GUI crashes / restarts when accessing JPEGs from a specific camera

  Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
mgouin Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Oct 2016
Reputation: 0
Post: #16
Hello, if it can help, here is my debug log:

http://paste.ubuntu.com/24478887/

Also, I'm running Kodi on a raspberry pi 3 with xbian...

Thanks anyway.
find quote
KoPim Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jul 2016
Reputation: 0
Post: #17
Hi
I downloaded dsc00168, dsc00198 and p2180004 on my USB HDD, connected with Pi 2B and Kodi 16.
Perfect viewing, no crashing or other issues.
Problem is not related with camera type, but possibly with internal network.
find quote
kimkl Offline
Grandpa Simpson
Posts: 348
Joined: Mar 2016
Reputation: 3
Location: Holbaek, Denmark
Post: #18
See if popcornmix last comment helps you, he writes that if one jpeg is corrupt, it could crash kodi, and it seems to be exclusive to kodi 16, but try and move the file as he suggest, or consider upgrading or not Big Grin just make a backup of your current kodi
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=277331

Thank you

Grandpa Simpson: Unfortunately, like all true stories, this one has a crappy ending.
Your story's have an ending?
English is not my native language; please excuse typing errors.
Banned Add-Ons
find quote
Discostu Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Apr 2016
Reputation: 0
Post: #19
I experienced exactly the same issue - Kodi just crashed and restarted when attempting to open particular picture files. I recently found out that the crash was caused by large preview images embedded in the picture file. After removing the preview images with exiftool, kodi could open the files without crashing anymore.

For a more detailed answer, please refer to my post in the thread I opened about a year ago on that issue:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=...pid2586729

I used the following exiftool command to remove the preview image:
Code:
exiftool -overwrite_original -r -MPF:All= -Trailer:All= <filename or foldername>

I tried it with one of the images provided above (dsc00198.jpg). Kodi crashed on that image before - no crash after removing the preview image.
(Though it worked in my case, nevertheless you might wanna backup your files before editing them, just in case...)

Hope this is helpful to you.
find quote
Kummikaru Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2017
Reputation: 0
Post: #20
Hi!

I have the same case - no images taken with newer cameras can not be shown. Old Nikon D50 images are ok, Sony RX100markII images fail. Behaviour is following;
Open folder - some image thumbnails are shown, thumbnail display is SLOW. Extremly slow. trying to open an image causes Kodi to be restarted.
Iõm running it on Wetek box, OpenElec, Kodi 16 and Kodi 17 both have had the same behaviour.
I'll try to remove thumbnails from images - let's see what happens..
find quote
Kummikaru Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2017
Reputation: 0
Post: #21
Hi!

Update from my side - stripped the thumbnails. Kodi 17 still crashes....
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 16,928
Joined: Jul 2011
Reputation: 310
Location: Dawn of time
Post: #22
Please share a sample picture because mine runs fine

Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, read this first
Interested in seeing some YouTube videos about Kodi? Go here and subscribe
(This post was last modified: 2017-05-30 21:33 by Martijn.)
find quote
kamikaze2508 Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #23
Hello everybody!

I have the same issue. Since Version 16 Kodi crashes by viewing Pictures from an Debian Linux server connected through an NFS share. With Kodi 15 there where no problems. Nothing was changed since the migration to a newer Version. Currently I use version 17 with OpenELEC (8.0.3 and 8.0.4) on a Wetek Play and two RaspberryPi. On all systems the same problem. If I want to view some Pictures, I try to browse a directory. A few thumbnails are displayed. The thumbnails are extremely slow. After a few seconds, the GUI freezes and a few more seconds later, Kodi restarts. But only Kodi not OpenELEC. The most pictures are taken with a Canon EOS 650D, a Panasonic DMC-LX2 and some Samsung smartphones. This bug is very bad, because one Kodi-Installation is only used for viewing pictures. Since the migration, Kodi is no longer usable. I hope the bug will be fixed soon.

Many thanks to all

kamikaze2508
find quote
Rechi Offline
Team-Kodi Member
Posts: 337
Joined: Feb 2015
Reputation: 4
Location: Austria
Post: #24
(2017-05-30 21:32)Martijn Wrote:  Please share a sample picture because mine runs fine
find quote
Klojum Offline
Team-Kodi Member
Posts: 116
Joined: Nov 2009
Reputation: 1
Location: In a house
Post: #25
@kamikaze2508
We need samples. I mean the photos that make your Kodi box go *boom*.
find quote
sasuke84 Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #26
Check the debugging in settings/system. And also i heard lots of issue about 16.1
find quote
Post Reply