•   
  • 1
  • 416
  • 417
  • 418(current)
  • 419
  • 420
  • 431
  •   
v18 -  LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)
(2018-08-16, 12:31)popcornmix Wrote:
(2018-08-15, 22:58)Milhouse Wrote: [*]kernel: Revert "mm: alloc_contig: re-allow CMA to compact FS pages" (linux) (@smp1)
 
This is a potential fix for audio dropouts when pi is busy (e.g. live TV recording and playback or when running background jobs like torrents)
that appeared between the 4.9 and 4.14 kernels. If you've had this issue then please test and report.
Behavior is much better, but I still have some rare audio dropouts if I start playback during recording.
Reply
(2018-08-22, 16:03)KrX3D Wrote:
(2018-08-22, 15:15)popcornmix Wrote:
(2018-08-19, 13:00)AndyFX Wrote: I'm having CEC problems, too. My TV doesn't switch off if I shutdown my RPi3 in KODI. Problem started with #0818.
(2018-08-22, 13:46)KrX3D Wrote: im getting this problem also since some versions. im currently at #0821
Looking at change log it seems unlikely that #0818 caused the problem.
Can you revert to #0817 and check the problem is resolved and then switch to #0818 and check if problem recurs? 
 i tried it first with #0816 and it worked, also with #0817 the TV shuts also down but with #0818 my tv doesnt shut down

I wondered why our TV stopped switching off after Kodi was shut down.
Reply
Hi. A little bit offtopic. But with Kodi Leia 21.08 on android shield as Client my pause controll button has no function/not displayed in livetv osd.

No timeshift possible.

Tv Server latest libreelec 9 build with tvheadend 4.2.x
TVHeadend 4.2 (libreelec) on Intel DH77EB, Intel G1610 CPU, 4GB RAM ,Corsair 4GB, 4 DVB-C Tuner L4M-Flex + Twin CT. Qnap TVS-873 per NFS als Aufnahmefreigabe. HDMI HTPC -> Denon AVR-4300H -> LG 65B6D
Client: Kodi Leia on Shield 16GB Client: RP2 Libreelec Kodi Leia
Reply
(2018-08-22, 20:52)Milhouse Wrote:
(2018-08-22, 16:12)popcornmix Wrote:
(2018-08-22, 16:03)KrX3D Wrote:  i tried it first with #0816 and it worked, also with #0817 the TV shuts also down but with #0818 my tv doesnt shut down 
  
@Milhouse the only possibility I see is PR:1403. Could you try reverting that for next build? 

Build #0821c: RPi2 - this has PR14305 and PR14303 reverted. 

hi i tried #821c but unfortunatelly it didnt work also
Reply
i also use Emby and with the new versions (im currently still testing which cause it) new episodes arent shown. at version #817 it works (also #818)

EDIT: it seems they are just not shown or hidden, since going back to #817 they are instantly shown after startup, after updating to a newer version they are missing and wont show
Reply
(2018-08-22, 21:59)KrX3D Wrote: i also use Emby and with the new versions (im currently still testing which cause it) new episodes arent shown. at version #817 it works (also #818)

EDIT: it seems they are just not shown or hidden, since going back to #817 they are instantly shown after startup, after updating to a newer version they are missing and wont show

There was a new video v112 database version with #0820.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
I´m having trouble playing some 3d mvc files on *.m2ts.

All my library is made of m2ts files, which i create with tsmuxer, same exact way for each and everyone, on #0821 some of them play fine, perfect 3D, some of them they don´t, they will show distorted.

I kind know what it is going on here, m2ts files with track 1 H264 and track 2 MVC play fine, however files with track 1 MVC and track 2 H264 don´t.

Thing is that for some files even if you set H264 as track 1, tsmuxer seems to ignore this and will output MVC as track 1, it is totally random, there is no parameter doing this.

Which leads to my question, can you guys do something about this so Kodi play both types of file fine?, i remember back in the day when 3D was at the top of its form there was no such issue related to H264/MVC order.

I could attach some sample files if you need them.
Reply
(2018-08-22, 22:18)Milhouse Wrote:
(2018-08-22, 21:59)KrX3D Wrote: i also use Emby and with the new versions (im currently still testing which cause it) new episodes arent shown. at version #817 it works (also #818)

EDIT: it seems they are just not shown or hidden, since going back to #817 they are instantly shown after startup, after updating to a newer version they are missing and wont show

There was a new video v112 database version with #0820. 
 this problem happens from version #0819.

maybe i wasnt clear enough. all my episodes are shown on the newest versions but when i add some new episodes into Emby they will not be shown in kodi even updating the DB in kodi doesnt work, but when i downgrade to i.e.#0818 the new episodes are shown instantly, and when i update again to #0819 they are missing again
Reply
(2018-08-22, 22:51)KrX3D Wrote:
(2018-08-22, 22:18)Milhouse Wrote:
(2018-08-22, 21:59)KrX3D Wrote: i also use Emby and with the new versions (im currently still testing which cause it) new episodes arent shown. at version #817 it works (also #818)

EDIT: it seems they are just not shown or hidden, since going back to #817 they are instantly shown after startup, after updating to a newer version they are missing and wont show

There was a new video v112 database version with #0820. 
 this problem happens from version #0819.

maybe i wasnt clear enough. all my episodes are shown on the newest versions but when i add some new episodes into Emby they will not be shown in kodi even updating the DB in kodi doesnt work, but when i downgrade to i.e.#0818 the new episodes are shown instantly, and when i update again to #0819 they are missing again

Can you post a debug log when scanning for new episodes with the latest #0821 release (and point out which new episodes fail to scan)? There's nothing in #0819 that stands out as being a cause of this. It's entirely possible a third-party scraper, Emby or remote web site is part of the problem (change of API?)
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
New LibreELEC.tv Leia build #0822: RPi / RPi2
(Supercedes previous build)

SHA256 Checksum: af7d8de1cddaec36b5ee5ae4e04052827db0f97dd9e9b3fec73e39bfb5ae9e51 (RPi)
SHA256 Checksum: b68048267ec125cc99ab4591b386a77a666cc894e425bbfd0f49f87c28071177 (RPi2)

# uname -a
Linux rpi512 4.18.4 #1 Wed Aug 22 22:55:25 BST 2018 armv6l GNU/Linux

# vcgencmd version
Aug 16 2018 17:35:18
Copyright © 2012 Broadcom
version 31e0613622dc2f2463bf3dd74e6c897d91201a4d (clean) (release)

# lsb_release
LibreELEC (Milhouse): devel-20180822225356-#0822-gb56a1af [Build #0822]

# Kodi version
(18.0-BETA1 Git:1cbdec1a78a35985d8959a3f43dbb3c5b0db6f7f). Platform: Linux ARM 32-bit

Based on tip of LibreELEC.tv master (b56a1af, changelog) and tip of XBMC master (1cbdec1, changelog) with the following modifications: Build Highlights:
  1. New 4.18.4 kernel
  2. bump libfmt to 5.1.0
Build Details:
  1. LibreELEC.tv:
    • Rockchip: update linux and some packages (PR:2646, 9 commits, 56 files changed)
    • LibreELEC-settings: update to LibreELEC-settings-5a4bde7 (PR:2910, 1 commit, 1 file changed)
  2. XBMC:
    • [depends] Fix standalone build of flatbuffers with GCC 8.1 (PR:14334, 1 commit, 1 file changed)
    • Include cleanup (PR:14336, 4 commits, 4 files changed)
    • [depends] bump libfmt to 5.1.0 (PR:14328, 1 commit, 1 file changed)
    • kodi-send: restore -a support broken by #13804 (PR:14335, 1 commit, 1 file changed)
  3. vfs.libarchive:
    • [depends] update lz4 & xz (PR:23, 3 commits, 7 files changed)
    • fixed: do not incorporate the file name in the regular expression (430a8e0)
  4. vfs.sftp:
    • [depends] libssh: fix iOS/OSX compile error (PR:16, 2 commits, 3 files changed)
    • [depends] openssl: build static (PR:17, 1 commit, 1 file changed)
  5. Additional commits/pull requests/changes not yet merged upstream:
    • Updated: [env] patch: Add experimental splash video for RPi
    • Updated: [env] PR:2872 (perma): update dvb addons
    • Updated: [env] PR:2908 (perma): linux (Generic): update to linux-4.18.4
    • Added: [env] PR:2907 (perma): config/functions: clean up recursion test
    • Added: [env] PR:2909 (perma): kodi: next (Sept || kodi bump)
    • Added: [env] PR:2913 (perma): linux (RPi): update to linux-4.18.4
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
(2018-08-22, 23:21)Milhouse Wrote:
(2018-08-22, 22:51)KrX3D Wrote:
(2018-08-22, 22:18)Milhouse Wrote: There was a new video v112 database version with #0820. 
 this problem happens from version #0819.

maybe i wasnt clear enough. all my episodes are shown on the newest versions but when i add some new episodes into Emby they will not be shown in kodi even updating the DB in kodi doesnt work, but when i downgrade to i.e.#0818 the new episodes are shown instantly, and when i update again to #0819 they are missing again 

Can you post a debug log when scanning for new episodes with the latest #0821 release (and point out which new episodes fail to scan)? There's nothing in #0819 that stands out as being a cause of this. It's entirely possible a third-party scraper, Emby or remote web site is part of the problem (change of API?) 
 im not sure if it is a problem of Emby since it works on version #0818 and i can switch between versions and it always shows the episodes right after updating without scanning for new versions

i new installed #0822 (which also didnt work) and here is the log:

http://ix.io/1l0Z

missing are i.e.

better.call.saul.s04e03.german.dubbed.dl.720p.web.x264-bigint.mkv
mdgp-arrows06e03-1080p.mkv
Penn and Teller_ Fool Us _ S05E09 _ Teller’s Gambling Problem (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4

what i did was update to #0822, enable debug, restart and hit on emby the manual search and after is searched for like 10 minutes nothing was added
Reply
(2018-08-23, 12:30)KrX3D Wrote:
(2018-08-22, 23:21)Milhouse Wrote:
(2018-08-22, 22:51)KrX3D Wrote:  this problem happens from version #0819.

maybe i wasnt clear enough. all my episodes are shown on the newest versions but when i add some new episodes into Emby they will not be shown in kodi even updating the DB in kodi doesnt work, but when i downgrade to i.e.#0818 the new episodes are shown instantly, and when i update again to #0819 they are missing again 

Can you post a debug log when scanning for new episodes with the latest #0821 release (and point out which new episodes fail to scan)? There's nothing in #0819 that stands out as being a cause of this. It's entirely possible a third-party scraper, Emby or remote web site is part of the problem (change of API?) 
 im not sure if it is a problem of Emby since it works on version #0818 and i can switch between versions and it always shows the episodes right after updating without scanning for new versions

i new installed #0822 (which also didnt work) and here is the log:

http://ix.io/1l0Z

missing are i.e.

better.call.saul.s04e03.german.dubbed.dl.720p.web.x264-bigint.mkv
mdgp-arrows06e03-1080p.mkv
Penn and Teller_ Fool Us _ S05E09 _ Teller’s Gambling Problem (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4

what i did was update to #0822, enable debug, restart and hit on emby the manual search and after is searched for like 10 minutes nothing was added

It's an Emby issue.

12:25:39.690 T:1809818480 NOTICE: Running database version MyVideos112
12:26:04.072 T:1701364592 NOTICE: EMBY.database -> opened: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1407975600
12:26:04.661 T:1701364592 NOTICE: EMBY.database -> closing: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1407975600
12:26:07.352 T:1333756784 NOTICE: EMBY.database -> opened: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1415591936
12:26:08.477 T:1333756784 NOTICE: EMBY.database -> closing: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1415591936
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
(2018-08-23, 18:51)Milhouse Wrote:
(2018-08-23, 12:30)KrX3D Wrote:
(2018-08-22, 23:21)Milhouse Wrote: Can you post a debug log when scanning for new episodes with the latest #0821 release (and point out which new episodes fail to scan)? There's nothing in #0819 that stands out as being a cause of this. It's entirely possible a third-party scraper, Emby or remote web site is part of the problem (change of API?) 
 im not sure if it is a problem of Emby since it works on version #0818 and i can switch between versions and it always shows the episodes right after updating without scanning for new versions

i new installed #0822 (which also didnt work) and here is the log:

http://ix.io/1l0Z

missing are i.e.

better.call.saul.s04e03.german.dubbed.dl.720p.web.x264-bigint.mkv
mdgp-arrows06e03-1080p.mkv
Penn and Teller_ Fool Us _ S05E09 _ Teller’s Gambling Problem (720p_30fps_H264-192kbit_AAC).mp4

what i did was update to #0822, enable debug, restart and hit on emby the manual search and after is searched for like 10 minutes nothing was added 

It's an Emby issue.

12:25:39.690 T:1809818480 NOTICE: Running database version MyVideos112
12:26:04.072 T:1701364592 NOTICE: EMBY.database -> opened: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1407975600
12:26:04.661 T:1701364592 NOTICE: EMBY.database -> closing: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1407975600
12:26:07.352 T:1333756784 NOTICE: EMBY.database -> opened: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1415591936
12:26:08.477 T:1333756784 NOTICE: EMBY.database -> closing: /storage/.kodi/userdata/Database/MyVideos110.db - 1415591936
 
 hmm any idea what i can do? its still odd that it works with version #0819 and the newer versions not
Reply
(2018-08-23, 19:48)KrX3D Wrote:  hmm any idea what i can do? its still odd that it works with version #0819 and the newer versions not

Contact Emby for support, it's their error/problem.
Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
Reply
FYI

TV still does not switch off on the latest build when Kodi is shut down, same as when noted by krx3d. The last one to do this is build 817.
Reply
  •   
  • 1
  • 416
  • 417
  • 418(current)
  • 419
  • 420
  • 431
  •   
 
Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 4.58 Average



Logout Mark Read Team Forum Stats Members Help
LibreELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 18.0)4.5819