•  Previous
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • 237
  • Next 
 
Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 4.86 Average
Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)
#76
New LibreELEC.tv Krypton build #1208: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.12 #1 Thu Dec 8 21:04:54 GMT 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Dec  1 2016 17:33:24
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 0b89c6d8c5820e2b81576a7d2e80b93120fedd40 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161208210350-#1208-gb1a3d94 [Build #1208]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:17.0-beta6-654f1b7). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (b1a3d94b, changelog) and tip of XBMC master (fda83e4a, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Drop LCMS2
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • imx6: remove dvbhdhomerun from additional drivers (PR:1044, 1 commit, 1 file changed)
    • brcmfmac_sdio-firmware-imx: use unified /usr (PR:1045, 1 commit, 1 file changed)
  2. inputstream.adaptive:
    • use 64bit values for frameduration transformation (e93d9e9d)
    • Start livestreams 12 secs before now (29e25f31)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
#77
Dear Milhouse!

I hava a problem since 2 weeks.
I am always installing the daily update (Is not a problem Smile ).

The problem is:

When I am trying to copy big files (~1,5GB) to "kodi" it throws error (time out or premission denied) but the process running in background and it never end.

What do i do for this?

Sorry for my English, I hope you will understand it.

Thanks:
Gábor
Reply
#78
(2016-12-09, 11:10)kissg88 Wrote: When I am trying to copy big files (~1,5GB) to "kodi" it throws error (time out or premission denied) but the process running in background and it never end.

Copying big files from where, to where? Over the network to SD card? Over the network to a USB drive? From USB drive to network?

Assuming a USB drive is involved in the copy, it's most likely a power supply issue - try using a different (more powerful, 2.5A/5V) power supply, and/or a different (thicker) USB power cable. If the USB drive is an SSD or HDD, make sure it is self powered.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
#79
Thx for replay.

Copying files over the network to usb drive (hdd with self powered).
I am using original pi power supply (2,5A/5V).

The last stable LibreElec 7.0.2 with Jarvys works fine. And befor the problem has begun the beta release also works fine.
Reply
#80
hey, is there a way to enable/use the vc4 video driver?
Reply
#81
(2016-12-09, 00:33)smp1 Wrote: I ran Kodi with Resample quality = Low, Threshold for pitch correction = 100 for a couple of months without a single crash.
Then I decided to switch those settings back to default. Today I got Kodi crash/restart when watching Live TV: http://sprunge.us/ViXh

Can you reproduce the issue without requiring live TV? (e.g. with a recording)
The crash seems GPU resample related, but there could be an interaction with atempo.
Can you leave GPU resampling enabled and threshold=100 and report if it still crashes?

You didn't have debug enabled in log - it may be useful if you can catch another crash.
Reply
#82
(2016-12-09, 13:29)mezo Wrote: hey, is there a way to enable/use the vc4 video driver?

Not with these builds that target the firmware video driver.

It is possible to build kodi to use the arm side driver. See here.
But no HW video decode currently.
Reply
#83
(2016-12-09, 13:45)popcornmix Wrote: Can you reproduce the issue without requiring live TV? (e.g. with a recording)
That would be insanely hard to reproduce. My Rpi3 runs live TV 24/7 and it can take days to reproduce a crash.
Quote:Can you leave GPU resampling enabled and threshold=100 and report if it still crashes?
I will do that.
Reply
#84
(2016-12-08, 16:30)zaphod24 Wrote:
(2016-12-08, 13:12)popcornmix Wrote:
(2016-12-08, 04:14)zaphod24 Wrote: As info, my RPi3 plugs directly into the HDMI port of my Vizio TV

I note you don't have "hdmi_ignore_cec_init=1" in config.txt which is a default option for LibreELEC.
Any reason why that has been removed? Does adding it back help?

Thanks! I'll try that tonight. The reason that option isn't set is because my config.txt is actually from the Milhouse builds of OpenELEC and I'm guessing it was commented out by default in OpenELEC Smile

Well that did the trick. Wife and family acceptance factor is high again Smile
Reply
#85
(2016-12-09, 12:15)Milhouse Wrote:
(2016-12-09, 11:10)kissg88 Wrote: When I am trying to copy big files (~1,5GB) to "kodi" it throws error (time out or premission denied) but the process running in background and it never end.

Copying big files from where, to where? Over the network to SD card? Over the network to a USB drive? From USB drive to network?

Assuming a USB drive is involved in the copy, it's most likely a power supply issue - try using a different (more powerful, 2.5A/5V) power supply, and/or a different (thicker) USB power cable. If the USB drive is an SSD or HDD, make sure it is self powered.

(2016-12-09, 12:25)kissg88 Wrote: Thx for replay.

Copying files over the network to usb drive (hdd with self powered).
I am using original pi power supply (2,5A/5V).

The last stable LibreElec 7.0.2 with Jarvys works fine. And befor the problem has begun the beta release also works fine.

The problem appears when copying file with samba from win10 PC on
external hard drive.
I started to use WinSCP there are no problems.
Reply
#86
Hi,bonjour...
since this latest update
i have the same problem with copiing files with samba share.
i can copy to libreelec folders (like download)
but none to my usb attached hard drive.
i try move a file in the libreelec download folder to libreelec hard drive folder,
but there is an error.

thanks for your great help
bester regards

PS: i have downgraded to kodi 17 and the problem is finished.(work fine now)
Reply
#87
(2016-12-09, 20:45)chitalov Wrote:
(2016-12-09, 12:15)Milhouse Wrote:
(2016-12-09, 11:10)kissg88 Wrote: When I am trying to copy big files (~1,5GB) to "kodi" it throws error (time out or premission denied) but the process running in background and it never end.

Copying big files from where, to where? Over the network to SD card? Over the network to a USB drive? From USB drive to network?

Assuming a USB drive is involved in the copy, it's most likely a power supply issue - try using a different (more powerful, 2.5A/5V) power supply, and/or a different (thicker) USB power cable. If the USB drive is an SSD or HDD, make sure it is self powered.

(2016-12-09, 12:25)kissg88 Wrote: Thx for replay.

Copying files over the network to usb drive (hdd with self powered).
I am using original pi power supply (2,5A/5V).

The last stable LibreElec 7.0.2 with Jarvys works fine. And befor the problem has begun the beta release also works fine.

The problem appears when copying file with samba from win10 PC on
external hard drive.
I started to use WinSCP there are no problems.

Thanks. It works fine. You made my day.
Reply
#88
New LibreELEC.tv Krypton build #1209b: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.8.13 #1 Fri Dec 9 22:45:03 GMT 2016 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Dec  1 2016 17:33:24
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 0b89c6d8c5820e2b81576a7d2e80b93120fedd40 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20161209224358-#1209b-gc7b876f [Build #1209b]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:17.0-beta6-654f1b7). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (c7b876f5, changelog) and tip of XBMC master (bfd9d003, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. #1209: minors
  2. #1209b: New 4.8.13 kernel
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • chromium: update to 55.0.2883.75 (PR:1039, 1 commit, 2 files changed)
    • emby: enable x264 for aarch64 (PR:1049, 3 commits, 4 files changed)
    • linux: update to linux-4.8.13 (PR:1051, 3 commits, 5 files changed)
  2. XBMC:
    • [cmake] fix: command not found "GIT_SHALLOW 1" (PR:11093, 1 commit, 1 file changed)
    • Explicitly check/find libva-drm in CMake (PR:11083, 1 commit, 1 file changed)
    • [cmake/win32] fixes for building with abnormal configuration (PR:10946, 5 commits, 4 files changed)
  3. kernel 4.8.y:
    • New commits in this build:
      • Revert "HID: dragonrise: fix HID Descriptor for 0x0006 PID" (9a4b1c4a)
      • bcm2835-rng: Avoid initialising if already enabled (430587d6)
    • Commits no longer in build:
      • bcm2835: Add support for uart1 (04a9e9ea)
      • tpa6130a2: Add headphone switch control (6da8c993)
      • Revert "tpa6130a2: Add headphone switch control" (838d984c)
      • drm/vc4: Add a debugfs node for tracking execution state. (c6f3d629)
      • drm/vc4: Force HDMI to connected. (bb74a5c7)
      • Revert "bcm2835: Add support for uart1" (ea4fbdd3)
      • config: Add SECOMP options from #1698 (bfc4080b)
      • RPI-FT540: Enable aarch64 support through explicit iomem interface (#1740) (ca6ab40b)
      • Revert "drm/vc4: Force HDMI to connected." (8a4f4313)
      • Revert "drm/vc4: Add a debugfs node for tracking execution state." (36015c28)
      • BCM2710: Drop incorrect HDMI HPD line from the DT. (3c974d00)
      • Revert "BCM2710: Drop incorrect HDMI HPD line from the DT." (634afa82)
      • Revert "config: Add SECOMP options from #1698" (7b304b77)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
#89
Hello all,

I've found something looks like a bug, but I don't know from which release it is, as I don't test that every day :
playing a 3D SBS file, I've got two problems :
- subtitles are displayed twice, on both sides of pictures, while the 3D itself is ok
- even if I deactivate subtitles, they're still displayed.

Off course, I've checked those subtitles are not "on picture" : they aren't, when I try using another player, I can switch off subtitles and everything's fine.

I don't know if you want me to do a debug log or something ?

Thank you for all the job.
Reply
#90
(2016-12-10, 10:41)Sinisan Wrote: I don't know if you want me to do a debug log or something ?

Thank you for all the job.

Identifying the first build when the problem started would help the most.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
  •  Previous
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • 237
  • Next 



LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)4.867