Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,862
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #1936
(2017-06-03 11:09)friedensstifter Wrote:  i've updated to Version #530 a few days ago.
But now i've got a Problem with Audio Upscaling. Since Update Kodi ignores Upscaling Settings to 5.1 wich worked perfect before.
Has there anything changed? (i was on an older Versionabout #320 if i remember right)

Identifying the exact build where this stopped working would be very useful.
find quote
smp1 Offline
Senior Member
Posts: 177
Joined: Jun 2016
Reputation: 0
Post: #1937
(2017-06-03 07:12)Milhouse Wrote:  Everyone seems to miss that. I thought I'd already added a sane default for OE_KODI_VER, however reviewing that code I now realise the default will only be set if build.conf exists (which isn't very useful). I've corrected that error and pushed a new oebuild.tar.gz (the fix is in "functions") so pull the new oebuild.tar.gz and/or create build.conf.
I created a build.conf file and now it builds properly and everything works. However, it still only builds with kodi-423072a. Is this normal?
(This post was last modified: 2017-06-03 18:10 by smp1.)
find quote
friedensstifter Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #1938
(2017-06-03 13:28)popcornmix Wrote:  
(2017-06-03 11:09)friedensstifter Wrote:  i've updated to Version #530 a few days ago.
But now i've got a Problem with Audio Upscaling. Since Update Kodi ignores Upscaling Settings to 5.1 wich worked perfect before.
Has there anything changed? (i was on an older Versionabout #320 if i remember right)

Identifying the exact build where this stopped working would be very useful.

Hello popcornmix,

tried some older Versions. Problems seems to be anywhere between Build #325 and #401. I hope this helps.

Thanks Smile
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,862
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #1939
(2017-06-03 17:46)friedensstifter Wrote:  tried some older Versions. Problems seems to be anywhere between Build #325 and #401. I hope this helps.

The exact build would be useful. You should be able to narrow it down in about 7 tests (each time picking half way between the newest working and oldest not-working builds).
find quote
friedensstifter Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #1940
(2017-06-03 18:31)popcornmix Wrote:  
(2017-06-03 17:46)friedensstifter Wrote:  tried some older Versions. Problems seems to be anywhere between Build #325 and #401. I hope this helps.

The exact build would be useful. You should be able to narrow it down in about 7 tests (each time picking half way between the newest working and oldest not-working builds).

Yeah, tested it earlier with less time. So,it's Version #328 which causes problems with audio upscaling. #327 works fine ...
If you need more information just let me know.
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,862
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #1941
(2017-06-03 19:03)friedensstifter Wrote:  Yeah, tested it earlier with less time. So,it's Version #328 which causes problems with audio upscaling. #327 works fine ...
If you need more information just let me know.

Thanks. Looks like the removal of ADSP had an unwanted effect.
I've had a close look and have added a partial revert of the commit that looks most likely.
Please test with tonight's build and report if that fixes it.
find quote
friedensstifter Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #1942
(2017-06-03 19:16)popcornmix Wrote:  
(2017-06-03 19:03)friedensstifter Wrote:  Yeah, tested it earlier with less time. So,it's Version #328 which causes problems with audio upscaling. #327 works fine ...
If you need more information just let me know.

Thanks. Looks like the removal of ADSP had an unwanted effect.
I've had a close look and have added a partial revert of the commit that looks most likely.
Please test with tonight's build and report if that fixes it.

Great, i will have a look at the new version tonight and will report tomorrow. Thanks for that great work?

Is there a paypal donation possibility? Smile
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,877
Joined: Jan 2011
Reputation: 642
Post: #1943
(2017-06-03 17:39)smp1 Wrote:  However, it still only builds with kodi-423072a. Is this normal?

Yes - the Kodi source tarball is the latest, however it re-uses the same rev as that configured in the package.mk to avoid unnecessary complications (not least of which would mean having to host the new tarball on a webserver - re-using the existing rev makes that unnecessary).

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,877
Joined: Jan 2011
Reputation: 642
Post: #1944
New LibreELEC.tv Leia build #0603: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.11.3 #1 Sat Jun 3 21:06:10 BST 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
May 30 2017 15:27:20
Copyright (c) 2012 Broadcom
version b8cdd5ae76f39d9f353dfa8fb48bf7e33b74903c (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse) - Version: devel-20170603210506-#0603-gc6a4377 [Build #0603]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:423072a). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (c6a43777, changelog) and tip of XBMC master (f22d62dc, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. [guilib] Evaluate skin expressions everywhere
  2. ActiveAE: Revert change that may have broken stereo upmix
Build Details:
  1. XBMC:
    • [addons] add support to new addon gui interface for list items (PR:12214, 1 commit, 7 files changed)
    • Fix reversed condition (PR:12222, 1 commit, 1 file changed)
    • [guilib] Evaluate skin expressions everywhere (PR:12035, 2 commits, 2 files changed)
  2. newclock5:
    • New commits in this build:
      • ActiveAE: Revert change that may have broken stereo upmix (d93a25bf)

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
MikeKL Offline
Fan
Posts: 436
Joined: Aug 2014
Reputation: 56
Post: #1945
Installed #0603 on rpi2 & rpi3 (over #0602) and CEC TV remote unable to control kodi on either device.
(Was controlling both devices via CEC TV remote in order to request and install #0603)

Kodi debug log from rpi2 with CEC logging enabled. https://pastebin.com/qCv02qfa

Rolled back to #0602 on rpi2 and CEC is still not working after a full switch off and reboot of rpi2, TV, AVR etc.
Double checked in settings that CEC is enabled which it is.

Remote is working fine for TV.

----edit----

Hmm got rpi2 working now with CEC and #0602 after disconnecting HDMI of rpi3 from AVR, will continue checking at my end.

----edit----

OK, looks to have been gremlins in system at my end, everything currently OK now with CEC on both devices. rpi2 currently rolled back to #0602 and rpi3 on #0603

Apologies for noise BlushBlush

rPi 3, SanDisk Ultra 8Gb SD & Milhouse LE TestBuild (Kodi 18) -> Onkyo AV -> Philips 42" LCD TV
(This post was last modified: 2017-06-04 09:52 by MikeKL.)
find quote
Aux_ Offline
Senior Member
Posts: 155
Joined: May 2016
Reputation: 1
Post: #1946
Yes, CEC is funny last time. CEC does not work, after reboot works again.
Or if I use the trick on my Panasonic remote control (pressing * Power * -button, keep it pressed, and press * 7 * * 3 * * Stop *) CEC works again. Even strange that one must use it more often.

What can also be seen last time that when I watch movies from my server, later PVR does not work or very sluggish. Sometimes I have to make a reboot that it works properly or must switch back and forth between the channels, Can someone confirm this?

Have recently changed the DVB-C stick to "MyGica T230", it could be the cause?

[ 2x RPi2, 2x RPi3 ]
[ LE Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0) ]
[ Marantz NR1506 ]
[ Panasonic TX-50EXW784 ]
[ NAS @ OMV 3.0.8x (Erasmus) on Banana Pi ]
[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
find quote
friedensstifter Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2017
Reputation: 0
Post: #1947
Hi popcornmix,

awesome, great work. You've made my day. Thanks for this fast, great and perfect help Smile Stereo upmix works perfect again Smile
I ask again: Is there any possibility to donate you or milhouse for your hard work?
find quote
Aux_ Offline
Senior Member
Posts: 155
Joined: May 2016
Reputation: 1
Post: #1948
(2017-06-04 12:21)friedensstifter Wrote:  I ask again: Is there any possibility to donate you or milhouse for your hard work?

Google your friend

[ 2x RPi2, 2x RPi3 ]
[ LE Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0) ]
[ Marantz NR1506 ]
[ Panasonic TX-50EXW784 ]
[ NAS @ OMV 3.0.8x (Erasmus) on Banana Pi ]
[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
find quote
Rennert Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jan 2017
Reputation: 0
Post: #1949
Hi, on build 0603 the shadertoy visualisation have no random and the shadertoy sceensaver only have a black screen and after few seconds gives a Reboot. Addons installed build 0106 from RPi2
find quote
Aux_ Offline
Senior Member
Posts: 155
Joined: May 2016
Reputation: 1
Post: #1950
@Rennert,

Show Post: #1906

[ 2x RPi2, 2x RPi3 ]
[ LE Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0) ]
[ Marantz NR1506 ]
[ Panasonic TX-50EXW784 ]
[ NAS @ OMV 3.0.8x (Erasmus) on Banana Pi ]
[ ODROID C2 + wrxtasy's LE 8.0 ]
(This post was last modified: 2017-06-04 20:32 by Aux_.)
find quote
Post Reply