•   
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195(current)
  • 196
  • 197
  • 218
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)
hi bill,

i do not have any Problems on Win32, Kodi-core or yatse (android) if i have my settings on al Raspberries to Webserver port 8082! with all http-interfaces.
Doldi,

It did not work for me. I tried port 8082. I had never tested it on Yatse. I does not work on Yatse either. Any ideas?

What Browser are you using?
@bill: on my hifiberry-Rpi3 is Arch working, on the Rpi3 over HDMI is only the default WebInterface....but i have tested some others also (working)

Do you have enabled all in the Settings on Kodi?
Ok - i have static ip's on my network ofer the Fritz!box - you also?
(2016-11-13, 16:50)mcelliott Wrote: Sod's law, but after hours of searching, I find the solution after I post.

https://forum.libreelec.tv/thread-2319.html

Once I added

192.168.0.5 SERVER

to hosts.conf and rebooted, all the problems are fixed.

Do we have any idea why this would be?

Thanks,

Mark

After the Samba config change in #1018 there have been a few (2-3) reports of connection issues, which I suspect were down to name resolution failures.

Restarting _every_ networked device on your network may help. Avoiding hostnames definitely helps.

Unfortunately Samba is a rather fragile beast, and even apparently beneficial changes such as those in #1018 can upset an apparently working network until all members are back in sync and on the same page. It's possible your network (or maybe only part of it) is now using a different "master browser" than it was before which may result in broken name resolution, hence restarting all devices may give them a chance to re-establish a new and consistent master browser. After #1018, LibreELEC devices will no longer attempt to become local master browsers as they might have done before.

This is the thread that prompted the changes.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
here is my screenshot with
http://192.168.XXX.XXX:8082/jsonrpc?request={ "jsonrpc": "2.0", "id": 1, "method": "Input.ExecuteAction", "params": { "action": "screenshot" }}
on GoogleChrom:

Image
(2016-11-13, 19:35)Milhouse Wrote:
(2016-11-13, 16:50)mcelliott Wrote: Sod's law, but after hours of searching, I find the solution after I post.

https://forum.libreelec.tv/thread-2319.html

Once I added

192.168.0.5 SERVER

to hosts.conf and rebooted, all the problems are fixed.

Do we have any idea why this would be?

Thanks,

Mark

After the Samba config change in #1018 there have been a few (2-3) reports of connection issues, which I suspect were down to name resolution failures.

Restarting _every_ networked device on your network may help. Avoiding hostnames definitely helps.

Unfortunately Samba is a rather fragile beast, and even apparently beneficial changes such as those in #1018 can upset an apparently working network until all members are back in sync and on the same page. It's possible your network (or maybe only part of it) is now using a different "master browser" than it was before which may result in broken name resolution, hence restarting all devices may give them a chance to re-establish a new and consistent master browser. After #1018, LibreELEC devices will no longer attempt to become local master browsers as they might have done before.

This is the thread that prompted the changes.

Thanks for your comments. I did already reboot my modem/router and all computers on the network, and this didn't help. The only thing that I found helped was editing the hosts.conf file.

I'm happy to do more testing if you can tell me what will be useful.

Best wishes,

Mark
(2016-11-13, 06:21)3DBuff Wrote: I don't know if this is me and my system but the recent releases have issue playing 3D ISO files in true Frame Packing mode.
I didn't get a chance to find exact release causing this. #1028 that I've been using recently works fine. #1111 and #1112 will display 2D image out of 3D ISO in frame packing mode. The screen is flat 2D only but the signal is Frame Packing.

I confirm, having the same issues playing 3D ISO files.
Maybe one of the changes made in #1111 needs a review?
(2016-11-13, 20:16)mcelliott Wrote: Thanks for your comments. I did already reboot my modem/router and all computers on the network, and this didn't help. The only thing that I found helped was editing the hosts.conf file.

I'm happy to do more testing if you can tell me what will be useful.

Best wishes,

Mark

I don't have any more suggestions, I'm afraid. Using hostnames is generally not recommended and best avoided if possible. Adding the entry in hosts.conf is probably the best solution for now. Avoiding smb for anything serious (nfs is far more reliable) is just about my only other suggestion! Smile
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I can not stream channels from IP TV anymore, worked before but started about 2 days ago.
Log shows error for creating demuxer:
http://sprunge.us/JjVW
I can also confirm the problem with 3D ISO files playing in 2D with build 1112. The other 3D fomats MVC MKV, HSBS and HTAB still look to be working.
(2016-11-13, 20:37)Milhouse Wrote:
(2016-11-13, 20:16)mcelliott Wrote: Thanks for your comments. I did already reboot my modem/router and all computers on the network, and this didn't help. The only thing that I found helped was editing the hosts.conf file.

I'm happy to do more testing if you can tell me what will be useful.

Best wishes,

Mark

I don't have any more suggestions, I'm afraid. Using hostnames is generally not recommended and best avoided if possible. Adding the entry in hosts.conf is probably the best solution for now. Avoiding smb for anything serious (nfs is far more reliable) is just about my only other suggestion! Smile

Is it possible to have NFS shares on Windows 10 ?
(2016-11-13, 20:57)mcelliott Wrote: Is it possible to have NFS shares on Windows 10 ?

Look here
[1x RPi3]#[ AV Receiver - Marantz NR1506 ]#[ TV Panasonic TX-50EXW784 ]#[ NAS @ OMV 4.1.xx (Arrakis) on Banana Pi ]#[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
(2016-11-13, 20:49)pepepenk Wrote: I can not stream channels from IP TV anymore, worked before but started about 2 days ago.
Log shows error for creating demuxer:
http://sprunge.us/JjVW

Read this closely followed by the forum rules (wiki) on piracy and banned add-ons (wiki).
| Banned add-ons (wiki) | Forum rules (wiki) | VPN policy (wiki) | First time user (wiki) | FAQs (wiki) | Troubleshooting (wiki) | Add-ons (wiki) | Free content (wiki) | Debug Log (wiki) | Free Movies/TV Shows |
New LibreELEC.tv Krypton build #1113: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.7 #1 Sun Nov 13 21:04:52 GMT 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Nov  6 2016 16:30:41
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 4150eddb59ec25e6f328f5efbc6d222d8861dc93 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161113210347-#1113-geb2d020 [Build #1113]

# Kodi version
(17.0-BETA6 Git:904ff00). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (eb2d0206, changelog) and tip of XBMC master (904ff004, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New 4.8.7 kernel
  2. Enable CONFIG_I2C_BCM2835=m (see PR:1716)
  3. Experimental limit libass cache size depending on arm memory size
Build Details:
  1. XBMC:
    • Fix PS4 triggers and accelerometers from skipping in the controller dialog (PR:10910, 7 commits, 50 files changed)
    • VideoPlayer: hls fixes (PR:10913, 2 commits, 1 file changed)
    • FIX: make CodecInfo a synonym of PlayerProcessInfo (PR:10919, 1 commit, 1 file changed)
    • [cosmetics] skin.xml -> addon.xml (PR:10914, 1 commit, 1 file changed)
  2. peripheral.joystick:
    • Fix PS4 triggers and accelerometers from skipping in the controller dialog (PR:64, 10 commits, 31 files changed)
    • [buttonmaps/directinput] Add map for 3rd-party GameCube adapter (91f760aa)
    • [directinput] Fix crash on windows exit (d2ef0aaf)
  3. newclock5:
    • New commits in this build:
      • [rbp] Experimental limit libass cache size depending on arm memory size (a5d2fe08)
      • paplayer: fix replay gain (977d5d78)
      • mvc: test: report true for SupportsExtention (5c2862ac)
    • Commits no longer in build:
      • VideoPlayer: fix c/p error in HLSSelectProgram (9378bbf4)
      • VideoPlayer: ffmpeg demuxer - discard all unneeded streams (83426e9d)
  4. kernel 4.8.y:
    • New commits in this build:
      • i2c: bcm2835: Fix hang for writing messages larger than 16 bytes (fc2ec1cd)
      • i2c: bcm2835: Protect against unexpected TXW/RXR interrupts (224de5f5)
      • i2c: bcm2835: Use dev_dbg logging on transfer errors (89f25875)
      • i2c: bcm2835: Can't support I2C_M_IGNORE_NAK (c4994fe4)
      • i2c: bcm2835: Add support for Repeated Start Condition (84cc5ca7)
      • i2c: bcm2835: Support i2c-dev ioctl I2C_TIMEOUT (9eb66604)
      • i2c: bcm2835: Add support for dynamic clock (e914e5a0)
      • i2c: bcm2835: Add debug support (d60e7252)
      • config: Enable i2c-bcm2835 (d26752d5)
      • BCM270X_DT: Use i2c-bcm2835 as default (f280fc89)
      • BCM270X_DT: Add fallback overlay for i2c-bcm2708 (73824e51)
      • clk: bcm2835: Clamp the PLL's requested rate to the hardware limits. (6166f41b)
      • config: Add CONFIG_HTU21 module (438f9d50)
      • config: Add SECOMP options from #1698 (0ed7b2db)
      • Revert "Revert "Register the clocks early during the boot process,"" (79d1f77b)
    • Commits no longer in build:
      • Merge pull request #1710 from Electron752/rpi-4.8.y (0df71cc3)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:931: linux: update to 4.8.7
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-11-13, 19:39)doldi Wrote: here is my screenshot with
http://192.168.XXX.XXX:8082/jsonrpc?request={ "jsonrpc": "2.0", "id": 1, "method": "Input.ExecuteAction", "params": { "action": "screenshot" }}
on GoogleChrom:

]*image deleted see prior post*

Thanks for the info.

Your screen looks very much like mine with only incidental differences. I am not running a static IP. I seems to be that is unlikely to be the problem since I can connect, and play KODI remotely through the web interface. The only problem is having sound come out the local device (stream) from Kodi remotely.

I strikes me as unlikely to be the Choir front end or the browser since I am seeing the same behavior in Yatse.

Here is a log file.

http://sprunge.us/eYTj
  •   
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195(current)
  • 196
  • 197
  • 218
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.63 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0)4.6319