Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,230
Joined: Jan 2011
Reputation: 670
Post: #2476
(2017-07-16 19:23)CygnusHyoga Wrote:  With the build #0715 in RPi3, I have the same problem like in the #0714...bootup ok, and the freeze without ssh. I've rollback to #0713

No crashlog, no problem.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
garbear Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 1,866
Joined: Dec 2010
Reputation: 116
Location: city of angels
Post: #2477
I just opened PR12513. I mention this because it fixes some CEC setting issues I've seen in this thread.

BTC: 1JtXwJdGdE9YnYgThWBT2StFCU5sEYkbVD (personal), https://kodi.tv/contribute/donate-bitcoin (foundation). Donations in the form of controllers, especially ones that don't work in Kodi, are also appreciated.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,230
Joined: Jan 2011
Reputation: 670
Post: #2478
Many thanks @garbear, I'll give it a test and hopefully include in future builds (assuming it doesn't merge beforehand etc.).

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 13,230
Joined: Jan 2011
Reputation: 670
Post: #2479
@canadagolffan: are you able to help test a new rtl8812au driver?

gordboy has announced that he has made available a new v5.2.9 driver (the current driver in these builds is v5.1.5 from paspro).

I've uploaded build #0717r: RPi2

This is the same as #0717 but with the following changes:
1. v5.2.9 rtl8812au driver from gordboy
2. PR12513 from garbear (many thanks, Peripherals button is working again!)

As the gordboy driver is so new I'd like to get some feedback to determine if it's better/worse/same as v5.1.5, and then make a decision about changing repository (again). Until then, regular/scheduled builds will continue with paspro and v5.1.5.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Cosmicbase Offline
Member
Posts: 50
Joined: Jul 2017
Reputation: 1
Location: Regensburg
Post: #2480
Hello, has anyone of you the login in the YouTube Addon tried. How can I reproduce the error?
If I make the 2 steps registration is not logged in.
The problem should all have.

Please help

Greetings Cosmicbase
find quote
Cosmicbase Offline
Member
Posts: 50
Joined: Jul 2017
Reputation: 1
Location: Regensburg
Post: #2481
(2017-07-16 19:23)CygnusHyoga Wrote:  With the build #0715 in RPi3, I have the same problem like in the #0714...bootup ok, and the freeze without ssh. I've rollback to #0713

Maybe you have dtoverlay = lirc-rpi enabled in config.txt?
If so, change to dtoverlay = gpio-ir

I use it for the RemotePi an IR remote controller for switching on and off with remote control. ,

Greetings Cosmicbase
(This post was last modified: 2017-07-17 05:03 by Cosmicbase.)
find quote
CygnusHyoga Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Jul 2013
Reputation: 1
Location: Madrid, Spain
Post: #2482
(2017-07-17 01:33)Milhouse Wrote:  
(2017-07-16 19:23)CygnusHyoga Wrote:  With the build #0715 in RPi3, I have the same problem like in the #0714...bootup ok, and the freeze without ssh. I've rollback to #0713

No crashlog, no problem.


Hi, I attach the crashlog for #0715

http://sprunge.us/TaAM
find quote
canadagolffan Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Aug 2015
Reputation: 0
Post: #2483
(2017-07-17 03:29)Milhouse Wrote:  @canadagolffan: are you able to help test a new rtl8812au driver?

gordboy has announced that he has made available a new v5.2.9 driver (the current driver in these builds is v5.1.5 from paspro).

I've uploaded build #0717r: RPi2

This is the same as #0717 but with the following changes:
1. v5.2.9 rtl8812au driver from gordboy
2. PR12513 from garbear (many thanks, Peripherals button is working again!)

As the gordboy driver is so new I'd like to get some feedback to determine if it's better/worse/same as v5.1.5, and then make a decision about changing repository (again). Until then, regular/scheduled builds will continue with paspro and v5.1.5.

Updating to 0717R as you suggested:

Forcing back an AC connection, its working great! 15 minutes in, doing some seeking, pausing, rewinding, etc, I have not yet seen one pause/hang. (add another 30 minues of playing, and still not one hang/pause)

Iperf tests also giving 250+ mbps, so its definitely an AC connection.

Tests were done on ~11mbps h264 and a 24 mbps h264 mkvs

No log attached, but if you want one, I can. No pings dropped either.

Wish others could test though, as its wireless, lots of other factors, lol. But as of now, I would say its perfect performance.

Code:
--- 192.168.2.168 ping statistics ---
452 packets transmitted, 452 received, 0% packet loss, time 451538ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.307/3.034/60.708/4.362 ms
(This post was last modified: 2017-07-17 14:02 by canadagolffan.)
find quote
Doktor-X Offline
Senior Member
Posts: 179
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #2484
am i only one that is having problem installing newer build after 504 on pi1?
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,922
Joined: Feb 2011
Reputation: 331
Post: #2485
(2017-07-17 14:37)Doktor-X Wrote:  am i only one that is having problem installing newer build after 504 on pi1?

Only one I've heard of. Perhaps you could describe the problem.
find quote
Malocher Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Location: German
Post: #2486
Be the build #0717r hangs Kodi while booting with the logo and the alpha letter.
Only on the 2nd or 3rd time is Kodi booting

Kodi Log : https://pastebin.com/wujDb5iT
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,922
Joined: Feb 2011
Reputation: 331
Post: #2487
Phil has spotted a problem with a kernel commit which could cause occasional failure to boot on Pi0W and Pi3. He's working on it - we'll either have a fix or revert that commit for next build.
find quote
bill_orange Offline
Senior Member
Posts: 205
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #2488
(2017-07-17 15:42)popcornmix Wrote:  Phil has spotted a problem with a kernel commit which could cause occasional failure to boot on Pi0W and Pi3. He's working on it - we'll either have a fix or revert that commit for next build.

I am also experiencing KODI hangs. I am not sure if it is the same problem. When I try to load an update KODI hangs about a third of the way in. I tried loading the update by copying it into .update using WinSCP. Same thing. I turned off wireless, turned on wired and hooked up an access point. All was then well. I looked in temp for the relevant crashlog. I am not sure if I caught it.

I am running a RP3. This problem started about three builds ago. Perhaps the problem is that new network driver. If it is, every RP3 user ought to have the same problem.


Crashlog: https://1drv.ms/u/s!AmXKqAwyCrbxheUWpuYvyttQpN6W0g

Bill
find quote
lfarkas Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Jan 2015
Reputation: 0
Post: #2489
with this image the usb ports are not working on Pi3 while working on Pi2 is it a known bug?
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,922
Joined: Feb 2011
Reputation: 331
Post: #2490
(2017-07-17 18:42)lfarkas Wrote:  with this image the usb ports are not working on Pi3 while working on Pi2 is it a known bug?

Nope. Anyone else seeing this?
find quote
Post Reply