Thumbnails

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #1
Hi,

I have Kodi Jarvis running on Libreelec with a Media Portal back end - and it all runs just fine.

One slight issue is that when I look at the list of recordings, none of the thumbnails show - I just get a folder icon.

Am I doing something wrong, is there any way to set these?

Thanks.
find quote
wileecoyote Offline
Senior Member
Posts: 196
Joined: Jul 2010
Reputation: 6
Location: Cary, NC
Post: #2
Use a UNC path rather than a fixed path...

For example, if you had a folder on your D drive called Recordings and you have it shared, change the Recording Folder from "d:\Recordings" to "\\ServerName\Recordings" in the MediaPortal TV Server -> Recording -> Folders tab.

Also, in addition to the thumbnails I found out you could show fanart for series recordings. For example I put a fanart.jpg file in the "The Big Bang Theory" folder under recordings and when I browse The Big Bang Theory folder it shows the fanart. Smile

Good luck!

XBMC PVR Addon Unofficial Builds for Frodo Nightly Builds.
http://www.dotnetdevelopers.net/xbmc
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #3
Do you mean the entry in the MediaPortal TV Server Configuration - Recording Node, Folders tab - Recording folder?

The path I have in there is already a UNC path...

(fan art sound good, I've love to get that going!)
find quote
wileecoyote Offline
Senior Member
Posts: 196
Joined: Jul 2010
Reputation: 6
Location: Cary, NC
Post: #4
Are the thumbs getting created? The tab to the left of the Folders folder is the Thumbs folder. Make sure that "Leave Thumb in recording folder" is checked. (note: you can also set the Time Offset for the thumb there too)

XBMC PVR Addon Unofficial Builds for Frodo Nightly Builds.
http://www.dotnetdevelopers.net/xbmc
(This post was last modified: 2016-05-24 01:15 by wileecoyote.)
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #5
Yes, Autocreate thumbs is ticked and Leave a thumb in recording folder is ticked too.

When I browse to the recording folder I can see there a load of JPGs in there which I guess are the thumbnails...
find quote
hackthis02 Offline
Junior Member
Posts: 19
Joined: Jun 2015
Reputation: 1
Location: Chicago, IL
Post: #6
I had the same issue. Are you leaving the thumbnails in the recording folder?
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #7
Yep - in the recording folder there is a .ts file and jpg for each recording.

... I've still not managed to get this working, I've tried everything suggested.

Would appreciate a solution for this.
find quote
mcelliott Offline
Fan
Posts: 382
Joined: Mar 2015
Reputation: 5
Post: #8
I didn't do anything special to configure this, and they just work. Not helpful I know, but it might be useful to know that it can work.

I have Kodi running on RPi2, and MediaPortal as the backend.
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #9
OK, can I review my settings with you?

Note my PC with MediaPortal is called TVSERVER

Kodi:
There are no settings to set.

MediaPortal backend:

Recording - Folder Tab: Recording folder set to :\\TVSERVER\Recorded TV
Recording - Database import Tab: Recording folder set to :\\TVSERVER\Recorded TV
Recording - Thumbs tab - Autocreate thumbs: Ticked
Recording - Thumbs tab - Leave a thumb in recording folder: Ticked
Timeshifting - Folder tab: Timeshift folder: \\TVSERVER\Timeshift
Plugins - TVServerKodi - Shares Tab, All UNC Recording Paths: \\TVSERVER\Recorded TV
Plugins - TVServerKodi - Shares Tab, All UNC Theshoft Paths: \\TVSERVER\Recorded TV

Am I missing any settings? The recording folder has JPG thumbnail in it and so I guess the recording part is working fine...
find quote
mcelliott Offline
Fan
Posts: 382
Joined: Mar 2015
Reputation: 5
Post: #10
To be honest, I don't have the TV server create the thumbnails at all. Somehow, Kodi appears to generate them and it all seems to take care of itself.
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #11
(2016-07-02 13:01)mcelliott Wrote:  To be honest, I don't have the TV server create the thumbnails at all. Somehow, Kodi appears to generate them and it all seems to take care of itself.

Cool - that would be perfect - How do you do that?
find quote
mcelliott Offline
Fan
Posts: 382
Joined: Mar 2015
Reputation: 5
Post: #12
(2016-07-04 14:59)archie456 Wrote:  
(2016-07-02 13:01)mcelliott Wrote:  To be honest, I don't have the TV server create the thumbnails at all. Somehow, Kodi appears to generate them and it all seems to take care of itself.

Cool - that would be perfect - How do you do that?

That's the point. I don't 'do' anything. It just works!
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #13
What hardware are you running Kodi on and where is MediaPortal hosted?

I'm wondering if its anything to do with that?? (probably a long shot...)
find quote
mo418 Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Aug 2016
Reputation: 0
Post: #14
Just a guess here. Recorded tv folder in Windows is a public and shared folder.

I think there would be an alternate path for this. Something like \\TVserver\C\users\public\recorded tv ( this is from memory, needs double check)

Don't know if that makes sense, but might give it a try!

Have a good day
(This post was last modified: 2016-08-15 01:43 by mo418.)
find quote
archie456 Offline
Fan
Posts: 341
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #15
Thanks for your response.

The desktop PC which does the recording (which the Raspberry Pis connect to, and has MediaPortal install on it), records to a space drive I've placed in it.

I've shared this drive, with access for Everyone - Full Control, in TV Config I've put the UNC path - So I believe I've already done what you suggest.

No thumbnails though...
find quote
Post Reply