•   
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182(current)
  • 183
  • 184
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
(2016-10-27, 01:14)mikeb8591 Wrote: I haven't seen any settings for interlace, even though I've got my menus set to 'expert'. Where are those?

When playing the video, bring up OSD and in video options is deinterlace settings.
Would be interesting to know if setting to "off" avoids the problem. If it does try with "bob".
(2016-10-27, 11:40)sarunu_vedejs Wrote: today I decided to give this another try and installed a fresh 1026.
Are PVR addons supposed to work out of the box or am I missing something?

Yes, they should work out of the box, nothing more to install.

(2016-10-27, 11:40)sarunu_vedejs Wrote: because IPTV Simple client was unable to start, says "Can't load shared library"
the log itself: http://sprunge.us/aaQh

I'm not currently able to reproduce this. I've started with a "clean" .kodi directory, and have no problem enabling PVR IPTVSimple Client.

There is PR10760 which is known to have broken PVR addons but apparently this only affects Windows, and will most likely be reverted in tonight's build.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New LibreELEC.tv Krypton build #1027: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.4 #1 Thu Oct 27 21:05:30 BST 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Oct 25 2016 17:02:22
Copyright (c) 2012 Broadcom
version cd1ab218dc23c84d9e6d984385a57f2471600300 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161027210430-#1027-g43e4f93 [Build #1027]

# Kodi version
Kodi (17.0-BETA5 Git:e2333bf). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (43e4f934, changelog) and tip of XBMC master (e2333bfb, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. ffmpeg: update to 3.1.5-Krypton-Beta5-1 (AMD GPU initial i-frame fix)
  2. Implement seeking with numeric input
  3. Fix zip addon installs (PR:10794)
  4. Restructure the pll adjust code to avoid adjustment when sync display is disabled
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • add valgrind to debug builds (PR:884, 2 commits, 2 files changed)
    • hyperion: update to 355a324, enable qt5 (PR:856, 6 commits, 10 files changed)
    • lcdd: initial addon (PR:837, 3 commits, 27 files changed)
    • Decommission PKG_PRIORITY (PR:886, 1 commit, 4 files changed)
    • config/functions: change debug_strip syntax (PR:889, 1 commit, 1 file changed)
    • config/path: remove PKG_PRIORITY (PR:890, 1 commit, 1 file changed)
    • linux: add support for VIA82XX audio in Generic builds (PR:859, 1 commit, 1 file changed)
    • projects/WeTek_Play_2: Enable CONFIG_DYNAMIC_DEBUG - it is required by WeTek DVB module (PR:891, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • FIX: [droid;apps] handles missing res icon (PR:10777, 1 commit, 3 files changed)
    • Fade the current controller while mapping its buttons (PR:10761, 1 commit, 4 files changed)
    • Backport Windowing stuff from SPMC (PR:10743, 6 commits, 11 files changed)
    • SeekHandler: handle the seeking with numeric input. (PR:10769, 4 commits, 6 files changed)
    • [skins] add seek label to video fullscreen (PR:10786, 1 commit, 2 files changed)
    • libdvd/Makefile: cross-compile, allow to specify the ar command (PR:10782, 0 commits, 0 files changed)
    • ActiveAEFilter: Add missing include for avcodec_fill_audio_frame (PR:10791, 1 commit, 1 file changed)
    • Change splash db upgrade logic (PR:10731, 1 commit, 8 files changed)
    • Revert "[xbmc][win]Build addons with debug info on Windows" (PR:10793, 1 commit, 3 files changed)
  3. libcec:
    • fixed: removed debian Replaces/Provides/Conflicts (cf438566)
  4. pvr.vbox:
    • Fixed tabs, comments, redundant braces and method change (std:Confusedize()>0) to (!std::empty()) (PR:145, 1 commit, 6 files changed)
  5. newclock5:
    • New commits in this build:
      • bump dep to 4.0.0 (5573282e)
      • fixed: wrong label used in 41621bcc99be98f0b2e9e4845564894a16348ba3 (45fe2ca3)
      • bump dep to 4.0.0 (bad7bc5f)
      • squash: Restructure the pll adjust code to avoid adjustment when sync display is disabled (ccc01028)
      • MMAL: Avoid advanced deinterlace when using software decode and HD resolution (2a3e8807)
    • Commits no longer in build:
  6. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: ffmpeg: update to 3.1.5-Krypton-Beta5-1
    • Added: [pkg] PR:10794: [addons] make sure temp dir exists before running CFileOperationJob
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
New #1026 which includes libcec4 fixed issue with AVR automatically powering on.

Thanks all!
(2016-10-27, 11:48)bleep42 Wrote: In that case sounds like your licence key isn't being recognised.
Press the letter o key on your keyboard while playing one of these videos an information display should appear, the top item "Video decoder" should have (HW) on the end of the line, if it says (SW) you need to investigate why your licence key isn't being used.

Nope, I've got both available licenses:

LibreELEC (community) Version: devel-20161027210429-#1027-g43e4f93
LibreELEC git: 43e4f934e3b52d079504eae0a59d83264b6e2b07
livingroom:~ # vcgencmd codec_enabled MPG2
MPG2=enabled
livingroom:~ # vcgencmd codec_enabled WVC1
WVC1=enabled
livingroom:~ #

(2016-10-27, 11:48)bleep42 Wrote: To change the deinterlacing method, wave your mouse around while watching one of these videos, at the right hand side of the display is the settings icon (a cog) move the mouse over this and a menu will pup up, with "video settings" as an option, select that and the top item in the list is the deinterlace settings.
I found all this out by doing searches.
Regards, Kevin.

(2016-10-27, 15:26)popcornmix Wrote: When playing the video, bring up OSD and in video options is deinterlace settings.
Would be interesting to know if setting to "off" avoids the problem. If it does try with "bob".

Ding-ding-ding!!! This is it, I can use anything but 'advanced' or 'auto' (which presumably is using 'advanced')

'off', 'bob(half)', 'bob' and 'advanced(half)' all seem to fix the a/v sync issue.

I didn't realize there was a video context menu, I thought all the settings were in the the player settings.

Thanks for the help on this, I can finally stay near the tip again!
hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?
(2016-10-28, 13:22)mezo Wrote: hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?

What does "vcgencmd get_throttled" report after you have got some continuity errors.
(2016-10-28, 00:39)mikeb8591 Wrote: Ding-ding-ding!!! This is it, I can use anything but 'advanced' or 'auto' (which presumably is using 'advanced')

'off', 'bob(half)', 'bob' and 'advanced(half)' all seem to fix the a/v sync issue.

I didn't realize there was a video context menu, I thought all the settings were in the the player settings.

Thanks for the help on this, I can finally stay near the tip again!

I notice you have a Pi2. One difference between Pi2 and Pi3 on GPU side is Pi3 defaults to "core_freq=400". Can you try adding that to config.txt, reboot, and then try advanced deinterlace again?
(2016-10-28, 13:22)mezo Wrote: hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?

I use SSD hard drive instead of MicroSD since 2 days. At the beginning I had also short interruptions but now runs very well.
Important is possibly the power supply, mine is 5.1V 2500mA. I also think the speed of the storage medium is important.
[1x RPi3]#[ AV Receiver - Marantz NR1506 ]#[ TV Panasonic TX-50EXW784 ]#[ NAS @ OMV 4.1.xx (Arrakis) on Banana Pi ]#[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
(2016-10-28, 13:25)popcornmix Wrote:
(2016-10-28, 13:22)mezo Wrote: hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?

What does "vcgencmd get_throttled" report after you have got some continuity errors.
LibreELEC-wz:~ # vcgencmd get_throttled
throttled=0x0


(2016-10-28, 13:41)Aux_ Wrote:
(2016-10-28, 13:22)mezo Wrote: hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?

I use SSD hard drive instead of MicroSD since 2 days. At the beginning I had also short interruptions but now runs very well.
Important is possibly the power supply, mine is 5.1V 2500mA. I also think the speed of the storage medium is important.
im using the original power supply for the rpi3 5V/2,5A. my usb stick is a SANDISK ULTRA FIT USB 3.0, which performs better than my sd card according to the benchmarks i made.
(2016-10-28, 13:22)mezo Wrote: hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?

Can you create an issue here: https://github.com/raspberrypi/firmware/issues
It is possible the USB boot is leaving the USB in a different state than an sdcard boot. We'll need Gordon (the USB boot guy) to comment.
(2016-10-28, 15:19)popcornmix Wrote:
(2016-10-28, 13:22)mezo Wrote: hey,
i noticed alot of continuity errors from tvheadend when using usb boot. i assume usb boot consumes to much power from usb and there isnt enough for my tv card anymore?

Can you create an issue here: https://github.com/raspberrypi/firmware/issues
It is possible the USB boot is leaving the USB in a different state than an sdcard boot. We'll need Gordon (the USB boot guy) to comment.

done. i hope my report is good enough. i can provide additional informations, if something is missing. https://github.com/raspberrypi/firmware/issues/676
I watch Bloomberg TV using IPTV Simple client. It is the only feed I use. It works fine on build #1024 but is broken on all subsequent builds. All I get is 0% buffering.

Here's a log: http://sprunge.us/bQDi

Nothing jumped out at me, but I don't know what to look for.

Thanks,

Bill
(2016-10-28, 16:36)bill_orange Wrote: I watch Bloomberg TV using IPTV Simple client. It is the only feed I use. It works fine on build #1024 but is broken on all subsequent builds. All I get is 0% buffering.

Here's a log: http://sprunge.us/bQDi

Can you enabled debug logging and FFMPEG component specific logging and capture another log?
I have not done debug logging in a while. Does this contain what you are looking for?

http://sprunge.us/BcTV
  •   
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182(current)
  • 183
  • 184
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319