•   
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180(current)
  • 181
  • 182
  • 187
  •   
  Thread Closed
v17 LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0)
New LibreELEC.tv Krypton build #1124: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.8.10 #1 SMP Thu Nov 24 21:08:47 GMT 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161124210732-#1124-g405c39f [Build #1124]

# Kodi version
(17.0-BETA6 Git:17.0-beta5-e92818a). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (405c39f6, changelog) and tip of XBMC master (30d4d28b, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Bump systemd 232
  2. Bump Python 2.7.12
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • timezone-data: convert to new tzdata and tzcode packages (PR:940, 1 commit, 3 files changed)
    • repository.kodinerds: fix icons (PR:984, 1 commit, 3 files changed)
    • libopenmpt: fix leftover from version bump (PR:983, 1 commit, 1 file changed)
    • scripts/create_addon: copy fanart to buildfolder too (PR:985, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • fixed: use correct type for time parameter in UPnPPlayer (PR:10977, 1 commit, 2 files changed)
    • Speed up startup time for movies in split rar archives. (PR:9925, 1 commit, 1 file changed)
    • use debug logging for missing textures (PR:10547, 1 commit, 1 file changed)
  3. kodi-theme-Estuary:
  4. pvr.iptvsimple:
    • Increase logging, parse M3U files lacking EXTM3U marker. (PR:83, 1 commit, 2 files changed)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:958: Python: update to 2.7.12
    • Added: [env] PR:980: systemd: update to 232
    • Added: [pkg] PR:10982: [PVR] fix recordings window subfolder listings
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Hi There.

New to this forum. Great project on Libreelec!

I've updated Libreelec to the last nightly build, running on a Z8300 Cherry Trail box (Intel) (Was WIndows 10). Video is fine via HDMI and I get picture and sound. Issue I have is no sound output from MP3's / Spotify streams etc. The sound starts quickly, for a few seconds, stops, locks Kodi and causes a restart of Kodi, every time. The ALSA driver is in play and HDMI is connected to a Yamaha amp. Only other sound driver referenced is Blue Tooth, not in use.

Personally I'd expect video issues, not simple MP3/AAC sound problems. Is there anything I can do, log, to try and resolve this. Ive tried disable pass through/enable, video output changes all to no avail. No settings within Kodi change the outcome of the Kodi restart in Libreelec.

Apart from this I have Spotify working, plex kodi connect, chrome browser working, and its fine most of the time, except no sound from any form of music, including Radio tuners...

Any help appreciated, and happy to sacrifice current setup and overwrite as needed.

Thanks.
(2016-11-25, 00:28)gazzauk71 Wrote: Hi There.

New to this forum. Great project on Libreelec!

Upload your crashlog (see note #4, first post), then post your link.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Thanks Milhouse.

You pointed me in the direction of the logs, so I had a look at the stacks upwards and found reference to a thread each time for waveforhue, which is a visualiser for audio, that was set! I removed it and set to none. Surprise Music now plays through to the amp! I'll try a few other things to check, but I guess that that addon is no good in Kodi 17 or something and crashes the audio player!

Thanks again, any further issues as I'm going to use the box with your builds on as 'live', I'll let you know. I'll continue to update daily as much as possible. Cheers!
(2016-11-24, 09:16)Diodato Wrote:
(2016-11-24, 01:53)Milhouse Wrote:
(2016-11-23, 22:27)Diodato Wrote: Recent builds have this problem:
HW VAAPI decoding of PAL MPEG2 using software deinterlacing (Deinterlace/Bob) gives black screen during FF.
Doesn't happen on NTSC material.

Can you identify the first build with this issue?

This morning before heading for work did some tests. And I was too hasty to say "recent". I tried all the way up to build #1013 and I still get a black screen when FastForwarding, but not Rewinding. This evening I'll try with the 7.0.2 Jarvis or continue going backwards with the Krypton builds.
I use the Chromebox (CN60) so it's an Intel Celeron 2955U. No dual boot, HDMI output. My Kodi GUI is set to [email protected] with VAAPI HW decoding for all compressions alongside Yadif deinterlacing. The playback PAL files are just simple European Satellite MPEG2 captures (no recompression whatsoever) so just pure Transport streams. Happens as well with Program streams (VOB files) from DVD rips. Like I wrote before using one of the hardware VAAPI deinterlace methods doesn't cause the black screen when FF-ing, only one of the software ones. And only PAL 50i files. I'll also post a log file from the most recent build just in case.
I'm curios if anybody can reproduce what I'm experiencing. I believe I have narrowed down the conditions of when its happening.

I'm giving up. Tested up to build #0815 and the problem is always present. Guess I was always using different deinterlacing and was convinced I was using Yadif. Also I stand corrected the problem is present in NTSC files as well.

So HW VAAPI MPEG2 decoding with software deinterlacing (Interlaced/Bob) during FF gives black screen. At least in my case.

Tested the 7.0.2 Jarvis with the same files and the problem is not present. Guess it's Krypton.
hi there,

Switched to LibreELEC (Krypton) v7.90.008 ALPHA two days ago and found FTDI FT232R based IR remote (e.g. MonCaso 312/320 case) is not working anymore. It used to work just fine with OpenElec.I followed this WiKi: http://wiki.openelec.tv/index.php/MonCas...TDI_FT232R (actually written by me), which worked every time in OpenELEC but LibreELEC. Any one has any idea? Really appreciate any help.

The full system-log here: http://sprunge.us/UNJR

-San
MINIX Neo U9-H | Pioneer SC-LX701 | KEF Q50 | KEF T301c | KEF KHT3005SE-W | LG OLED55C7 | OpenELEC
New LibreELEC.tv Krypton build #1125: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.8.10 #1 SMP Fri Nov 25 21:05:43 GMT 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161125210425-#1125-gf7dc40c [Build #1125]

# Kodi version
(17.0-BETA6 Git:17.0-beta5-e92818a). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (f7dc40c2, changelog) and tip of XBMC master (c7bf547a, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Merge /usr
  2. Official LE setttings icon Estuary skin support (known issue: currently two icons)
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • systemd: update to 232 (PR:980, 2 commits, 8 files changed)
    • Python: update to 2.7.12 (PR:958, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • Fix digital buttons with analog actions only sending one action (PR:10968, 1 commit, 2 files changed)
    • Controller dialog: Fix Kodi actions sent after mapping final analog stick (PR:10966, 1 commit, 6 files changed)
    • Fix inotify (PR:10978, 2 commits, 3 files changed)
    • [PVR] Guide window: Fix crash (accessed grid index out of bounds). (PR:10984, 1 commit, 1 file changed)
    • [listprovider] whitelist mediatypes which may get opened in VideoInfo… (PR:10949, 1 commit, 1 file changed)
    • Fixed missing binary addons (PR:10967, 1 commit, 1 file changed)
    • [PVR] fix recordings window subfolder listings (PR:10982, 2 commits, 2 files changed)
  3. kodi-theme-Estuary:
    • move imagewidget out of grouplists (3daa9851)
    • fix imagewidget pos for addonlauncher (9d300b9a)
    • livetv main menu vis fix (8714393e)
    • add weather to top bar (#120) (30e92481)
    • cleanup (9da3ea38)
    • move time sublabel out of grouplist (08309135)
    • time sublabel alignment (b6ee0ff4)
    • another imagewidget pos fix (a87503ae)
    • dont show breadcrumbs sublabel for PVRGuide (edb26b4f)
    • radiobutton for playlist shuffle button (c3874a19)
    • width for eventlog grouplist (56daaa95)
    • settings: add support for conditional LibreELEC settings icon (cbcee29a)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:805: merge /usr like it's 2012
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-11-26, 00:14)MacUsers Wrote: hi there,

Switched to LibreELEC (Krypton) v7.90.008 ALPHA two days ago and found FTDI FT232R based IR remote (e.g. MonCaso 312/320 case) is not working anymore. It used to work just fine with OpenElec.I followed this WiKi: http://wiki.openelec.tv/index.php/MonCas...TDI_FT232R (actually written by me), which worked every time in OpenELEC but LibreELEC. Any one has any idea? Really appreciate any help.

The full system-log here: http://sprunge.us/UNJR

-San

The driver appears to be loading correctly. Can you post the output from "lsmod | sort" when run on OpenELEC and LibreELEC.

There have been several kernel updates since your OpenELEC version so please check nothing has changed there which may mean your guide is no longer accurate. In addition, LibreELEC is based on LIRC 0.9.4 while OpenELEC uses an older version. Are you able to confirm if input is being received on /dev/ttyUSB0?
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
It appears to be similar, apart from the size. Two outputs are pasted below:

=== LibreELEC ===============
Code:
LibreELEC (community) Version: 7.90.008
htpc:~ # lsmod|sort
Module                  Size  Used by
8021q                  17663  0
asus_atk0110            9217  0
bluetooth             288417  5 btrtl,btintel,btbcm,btusb
btbcm                   5983  1 btusb
btintel                 6584  1 btusb
btrtl                   4128  1 btusb
btusb                  27833  0
ftdi_sio               37732  1
snd_hda_codec          80804  2 snd_hda_intel,snd_hda_codec_hdmi
snd_hda_codec_hdmi     32481  1
snd_hda_core           42313  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hda_codec_hdmi
snd_hda_intel          21933  1
snd_hwdep               5354  1 snd_hda_codec
usbserial              20761  3 ftdi_sio
----------------------------------------------
htpc:~ # lsusb|grep FT232
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 Serial (UART) IC

=== OpenELEC ================
Code:
OpenELEC (official) Version: 6.95.3
htpc:~ # lsmod|sort
Module                  Size  Used by
8021q                  15457  0
asus_atk0110            8506  0
bluetooth             237339  5 btbcm,btrtl,btusb,btintel
btbcm                   5471  1 btusb
btintel                 5560  1 btusb
btrtl                   3488  1 btusb
btusb                  25197  0
ftdi_sio               35761  1
snd_hda_codec          70140  2 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel
snd_hda_codec_hdmi     31862  1
snd_hda_core           28290  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel
snd_hda_intel          20100  3
snd_hwdep               4819  1 snd_hda_codec
usbserial              18801  4 ftdi_sio
----------------------------------------------
htpc:~ # lsusb|grep FT232
Bus 003 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 Serial (UART) IC

What else I can check to confirm if the input is being received on /dev/ttyUSB0 ??

-San
MINIX Neo U9-H | Pioneer SC-LX701 | KEF Q50 | KEF T301c | KEF KHT3005SE-W | LG OLED55C7 | OpenELEC
(2016-11-26, 01:34)MacUsers Wrote: What else I can check to confirm if the input is being received on /dev/ttyUSB0 ??

You can try build #1125x which has CONFIG_USB_MON=m enabled: Generic

With build #1125x you can enable usbmon and see what data is coming from the FTDI USB device:
Code:
modprobe usbmon
cat /sys/kernel/debug/usb/usbmon/3u | grep ":002:"

where 3 is the bus, and 002 is the device (check the current FTDI bus/device using lsusb)

Then press some buttons on the remote and see what appears - it might be gibberish, but this is the best I can suggest (there might be better options from other people).

This page may be helpful: https://www.kernel.org/doc/Documentation/usb/usbmon.txt
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
I updated to #1125 and the option to enable Bluetooth was missing in the LibreELEC settings. My Harmony remote, connected through Bluetooth, would not work. I went back to #1124 and the option was present and remote working again.
(2016-11-26, 08:02)cableant Wrote: I updated to #1125 and the option to enable Bluetooth was missing in the LibreELEC settings. My Harmony remote, connected through Bluetooth, would not work. I went back to #1124 and the option was present and remote working again.

Thanks, Bluetooth also seems to be non-functional on RPi3 too. Best guess right now would be something wonky with the /usr PR:805 - will try and get fixed for the next build.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(2016-11-26, 08:30)Milhouse Wrote:
(2016-11-26, 08:02)cableant Wrote: I updated to #1125 and the option to enable Bluetooth was missing in the LibreELEC settings. My Harmony remote, connected through Bluetooth, would not work. I went back to #1124 and the option was present and remote working again.

Thanks, Bluetooth also seems to be non-functional on RPi3 too. Best guess right now would be something wonky with the /usr PR:805 - will try and get fixed for the next build.


Could have something to do with the settings add-on, I'll have a look

Edit: sorted it. Will be fixed in the next build
"PPC is too slow, your CPU has no balls to handle HD content." ~ Davilla
"Maybe it's a toaster. Who knows, but it has nothing to do with us." ~ Ned Scott
(2016-11-26, 03:23)Milhouse Wrote: You can try build #1125x which has CONFIG_USB_MON=m enabled: Generic

With #1125x installed, I get this sort of scrolling output, with or without pressing any key:

Code:
htpc:~ # modprobe usbmon
htpc:~ # cat /sys/kernel/debug/usb/usbmon/3u|grep ":002:"
ffff88012a208600 1918750569 C Bi:3:002:1 0 2 = 0160
ffff88012a208600 1918750579 S Bi:3:002:1 -115 512 <
ffff88012a208540 1918751572 C Bi:3:002:1 0 2 = 0160
ffff88012a208540 1918751585 S Bi:3:002:1 -115 512 <
ffff88012a208600 1918752567 C Bi:3:002:1 0 2 = 0160
ffff88012a208600 1918752572 S Bi:3:002:1 -115 512 <
ffff88012a208540 1918753568 C Bi:3:002:1 0 2 = 0160
..........
..........

irw still cannot capture anything but It is telling us anything good?

-S
MINIX Neo U9-H | Pioneer SC-LX701 | KEF Q50 | KEF T301c | KEF KHT3005SE-W | LG OLED55C7 | OpenELEC
New LibreELEC.tv Krypton build #1126: Generic
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux NUC 4.8.10 #1 SMP Sat Nov 26 21:08:13 GMT 2016 x86_64 GNU/Linux

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161126210614-#1126-g1a9b633 [Build #1126]

# Kodi version
(17.0-BETA6 Git:17.0-beta5-e92818a). Platform: Linux x86 64-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (1a9b6336, changelog) and tip of XBMC master (3067efc4, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. VideoPlayer: change time parameter of SeekTime from int to double
  2. ffmpeg: update to 3.1.5-Krypton-Beta6
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • docker: update to 1.12.3 (PR:981, 1 commit, 4 files changed)
    • system-tools: add nmon (PR:979, 2 commits, 3 files changed)
    • script.config.vdr: update to 100 (PR:986, 1 commit, 4 files changed)
  2. XBMC:
    • [PVR]Small fixes and optimizations (PR:10986, 2 commits, 6 files changed)
    • VideoPlayer: change time parameter of SeekTime from int to double (PR:10985, 3 commits, 29 files changed)
  3. kodi-theme-Estuary:
  4. inputstream.mpd:
  5. inputstream.rtmp:
    • adapt to api change - DemuxSeekTime (816635c7)
    • bump version to 1.0.3 (55437ac7)
  6. inputstream.smoothstream:
    • inputstream api version bump to 1.0.6 (b15e6e60)
  7. pvr.argustv:
  8. pvr.demo:
  9. pvr.dvblink:
  10. pvr.dvbviewer:
  11. pvr.filmon:
  12. pvr.hdhomerun:
  13. pvr.hts:
  14. pvr.iptvsimple:
  15. pvr.mediaportal.tvserver:
  16. pvr.mythtv:
  17. pvr.nextpvr:
  18. pvr.njoy:
  19. pvr.pctv:
  20. pvr.stalker:
  21. pvr.vbox:
  22. pvr.vdr.vnsi:
  23. pvr.vuplus:
  24. pvr.wmc:
  25. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] patch: ffmpeg: update to 3.1.5-Krypton-Beta6
    • Added: [env] patch: Generic: enable USB_MON=m
    • Added: [env] patch: merged upstream
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
  •   
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180(current)
  • 181
  • 182
  • 187
  •   
  Thread Closed
 
Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 3.91 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for x86_64 (Kodi 17.0)3.9111