Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1231
(2017-03-18 18:09)thent Wrote:  Any chance that this
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=307502
is going to be addressed in Milhouse builds?
Thanks.

I would suggest opening a trac ticket (trac.kodi.tv) and include a link to a sample video.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
-DH- Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #1232
(2017-03-17 23:21)Milhouse Wrote:  OK I'll take that back a bit - it's a little hit & miss with (2017) #0316. Some BD ISOs are fine (eg. Sintel), but others will crash Kodi. This behaviour is also present in #0315 (haven't tested earlier than #0315).

Here's the #0316 crashlog when playing an unencrypted 3D BD ISO: http://sprunge.us/MeRR

I have noticed a difference in the BD menu though when playing unencrypted BD ISOs - there is no "Play main title" option:

#0315:
[Image: ykx71eD.png]

#0316:
[Image: FfAdlow.png]


In #315 it opens the playlist folder:

DEBUG: CDVDInputStreamBluray - Opening dir udf://smb%3a%2f%2fsynodisk.fritz.box%2fmovies%2fHow%20to%20Train%20Your%20Dragon%203D.​iso/BDMV/PLAYLIST

in #316 it does not.
find quote
thent Offline
Member
Posts: 54
Joined: Nov 2014
Reputation: 0
Post: #1233
(2017-03-18 20:35)Milhouse Wrote:  
(2017-03-18 18:09)thent Wrote:  Any chance that this
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=307502
is going to be addressed in Milhouse builds?
Thanks.

I would suggest opening a trac ticket (trac.kodi.tv) and include a link to a sample video.
There are two tickets
http://trac.kodi.tv/ticket/17371
http://trac.kodi.tv/ticket/17373
referring to the issue and a lot of sample files in this thread.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1234
New LibreELEC.tv Leia build #0318: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.10.4 #1 Sat Mar 18 21:38:17 GMT 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Mar 18 2017 14:05:55
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 95a183d8579333fb96ba81afdc344dd74faf3bc7 (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20170318212823-#0318-gc8e19e7 [Build #0318]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:93e9d69). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (c8e19e71, changelog) and tip of XBMC master (4912f8f8, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. New 4.10.4 kernel
  3. Bluez: build deprecated tools, fix RPi0W/RPi3 Bluetooth (updated PR:1452)
Build Details:
  1. Firmware (Mar 18):
    • firmware: FXL6408: Remove assert of output state of an input being set
    • firmware: ISP tuner/3D: Stop AWB using V3D if disabled from VPU
    • firmware: cmake: Install user-vcsm.h to opt/vc/include/interface/vcsm
    • firmware: dtoverlay: Make empty alias a valid string
    • firmware: dtoverlay: Add dt_node_is_enabled
    • firmware: arm_loader: Create simplefb if no /soc/fb. See: link
    • firmware: isp: Request turbo mode for isp when active
    • firmware: isp: Avoid reducing isp clock frequency when initialising
  2. XBMC:
    • Fix for YouTube Add-On Crash (PR:11860, 1 commit, 1 file changed)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:1455: linux: update to linux-4.10.4

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
The Masters Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Mar 2017
Reputation: 0
Post: #1235
Hello all.

My First Post here in the Forum.

I have a bug with #0314 ++ All Versions Proke my TvHeadend Server. I know there is a change @ TvHeadend in 314 mybe its my fault or a bug.
How could i help to fix that. Debug Log?

Thank you all for the great work.

Working:#312 Log: http://sprunge.us/aTRS
Working:#313: http://sprunge.us/OVIc
Not Working: 314-318
Not Working: #318 Log: http://sprunge.us/dLjI
(This post was last modified: 2017-03-19 01:23 by The Masters.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #1236
No idea what version of tvheadend server you're using. kodi.log is no good for tvheadend errors, look in the system log (journalctl). Make sure you're using the latest tvheadend add-on, link to add-ons at foot of first post and also in #0314 release post.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
3DBuff Offline
Senior Member
Posts: 107
Joined: Mar 2016
Reputation: 2
Post: #1237
Today's build #0318 is not reading 3D ISO files. Went back about 10 days and it's OK. Didn't have time to trace the exact version with this issue.
find quote
indri Offline
Junior Member
Posts: 21
Joined: Dec 2016
Reputation: 1
Location: switzerland
Post: #1238
(2017-03-18 16:16)Milhouse Wrote:  
(2017-03-18 15:56)indri Wrote:  my 8bitdo nes30 controller works fine (which i use also as a tv remote), no problems at all.

The onboard RPi3 Bluetooth is 100% non-functional in the last build so presumably you're using some other hardware for Bluetooth (ie. a dongle) which may still be working. The RPi3 BT will be working again in the next build.

That's correct. Luckily I didn't try it on my Pi3. Thanks for the fix!
find quote
paulyz Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #1239
why from middle realeases kodi 17 and on all kodi 18 I get low power notification (top, right on screen) when play HD channels? HD channels on HW decoding. When I back to one first release of kodi 17, everything fine. My rp2 power from TV's USB.
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,865
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #1240
(2017-03-19 20:43)paulyz Wrote:  why from middle realeases kodi 17 and on all kodi 18 I get low power notification (top, right on screen) when play HD channels? HD channels on HW decoding. When I back to one first release of kodi 17, everything fine. My rp2 power from TV's USB.

The TV's USB socket may only provide 500mA (that is all the spec guarantees).
They are often insufficient for running a Pi2 or Pi3 from.
The reason the warning appears is because the voltage has dropped below 4.63V.
You need a better power supply.
find quote
paulyz Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #1241
(2017-03-19 20:52)popcornmix Wrote:  The TV's USB socket may only provide 500mA (that is all the spec guarantees).
They are often insufficient for running a Pi2 or Pi3 from.
The reason the warning appears is because the voltage has dropped below 4.63V.
You need a better power supply.

but this system working ~2 years. Yes, I know what TV's usb isn't power reactor , but why this begins only from one of kodi (or maybe PVR or etc update)? If, need more power, thats mean what something bad optimized?

Now installed official latest stable LibreELEC - the same.
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,865
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #1242
(2017-03-19 20:58)paulyz Wrote:  but this system working ~2 years. Yes, I know what TV's usb isn't power reactor , but why this begins only from one of kodi (or maybe PVR or etc update)? If, need more power, thats mean what something bad optimized?

Now installed official latest stable LibreELEC - the same.

I suspect the problem has always been present. There have been issues with the warning symbols not being displayed in the past
(although processor still gets throttled, so your system wasn't running as it should).

If you can find a specific build that doesn't have the issue, I can investigate, but the real solution will be to get a power supply that can provide 5V when the processor is busy.
find quote
paulyz Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #1243
in old system, when I plug 4 sub devices, I get notification what low power, so, notification worked before. Maybe, in one of release minimum power value was raised?

I explain, why I powered from TV's usb, when I turn on tv, rpi2 turns on (power from USB) and start show IPTV. When I turn of TV, rpi2 tuns off (tv's USB stays powered ~15s after TV's off, it's enough for rpi to make clear shut down). This way very comfortable usage of rpi2.

this build work good: #1022, 22-Oct-2016: RPi / RPi2 -- Release post (Minors. Clean build.) (Kodi 17 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 17.0))
find quote
Aux_ Online
Senior Member
Posts: 155
Joined: May 2016
Reputation: 1
Post: #1244
(2017-03-19 21:13)paulyz Wrote:  I explain, why I powered from TV's usb, when I turn on tv, rpi2 turns on (power from USB) and start show IPTV. When I turn of TV, rpi2 tuns off (tv's USB stays powered ~15s after TV's off, it's enough for rpi to make clear shut down). This way very comfortable usage of rpi2.

You buy a master / slave connector, set the TV as master.
Exactly so I had solved the dilemma, if I turn on TV, AV-Receiver and RPi is also switched on.
I think is the best way and works well for a long time.

Just my 5 cent ;-)

[ 2x RPi2, 2x RPi3 ]
[ LE Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0) ]
[ Marantz NR1506 ]
[ Panasonic TX-50EXW784 ]
[ NAS @ OMV 3.0.8x (Erasmus) on Banana Pi ]
[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
(This post was last modified: 2017-03-19 21:41 by Aux_.)
find quote
paulyz Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #1245
(2017-03-19 21:38)Aux_ Wrote:  You buy a master / slave connector, set the TV as master.
Exactly so I had solved the dilemma, if I turn on TV, AV-Receiver and RPi is also switched on.
I think is the best way and works well for a long time.

Just my 5 cent ;-)

ok, need to think, thanks!
find quote
Post Reply