42" LCD TV
KVIM2 Pro, SanDisk Ultra 8Gb SD, kernel_5.x LE Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> LG 27UD69-W 4K Monitor -> AudioEngine A2+ Speakers
(2016-10-02, 20:57)popcornmix Wrote:
(2016-10-02, 20:10)mikeb8591 Wrote: for #0602 till #0919 I had terrible jerkiness in playback, so I don't know about audio sync issues, but at some point after #0828 and at or before #0919, the jerkiness went away, and I've been seeing the audio issue. #0919 was the next build I loaded after the #0828

And yes you're correct, #0531 doesn't have the audio sync problem for me.

Can you provide a sample file that shows the problem?

Provided previously : 2420580 (post)

Someone said it played fine for them, and I don't think I heard anything else about it.
(2016-10-02, 23:40)mikeb8591 Wrote: Provided previously : 2420580 (post)

Someone said it played fine for them, and I don't think I heard anything else about it.

Are you getting audio out-of-sync errors with this file?
I've tried various settings and can't provoke that.

Are you playing from file menu? (rather than PVR recording menu)

Can you confirm what settings you have for:
omxplayer/mmal
Adjust display refresh rate to match video
Sync playback to display
PLL adjustment
Resample quality
Audio Passthrough
(2016-10-02, 23:33)MikeKL Wrote: Installed #1002 with two kodi crashes before a clean kodi start

kodi debug crash log 1
kodi debug crash log 2

Kodi debug log after clean full kodi start --edit-- Now kodi at idle and will see what happens after a CEC wake from idle in morning
@Milhouse

No problems with kodi this morning and wake up using CEC remote, but last night before retiring for good sleep I accidently knocked a key on bluetooth keyboard which woke up both rpi2, reciever and TV via HDMI

TV screen did not appear to be reciveing video from rpi/kodi correctly so attempted using CEC remote to get further inteaction with kodi interface this combination appeared to create short lock up of kodi/rpi2 (Red & yellow lights lit with no flickering) before 1st Kodi crash and then second kodi crash occured at possibly a normal point on entry into Kodi GUI and PVR channel update.

kodi debug crashlog 3
kodi debug crashlog 4

Is this information still useful?
rPi3B+, SanDisk Ultra 8Gb SD, Milhouse kernel_5.x LE ​Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> Onkyo TX-SR608 AV Receiver -> Philips 42" LCD TV
KVIM2 Pro, SanDisk Ultra 8Gb SD, kernel_5.x LE Testbuild (Kodi 19 Matrix) -> LG 27UD69-W 4K Monitor -> AudioEngine A2+ Speakers
  •   
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159(current)
  • 160
  • 161
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319