Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2746
New LibreELEC.tv Leia build #0802: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.12.4 #1 Wed Aug 2 21:05:03 BST 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jul 28 2017 20:20:00
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 6716e816fd1614c326071d86188976b5fbf9c22b (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170802210357-#0802-g072425f [Build #0802]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:c4f8dca). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (072425f8, changelog) and tip of XBMC master (c4f8dcaf, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. pvr.vuplus: restored to build
  2. Correctly report when NEON is enabled (in kodi rollup patch)
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • iwlwifi-firmware: update to iwlwifi-firmware-53913d7 (#1852) (072425f8)
  2. XBMC:
    • [PVR] Fix and refactor PVR internal 'playing' states after removal of (PR:12607, 1 commit, 7 files changed)
    • [depends] bump fribidi to 0.19.7 (PR:12603, 1 commit, 1 file changed)
    • [filesystem] fix condition for vfs addons in CFileDirectoryFactory (PR:12605, 1 commit, 1 file changed)
    • [win32] get rif of `TARGET_WIN10` define + cleanups (PR:12606, 6 commits, 41 files changed)
    • [pvr] fix database migration and drop bWasPlayingOnQuit from create table (PR:12602, 1 commit, 1 file changed)
    • [jsonrpc] "added" data for new item *Library.OnUpdate notification (PR:10916, 1 commit, 4 files changed)
    • [lang][kodi.core] automatic syntax corrections for the en_GB language file (9e11d920)
    • [lang][skin.estuary] updated language files from Transifex (cbb7a5a3)
    • [lang][skin.estouchy] updated language files from Transifex (c4f8dcaf)
  3. inputstream.adaptive:
    • [HLS] int64 PTS istead uint64 / support #EXT-X-STREAM-INF without codecs / no streamchange if fps changes (71a7ce09)
    • PTS scaling harikari (zattoo has huge PTS values) / HLS Live preparation (1b8ce2ef)
  4. pvr.vuplus:
    • Add PVR Addon API 5.4.0 support (PR:67, 1 commit, 4 files changed)

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2747
(2017-07-29 19:52)CygnusHyoga Wrote:  
(2017-07-29 10:27)Milhouse Wrote:  @Malocher yes, it's caused by PR12548 in #0724 using invalid SQL. The developer has been notified.

I have the same problem (I delete the TVxx.db to fixit) and after this I've problems with the Tv next air script/plugin.

Log: http://sprunge.us/aaYT

This is now fixed in #0802 by PR12602. I would suggest deleting your existing TV31.db and allow Kodi to have another go at migrating your TV30 data.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
J_E_F_F Offline
Senior Member
Posts: 216
Joined: Sep 2013
Reputation: 2
Post: #2748
(2017-08-03 03:01)Milhouse Wrote:  This is now fixed in #0802 by PR12602. I would suggest deleting your existing TV31.db and allow Kodi to have another go at migrating your TV30 data.

Do you suggest all mysql users do that?
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2749
(2017-08-03 03:31)J_E_F_F Wrote:  
(2017-08-03 03:01)Milhouse Wrote:  This is now fixed in #0802 by PR12602. I would suggest deleting your existing TV31.db and allow Kodi to have another go at migrating your TV30 data.

Do you suggest all mysql users do that?

Yes. It's a SQLite database so even MySQL users will now have a potentially corrupt TV31.db if they've used a build since #0724.

You just need to run "rm /storage/.kodi/userdata/Database/TV31.db" and restart Kodi (or reboot).

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
delinend Offline
Senior Member
Posts: 150
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #2750
Hi.

I can't playback ISO's (DVD or BluRay) anymore in Kodi 18.0, via FTP. (Not starting playback)
Playback of MKV files are okay ! It's only problem with ISO's via FTP.

I don't know when this problem has started, as I have run playback with Kodi 17 and via FTP, for a long time, without problems.

Log: https://pastebin.com/bciwyzDu
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2751
(2017-08-03 07:49)delinend Wrote:  I don't know when this problem has started, as I have run playback with Kodi 17 and via FTP, for a long time, without problems.

Appreciate that, but unless anyone knows intuitively what this is caused by (I certainly don't) then there's unlikely to be any progress towards a fix without at least knowing when the problem started which shouldn't be too hard to determine by bisecting these builds, assuming this is easily reproducible (which it should be, for anyone with an FTP server). Maybe a dozen test builds at most.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
raymondm2007 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Dec 2016
Reputation: 0
Post: #2752
is there anyway to change libreELEC video splash also disable the info that shows on the top left corner when it powers on?
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2753
(2017-08-03 08:29)raymondm2007 Wrote:  is there anyway to change libreELEC video splash

Copy a new h264 video to /storage/.cache/splash.h264. See https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid...pid1851076 for format details.

To disable the splash video, if that's what you mean:
Code:
touch /storage/.config/splash.disable

(2017-08-03 08:29)raymondm2007 Wrote:  also disable the info that shows on the top left corner when it powers on?

Code:
systemctl mask show-version

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
delinend Offline
Senior Member
Posts: 150
Joined: Jun 2013
Reputation: 0
Post: #2754
(2017-08-03 08:09)Milhouse Wrote:  
(2017-08-03 07:49)delinend Wrote:  I don't know when this problem has started, as I have run playback with Kodi 17 and via FTP, for a long time, without problems.

Appreciate that, but unless anyone knows intuitively what this is caused by (I certainly don't) then there's unlikely to be any progress towards a fix without at least knowing when the problem started which shouldn't be too hard to determine by bisecting these builds, assuming this is easily reproducible (which it should be, for anyone with an FTP server). Maybe a dozen test builds at most.

Sorry. I was lazy...

Here when the problem starts:

#0525(2), 25-May-2017 is working fine !!
#0526, 26-May-2017 is NOT working anymore via FTP and ISO playback

Hope for some help...
find quote
Mepsipax Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Aug 2017
Reputation: 0
Post: #2755
(2017-08-01 15:23)Seppl Wrote:  
(2017-08-01 12:06)Mepsipax Wrote:  Hey guys,

I recently switched from Libreelec 8.0 to 9.0 nightly #728.

The youtube addon doesn't start any videos anymore now. Is this a known issue?

afaik Youtube only works with OMXPlayer, which is disabled, because it would cause netflix/amazon/... to crash, but you can enable it in the Player settings.

I didn't find this setting in the player settings. But even if I did, is there a way to make both Neftlix/Amazon and Youtube work? I'm using both.
find quote
-DH- Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: May 2016
Reputation: 0
Post: #2756
Regarding iso playback:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid...pid2622879

@milhouse @popcornmix Just out of curiosity, because I have not found any response regarding the 3D iso playback issue, the developer has been informed or is even working on this already ?
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2757
New LibreELEC.tv Leia build #0803: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.12.4 #1 Thu Aug 3 21:42:12 BST 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Jul 28 2017 20:20:00
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 6716e816fd1614c326071d86188976b5fbf9c22b (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170803214107-#0803-g072425f [Build #0803]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:761fd47). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (072425f8, changelog) and tip of XBMC master (761fd47a, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. busybox: update to 1.27.1
  2. PVR fixes
  3. fix: libdvd's stream API doesn't handle incomplete reads well (@delinend please check)
Build Details:
  1. XBMC:
    • smbclient: cleanup smbclient configuration (PR:12110, 1 commit, 6 files changed)
    • [windowing][osx] Fix compiler warning: WinSystemOSX.h: 'GetClipboardT (PR:12616, 1 commit, 1 file changed)
    • [depends] bump automake to 1.15.1 (PR:12613, 1 commit, 1 file changed)
    • CHG: simplify emu_msvcrt FILE* handling (PR:12528, 1 commit, 4 files changed)
    • [PVR] Guide window: Fix initialization after skin reload (trac#17546). (PR:12615, 1 commit, 3 files changed)
    • [PVR] Always check whether a timer has an associated channel. It might be null. (PR:12614, 3 commits, 20 files changed)
    • [PVR] Cleanup PVR Manager's 'update current file' logics (PR:12621, 4 commits, 8 files changed)
  2. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Added: [env] PR:1854: busybox: update to 1.27.1
    • Added: [pkg] PR:12622: fix: libdvd's stream API doesn't handle incomplete reads well

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(This post was last modified: 2017-08-06 18:15 by Milhouse.)
find quote
rudrood Offline
Senior Member
Posts: 141
Joined: Sep 2015
Reputation: 3
Post: #2758
I'm glad more and more PVR addons become available again.

But I found two things:

With the TVHeadend client zapping happens rather strange since build 0711.
When I zap the screen becomes black for a second with only the choosen channels osd, then suddenly it shows the last frame of the previous channel and then the playback starts.
This happens with MMAL HW but not when software decoding.

With the latest VU+ client zapping works oke, and shows the channel for a few seconds, then it starts buffering for about 5 sec and then it's oke.
This only happens since build 0802 but not on the latest previous working build 0722.

I don't know if it's the right moment to post this, or if I should wait until the PVR addons are "more mature" again.

Thanks.
(This post was last modified: 2017-08-03 23:50 by rudrood.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,912
Joined: Jan 2011
Reputation: 645
Post: #2759
(2017-08-03 23:48)rudrood Wrote:  With the TVHeadend client zapping happens rather strange since build 0711.
When I zap the screen becomes black for a second with only the choosen channels osd, then suddenly it shows the last frame of the previous channel and then the playback starts.
This happens with MMAL HW but not when software decoding.

So #0710 is working fine?

(2017-08-03 23:48)rudrood Wrote:  With the latest VU+ client zapping works oke, and shows the channel for a few seconds, then it starts buffering for about 5 sec and then it's oke.
This only happens since build 0802 but not on the latest previous working build 0722.

When did it break, it could be any of the builds between #0723 and #0726 (the last vuplus build), or #0802 (first build with restored vuplus)?

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
rudrood Offline
Senior Member
Posts: 141
Joined: Sep 2015
Reputation: 3
Post: #2760
(2017-08-04 00:22)Milhouse Wrote:  
(2017-08-03 23:48)rudrood Wrote:  With the TVHeadend client zapping happens rather strange since build 0711.
When I zap the screen becomes black for a second with only the choosen channels osd, then suddenly it shows the last frame of the previous channel and then the playback starts.
This happens with MMAL HW but not when software decoding.

So #0710 is working fine?

(2017-08-03 23:48)rudrood Wrote:  With the latest VU+ client zapping works oke, and shows the channel for a few seconds, then it starts buffering for about 5 sec and then it's oke.
This only happens since build 0802 but not on the latest previous working build 0722.

When did it break, it could be any of the builds between #0723 and #0726 (the last vuplus build), or #0802 (first build with restored vuplus)?

1. Yes strange enough it's not 0710 (the Nvidia breaker Wink) that starts it but 0711.

2. VU addon stopped working after build 0722. When selecting a channel nothing happens. It started to work again with 0802. I will make a clean install and test again if you'll like.

Edit:
Don't think it really matters, but tested VU+ on a clean install 0723 and it doesn't swap channels.
(This post was last modified: 2017-08-04 01:29 by rudrood.)
find quote
Post Reply