Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
linkinsoldier Offline
Senior Member
Posts: 104
Joined: Jan 2017
Reputation: 0
Post: #2536
(2017-07-20 20:33)garbear Wrote:  
(2017-07-20 05:07)linkinsoldier Wrote:  
(2017-07-19 22:53)bite_your_idols Wrote:  I have discovered an strange issue: after 0714 build my DS3 via bluetooth is assigned as Controller 2, so if I launch Retroarch with Gamestarter Addon I can not control the menus or play games... Maybe it is something related with retroplayer? anyone with the same problem? Any workaround?
Yes I had the same problem. I posted it a few days ago with a debug log but I am not sure whether this is worked on or further input is necessary!

@[email protected]: did you have any luck to get to the bottom of this?

First of all, we can't control what happens (or is broken) outside of Kodi. Second of all, the code to manage controllers and their ports doesn't exist. So you won't find a solution in Kodi. Hence, I've started creating a Player Manager so that troubleshooting and fixing this will be possible. Expect this feature within a week or two.

And third of all, no debug log, no problem.
@garbear: I am only trying to help + I did post a debug log - see my old post:

(2017-07-15 09:59)linkinsoldier Wrote:  
(2017-07-13 21:44)Milhouse Wrote:  
(2017-07-13 21:40)linkinsoldier Wrote:  Thx for the info! Will this change the stream resolution behaviour as well?

Errmm... possibly not - if it's still an issue after the next build please post again.

Unfortunately issue (https://github.com/peak3d/inputstream.ad.../issues/38 ) is still present with 714!
https://pastebin.com/kR1Ah9XU

Unfortunately with this build I get another bug:
I try to connect my bluetooth controller (PS3) but unfortunately it is connected as player 2 (instead of 1) and I cant controller kodi with it (has been working flawlessly since month!)
Going back to 711 everything works great!
See above debug log for more information.

(2017-07-15 04:47)weppa Wrote:  
(2017-07-15 00:13)Milhouse Wrote:  The LibreELEC Retroplayer repository has been updated with compatible addons for anyone that wishes to give them a go.

Add-on couldn't be loaded.

Can't load shared library.

I second this: when I try to start gbc or snes emulator I still get the "can load shared library" error for the emulators!
See above debug log for more information.
find quote
weppa Offline
Junior Member
Posts: 25
Joined: Nov 2016
Reputation: 0
Post: #2537
(2017-07-20 22:22)Milhouse Wrote:  
(2017-07-20 22:19)weppa Wrote:  @Milhouse any chance PR:12507 can be merged in the next build?

You mean the same PR12507 that merged 3 days ago and has been included since #0718?


Apologies, did not notice. @garbear, still experiencing black screen during emulations.


Sent from my iPhone (typie typie)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2538
New LibreELEC.tv Leia build #0720: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.12.2 #1 Thu Jul 20 21:04:51 BST 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jun 28 2017 18:11:44
Copyright (c) 2012 Broadcom
version f12b2b59ba808a52650d85a33a0ac528aa717bb0 (tainted) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170720210344-#0720-g69a9671 [Build #0720]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:734cda1). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (69a9671c, changelog) and tip of XBMC master (ebce474f, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. samba/heimdal: update to samba-4.6.6 and heimdal-7.4.0, fixes Orpheus' Lyre vulnerability
  2. inputstream.adaptive: HDCPOVERRIDE temporary added
    Quote:When enabled should allow playback of HDCP protected HD streams, such as Amazon movies.

    https://github.com/peak3d/inputstream.ad.../issues/38
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • samba/heimdal: update to samba-4.6.6 and heimdal-7.4.0 (PR:1817, 2 commits, 2 files changed)
  2. XBMC:
    • [AddonVideoCodec] Set aspect / fps in processInfo (PR:12530, 1 commit, 1 file changed)
    • [github] add improvement as new type of change (PR:12532, 1 commit, 1 file changed)
    • [screensaver] add doxygen documentation (PR:12497, 1 commit, 2 files changed)
  3. inputstream.adaptive:
    • Change search path / credits @xhaggi (212abc36)
    • [DASH] allow timeadjustments in SegmentTimeLine (4a8b8b6c)
    • [Win] unicode for complete project / remove _Debug / remove stdgnu0x (f82ffb67)
    • HDCPOVERRIDE temporary added (0a32275a)

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
linkinsoldier Offline
Senior Member
Posts: 104
Joined: Jan 2017
Reputation: 0
Post: #2539
Thanks, with this build stream select now works for me thanks to hdcp override!
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2540
Weekly Linux 4.13-rc1 build #0720x: RPi / RPi2

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
thejims Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #2541
Can't seem to figure this one out on my own, I'm got a Raspberry Pi3 running the latest available version. Using IARL the games launch but no video, whenever I stop the game Kodi crashes. See crash log:
http://sprunge.us/NTjX

If anyone can help, at least to get some video going!
find quote
smp1 Offline
Senior Member
Posts: 177
Joined: Jun 2016
Reputation: 0
Post: #2542
I really don't like the TV channel switching behavior in latest builds - a flash of black screen after the channel switch. I think this is the cause - "VideoPlayer: flush renderer on channel switch (PR:12472, 1 commit, 1 file changed)"
find quote
Cosmicbase Offline
Junior Member
Posts: 47
Joined: Jul 2017
Reputation: 1
Location: Regensburg
Post: #2543
(2017-07-20 21:21)Malocher Wrote:  I have almost no font in the CEC adapter settings - > screenshot - http://imgur.com/a/N1Ejh

The same with # 0720
find quote
tija Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #2544
(2017-07-20 00:13)Milhouse Wrote:  Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • librespot: update to 910974e (PR:1811, 2 commits, 8 files changed)

did someone ever made Spotify Connect via librespot working on an RPI3 with libreelec?
I'm a bit lost as I can't find an addon or some comandline tools to set it up. And out of the box I'm not seeing my libreelec box as an Spotify Connect target.

Thanks for any hints.
find quote
bite_your_idols Offline
Member
Posts: 90
Joined: Mar 2016
Reputation: 6
Post: #2545
(2017-07-20 20:33)garbear Wrote:  
(2017-07-20 05:07)linkinsoldier Wrote:  
(2017-07-19 22:53)bite_your_idols Wrote:  I have discovered an strange issue: after 0714 build my DS3 via bluetooth is assigned as Controller 2, so if I launch Retroarch with Gamestarter Addon I can not control the menus or play games... Maybe it is something related with retroplayer? anyone with the same problem? Any workaround?
Yes I had the same problem. I posted it a few days ago with a debug log but I am not sure whether this is worked on or further input is necessary!

@[email protected]: did you have any luck to get to the bottom of this?

First of all, we can't control what happens (or is broken) outside of Kodi. Second of all, the code to manage controllers and their ports doesn't exist. So you won't find a solution in Kodi. Hence, I've started creating a Player Manager so that troubleshooting and fixing this will be possible. Expect this feature within a week or two.

And third of all, no debug log, no problem.

Yes, I know you can not control what happens outside kodi, what I am saying is that when in kodi, controller management has an odd behavior since 0714 build. When I connect my controller (DS3/DS4) it is recognized as second controller, in my DS3 the second red light is on. Also if I connect my DS4 via USB it is assigned as second controller and then if I connect my DS3 it is recognized as controller 4...

First I thought that it was related with LibreELEC since bluetooth is managed/paired with LibreELEC settings addon, but using USB it is the same, that's why in my previous post I just was asking if it is something anyone else is experiencing, now that I tested more thoroughly here are the logs:

Build 0713 with DS3 via bluetooth: https://pastebin.com/UEdjHG5U
Build 0713 with DS4 via USB: https://pastebin.com/gy8H1MCE
Build 0720 with DS3 via Bluetooth: https://pastebin.com/KLf4n0jz
Build 0720 with DS4 via USB: https://pastebin.com/yVRAtrMW
Build 0720 with DS4/USB + DS3/Bluetooth: https://pastebin.com/MSiyuFkC

as excerpt you can see in builds previous to 0714:
Code:
Using only DS3:
23:08:39.224 T:1891627936   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
23:08:39.473 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/0: PLAYSTATION(R)3 Controller

Using only DS4:
00:02:42.136 T:1891627936   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
00:02:42.153 T:1891627936   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
00:02:42.432 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/0: Sony Computer Entertainment Wireless Controller
00:02:42.642 T:1891627936  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Touchpad: keys:0 ext:0 but:1 rel:0 abs:0 m_deviceType:10 bits:101001

Controller is assigned as joystick 0

and in latest builds:
Code:
Using only DS3:
23:43:58.855 T:1674572704  NOTICE: PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:3 m_deviceType:0 bits:001000
23:44:02.569 T:1891627936   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
23:44:02.866 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/0: PLAYSTATION(R)3 Controller
23:44:02.898 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/1: PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors
23:44:03.175 T:1891627936  NOTICE: PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:3 m_deviceType:0 bits:001000

Using only DS4:
23:56:14.071 T:1542493088  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Touchpad: keys:0 ext:0 but:1 rel:0 abs:0 m_deviceType:11 bits:101111
23:56:14.165 T:1542493088  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:6 m_deviceType:0 bits:001000
23:56:17.789 T:1892676512   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
23:56:17.821 T:1892676512   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
23:56:18.113 T:1892676512  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/0: Sony Computer Entertainment Wireless Controller
23:56:18.150 T:1892676512  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/1: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors
23:56:18.528 T:1892676512  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Touchpad: keys:0 ext:0 but:1 rel:0 abs:0 m_deviceType:11 bits:101111
23:56:18.631 T:1892676512  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:6 m_deviceType:0 bits:001000

Using both DS4 and DS3:
00:08:25.439 T:1891627936   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
00:08:25.450 T:1891627936   ERROR: AddOnLog: Joystick Support: Device "Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors": can't find <controller> tag
00:08:25.690 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/0: Sony Computer Entertainment Wireless Controller
00:08:25.723 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/1: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors
00:08:25.941 T:1910072224  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Touchpad: keys:0 ext:0 but:1 rel:0 abs:0 m_deviceType:11 bits:101111
00:08:26.031 T:1910072224  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:6 m_deviceType:0 bits:001000
00:08:26.507 T:1891627936  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Touchpad: keys:0 ext:0 but:1 rel:0 abs:0 m_deviceType:11 bits:101111
00:08:26.601 T:1891627936  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:6 m_deviceType:0 bits:001000
00:08:36.744 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/2: PLAYSTATION(R)3 Controller
00:08:36.776 T:1891627936  NOTICE: Register - new joystick device registered on addon->peripheral.joystick/3: PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors
00:08:37.197 T:1891627936  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Touchpad: keys:0 ext:0 but:1 rel:0 abs:0 m_deviceType:11 bits:101111
00:08:37.304 T:1891627936  NOTICE: Sony Computer Entertainment Wireless Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:6 m_deviceType:0 bits:001000
00:08:37.477 T:1891627936  NOTICE: PLAYSTATION(R)3 Controller Motion Sensors: keys:0 ext:0 but:0 rel:0 abs:3 m_deviceType:0 bits:001000

Controller is assigned twice, first as joystick 0 as it should be, then as joystick 1 for "motion sensors".

I'm sorry I have no controller without "motion sensors" to test.

any idea?
(This post was last modified: 2017-07-21 08:31 by bite_your_idols.)
find quote
linkinsoldier Offline
Senior Member
Posts: 104
Joined: Jan 2017
Reputation: 0
Post: #2546
Thanks for the big testing! Hope this helps for finding the bug! I have the same issue with 714+ and is has been working flawlessly with 713 and before (also libreeelec 8 on two other rpi3s...)
find quote
bill_orange Offline
Senior Member
Posts: 201
Joined: Nov 2015
Reputation: 0
Post: #2547
(2017-07-20 17:57)bill_orange Wrote:  
(2017-07-19 19:07)bill_orange Wrote:  I discovered a problem with remote access when testing the wireless network driver.

On builds (at least) #0717 and #0718 I can no longer SSH in when KODI is not selected (ie. The TV and stereo connected by CEC are OFF and KODI ON).

I will do further testing to find out the build when this worked. It could be something in CEC settings changed but I still can not see the left side of the CEC setup screen.

*Edit*
Yes, build #0716 does not have the problem.

Build #0719 appears to have corrected this problem.

Well, I thought this problem was behind me, but my test procedure may have been in error. I found on build #0720 that I can not connect with SSH or WinSCP after a while. A while might be around eight hours. If I don't touch anything but turn WiFi OFF and then ON again all is well. WiFi was not dead in that Weather was updating. Weird.

So maybe this is a WiFi driver issues. This is all using an RP3 with the built in Broadcom WiFi chip.

Can anyone reproduce this? Would any of my logs show anything helpful? If so, let me know and I will post.
find quote
Klojum Offline
Team-Kodi Member
Posts: 533
Joined: Nov 2009
Reputation: 3
Location: In a house
Post: #2548
Logs are always helpful. Especially when it's tough get our hands on the latest crystal ball.
find quote
thejims Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #2549
(2017-07-21 00:43)thejims Wrote:  Can't seem to figure this one out on my own, I'm got a Raspberry Pi3 running the latest available version. Using IARL the games launch but no video, whenever I stop the game Kodi crashes. See crash log:
http://sprunge.us/NTjX

If anyone can help, at least to get some video going!

Identified my issue starts with release: LibreELEC-RPi2.arm-9.0-Milhouse-20170719004044-%230718-g3238f4d.tar
Most likely due to: https://github.com/xbmc/xbmc/pull/12507
find quote
Malocher Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Location: German
Post: #2550
build #0720x

I have again smb scraps with this build,Then only a hard reset , build #0719 was ok

T:1942482960 NOTICE: Samba is idle. Closing the remaining connections

https://pastebin.com/3Si7qTHU
find quote
Post Reply