Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
MidKnight Offline
Senior Member
Posts: 262
Joined: Jun 2004
Reputation: 1
Post: #1201
hrmmm. must of been a hiccup, I rebooted it and its ok now... Smile
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1202
New LibreELEC.tv Leia build #0315: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.10.2 #1 Wed Mar 15 21:03:29 GMT 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Mar 13 2017 20:38:22
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 9e38ec4b6d95d3a769dc6f8d3d78ee2f9d043850 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20170315210225-#0315-g1b38cb9 [Build #0315]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:93e9d69). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (1b38cb92, changelog) and tip of XBMC master (77f3bff1, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. libcec updates
  2. RenderManager: Force frames to output when reconfiguring renderer
Build Details:
  1. XBMC:
    • [PVR] Fix trac17374: Settings deinitialized too early on app exit. (PR:11849, 1 commit, 3 files changed)
  2. libcec:
    • added: log a warning when we detect that RPi's CEC service is used by something else, blocking libCEC. issue #191 (5469da23)
    • changed: const IAdapterCommunication::GetLogicalAddresses(), making the mutex mutable for now without changing the platform lib. closes #259 (0cf3f0fe)
    • fixed: cross compile includes (50f1179d)
    • fixed: detect debian based distros properly when installing python. closes #314 (f4e2ed77)
    • fixed: don't filter out broadcast in HandleDeviceVendorCommandWithId(). issue #309 (e1df683b)
    • fixed: send an active source message when a routing change has been received with libCEC's address as new route and no active source message has been sent yet. issue #309 #205 #233 (67d444dd)
    • fixed 67d444dd944192a31ab07637a4b57d27c890ede4 (d1a708b9)
    • fixed: vs2015 c++ redistributables (8563411d)
  3. newclock5:
    • New commits in this build:
      • RenderManager: Force frames to output when reconfiguring renderer (ccb2d792)
  4. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:1450: create_addon: add device support

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1203
(2017-03-15 08:52)nuwonda Wrote:  Going to be tricky, not even sure i can downgrade back far enough due to db changes. Are there any logs that might help?

Unfortunately I don't think there's anything relevant that is written to the logs.

Do you need databases to test if calibration settings are saved? Try with a clean .kodi (rename your existing .kodi folder), identify the first build with the calibration saving issue, then you can restore your old .kodi folder and return to latest builds.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
illiac4 Offline
Posting Freak
Posts: 849
Joined: May 2009
Reputation: 11
Post: #1204
After some time i have tested the build on pi and i have found two problems.
First one is that since 0211 back button and exit does not work on some addons. For example it does not work on libreelec dev updater. I assume that this https://github.com/xbmc/xbmc/pull/11645 commit has change that behaviour.

The other one is with Confluence skin. I know it is not official one anymore but will there be an update for the problem reported here http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=...pid2546644

TNX
find quote
nuwonda Offline
Member
Posts: 63
Joined: Oct 2006
Reputation: 1
Post: #1205
(2017-03-16 00:20)Milhouse Wrote:  
(2017-03-15 08:52)nuwonda Wrote:  Going to be tricky, not even sure i can downgrade back far enough due to db changes. Are there any logs that might help?

Unfortunately I don't think there's anything relevant that is written to the logs.

Do you need databases to test if calibration settings are saved? Try with a clean .kodi (rename your existing .kodi folder), identify the first build with the calibration saving issue, then you can restore your old .kodi folder and return to latest builds.

I may have some time for this during the weekend, i'll try a fresh install first with latest build and if the issue persists start with 17 and do boundary testing from there.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1206
New LibreELEC.tv Leia build #0316: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.10.2 #1 Thu Mar 16 21:10:36 GMT 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Mar 13 2017 20:38:22
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 9e38ec4b6d95d3a769dc6f8d3d78ee2f9d043850 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20170316210756-#0316-g1b38cb9 [Build #0316]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:93e9d69). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (1b38cb92, changelog) and tip of XBMC master (25de4115, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. Python error (eg. plugin.video.youtube) caused by PR11814 - notified on github
Build Details:
  1. XBMC:
    • [win] use 64-bit toolset if available (PR:11845, 1 commit, 5 files changed)
    • RenderManager: Force frames to output when reconfiguring renderer (PR:11855, 1 commit, 1 file changed)
    • [bluray] Improve Blu-ray playback (PR:11836, 10 commits, 8 files changed)
    • Fix allocation of 0-length array (PR:11814, 3 commits, 2 files changed)
  2. newclock5:
    • Commits no longer in build:
      • Build add-ons with jom to speed up the windows binary add-ons builds (cf2272ff)
      • RenderManager: Force frames to output when reconfiguring renderer (ccb2d792)

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
MikeKL Offline
Fan
Posts: 436
Joined: Aug 2014
Reputation: 56
Post: #1207
Just installed #0316 (over #0315) and Tvheadend HTSP Client, CU LRC Lyrics and Backup addons all recorded a failure to start on 1st and subsequent reboot

Kodi.log on 1st boot after installation of #0316

rPi 3, SanDisk Ultra 8Gb SD & Milhouse LE TestBuild (Kodi 18) -> Onkyo AV -> Philips 42" LCD TV
(This post was last modified: 2017-03-17 00:57 by MikeKL.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1208
@MikeKL hopefully fixed by PR11860 which will be in tomorrows build

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
MikeKL Offline
Fan
Posts: 436
Joined: Aug 2014
Reputation: 56
Post: #1209
(2017-03-17 02:35)Milhouse Wrote:  @MikeKL hopefully fixed by PR11860 which will be in tomorrows build
No problem, Thanks for update

rPi 3, SanDisk Ultra 8Gb SD & Milhouse LE TestBuild (Kodi 18) -> Onkyo AV -> Philips 42" LCD TV
find quote
nuwonda Offline
Member
Posts: 63
Joined: Oct 2006
Reputation: 1
Post: #1210
(2017-03-16 19:49)nuwonda Wrote:  
(2017-03-16 00:20)Milhouse Wrote:  
(2017-03-15 08:52)nuwonda Wrote:  Going to be tricky, not even sure i can downgrade back far enough due to db changes. Are there any logs that might help?

Unfortunately I don't think there's anything relevant that is written to the logs.

Do you need databases to test if calibration settings are saved? Try with a clean .kodi (rename your existing .kodi folder), identify the first build with the calibration saving issue, then you can restore your old .kodi folder and return to latest builds.

I may have some time for this during the weekend, i'll try a fresh install first with latest build and if the issue persists start with 17 and do boundary testing from there.

I did a fresh install of the official 8.0.0 build on a new SD card. Same issue. On reboot, the video calibration is slightly off for the upper left corner, sometimes for both corners, subtitle position is always the same.

Strangely enough it gave the same overscan values 43,30 (left top), 52,24 (bottom, right) but I had to adjust to 39,28 / 56,26 for the same arrow positioning after a reboot.

Fresh install, nothing extra.
find quote
-DH- Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #1211
#316: bluray iso playback does not work. #315 works fine.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1212
(2017-03-17 20:07)-DH- Wrote:  #316: bluray iso playback does not work. #315 works fine.
Can you post a link to your debug log so that we can see the error?

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
-DH- Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #1213
(2017-03-17 20:34)Milhouse Wrote:  
(2017-03-17 20:07)-DH- Wrote:  #316: bluray iso playback does not work. #315 works fine.
Can you post a link to your debug log so that we can see the error?

yep, here it is:
debug log #316

Same files are playing fine in #315
(This post was last modified: 2017-03-17 21:23 by -DH-.)
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,865
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #1214
(2017-03-17 21:20)-DH- Wrote:  Same files are playing fine in #315

Is the issue only with 3D ISO? Do 2D ISOs play okay?
find quote
-DH- Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #1215
Same problem with 2D iso.

I noticed something.
Playing (well, trying to) an iso using "settings->file manager" it will simply enter the iso file/folder structure; in main window, by using "video->files", it does nothing.
not sure but sounds familiar, somehow.
(This post was last modified: 2017-03-17 22:05 by -DH-.)
find quote
Post Reply