Kodi 18 - LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)

  Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
rudrood Offline
Senior Member
Posts: 137
Joined: Sep 2015
Reputation: 3
Post: #2806
(2017-08-08 06:10)Milhouse Wrote:  
(2017-08-08 05:57)Cosmicbase Wrote:  .
Last working version # 0722! I have already tried all sorts of nightlies, but unfortunately the recording button in the timeline of VU + Enigma 2 client no longer exists. Also, buffering was also addressed
With # 0722 one could with VU + Enigma 2 client switch without the buffer was. For all new versions the image is often hung up and is buffered.

Hope the state of # 0722 can be restore.

Can you provide a full debug log (wiki) from a "clean" system, ie.:
Code:
systemctl stop kodi
mv /storage/.kodi /storage/.kodi.bak
reboot
then enable debug logging, reboot, enable only the VU+ Enigma 2 addon in order to reproduce the issue, and finally post the link to your debug log (wiki).

Once you are done testing, should you wish to restore you old Kodi:
Code:
systemctl stop kodi
rm -fr /storage/.kodi
mv /storage/.kodi.bak /storage/.kodi
reboot

Recording works oke over here, but buffering after a few seconds is present.
Channels only buffer once everytime I zap to them and then play normal.

Here the debug log created as you described:
http://sprunge.us/PAHD

Edit:
Buffering is also present on x86.
(This post was last modified: 2017-08-08 14:33 by rudrood.)
find quote
evanspae Offline
Senior Member
Posts: 109
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #2807
Just updated to #/0807 on RPI3 because of ArgusTV updates. Although ArgusTV plugin is now recognised and guide and recording information is correct, I cannot get live TV to work.

If I look at Argus server, Kodi has started a live stream ie BBC News HD at URL rstp://RECORDER:9006/stream-live-4.1 at the correct time but Kodi is not opening the stream.

Kodi will record and playback recordings via ArgusTV plugin but not stream live feeds.

Debug log here
http://sprunge.us/VEhf

Location UK; Media server Windows 7 with ArgusTV 2.3 with TBS6981 DVB-S2 x4 and DVB-T x 2:All network connections cabled on 1Gb router Raspberry Pi2 1GB x 2; RPI 3 x1; PiB+512MB x 3; TV Samsung 55" C8000; AV Denon AVR X2200W
find quote
Malocher Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Jul 2017
Reputation: 0
Location: German
Post: #2808
build #0807
iptvsimple Error :

16:06:25.155 T:1786770320 ERROR: Unable to resolve exports from dll /usr/lib/kodi/addons/pvr.iptvsimple/pvr.iptvsimple.so.3.2.0

Log : https://pastebin.com/6baasxLt
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2809
pvr.iptvsimple should be fixed tonight.

@evanspae not sure about argustv, did pvr.argustv work OK in #0726 which is the last build before the PVR API breakage? If #0726 is fine then It might be worth opening an issue on the pvr.argustv github as additional changes may be required.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2810
New LibreELEC.tv Leia build #0808: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

Code:
# uname -a
Linux rpi512 4.12.5 #1 Tue Aug 8 22:40:10 BST 2017 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Aug  8 2017 12:05:45
Copyright (c) 2012 Broadcom
version 196063438d7bb0769861c86f948ae653727adb7e (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20170808223820-#0808-g0261707 [Build #0808]

# Kodi version
(18.0-ALPHA1 Git:ffd8990). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (02617074, changelog) and tip of XBMC master (ffd8990c, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New firmware
  2. New 4.12.5 kernel
  3. Fix broken pvr.iptvsimple
  4. Busybox dd conv=fsync fix
Build Details:
  1. Firmware (Aug 8):
    • firmware: Revert arm_display: Avoid hang when display_rotate is used with vc4-kms-v3d driver
    • firmware: arm_display: Avoid hang when display_rotate is used with vc4-kms-v3d driver 2 See: link See: link
    • firmware: vc_image headers: Tidy up duplication
    • firmware: video_splitter: Only copy eColorFormat if not already set. See: link
  2. LibreELEC.tv:
    • kodi: update to latest master (PR:1858, 12 commits, 39 files changed)
    • samba: make SMB3_11 the default protocol, don't force in kodi (PR:1824, 2 commits, 2 files changed)
    • Mesa update (PR:1851, 2 commits, 2 files changed)
    • kernel-firmware: cleanup pt2 (PR:1848, 2 commits, 4 files changed)
    • sqlite: update to sqlite-autoconf-3200000 (PR:1857, 1 commit, 1 file changed)
  3. XBMC:
    • binary addons: do not export local class (PR:12646, 1 commit, 1 file changed)
    • [AML] PTS switch rework / disable switch for 64bit linux-os (PR:12564, 1 commit, 2 files changed)
    • Fix path autoconf-pre-depends looks in for m4 (PR:12644, 2 commits, 2 files changed)
    • [Win] download patch-2.5.9-7-bin-3 instead patch-2.5.9-7-bin-1 (PR:12649, 1 commit, 1 file changed)
    • prefer c++ style casts (PR:12588, 1 commit, 81 files changed)
    • Add static analysis tests (PR:12543, 1 commit, 5 files changed)
    • Fix crash on exit (PR:12640, 1 commit, 1 file changed)
  4. inputstream.adaptive:
    • DASH more template placeholders (352af370)
    • version bump 2.0.7 (a245403d)
    • Build expat from source - credits @rechi (43c8323a)
  5. pvr.hdhomerun:
    • Typo in constructor (PR:55, 1 commit, 1 file changed)
    • Replace CStdString with std::string (PR:54, 5 commits, 6 files changed)
  6. pvr.iptvsimple:
    • fix undefined symbol: get_addon after #147 (PR:149, 1 commit, 1 file changed)
  7. pvr.vuplus:
    • added option to keep the folder structure from STB (PR:53, 3 commits, 7 files changed)
  8. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
(This post was last modified: 2017-08-09 00:14 by Milhouse.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2811
Weekly Linux 4.13-rc4 build #0808x: RPi / RPi2

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Patrics83 Offline
Member
Posts: 80
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Location: Gothenburg, Sweden
Post: #2812
Quote:This is from my working system #0105:
http://sprunge.us/XTKM

After updating to #0806:
http://sprunge.us/AdXO

Pictures:
[Image: IMAG1979.jpg?dl=1]
[Image: IMAG1980.jpg?dl=1]
And now when I see it, it looks like an arrow.
The first picture is from when pressing stop button, and the second picture is from when pressing back button. The expected view would then be a folder with 6 different movies

This is with #0806 and /storage/.kodi renamed to /storage/.kodi.bak to simultate a "clean install".
http://sprunge.us/iXXh

The screen is now totally black.

So nobody knows why this happens?
(This post was last modified: 2017-08-09 07:34 by Patrics83.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2813
(2017-08-09 07:33)Patrics83 Wrote:  So nobody knows why this happens?

I guess not. It's not something I've seen before. Unfortunately you've jumped a large number of builds, so all we know is that this starts somewhere between #0105 and #0806. The next step would be to identify the first build with this problem.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Patrics83 Offline
Member
Posts: 80
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Location: Gothenburg, Sweden
Post: #2814
Yeah, I hear you. I guess I will have to narrow it down when I get time...

Skickat från min HTC 10 via Tapatalk
find quote
dascoco Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Aug 2017
Reputation: 0
Post: #2815
I'm useing the #0806 Build on RPI3. I have attached an exFAT formatted storage disk. But it doesn't get mounted.
I tried mount in the console but it also doesn't show me the device at all. Does anyone also have problems with external disk? Any ideas what I can try else or is it some bug?

With an FAT32 USB flash drive I facing no problems.
find quote
Patrics83 Offline
Member
Posts: 80
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Location: Gothenburg, Sweden
Post: #2816
@Milhouse

It didn't actually take that long... (My testing route: #0105 > #0202 > #0401 > #0429 > #0430 < #0501)

Up to #0429 all is good and from #0430 things goes crazy.

http://sprunge.us/LMZW

Pause is pressed:
[Image: paused.jpg?dl=1]
Video menu:
[Image: video%20menu.jpg?dl=1]
Stopped been pressed:
[Image: stop.jpg?dl=1]

And a log with "clean" install:

http://sprunge.us/KPjA
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2817
(2017-08-09 09:03)dascoco Wrote:  Any ideas what I can try else or is it some bug?

Run "journalctl -a | pastebinit" after you have connected the exFAT drive, then paste the link.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 12,883
Joined: Jan 2011
Reputation: 643
Post: #2818
(2017-08-09 09:45)Patrics83 Wrote:  And a log with "clean" install:

http://sprunge.us/KPjA

What about with your overclock and overscan settings removed? Remove everything from /flash/config.txt apart from:
Code:
gpu_mem=320
and any codec licences.

Also, can you post your current config.txt, with all your extra settings, as there must be something in there that is causing this (hence why it's only your system that is affected).

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote
Patrics83 Offline
Member
Posts: 80
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Location: Gothenburg, Sweden
Post: #2819
(2017-08-09 10:37)Milhouse Wrote:  
(2017-08-09 09:45)Patrics83 Wrote:  And a log with "clean" install:

http://sprunge.us/KPjA

What about with your overclock and overscan settings removed? Remove everything from /flash/config.txt apart from:
Code:
gpu_mem=320
and any codec licences.

Also, can you post your current config.txt, with all your extra settings, as there must be something in there that is causing this (hence why it's only your system that is affected).

Found the issue!

It's because of my overscan settings.
Code:
#  1080p
  overscan_left=39
  overscan_right=39
  overscan_top=23
  overscan_bottom=24

Shouldn't I be able to use this anymore? I thought this method was better to use instead of the videocalibration tool inside kodi.

Config.txt

Code:
[all]
################################################################################​
# Memory (System/GPU configuration )
################################################################################​

  gpu_mem_1024=320
  
################################################################################​
# New SDCARD driver & Overclocking
################################################################################​

  dtoverlay=sdhost,overclock_50=85
# dtparam=sd_overclock=100
  
################################################################################​
# Doesn't sent initial active source message.
#
# Avoids bringing CEC (enabled TV) out of standby and channel switch when
# rebooting.
################################################################################​

  hdmi_ignore_cec_init=1

################################################################################​
# framebuffer_depth
################################################################################​
#  Console framebuffer depth in bits per pixel.
#
#  Value    Description
#  -------------------------------------------------------------------------
#    8      Valid, but default RGB palette makes an unreadable screen
#   16      (Default)
#   24      Looks better but has corruption issues as of 2012/06/15
#   32      Has no corruption issues but needs framebuffer_ignore_alpha=1
#           and shows the wrong colors as of 2012/06/15
################################################################################​

  framebuffer_depth=32

################################################################################​
# framebuffer_ignore_alpha
################################################################################​
#  Set to 1 to disable alpha channel. Helps with 32bit.
#
#  Value    Description
#  -------------------------------------------------------------------------
#    0      Enable Alpha Channel (Default)
#    1      Disable Alpha Channel
################################################################################​

  framebuffer_ignore_alpha=1

################################################################################​
# Overscan settings
################################################################################​

# Make display smaller to stop text spilling off the screen
# see also http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=67&t=15700
  overscan_scale=1
  disable_overscan=1

#  720p
#  overscan_left=26
#  overscan_right=26
#  overscan_top=15
#  overscan_bottom=16

#  1080p
  overscan_left=39
  overscan_right=39
  overscan_top=23
  overscan_bottom=24
  
  hdmi_pixel_encoding=2

################################################################################​
# Force HDMI even if unplugged or powered off
################################################################################​

  hdmi_force_hotplug=0
  
################################################################################​
# Disable rainbow splash
################################################################################​

  disable_splash=1
  
[pi2]

  arm_freq=1050
  core_freq=500
  over_voltage=6
  gpu_freq=360
  
  sdram_freq=600
  over_voltage_sdram=5
  sdram_schmoo=0x02000020
  
  decode_MPG2=0xdf0b5d25 
  decode_WVC1=0x1b2905a9

[pi3]

  arm_freq=1300
  core_freq=500
  over_voltage=3
  gpu_freq=400

  total_mem=1024
  sdram_freq=550
  over_voltage_sdram=3
  sdram_schmoo=0x02000020
  force_turbo=1
  
  decode_MPG2=0xdde5ba49
  decode_WVC1=0xe0f83095
find quote
popcornmix Offline
Team-Kodi Member
Posts: 7,865
Joined: Feb 2011
Reputation: 326
Post: #2820
(2017-08-09 11:08)Patrics83 Wrote:  Found the issue!

It's because of my overscan settings.
Code:
#  1080p
  overscan_left=39
  overscan_right=39
  overscan_top=23
  overscan_bottom=24

Shouldn't I be able to use this anymore? I thought this method was better to use instead of the videocalibration tool inside kodi.

Actually I think you'll find "overscan_scale=1" is the critical setting.
Without overscan_scale, the other overscan settings will have no effect to kodi.

But, no. You should not be using any overscan settings in config.txt with kodi.

For best quality fix the problem on the TV. Check the display menu options and disable overscan (it may be called "just scan", "screen fit", "HD size", "full pixel", "unscaled", "dot by dot", "native" or "1:1").
If you can't do that then use the kodi calibration settings. That will result in a resize by the TV which will make the image less sharp.
Using overscan_scale will result in a resize by the Pi, followed by a resize by the TV resulting in an even less sharp image.

I'll try to discover why the overscan_scale stopped working. Are you sure it was #0430 that was the first broken build?
There were no related changes there. #0501 did have some firmware related display changes so seems more likely.
find quote
Post Reply