Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2716
(2017-07-31 16:24)edit4ever Wrote:  Starting with #0728 the Hauppauge wintv-dual stopped showing both tuners. #0727 works fine both tuners show up - anything newer than that only shows one tuner. Not sure what may have changed wit the patch or with the kernel that may be impacting the patch.

OK, can you go to Settings > LibreELEC > System, and at the bottom of the list on the right, enable "CrazyCat DVB drivers" then reboot. You should now have dual tuners. If not, can you post another logfile zip.

The Hauppauge dual tuner support only comes from the media_build ("CrazyCat") drivers which are now enabled as an optional extra (otherwise you only get the vanilla kernel driver, which supports only a single tuner).

Ultimately we may be include media_build as an addon, which means the downloads are smaller for those that don't need the extra drivers and firmware, will make builds less likely to break with a new kernel, and should allow media_build updates in between major releases.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
edit4ever Offline
Senior Member
Posts: 220
Joined: Mar 2016
Reputation: 15
Post: #2717
No problem - here you go #0727: https://www.dropbox.com/s/xyqmkqxeq30ni7...1.zip?dl=0

The Tvh version is the same HTS Tvheadend 4.2.2-75 ~ LibreELEC Tvh-addon v9.0.111-#0714-milhouse-v4.3-295-ga9dffb7 in all.

Anything different in media_build?


Current Kodi addon projects: zap2xml, sd4tvh and tvh2kodi (tvh config from inside Kodi)
Testing ATSC single and dual tuners on RPi3, KII Pro and M8S
(This post was last modified: 2017-07-31 22:29 by edit4ever.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2718
Looks like we cross-posted - see my last comment, that should fix you up.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
edit4ever Offline
Senior Member
Posts: 220
Joined: Mar 2016
Reputation: 15
Post: #2719
Bingo - looks like that worked - thanks for the heads up. I was just reading up on the addon source conversation.

Hopefully they'll just get the driver updated in the linux mainline! Fortunately there's a Hauppauge engineer now working on those drivers. :-)


Current Kodi addon projects: zap2xml, sd4tvh and tvh2kodi (tvh config from inside Kodi)
Testing ATSC single and dual tuners on RPi3, KII Pro and M8S
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2720
New LibreELEC.tv Leia build #0731: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.12.4 #1 Mon Jul 31 21:06:20 BST 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jul 28 2017 20:20:00
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 6716e816fd1614c326071d86188976b5fbf9c22b (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170731210513-#0731-geb93713 [Build #0731]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:50b6a1f). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (eb937130, changelog) and tip of XBMC master (50b6a1ff, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. kernel-firmware: cleanup - drop unused/obsolete firmwares, add rt2870 and a few others. Saves 20MB.
    Quote:Please report any previously working hardware that is now broken!
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • linux: update to linux-4.12.4 (PR:1798, 12 commits, 7 files changed)
  2. XBMC:
    • [swig] Bump to 3.0.12 (PR:12489, 1 commit, 1 file changed)
    • [win32] fix halt playback after resolution change (PR:12594, 1 commit, 1 file changed)
    • [win32] cleanup and fix some includes (PR:12595, 7 commits, 23 files changed)
    • Remove unused parameters on ResetRenderSystem() (PR:12593, 1 commit, 16 files changed)
    • Peripheral fixes (PR:12571, 4 commits, 2 files changed)
  3. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] compare: kernel-firmware: cleanup

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2721
@Cináed, @ibrahim83: Please test #0731 and confirm status of your WIFi hardware. If still not working upload another logfile zip from #0731.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Cináed Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2015
Reputation: 1
Post: #2722
(2017-08-01 00:04)Milhouse Wrote:  @Cináed, @ibrahim83: Please test #0731 and confirm status of your WIFi hardware. If still not working upload another logfile zip from #0731.

I've updated to #0731 and can confirm that my WiFi Dongle is now working without any problems. Thank you very much for your quick fix.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2723
@Cináed Thanks

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
ibrahim83 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #2724
its working now Thanks but i have now a problem with samba,

the libreelec in my PC network appear in this name %H

and when i click on it asks for user name and password, also there is no Workgroup when i open Windows network (SMB) in RP2.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2725
(2017-08-01 02:12)ibrahim83 Wrote:  the libreelec in my PC network appear in this name %H

and when i click on it asks for user name and password, also there is no Workgroup when i open Windows network (SMB) in RP2.

Fix your custom /storage/.config/samba.conf- there's a new samba.conf.sample that you can use as a reference.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
ibrahim83 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #2726
(2017-08-01 02:19)Milhouse Wrote:  
(2017-08-01 02:12)ibrahim83 Wrote:  the libreelec in my PC network appear in this name %H

and when i click on it asks for user name and password, also there is no Workgroup when i open Windows network (SMB) in RP2.

Fix your custom /storage/.config/samba.conf- there's a new samba.conf.sample that you can use as a reference.

could you tell me what change should i make to fix it
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2727
(2017-08-01 03:44)ibrahim83 Wrote:  
(2017-08-01 02:19)Milhouse Wrote:  
(2017-08-01 02:12)ibrahim83 Wrote:  the libreelec in my PC network appear in this name %H

and when i click on it asks for user name and password, also there is no Workgroup when i open Windows network (SMB) in RP2.

Fix your custom /storage/.config/samba.conf- there's a new samba.conf.sample that you can use as a reference.

could you tell me what change should i make to fix it

Not really, it's your custom config and I don't know what changes you've made (or why). If you don't know how to fix it then delete /storage/.config/samba.conf and reboot.

Edit: The %h issue comes from "netbios name = %h" which is a setting in the old samba.conf used with Samba 3 (which you have created as a "custom" configuration) but since the switch to Samba 4 this is no longer supported and should be removed, as should many other old Samba 3 settings so if you don't understand what you need to keep (or change) then my advice would be to remove the file completely so that the stock Samba 4 configuration is used.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(This post was last modified: 2017-08-01 04:22 by Milhouse.)
find quote
ibrahim83 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Post: #2728
removing samba.conf fixed the issue thank you
find quote
busfahrer416 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2015
Reputation: 0
Smile  RE: LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)
Post: #2729
(2017-07-31 18:49)Milhouse Wrote:  
(2017-07-31 09:08)busfahrer416 Wrote:  
(2017-07-30 21:37)Milhouse Wrote:  I've no problems here (UK) with Netflix (plugin.video.netflix) and Amazon (plugin.video.prime_instant) with #0729.

You seem to be using the Sandmann79 "plugin.video.amazon" addon for Amazon which appears to be having issues with Kodi settings. Make sure you're using the latest version (currently 1.8.2, released today, about 30 minutes ago, in fact). If the issue with settings continues you should report it to Sandmann79.

If you continue to have problems can you provide a debug log (wiki) when playing a video from Netflix, as that's known to be working (at least for me, in the UK).


I have no problems with amazon. Thats working very fine. I have problems with DMAX. Please see attached log-File: http://sprunge.us/KIcC
Still not a debug log (wiki). When did the problem start, which build?

With build #730 everything is working. Thanks.
find quote
Mepsipax Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Aug 2017
Reputation: 0
Post: #2730
Hey guys,

I recently switched from Libreelec 8.0 to 9.0 nightly #728.

The youtube addon doesn't start any videos anymore now. Is this a known issue?

See below the log file of multiple attempts to start a video.

Code:
10:39:15.583 T:1816097696  NOTICE: [plugin.video.youtube] Startup: detected Krypton (Kodi-18.0), setting DASH_SUPPORT_BUILTIN = False, DASH_SUPPORT_ADDON = True
10:39:18.519 T:1543967648  NOTICE: Skin Helper Service --> WebService - start helper webservice on port 52307
10:39:18.520 T:1690301344  NOTICE: Skin Helper Service --> Skin Helper Service version 1.1.3 started
10:39:24.668 T:1854927776   ERROR: GetDirectory - Error getting
10:39:25.392 T:1487659936   ERROR: Previous line repeats 6 times.
10:39:25.393 T:1487659936  NOTICE: [plugin.video.youtube] Running: YouTube (5.4.0) on Krypton (Kodi-18.0) with Python 2.7.13
10:39:30.878 T:1487659936  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
10:39:30.878 T:1487659936   ERROR: /storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/packages/urllib3/connectionpool.py:843: InsecureRequestWarning: Unverified HTTPS request is being made. Adding certificate verification is stro$
                                              InsecureRequestWarning)
10:39:42.252 T:1459614624   ERROR: Previous line repeats 2 times.
10:39:42.252 T:1459614624  NOTICE: [plugin.video.youtube] Running: YouTube (5.4.0) on Krypton (Kodi-18.0) with Python 2.7.13
10:39:42.470 T:1459614624   ERROR: /storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/packages/urllib3/connectionpool.py:843: InsecureRequestWarning: Unverified HTTPS request is being made. Adding certificate verification is stro$
                                              InsecureRequestWarning)
10:39:43.113 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: Opening: https://r5---sn-8vq54voxqx-4g5e.googlevideo.com/videoplayback?initcwndbps=927500&sparams=dur%2Cei%2Cid%2Cinitcwndbps%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Clmt%2Cmime%2Cmm%2​Cmn%2Cms%2Cmv%2Cpcm2cm$
10:39:43.211 T:1434448800  NOTICE: Creating InputStream
10:39:43.215 T:1434448800   ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Unsupported protocol(1)
10:39:43.215 T:1434448800   ERROR: CCurlFile::Open failed with code 0 for plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=jn94dQ8CyC0
10:39:43.216 T:1434448800   ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [https://r5---sn-8vq54voxqx-4g5e.googlevideo.com/videoplayback?initcwndbps=927500&sparams=dur%2Cei%2Cid%2Cinitcwndbps%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Clmt%2Cmime%2Cm$
10:39:43.216 T:1434448800  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
10:39:43.216 T:1942596928   ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=jn94dQ8CyC0]
10:39:43.225 T:1942596928  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
10:39:43.225 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
10:39:43.225 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
10:39:43.226 T:1942596928  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
10:39:43.226 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
10:39:43.226 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
10:40:53.042 T:1795158944  NOTICE: [plugin.video.youtube] Running: YouTube (5.4.0) on Krypton (Kodi-18.0) with Python 2.7.13
10:40:53.241 T:1795158944   ERROR: /storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/packages/urllib3/connectionpool.py:843: InsecureRequestWarning: Unverified HTTPS request is being made. Adding certificate verification is stro$
                                              InsecureRequestWarning)
10:40:53.756 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: Opening: https://r5---sn-8vq54voxqx-4g5e.googlevideo.com/videoplayback?dur=550.011&ms=au&mt=1501576780&mv=m&itag=18&signature=3FA18EDE480DE70425833D34CD8EDCB6B16D310F.3DEB908AFA4CE8252791E$
10:40:53.857 T:1647522720  NOTICE: Creating InputStream
10:40:53.860 T:1647522720   ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Unsupported protocol(1)
10:40:53.860 T:1647522720   ERROR: CCurlFile::Open failed with code 0 for plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=jn94dQ8CyC0
10:40:53.861 T:1647522720   ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [https://r5---sn-8vq54voxqx-4g5e.googlevideo.com/videoplayback?dur=550.011&ms=au&mt=1501576780&mv=m&itag=18&signature=3FA18EDE480DE70425833D34CD8EDCB6B16D3$
10:40:53.861 T:1647522720  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
10:40:53.861 T:1942596928   ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=jn94dQ8CyC0]
10:40:53.869 T:1942596928  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
10:40:53.869 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
10:40:53.869 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
10:40:53.870 T:1942596928  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
10:40:53.870 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
10:40:53.870 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
10:41:58.990 T:1460663200  NOTICE: [plugin.video.youtube] Running: YouTube (5.4.0) on Krypton (Kodi-18.0) with Python 2.7.13
10:42:26.953 T:1460663200  NOTICE: Previous line repeats 4 times.
10:42:26.953 T:1460663200   ERROR: /storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/packages/urllib3/connectionpool.py:843: InsecureRequestWarning: Unverified HTTPS request is being made. Adding certificate verification is stro$
                                              InsecureRequestWarning)
10:42:28.200 T:1942596928   ERROR: Previous line repeats 1 times.
10:42:28.200 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: Opening: https://r5---sn-8vq54voxqx-4g5e.googlevideo.com/videoplayback?requiressl=yes&sparams=dur%2Cei%2Cid%2Cinitcwndbps%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Clmt%2Cmime%2Cmm%2​Cmn%2Cms%2Cmv%2Cpl%2Crateb$
10:42:29.371 T:1854927776  NOTICE: Creating InputStream
10:42:29.374 T:1854927776   ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Unsupported protocol(1)
10:42:29.374 T:1854927776   ERROR: CCurlFile::Open failed with code 0 for plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=jn94dQ8CyC0
10:42:29.375 T:1854927776   ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [https://r5---sn-8vq54voxqx-4g5e.googlevideo.com/videoplayback?requiressl=yes&sparams=dur%2Cei%2Cid%2Cinitcwndbps%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Clmt%2Cmime%2Cmm%2​C$
10:42:29.375 T:1854927776  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
10:42:29.375 T:1942596928   ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=jn94dQ8CyC0]
10:42:29.388 T:1942596928  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
10:42:29.388 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
10:42:29.388 T:1942596928  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
find quote
Post Reply